Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین نیوز

نرخ جابه‌جایی مسافر هوایی داخلی و خارجی در مجموع ۸ سال دولت تدبیر و امید افزایش یافته است.

به گزارش تین نیوز به نقل از خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، دولت تدبیر و امید در ۸ سال گذشته اقدامات زیادی را برای رونق گرفتن مسافرت هوایی در کشور انجام داده است. به عنوان مثال، در این مدت توانسته است ضمن باز کردن زمینه ورود هواپیماهای نو به ناوگان تجاری کشور، ورود هواپیماهای دست دوم را نیز تسهیل کند که این امر به افزایش هواپیماهای فعال در ایران منجر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته بروز مشکلاتی مانند خروج یکجانبه آمریکا از برجام و همه‌گیری بیماری کویید ۱۹ که به رکود تمام صنایع، از جمله صنعت هوانوردی در ایران و جهان منجر شده، باعث کند شدن آهنگ رشد در سال پایانی دولت شده است، اما مجموع عملکرد ۸ ساله نشان از رشدی قابل توجه دارد.

بر اساس آمار منتشر شده از سوی سازمان هواپیمایی کشوری که در کتاب وزارت راه و شهرسازی منتشر شده است، در دولت یازدهم، نرخ متوسط رشد سالانه جابجایی مسافر هوایی داخلی ۷ درصد بوده است. در سال ۹۲، ۱۶ میلیون و ۶۲۰ هزار مسافر هوایی داخلی جابه‌جا شده بودند، اما این رقم در سال ۹۶ به ۲۳ میلیون و ۷۰۰ هزار مسافر رسیده است.

در دولت دوازدهم، فشار تحریم ایالات متحده آمریکا باعث نزولی شدن مجدد نرخ رشد جابجایی مسافر داخلی شد، اما همچنان این نرخ بالاتر از آغاز کار دولت یازدهم بود. به طوری که در سال ۹۸ و پیش از آغاز کرونا، ۱۸ میلیون و ۵۰۰ هزار مسافر داخلی در کشور جابجا شدند. در سال ۹۹، به دلیل شیوع کرونا، همزمان با صنعت بین‌المللی هوانوردی، صنعت داخلی ایران رو به افول گذاشت و در ۹ ماهه سال ۹۹، نرخ جابه‌جایی مسافر داخلی به ۸ میلیون و ۸۹۰ هزار نفر رسید. اما در سال ۱۴۰۰ با کم اثر شدن کرونا و آغاز رشد صنعت هوانوردی، بهبود شرایط صنعت هوانوردی مجددا نمایان شده، به طوری که جابجایی مسافر در برخی ماه‌ها نسبت به ماه مشابه در سال ۹۹ رشد ۱۰۰ درصدی را تجربه کرده است.

پروازهای خارجی نیز در مدت این ۸ سال، روند مشابهی را تجربه کرده‌اند. در حالی که در سال ۹۲ و همزمان با آغاز کار دولت تدبیر و امید، ۹میلیون و ۱۲۰هزار مسافر خارجی جابه‌جا شده بودند، این رقم در سال ۹۶ به ۱۲ میلیون و ۴۰ هزار نفر رسیده بوده است. اما آثار تحریم‌های آمریکا که در قالب افزایش نرخ ارز پدیدار شد، سبب کاهش تقاضا برای سفر بین‌المللی و متعاقبا کاهش مجدد نرخ جابه‌جایی مسافر خارجی شد. از سوی دیگر در این سال‌ها وقایعی مانند حملات تروریستی در عراق و سوریه و حمله تندروهای داخلی به سفارت عربستان، منجر به کاهش قابل توجه سفرهای زیارتی در کشور شد. در نهایت شیوع کرونا در جهان و وضع محدودیت‌های بین‌المللی سفر در میزان جا‌به‌جایی مسافر خارجی در سال‌های ۹۸ و ۹۹ تاثیر گذاشت، به طوری که در ۹ ماهه سال ۹۹ تنها ۶۰۰ هزار مسافر خارجی سفر کرده‌اند. اکنون در سال ۱۴۰۰ با کاهش نسبی قیمت ارز و رفع تدریجی محدودیت‌های بین‌المللی سفر، این نرخ نیز رشد خود را آغاز کرده است.

به طور کلی می‌توان گفت با وجود رخداد وقایعی مانند تحریم و کرونا که اثر منفی مقطعی و کوتاه مدت بر صنعت هوایی ایران گذاشته است، متوسط رشد صنعت هوایی طی هشت سال گذشته مثبت و قابل تقدیر بوده است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: ایالات متحده آمریکا سازمان هواپیمایی کشوری وزارت راه و شهرسازی افزایش پروازهای داخلی جابه جایی مسافر جایی مسافر مسافر خارجی مسافر هوایی بین المللی هزار مسافر سال ۹۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۴۹۲۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۴۶ درصدی جابجایی مسافر ازطریق پایانه‌های مرزی میلک ومیرجاوه

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز سیستان وبلوچستان، ایوب کرد گفت: ۹۱۵ هزار و ۷۶۲ نفر مسافر در سال ۱۴۰۲ از طریق پایانه‌های مرزی میلک ومیرجاوه جابجا شدند.که افزایش ۴۶درصدی را نسبت به سال قبل از آن نشان می‌دهد.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای سیستان و بلوچستان افزود:از این تعداد جابجایی مسافر ۴۶۴ هزار و ۴۹۶ نفر از پایانه مرزی میلک و ۴۵۱ هزار و ۲۶۶ نفر نیز از طریق پایانه مرزی میرجاوه تردد کرده اند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای سیستان و بلوچستان تصریح کرد: در این مدت حدود دو هزار اتوبوس و بیش از ۳۷ هزار دستگاه سواری کار جابجایی مسافر را از طریق پایانه‌های مرزی میلک و میرجاوه انجام دادند.
وی خاطرنشان کرد: پایانه مرزی میرجاوه مهمترین گذرگاه مرزی بین ایران و پاکستان است که در ۱۲ کیلومتری شهرستان میرجاوه و مجاورت شهرک تفتان پاکستان و پایانه مرزی میلک نیز از گذرگاه‌های مهم مرزی بین ایران و افغانستان است که در محدوده شهرستان هیرمند در مجاورت رودخانه مرزی و در نزدیکی مرکز ولایت نیمروز افغانستان قرار گرفته است.

دیگر خبرها

  • موضع دولت درخصوص انتخاب رئیس مجلس دوازدهم
  • حسینی: دولت به موضوع انتخاب رئیس مجلس دوازدهم ورود نمی‌کند
  • سهم بخش‌های مختلف حمل و نقل در ترانزیت کالا و جابه‌جایی مسافر و بار
  • اهمیت «دور دوم انتخابات مجلس» نباید کمتر از دور اول تلقی شود
  • راهبرد اصلاح طلبان برای مدیریت فضای داخلی مجلس دوازدهم/اعتراف تلویحی هم میهن: آشوب‌های ۷۸ کار دوستان ما بود!
  • دیدار معوقه هفته دوازدهم لیگ برتر هندبال مردان؛ مس به قهرمانی نزدیکتر شد
  • افزایش ۱۲۰۰ صندلی روزانه به ناوگان هوایی کشور
  • اجرای طرح کدینگ نباید به صنعت گردشگری و جذب مسافر لطمه وارد کند
  • ارائه لایحه اصلاح قانون کار به مجلس دوازدهم در اولین فرصت
  • افزایش ۴۶ درصدی جابجایی مسافر ازطریق پایانه‌های مرزی میلک ومیرجاوه