Web Analytics Made Easy - Statcounter

به  گزارش  خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، صبح روز دوشنبه ۲۴ خردادماه که ناوشکن بومی دنا به همراه شناور مین شکار شاهین با دستور رئیس جمهور به صورت ویدئوکنفرانس و با حضور امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران، امیر سرتیپ امیر حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح، امیر دریادار حسین خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش و دیگر مقامات لشکری و کشوی به ناوگان جنوب نیروی دریایی ارتش در بندرعباس ملحق شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ناوشکن بومی دنا؛ جدیدترین دستاورد دریایی ایران

ناوشکن بومی دنا که جدیدترین دستاورد نیرو‌های مسلح کشورمان در حوزه دریایی است را می‌توان فرزند چهارم شناور‌های کلاس موج دانست. این خانواده اعضای دیگری هم دارد که عبارتند از؛ ناوشکن‌های جماران، سهند و دماوند. طراحی و ساخت این کلاس از شناور‌ها را می‌توان تبلور دانش و فناوری نظامی و صنعتی ایران اسلامی در دریا‌ها دانست که روز گذشته با الحاق جدیدترین عضو این خانواده با نام دنا وارد مرحله  جدیدی از فناوری شد.

در ادامه مروری خواهیم داشت بر تمام ناوشکن‌های ساخت ایران در کلاس موج.

ناوشکن‌های بومی ایران را بهتر بشناسیم ناوشکن دنا

ابعاد: ۹۵ متر طول و ۱۱ متر عرض.  

وزن: ۱۳۰۰ تا ۱۵۰۰ تن.

تسلیحات: دو توپ ۲۰ میلی‌متری، یک توپ ۴۰ میلی متری و یک توپ ۷۶ میلی متری فجر ۲۷، ۲ تیر موشک پدافندی، ۴ موشک کروز و ۲ پرتابگر اژدر ۳۲۴ میلی متری کوسه با مجموع ۶ اژدر.

رادار: آرایه فازی و ۳ بعدی عصر با برد ۳۰۰ کیلومتر و رادار کنترل آتش باند X ثامن.

توان عملیاتی: درگیری همزمان با ۵ هدف دریایی و ۱ هدف هوایی.

سایر ویژگی‌ها: سونار و سیستم الکترواپتیک پیشرفته، سامانه بوتراستر ساخت داخل، استفاده از اخلاگرها و فریب دهنده‌ها، بهبود سامانه رانش، سامانه مخابراتی امن یکپارچه، سامانه های الکترواپتیکی پایدارشده، رادار کنترل آتش ثامن با قابلیت افزایش یافته ضد جنگ الکترونیک، سونار زیرآبی جدید ساخت وزارت دفاع با برد و دقت بالا و رادار آرایه فازی سه بعدی عصر بهینه، سامانه های پیشرفته مدیریتی و بالاتر رفتن تعداد سامانه های دارای عملکرد خودکار، حسگرهای اپتیکی، سامانه الینت بومی، سامانه های مخابرات امن با رمز کننده های ایرانی و بسیاری از تجهیزات بومی ساخت صنایع دفاعی جمهوری اسلامی ایران.

ناوشکن سهند

سهند سومین ناوشکن کلاس موج است که توسط کارخانجات نیروی دریایی ارتش طراحی و ساخته شده است. از سازه این کشتی در شهریور ماه سال ۱۳۹۱ رونمایی شد. این کشتی سومین نمونه از کلاس خود بوده و پس از جماران و دماوند (ولایت) طراحی و ساخته شده است.

ابعاد: ۹۴ متر طول، ۱۱ متر عرض و  ۱۶ متر ارتفاع.

وزن: ۱۳۰۰ تن.

تسلیحات:  سامانه دفاع نقطه‌ای کمند، موشک‌های کروز ضد کشتی، توپ‌های ضد سطحی و ضد هوایی، سامانه‌های موشکی و اژدر‌های بومی، ۲ اژدرانداز سه‌گانه سبک ۵۳۳ میلی‌متری کوسه، ۱  توپ ۷۶ میلی‌متری فجر ۲۷، ۲ توپ ۲۰ میلی‌متری فتح، ۱ توپ ضدهوایی فاتح ۴۰ میلی‌متری و ۴ موشک سطح‌به‌هوای محراب.

رادار: رادار آرایه فازی سه‌بعدی عصر.

توان عملیاتی:  مقابله با اهداف هوایی و دریایی.

سایر ویژگی‌ها: رادارگریزبودن، ۱۵۰ روز دریامانی، ترکیبی بودن گیربکس‌ها، سیستم محرک ترکیبی، طراحی و ساخت محل فرود بالگرد در عرشه و بسیاری از ویژگی‌های دیگر.

ناوشکن دماوند ۱

ناوشکن دماوند دومین کشتی جنگی کلاس موج و ساخت ایران است که در تاریخ ۱۸ اسفند ۹۳ به ناوگان شمال نیروی دریایی ارتش ملحق شد.

ابعاد: ۱۰۰ متر طول و ۱۱ متر عرض.

وزن: ۱۳۰۰ تن .

تسلیحات: توپخانه ۷۶ میلیمتری فجر ۲۷، سامانه موشکی با چهار فروند لانچر پرتاب موشک ضد کشتی نور یا قادر، دو فروند لانچر موشک زیر سطحی، توپخانه ضدهوایی یک فروند توپ ۴۰ میلیمتری فتح و دو فروند توپ ۲۰ میلیمتری، موشک دفاع هوایی چهار فروند موشک محراب و صیاد ۲.

رادار: آرایه فازی عصر.

توان عملیاتی: حضور در عملیات‌های راهبردی نیروی دریایی ارتش در آب‌های دوردست با قابلیت دریامانی همانند سایر ناوشکن‌های کلاس موج.

ویژگی‎‌های مهم: موتورهای این ناو دو موتور با قابلیت تولید ۱۰ هزار اسب بخار قدرت و چهار دیزل ژنراتور که هر کدام ۵۵۰ کیلووات برق تولید می‌کند. این موتورها می‌توانند سرعت ۳۰ گره دریایی (۵۶ کیلومتر بر ساعت) را تولید کند. خدمه این ناو در حدود ۱۱۰ تا ۱۴۰ نفر تخمین زده می‌شود.

توضیح: این ناوشکن چند سال قبل در دریای خزر به دلیل برخورد با صخره‌ها دچار سانحه شد که این حادثه باعث طراحی و ساخت نسل دوم این ناوشکن با نام دماوند ۲ شد.

ناوشکن جماران

جماران اولین ناوشکن ساخت ایران در کلاس موج است که با دانش تماما ایرانی ساخته و در سال ۱۳۸۸ تحویل نیروی‌دریایی ارتش شد.

ابعاد: ۹۰ متر طول و ۱۰ متر عرض.

وزن: ۱۲۰۰  تن.

تسلیحات: ۲ قبضه اژدرانداز ۵۳۳ میلی‌متری، ۱ قبضه توپ ۷۶ میلی متری فجر ۲۷، ۲ قبضه توپ ۲۵ میلی‌متری، ۴ فروند موشک سطح به سطح C-۸۰۲، ۱ قبضه توپ ۴۰ میلی‌متری فاتح و ۴ فروند موشک سطح‌به‌هوا فجر.

رادار: رادار آرایه فازی سه‌ بعدی عصر و یا رادار چشم عقاب.

توان عملیاتی: توان پیمایش ۳ هزار کیلومتر در آب‌های بین المللی برای دفاع از کشتی‌های تجاری ایران و سایر کشورها.

سایر ویژگی‎‌ها: نخستین ناوشکن بومی ایران با دارابودن محل فرود بالگرد در روی عرشه، حضور در رزمایش‌های گوناگون برای نمایش اقتدار ایران در دنیا، شعاع عملیاتی و قدرت مانور بسیار بالا و قدرت ماندگاری بالا در شرایط نامناسب جوی در اقیانوس‌ها.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: صنایع دفاعی وزارت دفاع نیروی دریایی ارتش ناوشکن ایرانی دستاوردهای دفاعی نیروی دریایی ارتش توان عملیاتی طراحی و ساخت ناوشکن بومی آرایه فازی میلی متری کلاس موج بعدی عصر متر عرض ۴۰ میلی ۷۶ میلی متر طول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۴۵۶۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش متوسط بارندگی استان فارس در سامانه بارشی اخیر

ایسنا/فارس مدیر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه‌ای فارس با ترسیم سیمای استان فارس در بارندگی اخیر از بروز پدیده بهاران پربارش در این استان خبر داد و گفت: تا امروز، ۷ اردیبهشت نزدیک ۹ میلی‌متر بارش تجمعی در سطح استان نازل شد و در مجموع از ابتدای سال آبی جاری تاکنون بخ‌طور متوسط، ۲۰۳ میلی‌متر باران در فارس باریده است.

سیاوش بهروز امروز، ۷ اردیبهشت در جمع خبرنگاران با اعلام این مطلب گفت: بارندگی‌های بهاری چهره کم آبی امسال را کمی ترمیم کرد و مجموع حجم آب پشت سدهای در حال بهره‌برداری استان را به ۴۰ درصد رساند.

وی افزود: میزان اختلاف بارندگی استان فارس با بارش بلند مدت مشابه یعنی میانگین ۵۵ ساله حدود ۳۰ درصد کاهش دارد.

مدیر مطالعات پایه منابع شرکت آب منطقه‌ای فارس با اشاره به میزان ثبت بارندگی در ایستگاه‌های مختلف گفت: بیشترین بارش طی جبهه بارندگی اخیر که شروع آن از ۳۱ فروردین ماه ثبت شده به ترتیب در شیراز با ۳۶ میلی‌متر، سوریان با ۳۳ میلی‌متر ، صفاشهر با ۲۸.۵ میلی‌متر و اقلید با ۲۸ میلی‌متر بوده است. 

وی اضافه کرد: بعدازظهر چهارشنبه گذشته بارش‌های رگباری و نقطه‌ای در مناطق مرکزی و شرقی استان فارس رخ داد که منجر به سیلابی شدن رودخانه‌های این مناطق شده است. از جمله بارش شدید در شهر شیراز به میزان ۳۶ میلی‌متر طی ساعات ۱۳ تا ۱۷ ثبت شد که منجر به آبگرفتگی معابر شهری و سیلابی شدن رودخانه خشک شیراز شد. 

بهروز ادامه داد: هر چند لطف خداوند شامل بندگانش شده است و بهبودی نسبی با نزول رحمت الهی شامل حال مردم شده است، لیکن تاکنون تنها ۷۰ درصد از میانگین بلند مدت بارندگی استان محقق شده است لذا صرفه‌جویی در کلیه بخش‌های مصرفی آب شامل شرب و بهداشت، صنعت و خدمات و به‌خصوص کشاورزی توصیه می‌شود.

به گزارش ایسنا، سال آبی از آغاز مهرماه هر سال تا پایان شهریورماه سال بعد است و امید می رود با یاری خداوند منان چند ماه باقی‌مانده تا سال آبی جاری میانگین بارش استان بالاتر برود.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • افزایش متوسط بارندگی استان فارس در سامانه بارشی اخیر
  • خورو بیابانک بارانی‌ترین منطقه اصفهان
  • خروج تدریجی سامانه بارشی از گلستان تا فردا/ثبت بارش ۱۱۹ میلی متری در شیرآباد
  • ثبت بارش ۱۰۴ میلی متری باران در شیرآباد
  • سامانه بارش‌زا بهاری در راه اصفهان / هوا ۳ تا ۵ درجه سردتر می‌شود
  • تداوم بارش‌های اردیبهشتی در سمنان/ بارندگی ۵۰.۳ میلی‌متری در پرور
  • میزان بارندگی امروز در چهارمحال‌ و بختیاری اعلام شد
  • سرعت فوق‌العاده موشک هایپرسونیک آمریکایی (+عکس)
  • قمار جنگ اسرائیل و ایران
  • رشد ۱۵ درصدی بارش‌های سال زراعی جاری