Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز چهارشنبه گروه فرهنگی ایرنا از میراث‌آریا، علی‌اصغر مونسان در نامه‌ای به حمید ملانوری شمسی استاندار خراسان جنوبی نوشت:در اجرای بند ج ماده واحده قانون تشکیل سازمان میراث‌فرهنگی کشور مصوب ۱۳۶۴ مجلس شورای اسلامی و بند ششم ماده سوم قانون اساسنامه سازمان میراث‌فرهنگی کشور مصوب ۱۳۶۷ مجلس شورای اسلامی مبنی بر ثبت آثار ارزشمند منقول و غیرمنقول فرهنگی-تاریخی کشور در فهرست آثار ملی و فهرست‌های ذی‌ربط، مراتب ثبت اثر فرهنگی‌-تاریخی کوره آجرپزی باختر (فهرست میراث صنعتی) واقع در استان خراسان جنوبی، شهرستان فردوس، بخش مرکزی، شهر فردوس، ۲ کیلومتری جاده آیسک که پس از طی تشریفات قانونی لازم به شماره ۳۲۸۶۴ مورخ ۱۷ آذر ۱۳۹۸  در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است، ابلاغ می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تصریح کرد: اثر مذکور (کوره آجرپزی باختر (فهرست میراث صنعتی) تحت حفاظت و نظارت این وزارت است و هر گونه دخل و تصرف یا اقدام عملیاتی که منجر به تخریب یا تغییر هویت آن شود برابر مواد ۵۵۸ لغایت ۵۶۹ از کتاب پنجم قانون مجازات‌های اسلامی، تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده، جرم محسوب می‌شود و مرتکب مشمول مجازات‌های قانونی خواهد شد و مرمت و بازسازی اثر صرفاً با تأیید و نظارت این وزارت ممکن خواهد بود. 

مونسان در پانزده نامه دیگر ثبت ملی ۱۵ اثر فرهنگی تاریخی دیگر را به شرح زیر به استاندار خراسان جنوبی ابلاغ کرد:

محوطه حوض کرخون استند واقع در شهرستان زیرکوه، به شماره ۳۲۲۱۱ مورخ ۹۹/۶/۱۶

محوطه و قبرستان پل گبری واقع در شهرستان زیرکوه به شماره ۳۲۲۱۲ مورخ ۹۷/۱۰/۱۰

محوطه ریگ آهنگران واقع در شهرستان زیرکوه به شماره ۳۲۲۱۳ مورخ ۹۹/۶/۱۶

محوطه پشته گرد استند واقع در شهرستان زیرکوه به شماره ۳۲۲۱۴ مورخ ۹۹/۶/۱۶

محوطه چاه کلاوه واقع در شهرستان زیرکوه به شماره ۳۲۲۱۵ مورخ ۹۹/۶/۱۶

محوطه باستان‌شناختی پشت‌بند تجنود واقع در شهرستان زیرکوه به شماره ۳۲۲۱۶ مورخ ۹۹/۶/۱۶

محوطه تپه کوره محمدآباد واقع در شهرستان زیرکوه به شماره ۳۲۲۱۷ مورخ ۹۹/۶/۱۶

محوطه چاه ذغال واقع در شهرستان زیرکوه به شماره ۳۲۲۱۸ مورخ ۹۹/۶/۱۶

محوطه پل ملکی واقع در شهرستان زیرکوه به شماره ۳۲۲۱۹ مورخ ۹۹/۶/۱۶

محوطه چاه ضامن واقع در شهرستان زیرکوه به شماره ۳۲۲۲۱ مورخ ۹۹/۶/۱۶

محوطه باستان‌شناختی گیوه‌رود واقع در شهرستان نهبندان به شماره ۳۲۲۲۲ مورخ ۹۹/۶/۱۶

خانه جوادزاده واقع در شهرستان بشرویه، بخش ارسک، شهر ارسک، خیابان اصلی، روبروی مسجد جامع به شماره ۳۲۲۳۰ مورخ ۹۹/۶/۱۶

خانه کیانی‌زاده واقع در شهرستان بشرویه، بخش مرکزی، شهر بشرویه، خیابان کشاورز، کوچه ساباط، فرعی سمت راست، انتهای بن‌بست به شماره ۳۲۲۳۱ مورخ ۹۹/۶/۱۶

خانه عباسیان واقع در شهرستان بشرویه، بخش مرکزی، شهر بشرویه، خیابان ملاعبدالله تونی بشروی، انتهای کوچه مهری، به شماره ۳۲۲۳۲ مورخ ۹۹/۶/۱۶

منبع آب قاین (فهرست میراث صنعتی) واقع در شهرستان قائنات، بخش مرکزی، شهر قائن، خیابان شهید بهشتی، کوچه شهید بهشتی، به شماره ۳۲۸۶۳ مورخ ۹۸/۹/۱۷

به گزارش ایرنا، طبق آیین‌نامه و دستورالعمل‌های مصوب، شورای ملی ثبت آثار، بررسی و تصویب شرایط و ارزش ثبت آثار در چهار حوزه آثار غیرمنقول (اماکن تاریخی فرهنگی)، آثار منقول (اموال فرهنگی و اشیا تاریخی)، آثار طبیعی (مناظر بدیع جغرافیایی، محوطه‌های طبیعی- تاریخی، پدیده‌ها و نمونه‌های ارزشمند گیاهی، جانوری و زیستگاه‌ها) و آثار ناملموس (رویدادها، مراسم و آیین‌های معنوی و فرهنگی، آواها و مهارت‌ها و شیوه‌های پخت غذاهای سنتی و...) در فهرست ملی را در بر می‌گیرد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی رییس شورا، معاون میراث‌فرهنگی نایب رییس و مدیرکل دفتر ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی‌وطبیعی به عنوان دبیر شورا هستند که جلسات آن به صورت دوره‌ای و بر اساس پرونده‌های موضوعی با حضور اشخاص حقوقی ثابت، اشخاص حقیقی و تعدادی از صاحب‌نظران و نمایندگان دستگاه‌ها و سازمان‌های مرتبط با هر پرونده به صورت متغیر تشکیل می‌شود.

برچسب‌ها مجلس شورای اسلامی علی‌اصغر مونسان حمید ملانوری ایرنا علی ‌اصغر مونسان خیابان شهید بهشتی میراث فرهنگی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی علی اصغر مونسان حمید ملانوری مجلس شورای اسلامی علی اصغر مونسان حمید ملانوری ایرنا علی اصغر مونسان خیابان شهید بهشتی میراث فرهنگی خراسان جنوبی میراث فرهنگی بخش مرکزی ثبت آثار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۵۱۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت بازنگری در حریم عمارت خسروآباد سنندج

مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث‌ معنوی و طبیعی کشور بر ضرورت بازنگری فنی حریم اثر تاریخی عمارت خسروآباد سنندج تاکید کرد و گفت: باید مطالعات لازم برای این محدوده در اسرع وقت انجام شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان، علیرضا ایزدی شامگاه _شنبه هشتم اردیبهشت_ ضمن بازدید از محدوده عمارت خسروآباد سنندج اظهار کرد: اجرای ضوابط اختصاصی حریم بناهای تاریخی یکی از نکات حائز اهمیت در حفظ و نگهداری بافت‌های تاریخی است.

وی افزود: باید حریم‌ها را با لحاظ اینکه مردم کمتر دچار آسیب شوند، اصلاح کنیم. مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث‌معنوی و طبیعی کشور با اشاره به لزوم همکاری دستگاه‌های مربوطه به‌ویژه شهرداری سنندج در خصوص بازنگری حریم عمارت خسروآباد سنندج، خاطرنشان کرد: امیدواریم با اعمال اصلاحات و بازنگری، عرصه و حریم قانونی آثار حفظ شود. در این بازدید مقرر شد مشاور واجد شرایط و صلاحیت کار در بافت‌های تاریخی تعیین و موضوع در کوتاه‌ترین زمان انجام شود. به گزارش ایمنا، عمارت خسروآباد در سنندج که با شماره ۱۴۹۱ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده، بنایی واجد ارزش‌های معمارانه است که به دلیل باغ و بنا در کنار هم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. کد خبر 748550

دیگر خبرها

  • دریافت تسهیلات درجاسازی واحد‌های فرسوده روستایی واقع در حریم ممنوعه میراث فرهنگی
  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی
  • ضرورت بازنگری در حریم عمارت خسروآباد سنندج
  • خسارت میلیاردی سیل به کشاورزی خراسان جنوبی
  • جولان خسارت‌های سیل در محور‌های خراسان جنوبی
  • محورهای مواصلاتی،متحمل بیشترین خسارت سیل در خراسان جنوبی
  • بیشترین خسارت سیل در خراسان جنوبی به محورهای موصلاتی وارد شد
  • همایش تاثیر بحران‌های طبیعی بربنا‌های تاریخی در سمنان
  • آزمون دوباره از ۱۳۵ کنکوری جامانده «زیرکوه»!
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا با میراث فرهنگی در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز