Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین _ زهرا بلندی: مجموع اعتبارات در سال جدید نسبت به سال قبل ۴۰ درصد بوده و این در حالی است که منطقه ۱۹ با ۶۰ درصد بیشترین میزان رشد را در مناطق جنوبی به خود اختصاص داده است

گوش سپردن به صدای اهالی در دل محله‌ها و پاسخگویی به نیازهای‌گاه حتی جزئی که سال‌ها بی‌جواب مانده، از دستاوردهای مهم اجرا وپیگیری پروژه‌های کوچک‌مقیاس در دوره پنجم شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش است؛ پروژه‌هایی کوچک، اما تأثیرگذار که با اجرای موفقیت‌آمیز خود رضایتمندی ساکنان مناطق جنوبی را از فعالیت‌های این دوره از شورای‌شهر و شهرداری به همراه داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روند مثبت این طرح‌ها و افزایش قابل توجه اعتبارات آنها در سال ۱۴۰۰ جزء مهم‌ترین اتفاقات مناطق جنوبی و کمتربرخوردار پایتخت است که در گفت‌وگو با «مجید فراهانی» عضو شورای اسلامی شهر تهران و رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای اسلامی شهر تهران به جزئیات آن می‌پردازیم.

 نقطه شروع طرح‌های کوچک‌مقیاس محلی به چه زمانی برمی‌گردد و رویکرد و هدف اصلی مدیریت شهری از اولویت بخشیدن به این طرح‌ها چه بوده است؟
در آغاز شورای پنجم ضمن بررسی پروژه‌های مدیریت شهری متوجه شدیم ۲ نوع پروژه همواره در شهرداری تهران طراحی و ابلاغ شده است. یکی از این موارد پروژه‌های کلانی است که توسط معاونت‌های شهرداری تهران پیگیری می‌شود و بیشتر نگاه شهری و فرامنطقه‌ای در آنها حاکم است. نوع دوم پروژه‌های متوسطی است که عمدتاً رویکرد منطقه‌ای دارند و با مشارکت مناطق ۲۲ گانه شهرداری پیگیری و اجرا می‌شوند. با توجه به اینکه مشکلات و چالش‌های محله‌ای کوچک‌مقیاس جزء مهم‌ترین مسائلی هستند که در ۳۵۴ محله شهر تهران از سوی اهالی عنوان شده و توسط اعضای شورایاری محله‌ها اغلب پیگیری می‌شوند در ابتدای دوره پنجم، طبق گفت‌وگوهایی که با شورایاران و مردم در دل محله‌ها داشتیم با مسائلی با مقیاس کوچک برخورد کردیم که جزء دغدغه‌های کهنه و رفع نشده شهروندان محسوب می‌شد. مردم توقع دارند وقتی از در خانه بیرون می‌روند اقدامات جدید شهری را در محله خودشان ببینند. با هدف پاسخگویی مطلوب به نیازهای مهم شهروندان الگوواره جدیدی را با این عنوان که «تعریف پروژه‌های محلی ارتباط مستقیمی با توسعه محله‌های شهر دارد» در مدیریت شهری ایجاد کردیم و پروژه‌های توسعه محلی با اولویت محله‌های کمتربرخوردار و جنوبی شهر در سال ۱۳۹۹ کلید خورد.


 یعنی پیش از اجرای این الگوواره در شورای پنجم، قبل از سال ۱۳۹۹ در این زمینه اقدامی از سوی مدیریت شهری انجام نشده بود؟
قطعاً در دوره‌های قبلی هم‌چنین پروژه‌هایی انجام شده است، اما به‌صورت منســــجم در قالب پروژه‌های توسعه محلی به آنها پرداخته نشده بود. بر این اساس طرح‌ها با تأیید شورایاران محله‌ها اجرا می‌شود، بودجه اختصاصی به آن تعلق می‌گیرد و شهرداری نیز موظف به پایش و پیگیری آنهاست.


 روند اجرای پروژه‌های کوچک‌مقیاس در مناطق جنوبی شهر (مناطق ۱۶، ۱۷، ۱۸، ۱۹ و ۲۰) چطور بوده است؟
با توجه به اینکه یکی از چالش‌های ما در تعیین بودجه و عامل توسعه نیافتگی مناطق جنوبی، فاصله معنادار بودجه اختصاص داده شده بین مناطق شمالی و جنوبی شهر بود؛ اولویت اصلی ما در اجرای پروژه‌های کوچک‌مقیاس مناطق جنوبی و کمتربرخوردار بودند. این درحالی است که از ابتدای تشکیل شورای پنجم معادله تقسیم بودجه را به نفع جنوب شهر بهم زدیم و از نخستین سال فعالیت بدون اینکه تنشی ایجاد شود شهرداری تهران را موظف کردیم که سالانه ۱۰ درصد از بودجه مناطق کمتربرخوردار را به سمت میانه بودجه مناطق بالاتر ببرد و برعکس ۱۰ درصد از بودجه مناطق برخوردار را به سمت میانه کم کند. برهمین اساس بودجه سالانه را ۲۰ درصد به سمت میانه عادلانه کردیم و با همین رویکرد بخش عمده‌ای از بودجه‌های پروژه‌های کوچک‌مقیاس در مناطق جنوبی توزیع شد.


 بازخورد ساکنان مناطق جنوبی نسبت به این رویکرد چطور بوده است و در کنار آن چند نمونه از پروژه‌های خرد محلی را که جزء درخواست‌های مهم شهروندان بوده و عملی شده‌اند نام ببرید؟
طی بازدیدهای مکرر از مناطق مختلف با بازخوردهای مثبت مردم و نمایندگان آنها یعنی اعضای شورایاری روبه‌رو شده‌ایم. برای مثال در منطقه ۱۶ رفع مشکل کمبود سرویس‌های بهداشتی، ساماندهی بازار دوم نازی‌آباد و راه‌اندازی موزه مفاخر محله نازی‌آباد، ایجاد درنگ‌گاه‌ها و پارک‌های محلی در منطقه ۱۸، تبدیل نهرهای آب به کانیو و ساماندهی تیرهای چوبی برق در قالب مهم‌ترین دغدغه‌های ساکنان منطقه ۱۷، اتصال رینگ جنوبی بوستان بزرگ ولایت به خانی‌آبادنو با بازگشایی خیابان شهامت و آسفالت معابر محله وصال در منطقه ۱۹ و ساماندهی اراضی اطراف حرم مطهر(ره) نمونه‌هایی از پروژه‌های خرد محلی هستند که رضایت اهالی را در پی داشته‌اند.


 اولویت بخشیدن به پروژه‌های خرد محلی مناطق جنوبی شهرچه تأثیراتی در زندگی ساکنان داشته است؟
نگاه اعضای شورای‌شهر در گذشته بیشتر بار منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای داشت. اغلب درخواست‌های کوچک به دلیل نبود نگاه محلی به چالش‌های بزرگ تبدیل می‌شدند. اعتقاد به اینکه شهر تهران از کوچه‌هایش آغاز می‌شود تأثیر جدی در نگاه مردم نسبت به مدیریت شهری داشته و حل مشکلات کوچکی که سال‌ها بی‌جواب مانده بود رضایتمندی آنها را به همراه داشته است.


 اعتباری که به پروژه‌های خرد محلی پهنه جنوب تهران و به‌طور خاص به هریک از مناطق ۱۶، ۱۷، ۱۸، ۱۹ و ۲۰ در سال ۱۴۰۰ اعطا شده چه قدر است؟ این اعتبار نسبت به سال گذشته چه میزان رشد داشته است؟
اعتبار و تعداد پروژه‌های خرد محلی سال ۱۴۰۰ در منطقه ۱۶ به‌ترتیب ۱۶ میلیارد تومان و ۵۰ پروژه، در منطقه ۱۷، ۷۷ میلیارد تومان و ۶۲ پروژه، در منطقه ۱۸، ۷۴ میلیارد تومان و معادل ۶۲ پروژه، در منطقه ۱۹، ۱۰۸ میلیارد تومان و ۶۸ پروژه و در منطقه ۲۰ نیز با اعتبار ۷۳ میلیارد تومانی ۱۲۱ پروژه تعریف شده است. متوسط رشد مجموع اعتبارات در سال جدید نسبت به سال قبل ۴۰ درصد بوده و این در حالی است که منطقه ۱۹ با ۶۰ درصد بیشترین میزان رشد را در مناطق جنوبی به خود اختصاص داده است.


 چه عواملی در افزایش بودجه در این مناطق تأثیرگذار بوده و این رشد چه پیامدهایی به همراه خواهد داشت؟
در دور جدید بازدید از محله‌ها و مناطق و جلساتی که با اعضای شورایاری برگزار شد تحول و تغییر و رضایت آنها از پروژه‌های محلی مشهود بود. هرچند انتقاد بر برخی مناطق شهرداری تهران که فعالیت‌های جاری خود را در قالب پروژه‌های کوچک‌مقیاس محلی تعریف می‌کنند وارد است، اما در بخش قابل توجهی از مناطق رضایتمندی خاصی مشهود است.


 جز طرح‌های کوچک‌مقیاس محلی، اجرای کدامیک از طرح‌های مهم در دوره پنجم در رضایتمندی شهروندان مؤثر واقع شده‌اند؟
تملک زمین‌ها برای ساخت پارک‌ها و افزایش سرانه فضای سبز، نوسازی آتش‌نشانی شهر تهران شامل لباس‌ها، تجهیزات و ماشین‌آلات سازمان آتش‌نشانی، دریافت اوراق مشارکت بانک‌ها و کمک به راه‌اندازی و بهره‌برداری از ۳۰ ایستگاه مترو و... با به کارگیری تدبیرات ویژه جزء طرح‌های مهم و تأثیرگذار این دوره بوده‌اند.

کد خبر 607725 برچسب‌ها همشهری محله شهرداری شهردار منطقه ۱۹

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: همشهری محله شهرداری شهردار منطقه ۱۹ پروژه های کوچک مقیاس پروژه های خرد محلی میلیارد تومان مناطق جنوبی شهرداری تهران کوچک مقیاس مدیریت شهری اعضای شورای جنوبی شهر شهر تهران منطقه ای منطقه ۱۹ محله ها طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۴۸۲۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات پیچیده ایران در جهان طنین انداخته است

پاسخ نظامی ایران به اقدام تروریستی اسرائیل در دمشق، ضعف اسرائیل و قدرتمندی ایران را نشان داد. حمله ایران نه تنها در منطقه بلکه در مقیاس جهانی نیز طنین‌انداز شده است.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: مراد یشیلتاش؛ استاد دانشگاه ترکیه، در تحلیلی که از سوی روزنامه صباح ترکیه منتشر شد، می‌نویسد: حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق، تنش‌های منطقه‌ای را به اوج بی‌سابقه‌ای رساند و بار دیگر ژئوپولیتیک پیچیده خاورمیانه را در کانون توجه قرار داد. واکنش تلافی‌جویانه ایران به این تجاوز، نه تنها در منطقه بلکه در مقیاس جهانی نیز طنین‌انداز شده است. پاسخ ایران با دو هدف انجام شد: نشان دادن قدرت نظامی خود و رساندن پیامی سیاسی به جامعه بین‌المللی. این اولین مورد از سال ۱۹۷۳ بود که یک دولت، پاسخ نظامی به اسرائیل داد و بدین وسیله وضعیت طولانی مدت مصونیت اسرائیل را مختل کرد.

ایران به دنبال تقویت قدرت بازدارندگی خود در برابر بازیگران منطقه‌ای و جهانی است. حمله ایران از طریق یک عملیات نظامی پیچیده شامل موشک‌های کروز و بالستیک و همچنین پهپادها که به نام شاهد ۱۳۶ شناخته می‌شوند، انجام شد. استفاده ایران از پهپادهای شاهد ۱۳۶، موشک کروز زمین به زمین پاوه با برد ۱۶۵۰ کیلومتر، موشک‌های غدیر و عماد و دزفول، تایید شده است. علاوه‌بر آن، استفاده از موشک خیبرشکن با برد ۱۴۵۰ کیلومتر که ظاهرا قابلیت مانور بالایی در برابر سامانه‌های پدافند هوائی را نیز دارد تایید شده است. عملیات ایران، محدودیت‌های دفاعی اسرائیل را آشکار کرد و نشان داد که سامانه‌های پدافند هوائی اسرائیل دچار آسیب‌پذیری‌ هستند. پنج موشک بالستیک پایگاه هوائی نواتیم، و چهار موشک پایگاه هوائی نِگِو را هدف قرار دادند.

رویارویی اخیر بین اسرائیل و ایران، سؤالاتی را در مورد استراتژی امنیتی اسرائیل ایجاد می‌کند، در حالی که هدف آن تقویت بازدارندگی ایران به عنوان یک قدرت منطقه‌ای است. نقش ایالات متحده با حمایت مداوم از اسرائیل در کنار افزایش تلاش‌ برای جلوگیری از تنش بیشتر مشخص شده است.

عملیات تلافی‌جویانه ایران با عنوان «وعده صادق»، چالشی مهم برای سامانه‌های پدافند هوائی اسرائیل بود. هزینه نسبتا پایین حمله در مقایسه با هزینه اقتصادی بالای دفاع پایداری دراز مدت جنگ را به یک نگرانی حیاتی برای اسرائیل تبدیل می‌کند. بنابراین، توانمندی‌های تهاجمی ایران هم چنان یک تهدید دائمی برای اسرائیل قلمداد می‌شوند.

علاوه‌بر این، اظهارات «حسین سلامی» فرمانده سپاه پاسداران، حاکی از تغییر در الگوی سنتی رویارویی نظامی اسرائیل و ایران است. سلامی تاکید کرد که ایران با عملیات تلافی‌جویانه خود علیه اسرائیل، معادله جدیدی را ایجاد کرده و حملات بعدی اسرائیل به شهروندان، پرسنل و دفاتر و مراکز مرتبط با ایران، با پاسخ مستقیم مواجه خواهد شد.

از سوی دیگر، پاسخ اسرائیل، بر ناتوانی این رژیم در عملیات مستقل در عرصه بین‌المللی تاکید دارد. حضور و حمایت آمریکا در منطقه، نقشی اساسی در شکل‌دهی به فرآیندهای تصمیم‌گیری اسرائیل دارد. علاوه‌بر این، درگیری اخیر باعث شعله‌ور شدن اختلافات سیاسی در درون خود اسرائیل شده است. سیاست‌های امنیتی دولت نتانیاهو با انتقادات داخلی و بین‌المللی مواجه شده و اثبات شده که ناپایدار است. افکار عمومی اسرائیل در رابطه با مدیریت بحران توسط دولت دچار اختلاف نظر شده. برخی از اسرائیلی‌ها از رویکرد تهاجمی‌تر نسبت به ایران حمایت می‌کنند در حالی که برخی دیگر از اسرائیلی‌ها خطرات مرتبط با تبدیل شدن به یک جنگ در مقیاس بزرگ را برجسته می‌سازند.

منبع: کیهان

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی ۱۹۷۵ گلخانه خانگی در سیستان و بلوچستان
  • اجرای کنارگذر جنوبی ایلام از اولویت‌های کمیته برنامه‌ریزی شهرستان است
  • یکی از اولویت‌های لرستان باید ایجاد زیرساخت‌ها باشد
  • اجرای 30 برنامه ملی، منطقه ای و محلی هفته ملی خلیج فارس در هرمزگان
  • پیگیری و اجرای پروژه‌های شهرستان خلخال در اولویت مدیران باشد
  • اختصاص هزار میلیارد ریال بودجه عمرانی ویژه منطقه ۳ اراک
  • پیگیری و اجرای پروژه‌ها بر اساس زمان‌بندی در اولویت مدیران باشد
  • احداث زیرگذر حصه شمالی در ۱۴۰۳
  • عملیات پیچیده ایران در جهان طنین انداخته است
  • زمان‌بندی ۵۷۵ پروژه فعال در شهر اصفهان انجام شد