Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-07@08:19:58 GMT

صدای پای خشکسالی/ افزایش نگران‌کننده مصرف آب

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۴۱۰۴۸

صدای پای خشکسالی/ افزایش نگران‌کننده مصرف آب

آفتاب‌‌نیوز :

میزان مصرف آب در کلان شهر تهران در روز ۲۴ خردادماه ۱۴۰۰ به رقم سه میلیارد و ۶۰۰ میلیون لیتر رسید که نسبت به روز مشابه پارسال با ۱.۲ درصد افزایش همراه شده است.

نگاهی به آمارهای مصرف آب ارائه شده از سوی شرکت آب و فاضلاب استان تهران نشان دهنده آن است که از ابتدای خردادماه و در تداوم روند اردیبهشت‌ماه روند مصرف آب همچنان صعودی است و این درحالی است که میزان بارش‌های کشور به شدت کاهش یافته و این موضوع می‌تواند به نگرانی در باره تامین آب دامن بزند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چندی پیش هم «حمید رضا جانباز» مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: بیش از ۲۱۰ شهر کشور تحت تنش آبی قرار دارند که از این تعداد وضعیت یکصد شهر قرمز است.

وی افزود: همچنین احتمال دارد در برخی شهرها و روستاها که وضعیت بدتری دارند با قطع آب روبرو شویم که تلاش می‌شود از طرق دیگر آب مورد نیاز تامین شود.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور از افزایش تعداد روستاهای که با تانکر آب رسانی خواهند شد خبرداد و گفت: تابستان امسال بیش از هفت هزار روستا در لیست آبرسانی تانکری قرار گرفته اند.

جانباز خاطرنشان ساخت: همانطور که پیش بینی می شد امسال سال بسیار سختی به لحاظ بارشی داریم که جزو کم بارش‌ترین سال‌های ۵۰ ساله اخیر است.

تازه ترین گزارش مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی نیز بیانگر آن است که از ابتدای سال آبی جاری( مهرماه ۱۳۹۹) تا ۲۳ خردادماه درحالی ۱۲۹.۷ میلی‌متر بارندگی در کشور رخ داده که این میزان در دوره بلند مدت ۲۲۲.۳ میلیمتر بوده و اختلاف ۴۱.۶ درصدی را نشان می دهد.

وزیر نیرو درباره وضعیت مصرف آب گفت: اگر مصرف آب را مدیریت نکنیم هم خودمان و هم آیندگان با مشکل بسیار جدی روبرو می‌شویم.

به گزارش ایرنا رضا اردکانیان افزود: ما در مصرف آب کشاورزی در کشور قطعا باید چاره‌اندیشی کنیم و اگر فکری به حال آن نکنیم با وجود تمام پروژه‌های انتقال آب، نابود شدن این تمدن را فقط به تعویق انداخته‌ایم.

وی با تاکید بر اینکه تمام طرح‌های آبی از جمله تامین آب و مدیریت مصرف باید با همدیگر انجام شود گفت: در هنگام افتتاح پروژه خط اول انتقال آب به یزد، همه فکرها بر این بود که مشکل آب یزد حل شد ولی این اتفاق نیفتاد و در صورتی که مدیریت مصرف نباشد اتفاق هم نمی‌افتد.

وزیر نیرو ادامه داد: مصرف آب کشاورزی کشور چندین برابر صنعت و شرب است و مقام معظم رهبری هم در این زمینه فرمودند که اگر ما بتوانیم بدون اینکه لطمه‌ای به تولید محصول کشاورزی برسد تنها ۱۰ درصد صرفه‌جویی در مصرف آب داشته باشیم، به اندازه مصرف کل آب شرب و صنعت کشور مدیریت مصرف داشته‌ایم.

اردکانیان تصریح کرد: در صورتی هم که این کار را نکنیم، تمام هزینه‌ها و وقت‌هایی که برای تامین آب انجام می‌دهیم اثرگذار نخواهد بود و کاربرای آیندگان در حوزه تامین و مصرف آب بسیار سخت‌تر از آن چیزی خواهد بود که الان برای ما وجود دارد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: خشکسالی مصرف آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۴۱۰۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با همه بارش‌ها، ۲۲ استان هنوز دچار خشکسالی است

به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، بر اساس داده‌ها و اطلاعات بارش‌های سازمان هواشناسی کشور از ابتدای سال جاری آبی تا (۱۳ اردیبهشت ماه) بیشترین کاهش بارش با منفی ۴۳ درصد مربوط به استان قزوین است.

پس از قزوین، استان‌های سمنان و تهران به ترتیب به رشد منفی ۴۱.۳ و ۳۹.۸ درصد در رده‌های دوم و سوم کمترین بارش‌ها در بازه اشاره شده قرار دارند. میزان کاهش بارش در تهران ۹۳.۵ میلیمتر بوده؛ این در حالی است که با وجود بارش‌های قابل توجه طی روزهای اخیر در کشور، اما همچنان بارش‌ها در ۲۲ استان منفی است. بارش‌ها در استان‌های ایلام، خراسان جنوبی، خوزستان، سیستان و بلوچستان، کردستان، کرمانشاه، گلستان، همدان و یزد نسبت به دوره بلندمدت افزایش یافته است.

بیشترین بارش‌ها برای استان سیستان و بلوچستان با رشد ۵۴.۲ درصدی، یزد ۴۱.۵ درصد و خراسان جنوبی با ۱۹.۷ درصد ثبت شده است.

در مجموع از ابتدای سال آبی جاری تا (۱۳ اردیبهشت ماه) بارندگی در کشور ۸.۹ درصد و میزان بارندگی‌ها در کشور در بازه زمانی ذکر شده ۱۸.۶ میلیمتر کاهش یافته است.

دیگر خبرها

  • استان سمنان در فهرست شهرهای پر تنش آبی کشور
  • تهران در خطر است؛ ماجرا چیست؟
  • مشکلی در تأمین و تدارک کودهای پتاسه و فسفاته نداریم
  • جزئیات طرح جدید برای انسداد مرز‌های شرقی؛ ساخت دیوار ۴ متری
  • صدایی که چهره خانم معلم را نگران می‌کرد
  • جزئیات طرح جدید برای انسداد مرز‌های شرقی
  • با همه بارش‌ها، ۲۲ استان هنوز دچار خشکسالی است
  • مردم نگران تامین داروی وارفارین نباشند
  • جزئیات طرح انسداد مرزهای شرقی/ تمام منطقه دیوارکشی می شود؟
  • خشکسالی در 22 استان کشور! بارش‌ها 8.9 درصد کاهش یافت