Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر-گروه استان‌ها-سالار حاجی علی مددی*: با توجه به شرایط کشور، دغدغه‌هایی وجود دارد که نمی‌توان آنها را نادیده گرفت یا از آنها غفلت کرد و بحث مشارکت بالا در انتخابات پیش رو، مساله جدی و اساسی است به‌خصوص با توجه به تجربه‌ای که از انتخابات مجلس ۹۸ و میزان مشارکت در آن داریم.

از جمله اینکه مسائل و مشکلات اقتصادی نسبت به سالهای گذشته بیشتر و گسترده‌تر شده‌اند، مردم همچنان مسائل و مشکلات معیشت را پیش روی خود دارند و نهایتاً در ارتباط با مساله حضور حداکثری و اینکه انتخابات رقابتی باشد، ابهاماتی وجود دارد اما امیدواری‌های خاصی نسبت به آینده ایجاد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به عملکرد ضعیف برخی مسئولان، مشکلات ایجاد شده در کشور باعث شده تا امروز مردم ایران بعد از گذشت ۴۲ سال از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی همچنان مشکل داشته باشند و مشکلات بورس، بیکاری جوانان تحصیل‌کرده، افزایش طلاق، کاهش ازدواج، رشد اعتیاد از جمله مشکلات کشور است که آحاد مردم نسبت به افزایش آن اعتراض دارند.

انتخابات نماد مردم سالاری دینی است و مشارکت حداکثری مردم در آن پشتیبان امنیت ملی و نماد مقبولیت حکومت محسوب می‌شود.

انتخابات در نظام مقدس جمهوری اسلامی همواره نقشی تعیین کننده و مؤثر در تعیین سرنوشت کشور ایفا کرده و میزان مشارکت مردم در آن نیز تأییدی بر صحت انتخابات و آزادی و اختیار شهروندان در مشارکت در این رویداد مهم سیاسی بوده است.

شرکت در انتخابات یک حق و تکلیف شرعی بوده و مردم برای تعیین سرنوشت خود و فراهم کردن زمینه اصلاح امور سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی با حضور در پای صندوق‌های رأی فرد اصلح را انتخاب می‌کنند.

قطعاً مردم با درک حساسیت انتخابات پیش رو و مقتضیات منطقه، مشارکت حداکثری را در انتخابات پیش رو رقم می‌زنند که نقش مؤثری در تثبیت اقتدار نظام و افزایش قدرت چانه زنی سیاسی و بین المللی در راستای حل مشکلات دارد.

در کشورهای پیشرفته دنیا حکومت مرکزی تنها برای بودجه، سیاست خارجه و برنامه‌های دفاعی تصمیم‌گیری می‌کند و بقیه امور را به ایالات و استان‌ها واگذار کرده‌اند اما در ایران تمامی امور همچنان با حکومت مرکزی است. در این فضا به همدلی و انسجام ملی نیاز داریم. امیدواریم که بطلان تخیلات خامی که دشمنان در انصراف ملت از انقلاب داشته‌اند، بار دیگر ثابت شود.

برای روی کار آمدن دولت مؤمن، انقلابی معتقد به تحول، عدالتخواه، فساد ستیز، معتقد به جوان‌ها، باورمند به ملت و آشنا به درد مردم و مستضعفان نیازمند مشارکت حداکثری در انتخابات هستیم. مردم قهرمان ایران که با «حضور فعال» و «مشارکت جدّیِ» خود در انتخابات، بارها صحنه‌های عزت و عظمت آفریده و آگاهی و مسئولیت‏ شناسی خود را آشکار نموده است، هم اینک نیز برای انجام رسالت دینی، انقلابی و ملی خود به صحنه می‌آید تا با شور و شعور، انتخابات مهم و سرنوشت‌ساز ریاست‌جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا برگزار را‬ کند.

دشمن باید این را بداند که مردم دست از انقلاب، آرمان‌های آن و یاری مجاهدان واقعی برنمی دارند و گلایه مندی ها تنها به خاطر حضور برخی مسئولان ناکارآمد و فراهم شدن میدان برای حضور افراد ناصالح است.

چنانچه فردی با آرای قوی و مشارکت بالا مسئولیت را به دست بگیرد توانمندی نمایندگی مردم در عرصه‌های بین المللی، توانمندی دفاع از حقوق مردم در مواجهه با قدرت‌های ظالم و زیاده خواه بدعهد نظیر آمریکا و اروپایی‌ها را خواهد داشت.

از همگان دعوت می‌شود با بینش و بصیرت و در نظر گرفتن توانایی‌ها و سوابق نامزدهای ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا به نامزدی که در «تعهد به مبانی و ارزش‌های اسلامی»، «التزام به قانون اساسی» و اصل مترقی ولایت ‏فقیه، درایت و مدیریت و نیز داشتن روحیه انقلابی از شایستگی بیشتری برخوردار است، رأی دهند تا به خواست خداوند متعال، رئیس جمهور آینده با رأیی بالا، از پشتوانه قوی‌تری برای حل مشکلات کشور برخوردار بوده و نیز نمایندگان منتخب شوراهای اسلامی در آبادانی شهر و روستا، توفیق بیشتری یابند.

*فعال اجتماعی-سیاسی-دانشجوی رشته شهرسازی

کد خبر 5236103

منبع: مهر

کلیدواژه: رای گیری مشارکت مردم در انتخابات انتخابات 1400 انتخابات 1400 ویروس کرونا مشارکت مردم در انتخابات سیدابراهیم رئیسی کرمانشاه بوشهر گرگان عکس استانها خطبه های نماز جمعه آمار کرونا اردبیل سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری انتخابات ریاست جمهوری چالش شفافیت مشارکت حداکثری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۴۸۷۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست انتخاباتی عضو دفتر رهبری از مردم /انتخاب هیات رئیسه مجلس دوازدهم در انحصار نمایندگان تهرانی نخواهد بود

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مهدی فضائلی عضو دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی، درباره اهمیت حضور مردم در دور دوم انتخابات مجلس اظهار داشت: انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی از نظر اهمیت تفاوتی با انتخابات دور اول آن ندارد و همه آن مواردی که باعث اهمیت حضور و مشارکت در انتخابات دور اول مجلس بود، در این دوره نیز به همان اندازه تاثیرگذار است.

وی در گفتگو با ایرنا، افزود: مشارکت و حضور در انتخابات مجلس شورای اسلامی به دلیل جایگاه مجلس و نقشی که نمایندگان مردم می‌توانند به واسطه بهبود روند قانونگذاری در کشور و نیز نظارت بهتر و دقیق‌تر بر اجرای قوانین داشته باشند، بسیار حائز اهمیت است و این موارد در دور دوم انتخابات نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم مانند دور اول انتخابات نمایندگان وجود دارد.

این فعال سیاسی بیان کرد: البته نمایندگان بسیاری از حوزه‌های انتخاباتی در همان دور اول با کسب اکثریت آرا، مشخص شدند اما در تعدادی از حوزه‌ها از جمله در تهران، انتخابات به دور دوم کشیده شد که امید است مردم در این دور از انتخابات نیز مشارکت جدی داشته باشند.

هر چقدر مجلس در امر قانونگذاری بهتر عمل کند دستگاه‌ها مسیر دقیق‌تری خواهند داشت

فضائلی یادآور شد: باید امیدوار باشیم که در شهرهایی که انتخابات مجلس به دور دوم کشیده شده است، مردم انقلابی، فهیم و همیشه در صحنه با درک بالای خود و با اهتمام لازم و مشارکت بالا پای صندوق‌های اخذ رأی حاضر شوند.

وی با اشاره به اینکه مشارکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی از دو بُعد حائز اهمیت است، عنوان کرد: در بُعد اول، این اهمیت مربوط به مجلس شورای اسلامی و جایگاه اصلی آن در حوزه قانونگذاری است که وظیفه تقنین قوانین کشور و ریل‌گذاری را بر عهده دارد و در حقیقت این مجلس است که مسیر اجرایی و آینده کشور را ترسیم می‌کند.

این فعال رسانه‌ای تاکید کرد: بنابراین هر چقدر مجلس شورای اسلامی در امر قانونگذاری بهتر عمل کند و قوانین مصوب آن دقیق‌تر و ناظر بر اولویت‌های کشور باشد، به طور طبیعی می‌توانیم امیدوار باشیم مسیری که دستگاه‌های اجرایی در آینده بر اساس آن قوانین طی می‌کنند، دقیق‌تر و معطوف به اهداف جامعه باشد.

فضائلی گفت: در بُعد دوم، اهمیت مجلس شورای اسلامی به بحث نظارت آن بر اجرای صحیح قوانین بازمی‌گردد که این امر توسط نمایندگان مجلس انجام می‌شود و این نظارت هر چه دقیق‌تر و سالم‌تر انجام شود، می‌تواند در اجرای قوانین و در اینکه دستگاه‌های اجرایی وظایف‌شان را بهتر و دقیق‌تر انجام دهند، بسیار موثر باشد.

قانونگذاری و نظارت بر اجرای قوانین در راس وظایف نمایندگان است

وی افزود: البته نمایندگان مجلس شورای اسلامی در حوزه‌های دیگر هم نقش‌آفرینی دارند اما قانونگذاری و نظارت بر اجرای قوانین، در رأس اموری است که باید در آن نقش‌آفرینی داشته باشند.

وی ادامه داد: از سوی دیگر مشارکت مردم در دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی یک پیام بسیار مهم به همراه خواهد داشت و آن پیام این است که نشاط اجتماعی و سیاسی در جامعه ایران وجود دارد.

تحلیلگر سیاسی بیان کرد: ابراز و به نمایش گذاشتن این نشاط اجتماعی و سیاسی هم می‌تواند برای مردم ایران و هم برای کسانی که از بیرون مسائل کشور ما را تحلیل می‌کنند و بر اساس آن تحلیل‌ها، تصمیم‌هایی در خصوص نحوه تعامل با جمهوری اسلامی اتخاذ می‌کنند، موثر باشد.

فضائلی یادآورشد: این نشاط اجتماعی و سیاسی می‌تواند یک پیام به همراه داشته باشد و در مقابل کسانی که نگاه منفی به کشور ما داشته و رفتارهای خصمانه از خود بروز می‌دهند، نقش بازدارندگی خواهد داشت.

انتخاب هیات رئیسه مجلس دوازدهم در انحصار نمایندگان تهرانی نخواهد بود

فضائلی گفت: مشارکت بالای مردم در انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی برای دوستان کشور ما در سراسر دنیا هم یک پیام امیدوارکننده و خوشحال‌کننده را به همراه خواهد داشت و نشاط اجتماعی و سیاسی مردم ایران را در مقابل چشمان آنها به نمایش خواهد گذاشت.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا با توجه به تعداد بیشتر نمایندگان تهرانی نسبت به نمایندگان شهرستانی، آنها هیات رئیسه مجلس دوازدهم را تعیین خواهند کرد، گفت: به عقیده من انتخاب هیات رئیسه مجلس دوازدهم در انحصار نمایندگان تهرانی نخواهد بود.

این فعال سیاسی خاطرنشان کرد: البته نمایندگان تهران به لحاظ تعداد، در مجلس دوازدهم تعیین‌کننده هستند و تاثیرگذاری‌شان زیاد است ولی این طور نخواهد بود که مجلس دوازدهم و انتخاب هیات رئیسه آن، در انحصار آنها باشد.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902976

دیگر خبرها

  • راه حل رفع مشکلات حضور آگاهانه در انتخابات است‌
  • مردم با مشارکت حداکثری نمایندگان را پرقدرت راهی مجلس کنند
  • آحاد مردم در نظارت و مدیریت اقتصادی مشارکت خواهند داشت
  • ۱۰ سال بعد از طرح تحول سلامت؛ سرمایه‌گذاری‌ بی‌سابقه برای سلامت مردم/ «این طرح نشان داد ظرفیت پاسخ دادن به نیازهای بزرگ کشور وجود دارد»
  • درخواست انتخاباتی عضو دفتر رهبری از مردم /انتخاب هیات رئیسه مجلس دوازدهم در انحصار نمایندگان تهرانی نخواهد بود
  • حضور چشمگیر در مرحله دوم انتخابات پشتوانه‌ای برای نماینده است
  • واریز ۲هزار و ۳۰۰میلیارد تومانی به دهیاری‌ها
  • طعنه سنگین روحانی به وضعیت مشارکت در انتخابات
  • طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • طعنه سنگین روحانی به شورای نگهبان و دولت؛ باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!