Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر عامل هلدینگ کشاورزی و دامپروری بنیاد مستضعفان با بیان این که کشاورزی ایران نیازمند سرمایه گذاری برای افزایش بهره وری است گفت: بعلاوه نیازمند کشت فراسرزمینی هستیم که بنیاد در حال مطاله برای انجام این کار در کشور های برزیل، روسیه و اوکراین است. - اخبار اقتصادی -

عظیم رجایی مدیر عامل هلدینگ کشاورزی و دامپروری بنیاد مستضعفان در نشست خبری به مناسب سالگرد تاسیس جهاد سازندگی با فرمان امام (ره)  اظهار داشت: برخلاف  بسیاری از فعالان بخش کشاورزی که در سال جاری از خشکسالی آسیب دیده اند، بخش کشاورزی بنیاد نه تنها آسیبی ندیده است بلکه در سال جاری 9 درصد نیز در مقایسه با سال قبل رشد داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در بخش کشاورزی بنیاد آب را بازیافت و بازچرخانی می کند و بعد از استفاده گیاه دوباره به چرخه تولید بر می گرداند به همین دلیل است که  مشکلات منابع آبی نداریم که امیدواریم این نوع بهره وری آب در سایر بخش های کشاورزی کشور نیز ترویج یابد.

میزان بهره وری کشاورزی ایران باید 50 درصد افزایش یابد

مدیر عامل هلدینگ کشاورزی و دامپروری بنیاد مستضعفان ادامه داد: میزان بهره وری آب در بخش کشاورزی کشور در حالی که کمتر از 30 تا 45 درصد است که باید این میزان به 90 درصد افزایش یابد که برای تحقق این امر نیاز به سرمایه گذاری  گسترده ای در بخش کشاورزی کشورمان داریم.

وی تصریح کرد: برای افزایش بهره وری در بخش کشاورزی سیستم های مدرن و روز دنیا را نیاز داریم که به صورت زیر سطحی آبیاری را انجام و میزان و بهره وری را به 90 درصد برساند.

جلیلی: واردکنندگان دانه‌های روغنی از موانع خودکفایی هستند/ ارتقاء کشاورزی با نگاه ارزآوری اشتغال را افزایش می‌دهد

رجایی  در پاسخ  به خبرنگار خبرگزاری تسنیم گفت:دلیل این عقب ماندگی ساختار کشاورزی ایران است که به صورت فعالیت محور و مساله محور شکل گرفته است که در ابتدا باید این امر اصلاح و مشخص شود که به دنبال چه میزان بهره وری هستیم که بنیاد مستضعفان در این زمینه پیشنهادات خوبی برای دولت دارد.

وی با اشاره به اختلاف آمار در کشور گفت: صحت اطلاعات آماری در ایران مورد تشکیک است به طور مثال در حالی که وزارت جهاد کشاورزی میزان تولید شیرخام را در کشور 11 میلیون تن اعلام کرده که فائو آن را 7 میلیون تن برآورد کرده است و همین آمار ها  برای تصمیم گیری ها و تصمیم سازی ها مورد استفاده قرار می گیرد .

مدیر عامل هلدینگ کشاورزی و دامپروری بنیاد مستضعفان ادامه داد :منابع مالی زیادی در دست دستگاه های دولتی برای انجام تحقیقات بخش کشاورزی وجود دارد اما این تحقیقات به صورت مساله محور تهیه نشده و صرفا به تهیه مقاله ختم می شود.

وی اظهار داشت: سازمان تحقیقات بخش کشاورزی کشور 3800 هیئت علمی دارد اما امروز رقمی برای کشت علوفه دامی در کشور وجود ندارد  رقم که مربوط به 50 سال است توسط کشاورزان استفاده می شود که عملکرد و بهره وری کمی دارد.

رجایی  با بیان اینکه تنها راه نجابت کشاورزی ایران افزایش بهره وری است و چاره ای به غیر از توسعه کیفی نداریم گفت:در دامداری های کشور با جای 8 کیلوگرم شیر از یک دام باید بتوانیم 40 کیلوگرم  تولید کنیم و میزان عملکرد میوه های هسته دار از 15 تن در هکتار باید به 60 تن برسد.

وی افزود: استفاده از بذور و نهال های اصلاح شده و در کنار استفاده از سامانه های مدرن آبیاری نقش مهمی در میزان بهره وری و اقتصاد کشاورزی دارد.

برنامه بنیاد مستضعفان برای کشت فراسرزمینی در برزیل، روسیه و اکراین

وی با اشاره به اهمیت کشت فراسرزمینی درکنار افزایش بهره وری گفت: در کشور هایی مانند اکراین، روسیه و برزیل می توانیم کشت فراسرزمینی داشته باشیم و محصولات آب‌بر مانند نهاده های دامی را آنجا تولید کنیم.

مدیر عامل هلدینگ کشاورزی و دامپروری بنیاد مستضعفان ادامه داد: 9 میلیون اراضی کشاورزی در کشور وجود دارد که می توان 4 میلیون هکتار دیگر نیز در دیگر کشور ها اجاره و تملک کرد؛ این روش توسط دیگر کشور های نیز انجام می شود به طوری که اکنون عربستان 6 میلیون هکتار کشت فرا سرزمینی دارد.

وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار خبرگزاری تسنیم گفت: بنباید برنامه های برای کشت فراسرزمینی در کشور های دیگری مانند برزیل روسیه و اکراین دارد و فعالیت های مطالعاتی بر روی اراضی کشاورزی قابل واگذاری آنها در حال انجام است.

وی در بخشی دیگر از صحبت های خود بااشاره به ارزش کل سرمایه گذاری بنیاد در 7 سال گذشته گفت: ارزش سرمایه گذاری ما  4هزار و 400 میلیارد تومان بوده که عمده آن در بخش دامپروری است؛ 2 هزار هکتار احداث باغات، 40هکتار احداث گلخانه هیدروپونیک و 5 هزار هکتار اجرای سیستم‌های نوین آبیاری اجرا شده است.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بنیاد مستضعفان کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی بنیاد مستضعفان کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی افزایش بهره وری کشت فراسرزمینی بخش کشاورزی میزان بهره وری کشاورزی ایران کشاورزی کشور سرمایه گذاری برای کشت کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۴۱۲۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت ۳ میلیاردی بنیاد علم ایران از طرح‌های نوظهور و ۱.۵ میلیاردی از ریاضیدانان

مدیر پژوهش، نظارت و ارزیابی بنیاد علم ایران از اجرای برنامه بدیع الظهور از سوی این بنیاد خبر داد و گفت: در این برنامه تا سقف ۳ میلیارد تومان برای کسانی که فناوری‌هایی که در دنیا اجرایی نشده است را تا TRL ۵ توسعه دهند، پرداخت می‌شود.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مالک نادری، عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در مراسم بزرگداشت روز استاد با گرامیداشت این روزگفت: معمولا در کشور‌های دنیا گرنت‌هایی وجود دارد که از حوزه‌های علم و بنیاد‌های علمی حمایت می‌کند و به نوعی ریشه حرکت‌های فناوری را در جایگاه علم تقویت می‌کند.


نادری با اشاره به بنیاد‌های علم موجود در دنیا خاطر نشان کرد: در ایران نهادی از سال ۸۳ به نام صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور تاسیس شد، ولی نگرش بنیانگذاران این بنیاد از روز اول، تاسیس بنیاد علم بوده است.


مدیر پژوهش، نظارت و ارزیابی بنیاد علم ایران اظهار کرد: در سال گذشته با پیگیری‌های رئیس بنیاد علم و حمایت شورای عالی انقلاب فرهنگی، این نام صندوق به بنیاد علم ایران تبدیل شد.


عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطر نشان کرد: بنیاد علم ایران در سال‌های گذشته حمایت‌هایی را از رساله‌های دکتری، محققان پسادکتری، طرح‌های پژوهشی، حمایت از کرسی‌ها و اعطای گرنت را داشته است.


نادری یادآور شد: از ابتدای سال ۱۴۰۲ با توجه به حمایت‌هایی که معاونت علمی به عمل آورد و برنامه ریزی‌هایی که در بنیاد علم صورت گرفت، برنامه‌ای تحت عنوان برنامه " هشتاد_بیست" پیگیری کردیم. به این معنا که ۲۰ درصد بودجه بنیاد برای ۸۰ درصد طرح‌هایی که هر استاد علاقه‌مند به اجرا تحقیقات پایه و ابتدایی است، اختصاص داده شود.


به گفته وی بر اساس این طرح ۸۰ درصد بودجه‌ها برای ۲۰ درصد از تحقیقاتی که نیاز به بودجه بیشتری دارد، اختصاص یابد تا حرکت علمی قوی را ایجاد کند.
مدیر پژوهش، نظارت و ارزیابی بنیاد علم ایران ارتقا سطح حمایت‌ها را از دیگر تحولات این بنیاد ذکر کرد و گفت: در حوزه رساله‌های دکتری نیز اعلام شده است که اگر دانشجویان از پروپوزال‌های خود تا سال ۱۴۰۰ دفاع کرده باشند می‌توانند نسبت به دریافت حمایت‌ها اقدام کنند. ما مشکل اعتبارات نداریم، ولی علاقه‌مند به دریافت طرح‌ها هستیم.


نادری اضافه کرد: در حال حاضر حدود ۱۳۵ میلیون تومان از هر رساله دکتری حمایت می‌شود که بخشی از آن به استاد راهنما پرداخت می‌شود.


به گفته وی در حال حاضر به محققان پسادکتری به میزان ۸۰ درصد حقوق استادیار پایه ۱ که مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان می‌شود، پرداخت خواهد شد ضمن آنکه ۹۰ میلیون تومان گرنت برای مواد اولیه و ازمایشگاه‌ها و ... اعطا می‌شود.


مدیر پژوهش، نظارت و ارزیابی بنیاد علم ایران یادآور شد: برای طرح‌های پژوهشی تا سقف ۲۵۰ میلیون تومان پرداخت می‌شود و اگر همکاری خارجی در این طرح‌ها حضور داشته باشند، ۱۰۰ میلیون تومان دیگر نیز اعطا خواهد شد.


وی با اشاره به قابلیت‌های بین المللی بنیاد علم ایران گفت: بنیاد علم چین با طرح راه ابریشم یکی از این زمینه‌های همکاری بین‌المللی است که مبالغ خوبی (۱.۵ تا ۲ میلیاردتومان) از طرح‌ها حمایت می‌کند.


نادری خاطرنشان کرد: همچنین با همکاری بنیاد علم روسیه دو فراخوان منتشر کردیم و یک فراخوان دیگر نیز در دستور کار داریم و طی آن تا حدود ۲ میلیارد تومان از طرح‌ها حمایت می‌شود ضمن آنکه برنامه همکاری با بنیاد علم ازبکستان را نیز اجرا شده و فراخوان مشترک منتشر شده همچنان در حال پذیرش طرح‌های تحقیقاتی است.


به گفته وی در برنامه همکاری با بنیاد علم ازبکستان تا ۲ میلیارد تومان از طرح‌ها حمایت می‌شود.


نادری ادامه داد: از یک سال قبل همکاری با ستاد‌های معاونت علمی را آغاز کردیم، بر اساس تقسیم کاری که در معاونت علمی صورت گرفته به این صورت است که بر طبق آن حمایت از تحقیقات بنیادی و پایه تا TRL‌های ۴ تا ۵ به بنیاد علم ایران واگذار شده است.


وی افزود: ستاد‌های معاونت علمی که می‌خواهند طرح‌های در TRL‌های ۴ تا ۵ اجرایی کنند از طریق بنیاد علم اقدام می‌کنند. از این رو فراخوان‌هایی را با ستاد علوم زیستی، نانو، علوم شناختی و هوش مصنوعی را منتشر کردیم و سقف حمایت‌های ما تا سقف یک میلیارد تومان است.


نادری اعطای گرنت را از دیگر زمینه‌های حمایتی بنیاد علم ایران نام برد و اظهار کرد: این گرنت‌ها دارای انواع مختلفی است از جمله گرنت آغاز است و بر اساس آن اگر دانشگاهی از ۵۰ دانشگاه اول دنیا، هیات علمی جوانی را استخدام کنند، به مدت ۲ سال و هر سال به مبلغ ۴۲۰ میلیون تومان پرداخت می‌شود تا استاد بتواند زیر ساخت آزمایشگاهی برای خود فراهم کند.

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر از گرنت استقرار به عنوان یکی دیگر از حمایت‌های این بنیاد یاد کرد و گفت: دانشگاهی که اقدام به استخدام فارغ التحصیلان زیر ۱۰۰ دانشگاه برتر دنیا کنند مبالغ قابل توجهی را برای دو سال پرداخت خواهیم کرد.


مدیر پژوهش، نظارت و ارزیابی بنیاد علم ایران با بیان اینکه کار‌های دیگری را در دستور کار داریم یکی از آن‌ها را حرکت در مرز‌های دانش جهانی دانست و توضیح داد: افرای که مقاله آن‌ها در ژورنال‌های معتبری، چون نیچر و Science و ۵۰ مجله برتر دیگر منتشر شود بین ۱.۵ تا ۲ میلیارد تومان حمایت می‌شود. در سال گذشته ۶ نفر موفق به دریافت این گرنت شدند.


وی با اشاره به اجرای برنامه بدیع الظهور توضیح داد: در این برنامه تا سقف ۳ میلیارد تومان برای کسانی که فناوری‌هایی که در دنیا اجرایی نشده است را تا TRL ۵ توسعه دهند، پرداخت می‌شود.


به گفته وی تاکنون ۱۵ طرح در قالب طرح بدیع الظهور حمایت شده است.


نادری با بیان اینکه اجرای برنامه حرکت در مرز ریاضی را شروع کردیم گفت: این برنامه تا ۱۵ خرداد جاری باز است و تا سقف ۱.۵ میلیارد تومان از ریاضیدانان و محققان حوزه ریاضی حمایت خواهد شد.


نادری گفت؛ برنامه خوشه‌های ما برنامه‌ای است که افراد به صورت تیمی برنامه ملی را دنبال و نیاز مرز دانش را برای کشور برطرف کنند تا سقف ۴.۵ میلیارد تومان حمایت می‌شوند.


وی با اشاره به حمایت از کرسی‌های علمی گفت: در هر کشوری بالاترین رده علمی، حمایت از کرسی‌ها است که به اساتید نامدار تعلق می‌گیرد. هر استاد شناخته شده‌ای که یک بسته پژوهشی ۵ ساله را اجرایی کند می‌تواند نسبت به دریافت کرسی اقدام کند و سقف حمایت‌ها برای ۳ تا ۵ سال بین ۴.۵ تا ۶ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.

دیگر خبرها

  • تولیدات فاخر علمی از اهداف مهم بنیاد ملی علم
  • رئیس سیا نگران روابط ایران و روسیه شد/ برنز به ایران اتهام زد
  • محققان حوزه ریاضی تا سقف ۱.۵ میلیارد تومان حمایت می‌شوند
  • شراکت ایران و روسیه در مسیر بسیار خطرناکی پیش می‌رود
  • رئیس سیا: شراکت ایران و روسیه در مسیر بسیار خطرناکی پیش می‌رود
  • رییس سیا: شراکت ایران و روسیه در مسیر بسیار خطرناکی پیش می‌رود
  • رییس سیا: شراکت ایران و روسیه در مسیر بسیاز خطرناکی پیش می‌رود
  • مسکو از جنگ ایران و اسرائیل چه بهره‌ای برد؟ روسیه تمام تخم‌مرغ‌هایش را در سبد ایران نمی‌گذارد
  • حمایت ۳ میلیاردی بنیاد علم ایران از طرح‌های نوظهور و ۱.۵ میلیاردی از ریاضیدانان
  • وزارت کشور روسیه، زلنسکی را در فهرست افراد تحت‌تعقیب قرار داد