Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران سوئدی، یک مدل مبتنی بر هوش مصنوعی ارائه داده‌اند که انتقال ویروس از حیوان به انسان را پیش‌بینی می‌کند.

شاید مدل‌های جدید به کارگیری هوش مصنوعی در مورد کربوهیدرات‌ها بتوانند به بهبود درک فرآیند عفونت کمک کنند و به پیش‌بینی ویروس‌هایی بپردازند که از حیوانات به انسان‌ها منتقل می‌شوند.

کربوهیدرات‌ها تقریبا در همه فرآیندهای بیولوژیکی شرکت دارند اما هنوز به خوبی درک نشده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کربوهیدرات‌های موسوم به "گلیکان"(Glycan‎)، نقش مهمی در عملکرد بدن ما دارند اما هنگامی که بدن مطابق انتظار کار نمی‌کند، به طور وحشتناکی درگیر می‌شوند. تقریبا همه ویروس‌ها از گلیکان‌ها به عنوان نخستین تماس با سلول‌ها استفاده می‌کنند.

گروهی از پژوهشگران "دانشگاه یوتبری"(Gothenburg University) سوئد، یک مدل مبتنی بر هوش مصنوعی را برای بررسی دقیق گلیکان‌ها ارائه داده‌اند. این مدل، درک بهتری را در مورد فرآیند عفونت فراهم می‌کند و پیش‌بینی کردن ویروس‌های جدید را امکان‌پذیر می‌سازد.

همچنین، این مدل می‌تواند درک بهتری را در مورد بیماری‌های مشترک انسان و حیوان ارائه دهد که در آنها، ویروس از حیوان به انسان منتقل می‌شود.

"دانیل بوجار"(Daniel Bojar)، سرپرست این پروژه گفت: ظهور کروناویروس می‌تواند پیامدهای فاجعه‌باری به همراه داشته باشد. از این مدل مبتنی بر هوش مصنوعی می‌توان برای شناسایی ویروس‌هایی استفاده کرد که می‌توانند از حیوان به انسان منتقل شوند. خطر ابتلای انسان با توجه به تعداد جهش‌هایی که ویروس برای شناسایی گلیکان‌های انسان به آنها نیاز دارد، افزایش می‌یابد. همچنین این مدل به پیش‌بینی این موضوع کمک می‌کند که کدام قسمت‌های بدن انسان ممکن است هدف ویروس‌های منتقل شده از حیوانات قرار بگیرند.

پژوهشگران قصد دارند که با به دست آوردن درک بهتر در مورد فرآیند عفونت، از بروز عفونت‌های ویروسی پیشگیری کنند. هدف آنها این است که این مدل را برای ارائه داروهای ضد ویروس مبتنی بر زنجیره قندی به کار بگیرند که توانایی تکثیر شدن ویروس را مهار می‌کنند.

بوجار ادامه داد: پیش‌بینی کردن تعامل میان ویروس و گلیکان به این معناست که شما می‌توانید گلیکان‌هایی را جست و جو کنید که به ویروس متصل می‌شوند و آنها را به عنوان عوامل ضد ویروس به کار ببرید تا از بروز عفونت ویروسی پیشگیری شود. با وجود این، گلیکان‌های بالقوه ضد ویروس ممکن است حاوی توالی‌های متنوعی باشند که تولید آنها در حال حاضر دشوار است؛ بنابراین باید پیشرفت بیشتری برای تولید گلیکان‌ها صورت بگیرد.

این پژوهش، در مجله "Cell report" به چاپ رسید./ایسنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: حیوان به انسان هوش مصنوعی گلیکان ها ویروس ها پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۴۷۴۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد

نادیا زکالوند: این مرد ۷۲ ساله هلندی، که نام او فاش نشده است، به نقص ایمنی شدیدی مبتلا بود و سال ۲۰۲۲ گرفتار یکی از گونه‌های ویروس کرونای اُ-میکرون شد. او پیش از ابتلا چند بار واکسن کوید۱۹ هم زده بود. از همان زمان او هر بار که آزمایش کرونا می‌داد، مثبت می‌شد و این بیماری آنقدر ادامه یافت تا سرانجام مرد نگون‌بخت اکتبر سال گذشته فوت کرد.

بیماری کرونای این مرد ۲۰ ماه طول کشید که طولانی‌ترین مورد در نوع خود بوده است. پزشکان برای کمک به او درمان‌های گوناگونی را پیشنهاد داده بودند که متاسفانه هیچ‌کدام فایده نداشت.

سیستم ایمنی بدن او آنقدر قوی نبود تا بتواند با ویروس کرونا مبارزه کند. حتی داروهای پادتن هم به‌کارش نیامدند.

بیماران مبتلا به کرونا معمولا پس از گذشت چند روز یا نهایت چند هفته درمان می‌شوند اما این مرد ۷۲ ساله، ۶۱۳ روز گرفتار این بیماری بود.

محققان در بررسی‌های این بیمار متوجه وجود حدود ۵۰ جهش ویروس کرونا در بدن شده بودند. این جهش‌ها توانسته بودند در سیستم ایمنی بدن این مرد اختلال ایجاد کنند که در نهایت جان او را گرفتند.

منبع:

odditycentral

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899244

دیگر خبرها

  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • اول لب بود که دندان آمد/ آدم گرسنه اولویت دارد یا گربه محل؟!
  • پیش بینی نگران کننده ایلان ماسک در مورد هوش مصنوعی به وقوع می پیوندد
  • جهان در خطر: تنها راه جلوگیری از همه‌گیری‌های حیوانی چیست؟
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • ثبت بیش از ۲۰ هزار حیوان گزیدگی در خراسان رضوی
  • غذا دادن دستی به حیوانات پرسه زن، مصداق حیوان آزاری است
  • پیش‌بینی های ایلان ماسک در مورد هوش مصنوعی
  • پیش‌بینی نگران‌کننده ایلان ماسک در مورد هوش مصنوعی
  • قاتل گربه ها به ۱۴ ماه زندان محکوم شد !