Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، کیم جونگ اون رهبر کره شمالی در یک نشست رسمی درباره اثرات طوفان و تداوم همه‌گیری ویروس کرونا بر امنیت غذایی و وضعیت اقتصادی این کشور صحبت کرد.

به نوشته خبرگزاری فرانسه، خبرگزاری رسمی کره شمالی روز چهارشنبه (امروز) گزارشی درباره نشست روز سه شنبه (دیروز) کمیته مرکزی حزب کارگران کُره با حضور کیم جونگ اون رهبر کره شمالی منتشر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق این گزارش، رهبر کره شمالی وضعیت کنونی در این کشور در زمینه دسترسی به مواد غذایی و امنیت غذایی را «حاد» خواند و بر لزوم تلاش دولت برای حل این مساله تاکید کرد.

خبرگزاری فرانسه با انتشار گزارشی در این باره نوشت: «کیم جونگ اون رهبر کره شمالی اذعان کرد که وضعیت غذایی در کره شمالی "حاد" است و این موضوع باعث به صدا در آمدن زنگ هشدار درباره کشوری شده که در دهه ۱۹۹۰ از یک قحطی ویرانگر آسیب دید و این قحطی صدها هزار نفر را کشت».

هشدار کیم جونگ اون درباره امنیت غذایی در کره شمالی در شرایطی مطرح شده که این کشور طی سال گذشته با مشکلات ناشی از همه‌گیری ویروس کرونا و وقوع سلسله طوفان‌ها و سیل‌ها در تابستان ۲۰۲۰ مواجه شده بود.

رهبر کره شمالی البته در جلسه کمیته مرکزی حزب حاکم این کشور اعلام کرد، طی سال گذشته در قیاس با سال قبل از آن تولیدات صنعتی در کره شمالی ۲۵ درصد رشد داشته است اما کشور با چالش‌هایی مواجه شده است.

او گفت: «وضعیت (دسترسی و امنیت) غذایی مردم اکنون دارد حاد می‌شود چرا که بخش کشاورزی به دلیل آسیب وارده در نتیجه طوفان سال گذشته نتوانست برنامه خود برای تولید غلات را اجرا کند».

پیشتر در خبرها آمده بود که وقوع چند طوفان و سیل طی تابستان سال گذشته در کره شمالی باعث نابودی هزاران منزل مسکونی و زمین‌های زراعی شد.

رهبر کزه شمالی در کمیته مرکزی حزب حاکم، خواستار اتخاذ اقدامات به منظور کاهش دادن آثار این فجایع طبیعی شد و اعلام کرد، تضمین برداشت محصولات غذایی «اولویت اصلی» دولت است.

طبق گزارش خبرگزاری دولتی کره شمالی، در نشست روز گذشته با حضور کیم جونگ اون درباره «ماهیت ادامه‌دار» همه گیری ویروس کرونا و تاثیر آن بر کشور هم صحبت شد.

اواخر مرداد ماه سال ۱۳۹۹، صلیب سرخ و کمیته مدیریت بحران کره شمالی اعلام کرد به دنبال جاری شدن سیل بعد از هفته‌ها باران موسمی شدید و غیرطبیعی، دست‌کم ۲۶ نفر در این کشور کشته و مفقود شدند.

طبق گزارش‌ها، دست‌کم ۱۶ هزار و ۶۸۰ خانه و ۶۳۰ ساختمان عمومی بر اثر باران‌های سیل‌آسا تخریب شده یا زیر سیلاب رفتند، حدود ۴۰ هزار هکتار زمین‌های کشاورزی و بسیاری از جاده‌ها، پل‌ها و مسیرهای ریلی دچار آسیب شدند (جزئیات بیشتر).

انتهای پیام/ص

منبع: فارس

کلیدواژه: کره شمالی کیم جونگ اون رهبر کره شمالی امنیت غذایی غذا طوفان سیل غلات رهبر کره شمالی کره شمالی کیم جونگ اون سال گذشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۵۱۱۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبرگزاری کره شمالی جلوتر از مسئولان ایران

با وجود اینکه خبرگزاری رسمی دولت کره شمالی چهارشنبه گذشته از سفر وزیر تجارت بین المللی این کشور به ایران خبر داد اما تاکنون هیچ مقام مسوول ایرانی هیچ توضیحی درباره این سفر نداده است.

به گزارش عصرایران، خبرگزاری رسمی دولت کره شمالی روز چهارشنبه گذشته (۵ اردیبهشت) خبر داد هیات اقتصادی به ریاست یک وزیر این کشور (وزیر تجارت بین المللی) پیونگ یانگ را به مقصد تهران ترک کرد. این اتفاق نادری بود که در عرصه اطلاع‌رسانی کره شمالی رخ می‌داد.

خبرگزاری دولت کره شمالی، اولین رسانه‌ای بود که خبر سفر وزیر را اعلام کرد. بعد از آن هم خبرگزاری رویترز آن را در قالب گزارش خبری، منتشر کرد. در گام بعدی هم خبرگزاری‌ها و رسانه‌های جهان و ایران آن را بازنشر کردند. این خبر با ارزشی بود. کره شمالی کشور منزوی است و با همسایگان و کشورهای جهان، رفت و آمد سطح بالا و گسترده‌ای ندارد.

روابط نزدیک تجاری و اقتصادی کره شمالی به چین و روسیه محدود می‌شود. در جهان هم دوستان کره شمالی علاوه بر روسیه و چین محدود می‌شود به بلاروس، کوبا و ایران و احتمالا چند کشور دیگر.

سفر مقامات کره شمالی به ایران هم اتفاقی کم‌رخداد است. بعد از انقلاب ۵۷ تاکنون، هیچ کدام از رهبران کره شمالی به ایران سفر نکرده اند. تنها یک بار نخست وزیر کره شمالی به ایران آمد (سال ۹۱ نشست سران کشورهای عضوعدم تعهد).

آخرین باری که یک وزیر کره شمالی به ایران آمد مربوط به ۵ سال یعنی سال ۹۷ قبل است. وزیر خارجه کره شمالی در سفر به تهران با روحانی رئیس جمهوری و ظریف وزیر خارجه وقت دیدار و گفتگو داشت. در سه دهه اخیر هیچ وزیر خارجه‌ای از ایران، به کره شمالی سفر نکرده است.

از روز انتشار اولین خبر درباره سفر وزیر کره شمالی به ایران بیش از ۵ روز می‌گذرد اما هیچ خبرگزاری در ایران هیچ خبری دیگری درباره این سفر و این وزیر کره شمالی منتشر نکرده است. اینکه سرنوشت این هیات و این وزیر کره شمالی چه شد؟ به ایران آمد یا نیامد؟ اگر آمد با چه کسی در ایران دیدار داشت؟ هدف از سفر چه بود؟ درباره چه موضوعاتی با مقامات ایران گفتگو کرد؟

اگر نیامد یعنی سفرش لغو شد؟ اگر بله چرا سفر لغو شد؟

به ویژه که وزیر تجارت بین الملل کره شمالی است. قرار است دو کشور تحت تحریم چه چیزی باهم مبادله و خرید و فروش کنند؟ ما قرار است چه چیزی بخریم و چه چیزی می‌توانیم بفروشیم؟ کلا داستان جذاب و مهمی است.

«یون جونگ هو» وزیر روابط اقتصادی خارجی کره شمالی (سمت راست) در عکس آرشیوی در پیونگ یانگ در کنار سفیر روسیه در کره شمالی

هیچ خبرگزاری در ایران از هیچ مقام ایرانی درباره سرنوشت این هیات سوال نکرد. هیچ خبرگزاری در ایران نتوانست از منابع آگاه خود سوال کند و خبری اختصاصی در این باره منتشر کند که این هیات کره شمالی چه شد؟

هیچ مقام مسوولی هم در ایران، در این مدت، احساس مسوولیت نکرد تا به افکار عمومی توضیح دهد آیا این وزیر آمده یا نیامده؟ اگر آمده…

این است وضعیت اطلاع‌رسانی در ایران. خبرگزاری کره شمالی به عنوان بسته‌ترین کشور جهان، خبر سفر وزیرشان به ایران را منتشر می‌کند اما در ایران خودمان، خبری از سرنوشت این سفر و این وزیر نیست. انگار نه انگار. خلاصه اینکه هیچ ارزشی برای مخاطب ایرانی قائل نشدند.

نکته دیگر اینکه، سکوت در برابر اتفاقات با ارزش خبری، آن اتفاق را از بین نمی‌برد بلکه به ابهامات و گمانه زنی‌های اطراف آن رنگ واقعیت می‌دهد.

سکوت در ایران و کره شمالی بعد از انتشار خبر اول سفر وزیر کره شمالی به تهران، به ایران آسیب می‌زند. بزرگترین آسیب این است که گمانه زنی‌ها و احتمالات رسانه‌ها را درباره روابط دو کشور تایید می‌کند.

خبر را اولین بار خبرگزاری کره شمالی اعلام و بعد از آن، رویترز این خبر را در قالب گزارش خبری منتشر کرد. خبر رویترز به صورت گسترده در همه رسانه‌های جهان و ایران بازنشر شد. خبر رویترز احتمالات و گمانه زنی‌هایی را درباره روابط و همکای‌های نظامی مطرح می‌کند که به لحاظ چارچوب افکارعمومی، سکوت دربرابر آن‌ها، یعنی تایید غیرمستقیم و ضمنی.

این رفتارها نه تنها به اعتبار رسانه‌ها و مسوولان ایرانی آسیب می‌زند بلکه ابهام‌ها را تقویت و راه رای برای تولید و تقویت شایعه‌ها و گمانه زنی‌ها باز می‌کند.

بعد از متن

بعد از انتشار متن مشخص شد وزیر تجارت بین المللی کره شمالی دیروز در نمایشگاه صادراتی اکسپو تهران حاضر بوده و از جمله از غرفه سایپا هم بازدید داشته است. این خبر را هم روابط عمومی سایپا اعلام کرده است.

دیگر خبرها

  • گیلان قطب صنایع غذایی در کشور
  • خودرو‌های سایپا، چشم «کره شمالی» را گرفت
  • هشدار احمد مسعود درباره احتمال حمله تروریستی از خاک افغانستان به آمریکا و اروپا
  • خبرگزاری کره شمالی جلوتر از مسئولان ایران
  • هشدار مرکز پژوهش‌های مجلس درباره سبد غذایی خانوار
  • جمعی از معلمان سراسر کشور با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند
  • دیدار جمعی از معلمان سراسر کشور با رهبر انقلاب
  • هشدار مرکز پژوهش های مجلس درباره سبد غذایی خانوار : کالری مصرفی نیمی از ایرانیان در سال ۱۴۰۱ کمتر از استاندارد بوده است
  • جمعی از معلمان سراسر کشور چهارشنبه با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند
  • هشدار دادستان بجنورد در خصوص تکمیل پل ورودی کنارگذر شمالی