Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-08@20:17:52 GMT

ساخت و تولید واکسن پاستور در چه مرحله‌ای است؟

تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۴۶۳۹۳

ساخت و تولید واکسن پاستور در چه مرحله‌ای است؟

ایسنا: مدیر پروژه فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن کرونای تولید مشترک ایران و کوبا، ضمن تشریح آخرین اخبار از فاز سوم تست انسانی این واکسن، گفت: لازمه واکسیناسیون عمومی این است که نتایج مطالعات انجام شده روی این واکسن که در اختیار سازمان غذا و دارو قرار می گیرد، توسط این سازمان و سایر مراجع ذیصلاح بررسی شده و اثربخشی و بی خطری واکسن تایید شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعد از اینکه این سازمان بر اساس مستندات ارائه شده، واکسن را اثربخش و بی خطر تشخیص داد، واکسیناسیون عمومی با این واکسن آغاز خواهد شد.

دکتر احسان مصطفوی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره آخرین وضعیت کاآزمایی بالینی واکسن پاستوکووک که به صورت تولید مشترک میان ایران و کوبا است، گفت: کارآزمایی بالینی فاز سوم واکسن کرونای تولید مشترک انستیتو فینلای کوبا و انستیتو پاستور ایران، پس از انجام موفق فاز یک و دو در کشور کوبا بر روی جمعیتی در حدود ۱۰۰۰ نفر، در هشت شهر کشور از اردیبهشت ماه آغاز شد و اولین تزریق کارآزمایی بالینی واکسن کرونای مشترک کوبا و ایران در ششم اردیبهشت ماه در شهر اصفهان آغاز شد. تا پایان اردیبهشت ماه ۲۴ هزار نفر در این شهرها وارد شدند و تزریق اول واکسن را انجام دادند.  

پایان تزریق دوز دوم تا آخر خرداد ماه

وی افزود: از چهارم خرداد ماه نیز تزریق دوم واکسن آغاز شده است و تاکنون بیش از ۱۹ هزار و ۵۰۰ نفر واکسن دوم را تزریق کرده‌اند. پیش‌بینی ما این است که تا پایان خرداد ماه تزریق دوم هم به پایان برسد. باید توجه کرد که دو هفته بعد از تزریق دوم، مدت زمانی است که حد مطلوب ایمنی‌زایی واکسن کرونا محسوب می‌شود.  

مصطفوی ادامه داد: بنابراین از دو هفته بعد از تزریق دوم، مطالعه اثربخشی این واکسن آغاز می‌شود و افراد در یک بازه زمانی دو تا سه ماهه مورد پیگیری قرار خواهند گرفت. در این مدت، کارایی واکسن در افرادی که واکسن را دریافت کردند، در مقایسه با افرادی که واکسن‌نما را دریافت کرده‌اند، مقایسه شده و تاثیر این کاندیدای واکسن در پیشگیری از فرم‌های علامت‌دار، شدید و مرگ ناشی از کرونا مورد مقایسه قرار گرفته و سنجیده می‌شوند. البته همزمان مطالعه ایمنی سلولی و هومورال نیز بر روی درصدی از افراد انجام خواهد شد.  

واکسن "پاستوکووک" تاکنون عوارض جدی نداشته است

وی درباره عوارض احتمالی این واکسن در فاز سوم مطالعه بالینی، گفت: ما سیستم فعالی برای گزارش‌گیری از افراد و داوطلبان دریافت واکسن طراحی کرده ایم. به طوری که افراد هم خودشان می‌توانند وارد سامانه شده و ثبت عوارض و رخدادهای بعد از واکسن را داشته باشند و هم همکاران ما به صورت فعال با آنها تماس می‌گیرند. بنابراین عملا از تمام افرادی که در مطالعه شرکت کرده اند، عوارض بعد از تزریق را سوال و ثبت می کنیم. خوشبختانه تاکنون عارضه جدی و شدید ناشی از تزریق این واکسن در هر دو تزریق انجام شده گزارش نشده است، و عوارض گزارش شده خفیف بوده است. در اغلب افراد نیز هیچ عارضه‌ای، حتی درد محل تزریق نیز گزارش نشده است.  

تاثیر واکسن ایرانی-کوبایی بر جهش‌های شایع کرونا

مصطفوی درباره مطالعه واکسن پاستوکووک بر روی انواع جهش‌یافته ویروس کرونا نیز گفت: کشور کوبا در حال بررسی تاثیر این واکسن بر روی واریانت‌های شایع است که نتایج اولیه آن هم امیدوارکننده‌ بوده است و نشان داده که این واکسن در برابر واریانت‌های شایع شناخته شده در دنیا، اثربخشی و ایمنی‌زایی خودش را همچنان حفظ می‌کند.  

آغاز کارآزمایی بالینی واکسن ایرانی - کوبایی بر کودکان

وی همچنین گفت: کوبا آزمایش این کاندیدای واکسن را بر روی کودکان هم آغاز کرده است. در این مطالعه، مطالعات کارآزمایی بالینی فاز اول و دوم این واکسن برای سنین بین سه تا ۱۸ سال در دستور کار قرار گرفته است و برای اجرای طرح، ۳۵۰ خردسال واکسینه خواهند شد.

"پاستوکووک" چه زمانی وارد واکسیناسیون عمومی کشور می‌شود؟

وی درباره زمان ورود واکسن به واکسیناسیون عمومی کشور، گفت: ما همزمان با کارآزمایی بالینی، تولید این واکسن را هم در انستیتو پاستور ایران با نام " پاستوکووک" آغاز کرده ایم. لازمه واکسیناسیون عمومی این است که نتایج مطالعات انجام شده روی این کاندیدای واکسن که در اختیار سازمان غذا و دارو قرار می گیرد توسط این سازمان و سایر مراجع ذی صلاح بررسی شده و اثربخشی و بی خطری واکسن تایید شود. بعد از اینکه این سازمان بر اساس مستندات ارائه شده، واکسن را اثربخش و بی خطر تشخیص داد، واکسیناسیون عمومی با این واکسن آغاز خواهد شد.

مصطفوی گفت: پیش‌بینی‌مان این است که در اواخر مرداد ماه و اوایل شهریورماه، بتوانیم تحلیل اولیه بررسی اثربخشی این کاندیدای واکسن را انجام دهیم و نتایج در اختیار سازمان غذا و دارو قرار گیرد. البته تحلیل نهایی بررسی اثربخشی این واکسن برای شهرهایی که دو دوز تزریق واکسن را داشته اند احتمالا در مهرماه ارائه می شود.

منبع: فردا

کلیدواژه: کارآزمایی بالینی واکسن پاستور پاستوکووک کاندیدای واکسن واکسیناسیون عمومی کارآزمایی بالینی بالینی واکسن واکسن کرونا واکسن آغاز تزریق دوم فاز سوم بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۴۶۳۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استعدادیابی ۹ هزار نفری هیات فوتبال استان تهران

به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی هیأت فوتبال استان تهران، از ماه‌ها قبل استعدادیابی بازیکنان فوتبال را در رده‌های سنی مختلف در سطح استان تهران آغاز کرده است. در این راستا قریب به ۹ هزار بازیکن زیر نظر استعدادیاب‌های هیئت فوتبال استان تهران، توانمندی‌های خود را به نمایش گذاشتند. این طرح بزرگ قرار است با بررسی بازیکنان زیر ۱۵ سال در خردادماه سال جاری به مرحله نهایی برسد.

میرشاد ماجدی، رئیس هیئت فوتبال استان درباره طرح‌های گسترده استعدادیابی در سطح استان تهران گفت: یکی از اهدافم توجه و تمرکز روی استعدادیابی بازیکنان جوان بود. در این راه ابتدا استعدادیابی بازیکنان زیر ۲۰ سال را کلید زدیم که طی چهار مرحله درون شهرستانی، منطقه‌ای، استانی و اردوی انتخابی تیم ملی با شرکت نزدیک به ۱۶۰۰ بازیکن از زمستان سال ۱۴۰۲ آغاز و در دوازدهم اردیبهشت‌ماه سال ۱۴۰۳ خاتمه یافت. استعدادیابی بازیکنان زیر ۱۲ سال نیز طی سه مرحله در قالب برگزاری تورنمنتی با شرکت نزدیک به ۱۹۰۰ بازیکن از اسفند ماه سال ۱۴۰۲ آغاز و در تاریخ ششم اردیبهشت‌ماه سال جاری ادامه و در نهایت به تیم ۳۵ نفره منتخب استان تهران ختم شد. مقرر شده بازیکنان تیم منتخب زیر ۱۲ سال برای کسب تجربه بیشتر بازی‌های تدارکاتی با استان‌های همجوار برگزار نماید.

رئیس هیئت فوتبال استان تهران در ادامه صحبت‌های خود می‌گوید: استعدادیابی بازیکنان زیر ۱۷ سال نیز از اسفندماه سال ۱۴۰۲ با برنامه‌های درون شهرستانی و حضور حدود ۱۸۰۰ بازیکن آغاز شده و در تاریخ ۲۷ اردیبهشت‌ماه مرحله منطقه‌ای و در تاریخ ۲۴ خردادماه سال جاری مرحله استانی آن انجام خواهد شد تا تیم منتخب زیر ۱۷ سال تشکیل گردد. استعدادیابی بازیکنان زیر ۱۰ سال هم از فروردین‌ماه سال جاری با حضور نزدیک به ۲۰۰۰ بازیکن آغاز شده و مرحله منطقه‌ای آن در تاریخ ۲۰ اردیبهشت‌ماه سال جاری و مرحله استانی آن که منتج به انتخاب تیم منتخب زیر ۱۰ سال خواهد شد، در تاریخ ۲۷ اردیبهشت‌ماه سال جاری در ورزشگاه مرغوبکار برگزار خواهد شد.

رئیس هیأت فوتبال استان تهران در حالی از این پروژه‌های بزرگ رونمایی کرد که قرار است استعدادیابی بازیکنان زیر ۱۵ سال نیز در خردادماه آغاز شود. طبق برآورد هیئت فوتبال استان تهران بیش از ۱۷۰۰ هزار بازیکن در این عملیات بزرگ استعدادیابی خواهند شد.

کد خبر 6097837

دیگر خبرها

  • کسانی که واکسن آسترازنکا تزریق کرده‌اند بخوانند | این واکسن کرونا خونمان را لخته کرده است؟
  • امیدوار باشید؛ دوباره دندان در می آورید!/ آزمایش بالینی اولین داروی رشد دوباره دندان‌
  • نحوه تولید پروفیل زد سوله
  • رقابت اسکواش بازان درمسابقات بین المللی گرگان جونیور
  • آغاز ساخت ۱۵۰۰۰۰ واحد مسکونی در تهران از ماه آینده
  • سوت آغاز لیگ فوتبال امید‌های مناطق کشور در محمودآباد به صدا در آمد
  • آغاز عملیات اجرایی ساخت مجتمع پرورش اسب در شهرکرد
  • توضیحات ماجدی درباره استعدادیابی ۹ هزار بازیکن تهران
  • استعدادیابی ۹ هزار نفری هیات فوتبال استان تهران
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته