Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-02@15:21:29 GMT

نقش زیرساخت‌های شهری در نرخ اشتغال شهروندان

تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۵۰۰۴۰

نقش زیرساخت‌های شهری در نرخ اشتغال شهروندان

دسترسی به تمام خدمات شهری در فاصله‌های نزدیک به محل زندگی افراد یکی از مهم‌ترین مولفه‌هایی است که به رضایتمندی شهروندان کمک می‌کند؛ وجود مناطق ۳۰ دقیقه‌ای در کلانشهرهای استرالیایی، نرخ اشتغال را در بین مردم به طور قابل توجهی افزایش داده است.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، الگوهایی که شهرهای جهان برای ایجاد زیرساخت‌های حمل و نقل و استفاده از زمین به کار می‌گیرند، نقش مهمی در انتخاب یک شهر توسط مردم برای سکونت ایفا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حتی بسیاری از مردم، سر و صداها، تراکم جمعیت و سایر تبعات منفی در بعضی از شهرها را نادیده می‌گیرند و زیرساخت‌های حمل و نقل را بیش از هر مؤلفه دیگری برای انتخاب محل زندگی خود مورد توجه قرار می‌دهند چرا که امکان تردد راحت آن‌ها را به گوشه و کنار شهر برای برآورده کردن نیازه‌های روزانه فراهم می‌آورد. اغلب کلانشهرهای استرالیا زیرساخت‌هایی بسیار با کیفیت برای تردد مردم، به خصوص از طریق پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری برخوردار دارد که رفت و آمد را برای تمام مردم با هر سطح توانایی تسهیل کرده و در کاهش نرخ بیکاری سهیم بوده است.

بدیهی است که ایجاد مناطقی خوکفا در شهر با بیشترین امکانات خدماتی و رفاهی می‌تواند شانس اشتغال ساکنان را افزایش دهد چرا که مردم به برآورده کردن نیازهایشان در همان محل زندگی خود روی می‌آورند و در نتیجه، کسب و کار منطقه به طور قابل توجهی رونق پیدا می‌کند. به عنوان مثال، اگر مردم به سرو غذا در رستوران‌های محل زندگی خود گرایش بیشتری داشته باشند، آنگاه به کار گیری افراد بیشتر برای ارائه خدمات به مشتری‌ها امری ضروری می‌شود که در نتیجه، نرخ بیکاری در شهرها کاهش می‌یابد. البته گاهی می‌توان در کلانشهرهای جهان، بدون وجود شهرک‌های خودکفا نیز، امکان رفت و آمد سریع و ایمن مردم را فراهم آورد که البته این امر، به نوع طراحی زیرساخت‌های شهری بستگی دارد.

مردم در شهرهای استرالیایی و کانادایی نسبت به شهرهای آمریکایی، کمتر به رفت و آمد از طریق خودروی شخصی می‌پردازند و اغلب آن‌ها به وسیله دوچرخه، پیاده‌روی یا وسایل حمل و نقل عمومی در داخل شهر تردد می‌کنند. در واقع، چیزی که بیش از همه مردم کلانشهرهای استرالیا را به جایگزین کردن خودروهای شخصی با وسیله‌های حمل و نقل پاک سوق داده، وجود زیرساخت‌های باکیفیت پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری و اتوبوس‌های عمومی است که امکان رسیدن به دورترین مقصد داخل شهری را نیز در کمتر از ۳۰ دقیقه برای آن‌ها فراهم می‌آورد.

این در حالی است که به عنوان مثال، زیرساخت‌های تردد سبز در کشورهای آمریکایی و چینی خیلی با تدبیر و برنامه‌ریزی صحیح ساخته نشده و همین امر، مردم را به پیمودن مسیرهایی طولانی از طریق خودرو برای یافتن شغل یا برآورده کردن سایر نیازهایشان سوق می‌دهد. حتی زیرساخت‌های خودروها در این کشورها به گونه‌ای است که رسیدن به مقصدهای دور با خودرو نیز به سختی صورت می‌گیرد که این امر در نرخ اشتغال شهرها نقش مهمی به عهده می‌گیرد چرا که پیمودن مسافت طولانی با خودرو برای همه امکان‌پذیر نیست.

در واقع، وجود فاصله بسیار زیاد بین محل سکونت مردم و مراکز خدماتی و کاری شهرهای آمریکایی، امکان تردد از طریق دوچرخه‌سواری، پیاده‌روی و حتی وسایل حمل و نقل موتوری را با مشکل مواجه می‌کند و تبعات منفی زیادی بر زندگی، اشتغال و وضعیت اقتصادی مردم به جای می‌گذارد.

البته در کلانشهرهای استرالیایی وضعیت بسیار متفاوت با ایالات متحده آمریکا است به این صورت که طبق گزارشات، هر چه جمعیت مردم در این شهرها بیشتر باشد، امکان اشتغال مردم نیز افزایش می‌یابد و دسترسی به مقاصد مختلف به راحتی صورت می‌گیرد. در واقع، کلانشهرهای استرالیایی نسبت به شهرهای کوچک آن، از زیرساخت‌هایی بسیار با کیفیت برخوردار است که با وجود ترافیک‌های سنگین، مردم را در کوتاه‌ترین زمان ممکن به مقصد خود می‌رساند.

در شهرهای آمریکایی برنامه‌ریزان اغلب بر گسترش هر چه بیشتر خیابان‌ها تمرکز می‌کنند؛ این کار اگرچه ممکن است در بعضی موارد باعث تردد راحت‌تر خودروها شود، اما رفت و آمد سایر شهروندان را با مشکل مواجه می‌کند. صرف نظر از تبعات منفی افزایش تردد خودروها بر کیفیت هوا و تغییرات اقلیمی، همه مردم یک شهر توانایی رفت و آمد از طریق این وسیله‌ها را ندارند. در نتیجه، افرادی که به روش‌های جایگزین امکان تردد در داخل شهر را دارند، برای سفر به سایر نقاط شهر برای کسب درآمد با مشکل مواجه می‌شوند و در بسیاری از موارد بیکار می‌مانند.

دولت استرالیا از تخصیص ۱۱۰ میلیارد دلار استرالیا طی ۱۰ سال آینده برای بهبود زیرساخت‌های شهری خبر داده و اعلام کرده است که قصد دارد دسترسی مردم کلانشهرها به تمام امکانات و مشاغل را در فاصله ۳۰ دقیقه‌ای از محل سکونت خود فراهم آورد.

کد خبر 500910

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهر 15 دقیقه ای منطقه 30 دقیقه ای طراحی خیابان پیاده راه دوچرخه سواری پیاده روی طراحی شهری بهبود زیرساخت های شهری طراحی خیابان شهری اشتغال شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق شهرهای استرالیایی پیاده روی محل زندگی حمل و نقل رفت و آمد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۵۰۰۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کوتاهی دستگاه‌های خدمات‌رسان مدیریت شهری را ضعیف جلوه می‌دهد

عضو شورای اسلامی شهر کرج گفت: کوتاهی دستگاه‌های خدمات‌رسان باعث تضعیف حقوق شهروندان می‌شود و اتهام کم‌کاری را به سمت مدیریت شهری می‌برد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از البرز، علیرضا رحیمی محمودآبادی به همراه آرش یگانه شهردار منطقه ۷ و جمعی از معاونان و مدیران منطقه با توجه به درخواست شهروندان شهرک فرهنگیان از این محل بازدید کردند.

علیرضا رحیمی، عضو شورای اسلامی شهر کرج اظهار کرد: با توجه به درخواست‌های متعدد شهروندان در خصوص زیرسازی و آسفالت معابر اصلی و فرعی شهری که جزو وظایف و دغدغه مدیریت شهری است، همکاری لازم از سوی دستگاه‌های خدمات‌رسان برای مهیا کردن زیرساخت‌های معابر انجام نمی‌شود که این کوتاهی باعث تضعیف حق شهروندان و اتهام‌زنی به مدیریت شهری می‌شود.

وی افزود: از دستگاه‌های خدمات‌رسان از جمله شرکت آب و فاضلاب، اداره گاز و شرکت توزیع نیروی برق استان البرز انتظار می‌رود در راستای رفع دغدغه و مشکلات شهروندان و تکریم ارباب رجوع نهایت همکاری را با شهرداری کرج داشته باشند تا مدیریت شهری به سمت مدیریت یکپارچه حرکت کند.

عضو شورای اسلامی شهر کرج با اشاره به نبود فضای سبز مناسب در شهرک فرهنگیان، گفت: مدیریت شهری در راستای بالا بردن سطح رفاه اجتماعی و تزریق سلامت و نشاط به جامعه باید تمام تلاش خود را به کار گیرد و فضای سبز و رفاهی متناسب با ذائقه شهروندان آن منطقه از جمله کودکان، بانوان و سالمندان را ایجاد کند.

رحیمی تاکید کرد: احداث پارک و ایجاد فضای سبز و بازی برای کودکان، آسفالت خیابان‌های فرعی خیابان سنبل، تکمیل بلوار سنبل ۴ و زیرسازی و جدول‌گذاری معابر با توجه به درخواست شهروندان شناسایی شد و در دستور کار منطقه ۷ شهرداری کرج قرار گرفت.

کد خبر 749243

دیگر خبرها

  • توسعه زیرساخت‎‌های شهری و توانمندی‌سازی شهروندان راهکار رویایی با بحران‌ها است
  • محور اصلی کار بنده توجه به اشتغال و کسب و کار است
  • تشدید و تداوم سامانه بارشی در هرمزگان
  • ضعف شدید پیشاهنگی کرج در زیرساخت‌های شهری
  • انتخاب شورای شهر محمدیه به‌عنوان شورای برتر استان قزوین
  • «سمیع» تعیین تکلیف شود/ کمبود نیروی پلیس راهور و راننده اتوبوس مشکل مشترک کلان‌شهرها
  • آغاز طرح بازآفرینی شهری محله جامی اصفهان
  • برگزاری نشست شهرداران شهرهای جاده ابریشم
  • نشست شهرداران شهرهای جاده ابریشم فردا برگزار می‌شود
  • کوتاهی دستگاه‌های خدمات‌رسان مدیریت شهری را ضعیف جلوه می‌دهد