Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس‌جمهور ترکیه با اشاره به فرصتی که پایان درگیری‌ها در قره‌باغ برای همکاری‌های منطقه‌ای فراهم کرده، چارچوب شش‌جانبه‌ای را برای بازسازی این منطقه پیشنهاد داد.

«رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه بعد از سفر به منطقه «قره‌باغ کوهستانی» به همراه «الهام علی‌اف» همتای جمهوری آذربایجانی خود، خواستار تلاش همه طرف‌های ذی‌نفع برای بازسازی این منطقه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اردوغان طی نشست خبری با علی‌اف در شهر شوشا، گفت: «همانطور که می‌دانید ما پیشنهاد داده‌این تا در قالب بستر شش‌جانبه‌ای با مشارکت روسیه، آذربایجان، ارمنستان، گرجستان و ایران همکاری کنیم. ما می‌خواهیم این منطقه را بر اساس این چارچوب، رونق دهیم».

به نوشته خبرگزاری «تاس»، وی با تاکید بر پایبندی آنکارا و باکو به بازسازی منطقه قره‌باغ کوهستانی، توضیح داد: «ما مصمم هستیم تا با رئیس‌جمهور علی‌اف و ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه همکاری کنیم».

رئیس‌جمهور ترکیه ادامه داد: «پایان خصومت‌ها در قره‌باغ، فرصت‌های گسترده‌ای را برای همکاری‌های بین دولتی در منطقه فراهم کرد. ارمنستان باید از این فرصت استفاده کند تا آینده‌ای مشترک در منطقه بنا نماید».

بر اساس این گزارش، اردوغان همچنین افزود که ترکیه و جمهوری آذربایجان اقدامات لازم برای جلوگیری از وقوع یک فاجعه دیگر در منطقه قره‌باغ را انجام خواهند داد.

روز گذشته بود که رئیس‌جمهور ترکیه به‌همراه علی‌اف از شهر «شوشا» در منطقه قره‌باغ کوهستانی که بعد از ۲۸ سال از اشغال جمهوری ارمنستان خارج شد، بازدید کرد.

این اظهارات اردوغان در حالی است که دولت ایروان با محکوم‌کردن حضور رؤسای جمهور ترکیه و جمهوری آذربایجان در منطقه قره‌باغ، اینگونه اقدامات را تحریک‌آمیز و با هدف تضعیف صلح و امنیت منطقه توصیف کرد (جزئیات بیشتر).

تحولات اخیر در روابط باکو و ایروان بعد از ۴۴ روز درگیری بر سر منطقه قره باغ کوهستانی و آتش بس دو طرف انجام شده است. دو کشور چهارم آبان ۱۳۹۹ با وساطت روسیه بر سر آتش‌بس به توافق رسیدند. بر اساس این توافق، ارمنستان موظف شد اراضی اشغالی جمهوری آذربایجان در «آغ‌دام»، «کلبجر» و «لاچین» را تخلیه کند و مسیر زمینی از نخجوان به جمهوری آذربایجان ایجاد کند.

در مقابل جمهوری آذربایجان نیز متعهد شد ضمن توقف عملیات‌های نظامی، کریدور لاچین را (به عرض پنج کیلومتر) ‌برای اتصال قره‌باغ به خاک ارمنستان تضمین کند. شهر آزاد شده «شوشا» به همراه همه مناطق آزادشده به باکو واگذار شد./فارس

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: جمهوری آذربایجان قره باغ کوهستانی رئیس جمهور ترکیه منطقه قره باغ علی اف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۵۲۲۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقلیم کردستان: روابط تاریخی ما را به ایران پیوند داده است

دلشاد شهاب، سخنگوی ریاست اقلیم کردستان جزئیات سفر نچیروان بارزانی، رئیس این اقلیم به تهران را اعلام کرد و گفت که بارزانی می‌خواهد تاکید کند که اقلیم کردستان تهدیدی برای منافع همسایگانش نخواهد بود.

براساس گزارس رووداو، شهاب گفت: رئیس اقلیم کردستان معتقد است که استراتژی اقلیم در برخورد با کشور‌های همسایه این است که عامل ثباتی برای منطقه باشد.

او افزود: روابط تاریخی اقلیم کردستان و جمهوری اسلامی ایران را به هم پیوند داده است. ایران در روز‌های مبارزه با دیکتاتوری (صدام) پناهگاه هزاران پناهنده عراقی و کرد و سنگر عراقی‌ها و اقلیم کردستان تا سقوط رژیم دیکتاتوری بود.

سخنگوی ریاست‌جمهوری اقلیم کردستان خاطرنشان کرد: از ابتدای آزادسازی اقلیم کردستان، روابط دوستانه مبتنی بر احترام با ایران وجود داشته است، روابطی که منافع دو طرف را حفظ کرده است منطقه می‌خواهد به دوستانمان اطمینان دهد که اقلیم کردستان این موقعیت را به عنوان عامل ثبات حفظ خواهد کرد و به تهدیدی برای منافع همسایگان ما تبدیل نخواهد شد.

دلشاد شهاب در خصوص روابط تهران و اربیل گفت: جمهوری اسلامی ایران برای ما کشور مهمی است و مرز‌های وسیع و طولانی، و روابط اقتصادی و تجاری قوی و دائمی داریم.

این مقام اقلیم کردستان افزود: ایران یک نیروی تاثیرگذار در منطقه است و در عراق و منطقه نیز نفوذ دارد و در همه شرایط سخت اولین تماس با جمهوری اسلامی ایران بوده است.

شهاب در پاسخ به سوالی درباره سرد شدن روابط ایران و اقلیم کردستان از دو سال پیش، گفت: همسایگی و روابط در این منطقه ما دچار فراز و نشیب می‌شود. ما می‌خواهیم از طریق این دیدار پیام اطمینان را ارسال کنیم که منافع مشترک بین ما آنقدر زیاد است که سردی روابط ما آن را تیره و تار کند.

گفتنی است رئیس اقلیم کردستان  روز گذشته با هیئتی متشکل از دو معاون خود، وزیر داخلی اقلیم کردستان، رئیس دفتر ریاست اقلیم و تعدادی از مقامات اقلیم کردستان وارد تهران شد.

 رئیس اقلیم کردستان امروز دوشنبه با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب، ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور و محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی ایران دیدار و گفتگو خواهد کرد.

مترجم: مینا عظیمی

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل ایران

دیگر خبرها

  • رایزنی گروسی و امیر عبداللهیان در تهران
  • مراسم تحلیف «پوتین» فردا برگزار می‌شود
  • اردوغان: اسرائیل توافق آتش‌بس در غزه را بپذیرد
  • از سوء استفاده صهیونیست‌ها و عناصر ضدانقلاب از اقلیم کردستان علیه ایران جلوگیری کنید
  • رئیسی: از سوءاستفاده صهیونیست‌ها علیه ایران جلوگیری کنید/ بارزانی: حرمت کمک‌های ایران را نگه می‌داریم
  • رئیسی: از سوء استفاده صهیونیست‌ها علیه ایران جلوگیری کنید/ بارزانی: حرمت کمک‌های ایران را نگه می‌داریم
  • اقلیم کردستان: روابط تاریخی ما را به ایران پیوند داده است
  • افتتاح سد قیز قلعه‌سی با حضور رؤسای جمهور ایران و آذربایجان
  • لاوروف: نتایج انتخابات آمریکا بر تمایل برای تحمیل «شکست استراتژیک» به ما اثری ندارد
  • نفت باکو همچنان از ترکیه به اسرائیل می‌رسد