Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-30@11:25:57 GMT

تورم گریبان پژوهشگران را گرفت

تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۴۵۹۶۳

تورم گریبان پژوهشگران را گرفت

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، شکل‌گیری ارتباط دانشگاه و صنعت هم به نفع دانشگاه است و هم به نفع صنعت. اگر این ارتباط شکل بگیرد، صنعت می‌تواند از علم و تخصص دانشگاه بهره بگیرد و دانشگاه هم می‌تواند به کمک صنعت به درآمد برسد.

متاسفانه ارتباط صنعت و دانشگاه در ایران به درستی شکل نگرفته است. صنعت ادعا می‌کند که نیروهای تربیت شده در دانشگاه‌ها، متخصص و کاربلد نیستند؛ اما دانشگاهیان معتقدند صنعت پروژه‌های ساخته‌شده و بهینه‌سازی شده آن‌ها را به صرفه نمی‌داند و از آن‌ها استقبال نمی‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد یاسر معصومی در گفت‌وگو با ایسکانیوز، با بیان این که کمبود بودجه و امکانات بزرگترین مشکلی است که پژوهشگران همه رشته‌ها از جمله رشته شیمی با آن مواجه هستند، اظهار کرد: افزایش قیمت‌ها در یکی دو سال اخیر، پیشبرد فعالیت‌های پژوهشی را با مشکلات زیادی مواجه کرده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه اراک با اشاره به این که بخش عمده هزینه در رشته‌های تجربی به امکانات آزمایشگاهی یا ترکیباتی که برای آنالیزها نیاز است، برمی‌گردد، افزود: البته کمک‌هایی که فدراسیون سرآمدان به پژوهشگران می‌کند، مانند گرنت‌هایی که در شبکه آزمایشگاهی داده می‌شود یا حمایت‌هایی که از محققان پسادکتری می‌شود، تا حدی به جبران کمبودها کمک می‌کند.

وی با تصریح بر این که وقتی تولیدات صنعتی یک کشور احساس نیاز بیشتری برای به‌روزرسانی داشته باشند، با واگذاری پروژه‌های خود، از دانشگاه حمایت خواهند کرد، گفت: متاسفانه صنعت در ایران احساس نیاز به دانشگاه نمی‌کند. وقتی ارتقای کیفیت برای صنعت مهم نباشد، دست نیاز به سمت دانشگاه دراز نمی‌کند و در نتیجه دانشگاه‌ هم برای تامین اعتبار با محدودیت روبرو خواهد شد.

معصومی بر لزوم همکاری و اشتراک‌گذاری امکانات دانشگاه‌ها با یکدیگر تاکید کرد و گفت: وقتی در یک دانشگاه امکاناتی وجود دارد که در دانشگاهی دیگر نیست، اگر دانشگاه‌ها بتوانند همکاری بین دانشگاهی را گسترش دهند و متقابلا از امکانات یکدیگر استفاده کنند، در کاهش هزینه‌ها موثر خواهد بود.

صنعت از پروژه‌های دانشگاه استقبال نمی‌کند

عضو هیئت علمی دانشگاه اراک با بیان این که صنعت در برخی موارد ادعا می‌کند که نیروهای دانشگاهی به اندازه کافی، متخصص و توانمند نیستند، افزود: تعداد فارغ‌التحصیلان ایران کم نیست؛ اما مسئله این است که بخشی از خروجی دانشگاه‌های ایران در خارج از کشور به کار گرفته می‌شود.

وی با اشاره به این که بیشتر ایرانیان مشغول در دانشگاه‌های خارجی، حداقل تا دوره لیسانس در ایران بوده‌اند؛ اما به دلیل فراهم نبودن شرایط، مهاجرت کرده‌اند، یادآور شد: یکی از دلایلی که دانشگاه‌های خارجی استقبال خوبی از دانشجویان ایرانی دارند، این است که پتانسیل خوبی در این دانشجویان وجود دارد. دانشجویی که دوره کارشناسی را خوانده با گذراندن چند سال آموزش به نیروی خوبی برای دانشگاه‌های خارجی تبدیل می‌شود.  

معصومی با تاکید بر این که نیروهای متخصصی که در صنایع مشغول هستند، در همین دانشگاه‌های کشور تربیت شده‌اند، افزود: البته فردی که با مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد وارد صنعت می‌شود، هنوز دوره‌های پژوهشی را به صورت کامل نگذرانده‌ است و به همین دلیل ممکن است نتواند در آرندی صنعت، کارایی بالایی داشته باشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه اراک با بیان این که تعامل دانشگاه و صنعت به احساس نیاز برمی‌گردد، تصریح کرد: شاید صنعت ادعا کند که نیروی تربیت شده در دانشگاه به اندازه کافی متخصص و کاربلد نیست؛ اما تجربه من نشان می‌دهد که حتی وقتی یک پروژه تمام شده را به صنعت ارائه دادیم، استقبالی نشد و گفتند؛ اجرای این پروژه سبب افزایش قیمت کالای تولیدی ما می‌شود و به صرفه نیست.

وی در پایان با اشاره به این که من در موارد زیادی شاهد بوده‌ام که کالای ساخته شده و بهینه‌سازی شده به صنایع عرضه شده است؛ اما استقبال نشده است، اظهار کرد: البته شاید به این دلیل که جامعه از کالایی که قیمت بالاتر و کیفیت بیشتر دارد، استقبال نمی‌کند.

انتهای پیام/

عاطفه نظارتی‌زاده کد خبر: 1099449 برچسب‌ها بودجه کمبود امکانات

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: بودجه کمبود امکانات دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۴۵۹۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تربیت نیروی ماهر در گرو ارتباط دانشگاه و صنعت

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال‌وبختیاری با اشاره به ارتباط صنعت و دانشگاه گفت: دانشگاه زمانی می‌تواند نیروی مهارتی را تربیت کند که در کنار دانشگاه، صنعت هم حضور داشته باشد ‌و این دو هم‌افزای یکدیگر باشند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از چهارمحال‌وبختیاری، محمد مومنی امروز _دوشنبه، دهم اردیبهشت_ در نشست خبری، اظهار کرد: دانشگاه فنی‌حرفه‌ای قدمت پنجاه ساله دارد و از سال ۱۳۶۵ با یک مرکز با نام آموزشگاه فنی در چهارمحال‌وبختیاری آغاز به کار کرده است و در حال حاضر شش مرکز فنی و حرفه‌ای با سه هزار دانشجو در حال فعالیت است.

وی با بیان اینکه با توجه به مهارت محور بودن دانشگاه فنی ۴۰ درصد دروس عملی و ۶۰ درصد علمی است، افزود: ۳۸ رشته محل از جمله ۱۹ رشته کاردانی و ۱۹ رشته کارشناس در این دانشگاه وجود دارد و دانش‌آموزان فارغ‌التحصیل مدارس فنی و حرفه‌ای و کار دانش اکثریت دانشجویان این دانشگاه را تشکیل می‌دهند.

مهارت محوری ماموریت ویژه دانشگاه فنی حرفه‌ای

رئیس دانشگاه فنی حرفه‌ای چهارمحال‌وبختیاری با بیان این‌که مهارت محوری یک از ماموریت‌های ویژه‌ای این دانشگاه محسوب می‌شود، تصریح کرد: مسئولیت این دانشگاه از سال ۱۳۹۰ از آموزش‌وپرورش به وزارت علوم منتقل شد و در حال حاضر وظیفه اصلی تربیت نیروی کار و تکنسین کارآمد و دارای مهارت برای کشور و صعنت است.

مومنی ادامه داد: امروز به دو دلیل کشور نیازمند تربیت نیروی ماهر است، اول آن‌که باتوجه به زیرساخت‌های کشور جهش لازم در تولید شکل گیرد و دوم با توجه به فشارهای اقتصادی بر کشور، کالاهای مور نیاز کشور تولید شود.

وی با اشاره به ارتباط صنعت و دانشگاه تاکید کرد: زمانی دانشگاه می‌تواند نیروی مهارتی را تربیت کند که در کنار دانشگاه صنعت هم حضور داشته باشد و این دو هم‌افزا یکدیگر باشند.

رئیس دانشگاه فنی حرفه‌ای چهارمحال‌وبختیاری ادامه داد: ایجاد نمایشگاه‌های دائمی و موقت و تفاهم با صنایع مختلف و معرفی محصولات دانشجویان دانشگاه فنی از جمله برنامه‌هایی است که این دانشگاه در راستای افزایش مهارت‌آفرینی در دستور کار دارد.

برگزاری نمایشگاه دستاوردهای دانشجویان دانشگاه فنی و حرفه‌ای

مومنی گفت: در همین راستا امسال به واسطه پنجاهمین سال تاسیس دانشگاه هفتمین نمایشگاه دستاوردهای دانشجویان و دومین نمایشگاه کار از تاریخ ۱۶ تا ۱۹ اردیبهشت با شعار «فردای بهتر از امروز» برگزار خواهد شد.

وی اضافه کرد: در این نمایشگاه از صنایع مختلف دعوت شده و دستاوردهای دانشجویان به آن‌ها معرفی می‌شود، سعی شده در همین رابطه هم تفاهم‌نامه‌هایی به وجود آید؛ همچنین محصولات و دستاوردهای دانشجویان که قابلیت تولید انبوه داشته باشند به پارک علم و فناوری معرفی خواهند شد.

رئیس دانشگاه فنی حرفه‌ای چهارمحال‌وبختیاری ادامه داد: بازید دانش‌آموزان از این نمایشگاه و اجرای رویدادها و کلاس‌های آموزشی از دیگر اهداف این نمایشگاه است.

وی عنوان کرد: تعامل صنعت و دانشگاه می‌تواند زمینه‌ساز انعقاد قرارداد میان بخش‌های صنعتی و دانشگاه‌ها به‌صورت دوطرفه جهت رفع نیازهای صنعت و دانشگاه شود و می‌تواند شامل موارد زیادی مانند تامین و آموزش نیروی انسانی ماهر در صنعت، کمک در امور تحقیقاتی صنایع با ایجاد فرصت‌های مطالعاتی شود و همچنین برپایی رویدادهای مشترک کار با بخش صنعت می‌تواند موجب ایجاد کنسرسیوم‌ها و مشارکت‌هایی شوند که نیازهای آموزشی را احصا و مرتفع کنند.

کد خبر 749003

دیگر خبرها

  • انتقال خون فارغ از گروه خونی ممکن می‌شود
  • سید محمد خاتمی: تورم به سطح فوق العاده نگران کننده ای رسیده است /نباید با ذهنیت‌های بسته به سراغ امور پیچیده کشور رفت
  • معرفی ۲۵۰ موقعیت شغلی در نمایشگاه کار دانشگاه صنعتی امیرکبیر
  • تفال به حافظ سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ مرا به رندی و عشق آن فضول عیب کند...
  • ستاره‌شناسان قوی‌ترین شواهد برای سیاره نهم را کشف کردند
  • تربیت نیروی ماهر در گرو ارتباط دانشگاه و صنعت
  • ارتباط صنعت و دانشگاه، هدف اصلی دانشگاه فنی و حرفه‌ای
  • جهش در اقتصاد کشور نیازمند نوآوری و فناوری‌های جدید است
  • فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی
  • جایزه ملی تعالی گردشگری برگزار می‌شود