Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، ساعاتی قبل از آغاز نشست سران واشنگتن و مسکو در ژنو سوئیس و اولین دیدار جو بایدن با ولادیمیر پوتین در مقام رئیس‌جمهور آمریکا، روزنامه آمریکایی از اختلافات دو دستگی عمیق مقام‌های دولت بایدن درباره روسیه خبر داد.

یک مقام آمریکایی که نخواست نامش فاش شود، به روزنامه واشنگتن پُست خبر داد، دو طیف وزارت خارجه و شورای امنیت ملی آمریکا درباره رویکرد واشنگتن در قبال مسکو اختلاف نظر جدی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته این مقام آمریکایی، «بحث‌ها در درون دولت (جو بایدن) درباره سیاست (آمریکا) در قبال روسیه سفت و سخت بوده است و در دو طرف مختلف، احساساتی قوی وجود دارد».

طبق گزارش واشنگتن پست، تصمیم ماه گذشته دولت جو بایدن برای متوقف کردن اعمال تحریم‌ها علیه شرکت مسئول ساخت خط لوله «نورد استریم ۲» و مدیرعامل آن، تصمیمی بسیار تنش زا در دولت آمریکا بوده و اختلاف شدید در این باره وجود داشته است.

این روزنامه آمریکایی ادامه داد: «منتقدان این خط لوله (نورد استریم ۲) که گاز طبیعی روسیه را به آلمان منتقل خواهد کرد، تکمیل قری‌الوقوع این خط و اجرایی شدن آن را یک کودتای ژئوپلیتیکی بزرگ کرملین قلمداد می‌کنند».

یک مقام ارشد آمریکایی به این رسانه گفت: «وزارت خارجه (آمریکا) با حمایت آنتونی بلینکن وزیر خارجه، وندی شرمن قائم مقام او و ویکتوریا نولاند معاون وزیر خارجه (نفر سوم وزارت خارجه آمریکا) با هدف ممانعت کردن از تکمیل و اجرای این خط لوله مجموعه‌ای از تحریم‌ها را توصیه کرد و خواستار آن شده بود که هیچ معافیتی برای شرکت سازنده این خط یا مدیرعاملش در نظر گرفته نشود».

بنا بر گزارش این روزنامه پر تیراژ آمریکایی، جو بایدن رئیس‌جمهور این کشور با حمایت و اتفاق نظر مشاوران ارشد امنیتی او در شورای امنیت ملی، با توصیه و موضع وزارت خارجه این کشور مخالفت کرد.

استدلال بایدن و مشاران امنیت ملی او این بود که عمل به توصیه وزارت خارجه برای سنگ اندازی در برابر خط لوله نورد استریم ۲  باعث «به آتش کشیدن روابط (آمریکا) با آلمان خواهد شد».

بنا بر نقطه نظر رئیس‌جمهور آمریکا و مشاران امنیت ملی او، آلمان به عنوان یک متحد کلیدی آمریکا، تلاش‌ها برای ایجاد ممانعت از تکمیل و اجرای خط لوله را نقض حاکمیت ملی خود قلمداد می‌کند.

واشنگتن پست در گزارش خود خبر داد: «مقام‌های کاخ سفید با توجه به تکمیل بیش از ۹۰ درصدی خط لوله (نورد استریم ۲)، این پروژه را عملی از قبل انجام شده می‌دانند و معتقد هستند که مخالفت و سنگ اندازی در برابر آن ارزش به خطر انداختن روابط ایالات متحده و آلمان را ندارد».

به گفته مقام‌های مطلع آمریکایی استنادی واشنگتن پست، «جیک سولیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید و «جان فاینر» قائم مقام او خواهان حرکت دولت آمریکا به سمت یک رویکرد منعطف‌تر و قاعده‌مند‌تر در قبال کرملین هستند.

رئیس‌جمهور آمریکا در روزهای اخیر در جریان سفر به انگلیس برای شرکت در نشست سران گروه 7 و سپس سفر به بروکسل برای شرکت در نشست سران ناتو و دیدار با رهبران اتحادیه اروپا، ضمن تاکید بر اینکه دنبال درگیری با روسیه نیست، از مواضع مسکو درباره مسائل اختلافی از قبیل اوکراین انتقاد کرد و همچنین به روسیه درباره حملات سایبری اتهام‌هایی وارد کرد.

گزارش روزنامه واشنگتن پست درباره اختلافات داخلی در دولت آمریکا ساعاتی قبل از دیدار جو بایدن و ولادیمیر پوتین روسای جمهور آمریکا و روسیه در ژنو منتشر شد؛ دیداری که بعد از ظهر امروز چهارشنبه در سوئیس در حال برگزاری است (جزئیات بیشتر).

انتهای پیام/م

منبع: فارس

کلیدواژه: روسیه نورد استریم 2 نورد استریم ۲ جمهور آمریکا وزارت خارجه واشنگتن پست رئیس جمهور امنیت ملی جو بایدن خط لوله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۵۳۳۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین: هیچ کشوری حق دخالت در روابط مسکو و پکن را ندارد

آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا امروز در حالی با وزیر خارجه چین دیدار کرد که مسائل حل نشده همچنان روابط بین واشنگتن و پکن را تهدید می‌کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، وزیر خارجه چین در دیدار با بلینکن تاکید کرد که منطقه آسیا و اقیانوسیه نباید به میدان جنگ برای قدرت های بزرگ تبدیل شود و گفت که واشنگتن اقدامات بی پایانی برای سرکوب اقتصاد و فناوری چین انجام داده است.

وانگ یی به بلینکن گفت که واشنگتن نباید از تایوان به عنوان ابزاری برای کنترل چین و توقف تسلیحاتی آن استفاده کند.

وزیر امور خارجه چین در دیدر با همتای آمریکایی خود بر ضرورت راه حل دو دولتی در فلسطین اشغالی برای حفظ ثبات تاکید کردند.

در این گفت‌وگو چین از دستیابی به صلح در فلسطین از طریق گفتگو و مشورت حمایت کرد.

 سخنگوی وزارت خارجه چین نیز به روابط روسیه و چین پرداخت و گفت: روسیه یک شریک استراتژیک است و هیچ طرف سومی حق دخالت در همکاری اقتصادی و نظامی مسکو و پکن را ندارد.

سخنگوی وزارت خارجه چین از آمریکا خواست در امور داخلی چین دخالت نکند.

 سخنگوی وزارت خارجه چین همچنین از واشنگتن خواست که تحریم‌ها علیه پکن را متوقف کند و افزود: آمریکا نباید ما را به عنوان یک قدرت رقیب در نظر بگیرد.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در حالی وارد چین شده است که روابط بین دو کشور اندکی بهبود یافته اما همچنان مسائل حل نشده فی مابین، ثبات در روابط بین این دو قدرت جهانی را تهدید می کند.

در همین حال چند روز پیش یک مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا بدون ذکر جزئیات بیشتر اظهار کرد واشنگتن برای برداشتن گام هایی علیه شرکت های چینی که به اعتقاد آنها امنیت آمریکا و اروپا را تهدید می کنند، آماده است.

همچنین در دولت آمریکا بحث های مقدماتی درمورد تحریم بانک های چینی به دلیل حمایت این کشور از روسیه در جنگ علیه اوکراین، صورت گرفته اما مقامات به رویترز گفتند که دولت هنوز برای انجام این کار طرحی ندارد.

این در حالی است که واشنگتن تاکنون برخی تحریم‌های بانک‌های اصلی چین را به دلیل تاثیراتی که ممکن است بر اقتصاد جهانی و روابط بین دو کشور داشته باشد، متوقف کرده است.

همچنین یک مقام وزارت امور خارجه چین در گفت‌وگو با خبرگزاری شینهوا اظهار کرد از زمان دیدار بایدن با شی جین پینگ در نوامبر سال گذشته در سان فرانسیسکو، ارتباطات بین دو کشور نشان دهنده روند توقف کاهش ارتباطات و تثبیت آن است.  

براساس این گزارش، سفر بلینکن به پکن در حالی صورت می گیرد که کنگره و سنای آمریکا در هفته جاری لایحه کمک 8 میلیارد دلاری به تایوان را تصویب کرد. هدف از اختصاص این بودجه به تایوان، کمک به این کشور در مقابله با اقدامات چین در منطقه است.

سفر وزیر خارجه آمریکا به چین در بحبوحه اختلافات عمیق

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چین: هیچ کشوری حق دخالت در روابط مسکو و پکن را ندارد
  • زنی که به خاطر غزه از دولت بایدن استعفا داد + عکس
  • استعفای دیپلمات آمریکایی در اعتراض به جنگ غزه
  • حضور بلینکن در چین هم‌زمان با تصویب بسته کمک نظامی به تایوان از سوی واشنگتن
  • ریابکوف: هدف بلینکن تضعیف روابط روسیه و چین است
  • ممانعت روسیه از تصویب قطعنامه آمریکایی استقرار سلاح در فضا
  • ارسال مخفیانه تسلیحات دوربرد آمریکایی به اوکراین
  • واکنش سفیر روسیه در آمریکا به کمک‌های جدید به اوکراین
  • مقام روسی: آمریکا جنگ را انتخاب کرده است
  • سخنگوی وزارت خارجه: نقش آمریکا در نسل‌کشی اسرائیل در غزه با سرکوب دانشجویان معترض پاک نمی‌شود