Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@19:00:03 GMT

نیاز کشور به توسعه پارک‌های وابسته به صنعت

تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۴۸۳۱۴

نیاز کشور به توسعه پارک‌های وابسته به صنعت

رییس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات با تاکید بر اینکه با الگوهای قدیم مدیریت نمی‌توان به رشد رسید، گفت: امروزه توسعه پارک‌های علم و فناوری وابسته به صنعت مد نظر است که باید برای توسعه این پارک‌ها برنامه‌ریزی شود.

به گزارش ایسنا دکتر محمد جعفر صدیق دامغانی زاده امروز در نشست حکمرانی مدرن پارک‌های علم و فناوری با تاکید بر اینکه تا قالب‌ها شکسته نشود، نمی‌توانیم رشد کنیم، افزود: ما دیگر نمی‌توانیم زیر سقف مدیریت قدیمی به توسعه برسیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی آغاز توسعه تکنولوژی را از داستان‌های علمی تخیلی دانست و اظهار کرد: در الگوهای قدیمی، روابط عمومی‌ها سنگر حوزه ریاست بودند، ولی در الگوهای جدید روابط عمومی‌ها جای فکر و محتوا و مکمل برنامه‌های توسعه‌ای سازمان‌ها هستند.

صدیق، به بیان تاریخچه راه اندازی پارک‌های علم و فناوری در کشور اشاره کرد و ادامه داد: در سال‌های ۷۲ و ۷۳ بخشی از ذوب آهن اصفهان فرسوده و در حال تعطیلی بود که برای این موضوع بررسی‌هایی صورت گرفت که در نهایت به راه اندازی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان منجر شد.

رییس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات خاطرنشان کرد: مکان‌یابی این شهرک را در اطراف دانشگاه صنعتی اصفهان در نظر گرفته شد و پس از آن اساسنامه شهرک در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید.

وی با اشاره به چالش‌های آن زمان در توسعه شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان اضافه کرد: گام بعدی توسعه پارک‌ها جذب محققان ایرانی مقیم خارج بود که در آن زمان زیاد موفق نبودیم، ولی اقدامات مؤثر در دو پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و پارک فناوری پردیس اجرایی شد که با پیگیری‌های صورت گرفته توانستند این مسیر را هموار کنند.

صدیق، گام دیگر پارک‌ها را توسعه فناوری نام برد و یادآور شد: در این دوره اختیارات پارک‌ها افزایش یافت، به گونه‌ای که پارک‌ها از مزایای مناطق آزاد برخوردار شدند.

وی گام بعدی توسعه پارک‌ها در کشور را مربوط به توسعه کمی آنها دانست و یادآور شد: در این دوره پارک‌های علم و فناوری علاوه بر افزایش اختیارات، توسعه کمی  را تجربه کردند، ولی ماموریت اصلی پارک‌ها که توسعه فناوری بوده است، فراموش شد، ضمن آنکه طرح تغییر نام وزارت آموزش عالی به علوم، تحقیقات و فناوری مطرح شد.

رییس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات، ایجاد پارک‌های فناوری استانی و دانشگاهی را از دیگر اقدامات در این حوزه عنوان کرد.


وی با تاکید بر حمایت دولت از تحقیقات و توسعه فناوری، خاطر نشان کرد: رسالت پارک‌های علم و فناوری توسعه اقتصادی و تعمیق فناوری در شرکت‌های دانش بنیان با هدف افزایش توان رقابت پذیری است، بر این اساس پارک‌ها، نسل جدیدی از سازمان‌های پژوهشی هستند که در آن به جای محققان در استخدام دولت، محققانی شاغل در شرکت‌های خصوصی مشغول به تحقیق هستند.

صدیق پارک‌های فناوری ایجاد شده در دنیا را شامل وابسته به دولت و پارک‌های وابسته به صنعت دانست و گفت: کل پارک‌های ایجاد شده در دنیا از نوع اول است، به غیر از چین که پارک‌های وابسته به صنعت راه‌اندازی کرده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پارك علم و فناوري فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان پارک های علم و فناوری وابسته به صنعت توسعه پارک ها پارک فناوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۴۸۳۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در سال‌های اخیر فعالیت‌های پژوهشی با هدف کمک به امنیت غذایی کشور بوده است

ایسنا/خراسان رضوی رئیس پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی گفت: صنعت غذایی کشور عمدتا وارداتی است و از دانش فنی و تکنولوژی داخلی در حد مطلوب استفاده نمی‌شود؛ این در حالی است که کشور ما توان داخلی خوبی در حوزه صنعت غذا دارد .

فرشته حسینی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه فردا، ۱۳ اردیبهشت نخستین رویداد ملی فبین‌فود با همکاری جهاددانشگاهی خراسان رضوی و معاونت علمی ریاست‌جمهوری در مشهد برگزار می‌شود، اظهار کرد: هدف از برگزاری این رویداد ارتقای سطح فناوری در حوزه صنایع غذایی کشور است. با توجه به اینکه رویکرد جهاد دانشگاهی توسعه پژوهش‌های فناوری‌محور کاربردی است و با هدف کمک کردن به حل مسائل کلان کشور گام برمی‌دارد، پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی کار در حوزه امنیت غذایی را به عنوان هدف خود قرار داده و در طی سال‌های اخیر تمامی فعالیت‌های پژوهشی خود را با هدف کمک به امنیت غذایی کشور هم‌راستا کرده است.

وی اضافه کرد: در حوزه امنیت غذایی پژوهش‌های زیادی انجام شده که بسیاری از آن‌ها به مرحله کاربرد نرسیده‌ که این ناشی از عدم ریسک‌پذیری صنعت غذا در حوزه نوآوری است، این صنعت به دلیل بالا بودن هزینه‌ها و عدم اتکا به دانش داخلی حاضر به انجام ریسک نیست و همان رویه قابل پیش‌بینی را ادامه می‌دهد. برای ارزان و آسان کردن هزینه‌های نوآوری ضروری است تا حاکمیت در این حوزه ورود پیدا کرده تا هزینه ریسک برای بخش خصوصی کاهش یابد.

رئیس پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی ادامه داد: صنعت غذایی کشور عمدتا وارداتی است و از دانش فنی و تکنولوژی داخلی در حد مطلوب استفاده نمی‌شود. این در حالی است که کشور ما توان داخلی خوبی در حوزه صنعت غذا دارد و دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی و پژوهشکده‌ها دانش فنی خوبی را تولید می‌کنند، اما متاسفانه این دانش فنی به صنعت راه نمی‌یابد. به منظور حل این مشکل، زیرساخت‌های حمایتی توسط دولت ارائه شده و یکی از این زیرساخت‌ها که توسط معاونت علمی ریاست جمهوری به وجود آمده، توسعه و ایجاد آزمایشگاه‌های ساخت سریع (فب‌لب) است که می‌تواند تاثیر بالایی در بهبود و ارتقای صنعت غذایی کشور داشته باشد.

حسینی افزود: پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی به عنوان مرکزی علمی که بیش از ۳۰ سال سابقه در حوزه صنعت غذا دارد، در این زمینه وارد شده و حلقه‌ای از بازیگران این طرح را تشکیل می‌دهد. در این خصوص زیرساخت‌های مطلوبی در پژوهشکده وجود دارد که به عنوان فب‌لب تخصصی با پژوهشگران به اشتراک گذاشته می‌شود. یکی از دلایلی که جهاددانشگاهی برای اجرای این طرح انتخاب شده، این است که این نهاد در سطح کشور شبکه عظیم و گسترده‌ای دارد و در سابقه کارهای شبکه‌ای خود نتایج خوبی را ارائه داده است.

وی تاکید کرد: من به عنوان یک پژوهشگر معتقد هستم که انجام چنین کار جدیدی نباید به صنعت و پژوهشگر صدمه‌ای وارد کند، بلکه باید نهادی در این امر واسطه شود و حمایت خود را در جهت تسهیل‌گری برای هر دو طرف پژوهشگر و صنعت به ارمغان بیاورد. بنابراین جهاددانشگاهی به عنوان نهادی که زیرساخت‌های مناسب، نیروی انسانی ماهر و... دارد و از چالش‌های صنعت نیز آگاه است، در این طرح وارد شده و حمایت خود را آغار کرده است، خصوصا که صنعت توان مالی و انسانی مناسبی را ندارد و به تنهایی نمی‌تواند در این حوزه وارد شود.

رئیس پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی با بیان اینکه کار گروهی از دو جنبه اقتصادی و فرهنگی دارای اهمیت است، گفت: یکی از ضعف‌های ما کار گروهی است و باید توجه کنیم که اگر تمامی بخش‌های دخیل در حل یک مسئله دست به دست هم بدهند، نتیجه کار بسیار مطلوب و خوب ارائه می‌شود و فرهنگ کار گروهی در میان جامعه رواج پیدا می‌کند. حضرت علی(ع) نیز در این خصوص فرموده‌اند: «دست خدا با جمعیّت است». بنابراین رویداد فبین‌فود از این جهت کاری فرهنگی هم محسوب می‌شود و در راستای ترویج فرهنگ کار گروهی تاثیرگذار خواهد بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جهاددانشگاهی؛ حلقه میانی پیوند صنعت و دانشگاه
  • باید فبین‌فود را در سطح بین‌المللی گسترش دهیم
  • نجات اقتصاد کشور در سایه نوآوری رقم می‌خورد
  • بازتعریف نقش جهاد دانشگاهی در زیست بوم نوآوری و فناوری کشور
  • در سال‌های اخیر فعالیت‌های پژوهشی با هدف کمک به امنیت غذایی کشور بوده است
  • حمایت معاونت علمی از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان پارک علم و فناوری استان سمنان
  • راه‌اندازی پارک علم و فناوری در عراق با استفاده از ظرفیت‌های پارک فناوری تهران
  • لزوم شتاب بخشی به تکمیل زنجیره ارزش/ نباید به خارج وابسته باشیم
  • ضرورت متناسب سازی دروس دانشگاهی با نیاز صنعت فولاد کشور
  • افتتاح ۱۶ پروژه شاخص در مجموعه صفه، اقدامی موثر در ارتقای صنعت گردشگری