Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروهی از محققان ایرانی در مطالعه اخیرشان اظهار کرده‌اند، یک سیستم تصویربرداری لیزری بدون تماس می‌تواند به پزشکان کمک کند تا بیماری‌های چشمی که باعث نابینایی می‌شوند را خیلی زودتر از آنچه اکنون ممکن است، تشخیص داده و درمان کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال اکسپرس، این فناوری جدید که توسط محققان "دانشگاه واترلو" توسعه یافته است، برای شناسایی علائم بیماری‌های مهم در خون و بافت شبکیه طراحی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مطالعه توسط زهره حسینایی، نیکلاس پلگرینو، لیلا خلیلی و لیازات مخانگالیوا، نیما عباسی و پارسین حاجی رضا انجام شده است.

معمولا بیماری‌هایی مانند تباهی لکه زرد وابسته به سن، رتینوپاتی دیابتی و گلوکوم(که هیچ یک از آنها در مراحل اولیه هیچ علامتی ندارند) با روش‌های آزمایش فعلی پس از آسیب غیرقابل برگشت به بینایی تشخیص داده می‌شوند. رتینوپاتی دیابتی عارضه‌ای ناشی از دیابت است که به دلیل تغییرات ایجاد شده در رگ‌های خونی رخ می‌دهد. تباهی لکه زرد یا دژنراسیون ماکولا نیز شایع‌ترین علت کوری در افراد مسن است. در این بیماری ماکولا یا لکه زرد تخریب می‌شود. ماکولا قسمت حساس به نور شبکیه و مسئول دید مستقیم و واضح است که برای کارهای دقیق مثل خواندن و رانندگی لازم است. آب‌سیاه یا گلوکوم نیز اصطلاحی برای توصیف گروهی از اختلالات چشمی با علت‌های متفاوت ولی اثری بالینی و مشترک بر روی چشم و عصب بینایی و وابسته به فشار داخل چشمی است.

پارسین حاجی رضا ، مدیر"PhotoMedicine Labs" در واترلو گفت: ما خوشبین هستیم چرا که فناوری ما با ارائه جزئیات عملکردی چشم مانند اشباع اکسیژن و متابولیسم اکسیژن، می‌تواند نقشی حیاتی در تشخیص و مدیریت به موقع بیماری‌هایی که به نابینایی منجر می‌شوند، ​داشته باشد.

فناوری ثبت اختراع شده با عنوان "پارس" که مخفف عبارت "سنجش از دور فوتواکستیک"(PARS) است، شناخته می‌شود. این فناوری از لیزرهای چند رنگ برای تصویربرداری تقریباً فوری بدون تماس از بافت انسان استفاده می‌کند.

این فناوری توسط حاجی رضا و دیگر محققان برای ارائه تجزیه و تحلیل میکروسکوپی از پستان، گوارش، پوست و سایر بافت‌های سرطانی و امکان تصویربرداری در لحظه برای راهنمایی جراحان در هنگام برداشتن تومورهای مغزی در حال استفاده است.

دکتر "ریچارد وینستین"(Richard Weinstein) چشم پزشک و بنیانگذار مرکز بهداشت "Ocular" گفت: سنجش از دور فوتواکستیک ممکن است ما را از حد استاندارد طلای فعلی در تصویربرداری چشم فراتر ببرد. برای اولین بار نه تنها در چشم پزشکی بلکه در کل زمینه‌های پزشکی، تشخیص و درمان بیماری می‌تواند قبل از تغییر ساختار و از دست دادن عملکرد آن بافت تشخیص داده شود.

حاجی رضا گفت که محققان در حال کار با چندین چشم پزشک هستند و امیدوارند که آزمایشات بالینی را تا دو سال دیگر آغاز کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: چشم دانشمند ايراني دانشگاه واترلو نابينايي حاجی رضا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۴۶۸۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید کیت‌های استخراج DNA و RNA با قیمتی بسیار پایین‌تر از نمونه خارجی

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، امیر شیرعلی‌زاده دزفولی، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان تولیدکننده کیت‌های استخراج DNA، درباره طراحی این کیت‌ها توضیح داد: این فناوری برای جداسازی انواع اسیدهای نوکلئیک ویروس‌های بیماری‌زا نظیر ایدز و آنفلوانزا قابل استفاده است.

وی ادامه داد: کیت‌های استخراج DNA و RNA ما یک بیستم کیت‌های اروپایی و یک پنجم نمونه‌های چینی و تایوانی قیمت دارد. در واقع این کیت‌ها در عین حال که کیفیت بسیار بالایی دارند از تمام نمونه‌های وارداتی ارزان‌تر هستند.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان، درباره ضرورت ساخت چنین کیت‌هایی، گفت: تا قبل از این فقط کیت‌های استخراج RNA را تولید می‌کردیم اما به تازگی فناوری استخراج DNA را نیز توسعه داده‌ایم و در نتیجه DNA و RNA را می‌توانیم استخراج کنیم.

وی ادامه داد: این کیت‌ها هم برای تشخیص در بیمارستان‌ها و هم آزمایشگاه‌های تشخیصی قابل استفاده هستند. از سوی دیگر در دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی نیز از این کیت‌ها برای مقاصد تحقیق و توسعه می‌توان استفاده کرد. ما براساس نیاز بازار تولید انجام می‌دهیم و تقریبا  ۵۰۰ واکنش در روز تولید داریم که این رقم در دوره کرونا تا پنج هزار واکنش نیز می‌رسید.

این دانش‌آموخته نانوشیمی اضافه کرد: در حال توسعه فناوری جداسازی سلول‌ها با ذرات مغناطیسی هستیم که این فناوری برای تشخیص و درمان سرطان بسیار کاربردی است.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خشم خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد
  • کلسترول خوب برای این افراد مفید نیست
  • نسل بشر زودتر از تصور منقرض خواهد شد!
  • وجود کلسترول خوب در بدن برای این افراد مفید نیست
  • کشف مهم محققان برای تشخیص سرطان | ویدئو
  • حمایت از طراحی و ساخت ابزار‌های شناختی توسط ستاد علوم شناختی
  • نسل بشر زودتر از آنچه تصور می‌شود منقرض خواهد شد!
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • تولید کیت‌های استخراج DNA و RNA با قیمتی بسیار پایین‌تر از نمونه خارجی
  • عامل خطر ابتلا به آلزایمر شناسایی شد