Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون عمران و توسعه امور شهری و روستائی وزیر کشور با حضور در یک برنامه زنده تلویزیونی توضیحاتی در خصوص انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا که در روز جمعه ۲۸ خردادماه سالجاری برگزار خواهد شد، ارائه کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور؛ مهدی جمالی‌نژاد معاون عمران و توسعه امور شهری و روستائی وزیر کشور و رئیس سازمان شهرداری ها و دهیاری ها که در یک برنامه زنده تلویزیونی شرکت کرد، گفت: یکی از انتخاباتی که جنب و جوش فراوانی ایجاد می کند؛ هم شهروندان، هم روستاییان و هم عشایر را درگیر می‌کند انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا است، زیرا افراد با داوطلبان رودررو ارتباط دارند و شناخت آن ها به مراتب بیشتر بوده و انتخاباتش متمایز از سایر انتخابات است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


جمالی نژاد ادامه داد: در شهرها بیش از ۵۱ هزار نفر و در روستاها بیش از دویست و چهل و هشت هزار نفر ثبت نام کرده اند. خوشبختانه در روستاها استقبال خیلی خوبی شده است و بیش از ۸۵ درصد  از ثبت نام کنندگان نیز تایید صلاحیت شده اند. فقط هفت شهر کشور به حد نصاب نرسیده که در استان های فارس، اصفهان و مرکزی بوده و مابقی آنها انتخابات را دارند. از پنجشنبه هفته گذشته که تبلیغات شروع شده تا انشاالله فردا در خدمتشان هستیم و امیدوارم آن نشاط و شادابی را بتوانیم با وجود این عزیزان در شهر ها و روستاها شاهد باشیم.
 وی افزود: در روستاهایی که بالای ۲۰ خانوار  داشته باشند انتخابات برگزار می‌شود.
 معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور اظهار داشت: این انتخابات تمرین یک مشارکت واقعی و مردم محور بوده و موضوعات شهروروستا را به خود مردم می‌سپارد. قبل از این که شوراهای اسلامی شهر و روستا داشته ‌باشیم وزارت کشور و استانداران به عنوان قائم مقامی و جانشینی بودند.
وی افزود: دستاورد این انتخابات بسیار زیاد است ولی به نظر من مهمترین و اصلی ترینش شهروندسپاری است، اینکه مسئولیت را به خود مردم میسپاریم،
خیلی از مشکلات و مسائل که قبلاً برمیگشت به مدیران ملی و استانی، الان خود آن عزیزان پیگیر و پاسخگو هستند و کار مدیران ملی هم خیلی راحت تر و کمتر شده است که محصول همان اصل تمرکززدایی است.
رئیس سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور ادامه داد: این امر برنامه ریزی از پایین به بالا را رقم می زند، اگر بخواهیم دستاوردهای فعلی تکمیل شود بایستی سلسله مراتب فعلی شورایی و نظام ارگانیک آن را  تقویت کنیم، متاسفانه در اینجا به میزان زیادی مشکل داریم، ما شوراهای روستاها را داریم، شوراهای شهرها را داریم، شورای بخش و شهرستان، شورای استان و شورای عالی استانها را داریم؛ یک سلسله بسیار منظم و منضبط و یک نظام ارگانیک بسیار ارزشمند که من بعضی اوقات به بدن انسان تشبیه می کنم.
مستحضرید در اصل هفتم قانون اساسی و در اصول صد تا صد و ششم ظرفیت های زیادی برای شوراها پیش بینی شده است. مثلا شورای عالی استان ها به راحتی می توانند به مجلس طرح دهد و در پیشبرد برنامه های عمرانی و اقتصادی و فرهنگی شهرها موثر باشد، یقینا اگر از این توانمندی‌ها و قابلیت‌ها بهتر استفاده شود، دستاوردهایش بمراتب بیشتر هم خواهد بود.
جمالی نژاد تاکید کرد: اگر حضور متخصصین و نخبگان را در شوراها داشته باشیم خیلی می‌توانند در تصمیم‌گیری ها و تصمیم‌سازی های کارآمد و موثر کمک کند، چرا که برآیند و چکیده افکار و مطالبات مردم هستند.  وقتی ما عنوان می کنیم شهرداری ها بیش از ۳۰۰ ماموریت دارند متناظر همین وظایف و ماموریت ها را در شوراها می بینیم که باید برای انجام بهینه آنها برنامه داشته باشند، پس یقیناً باید احاطه کامل بر این موضوعات داشته و تخصص کافی را نیز در حوزه های مختلف شهری داشته باشند.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور گفت: یکی از مشکلاتی که در شوراها داریم عدم آگاهی به قوانین است. متاسفانه در شروع به کار این افراد آموزش لازم و کافی را نمی بینند و به همین خاطر خیلی از قوانین موضوعه شهرها و روستاها را نمی دانند مگر کسانی باشند که  متخصص باشند. به همین دلیل اخیراً ما آموزش قبل از انتخابات را هم در تقویم آموزشی سازمان داشتیم.
وی ادامه داد: شوراها یک سری بایسته هایی را باید مدنظر داشته باشند که شامل پاسخگویی، شفافیت، قانون مداری و اثربخشی، کارآمدی، مسئولیت پذیری، عدالت محوری، مشارکت واقعی، آینده نگری و آینده پژوهی در جامعه است.   
وی افزود: نه در برنامه سوم و نه چهارم و نه پنجم حتی برنامه هفتم هم که در حال تنظیم است ما  نگرانی عدم تحقق مدیریت یکپارچه شهری را داشته و داریم. البته اخیراً در مجلس طرحی را آماده کرده اند و خود ما نیز یک لایحه ای را تنظیم کرده ایم که بتوانیم این بحث را به سرانجام برسانیم.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور گفت: همه کلان شهرها و اکثر شهرهای بزرگ کشور خوشبختانه دارای برنامه بوده و اگر مدیریت یکپارچه شهری را هم داشته باشیم، دستگاهها و نهادهای مختلف میتوانند برنامه هایشان را به اشتراک گذاشته و خیلی راحت میشود این برنامه ها را بطور هماهنگ اجرا کرد. فعلا نیز یکی از مشکلات اساسی شوراها همین است که نتوانسته ایم این قضیه را عملیاتی بکنیم و شوراهای شهر شده اند شورای شهرداری.
وی تصریح کرد: خوشبختانه یک فرصت خیلی مناسبی در پیشروی مردم است اگر بخواهم یک نماینده مجلس را انتخاب کنیم شاید نشناسیم اما در یک شهر کوچک خیلی راحت می توانیم افراد را جستجو کنیم به راحتی می شود کسانی را انتخاب کرد که بتوانند مشکل شهر و روستا را حل کنند.
جمالی نژاد گفت: هفته گذشته در هیئت دولت شکل گیری شورایاری ها نیز تصویب شد تا چرخه نظام شورایی کشور تکمیل شود.
وی در پایان بر اصل خبرگی، نخبگی، تخصص، دلسوزی، پاکدستی، وارستگی و شناخت کسانی که با پوست و گوشت و استخوانشان برای شهر و روستا دل بسوزانند تاکید کرد و افزود: این افراد میتوانند کمک فراوانی برای توسعه شهرها کنند و تمام وجودشان را برای اداره شهر و روستای شان در کف دست گذارند.

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: انتخابات ۱۴۰۰ انتخابات ریاست جمهوری انتخابات معاون عمران و توسعه امور شهری شوراهای اسلامی شهر و روستا داشته باشند جمالی نژاد وزیر کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۵۵۴۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصوبات شوراها باید پشتوانه قانونی و شرعی داشته باشند

رئیس دیوان عالی کشور در همایش روز ملی شوراها گفت: سال گذشته بیش از ۲۶۶ شکایت علیه مصوبات شوراهای محلی در دیوان عالی کشور به ثبت رسیده که ۱۶۶ مورد از آن به ابطال مصوبه ختم شده و این موضوع نشان از نبود پشتوانه قانونی و شرعی در برخی از این مصوبات دارد و این موضوع قابل قبول نیست.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان رضوی، شامگاه _پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت_ در همایش روز ملی شوراها آیت‌الله محمدجعفر منتظری رئیس دیوان عالی کشور، حجت‌الاسلام احمد صالحی رئیس مرکز ارتباطات مردمی نهاد ریاست جمهوری، حجت‌الاسلام نصرالله پژمانفر رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی، مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران، حسن موحدیان رئیس شورای اسلامی شهر مشهد، محمدرضا قلندر شریف شهردار مشهد و جمعی از مسئولان کشوری، منتخبین دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و بیش از دوهزار نفر از اعضای شوراهای اسلامی استان‌ها، در نمایشگاه بین‌المللی مشهد برگزار شد.

به دنبال تحول زندگی مردم باشید

رئیس دیوان عالی کشور در این همایش با اشاره به جایگاه شوراها در سطح روستاها، شهرها، استان‌ها و مقیاس ملی پرداخت و اظهار کرد: اهمیتی که نظام شورایی کشور در قوانین عامه کشور دارد، به گونه‌ای است که شما می‌توانید در حوزه‌های مختلف در روستا و شهر اثرگذار باشید. دو واژه کنار هم قرار گرفته که یکی «شورا» و دیگری «اسلامی» است. شورا همان امری است که در شریعت مقدس اسلام فوق‌العاده اهمیت برای آن قائل شده‌اند. از سوی دیگر، مفهوم اسلامی نیز این قید را بر شما ایجاد می‌کند که همه قوانین تصویبی در چهارچوب اسلام و مبانی شرعی باشد.

وی با اشاره به آیه ۱۵۹ سوره مبارکه آل عمران و آیه ۳۸ سوره مبارکه شوری افزود: در فرازهای مختلفی از قرآن کریم بر ضرورت نظام شورایی تأکید شده است. خداوند عالم می‌فرماید «وَاسْتَغْفِرْ لَهُمْ وَشَاوِرْهُمْ فِی الْأَمْرِ» یا در جای دیگری گفته شده «وَالَّذِینَ اسْتَجَابُوا لِرَبِّهِمْ وَأَقَامُوا الصَّلَاةَ وَأَمْرُهُمْ شُورَیٰ بَیْنَهُمْ» و همه اینها دلالت بر آن دارد که در منطق الهی، کسانی که قائم بر نظام شورایی و امر مشورت هستند، در زمره نیکان و صالحان قرار دارند.

آیت‌الله منتظری با تأکید بر ضرورت پدیدآمدن تحول در دوران فعالیت شوراها خاطرنشان کرد: من نمی‌دانم هرکدام از شما برادران و خواهران، چه مدت عهده‌دار نمایندگی از مردم بوده‌اید اما باید روال ثابت شما این باشد که در برهه‌های زمانی مختلف، بسنجید که تلاش ما چه تغییر و تحولی در زندگی مردم ایجاد کرده است. هر روز شما باید فعال‌تر و مؤثرتر از روز قبل باشد تا این سبقت در خدمت به فرهنگ غالب در نظام شورایی کشور تبدیل شود.

وی ادامه داد: حقیقت امروز نظام حکمرانی کشور آن است که گاهی اوقات، نمایندگان شوراهای شهر و روستا به‌عنوان تصمیم‌گیرندگان محلی، اشراف و آگاهی بسیار دقیق‌تری بر مشکلات و چالش‌های مردم دارند. این شناخت و اطلاعات می‌تواند کمک بزرگی به قانون‌گذاران ملی و مسئولان اجرایی و قضائی کند بنابراین درخواست من از نمایندگان شورای عالی استان‌ها آن است که زمینه این ارتباط بی‌واسطه را فراهم کنند تا منتخبان ملت، انعکاس‌دهنده مستقیم اراده مردم به مسئولان باشند.

ضرورت تطبیق مصوبات محلی با شرع و قانون

رئیس دیوان عالی کشور تصریح کرد: امروزه کارشکنی‌هایی در بخش‌های میانی دولت وجود دارد که باعث می‌شود مصلحان، خیراندیشان و سرمایه‌گذاران در بخش‌های مختلف از ادامه کنش‌گری به نفع مردم دلسرد شوند. ما در قوه قضائیه تأکید بر رسیدگی به این گزارش‌ها داریم تا ظرف حداکثر دوماه، به پرونده‌های شکایت با این مضمون به قید اولویت رسیدگی شود.

وی با تأکید بر ضرورت تطبیق مصوبات شوراهای محلی با قانون اساسی و شرع گفت: این قابل قبول نیست که نهادی همچون شورای نگهبان در مسیر اجرای مصوبات شوراهای محلی وجود نداشته باشد و این نبود نهاد نظارتی باعث شود تا مصوبات خلاف شرع و قانون به مرحله اجرا برسند و مشکل ساز شوند. طبق آخرین آمار، سال گذشته بیش از ۲۶۶ شکایت علیه مصوبات شوراهای محلی در دیوان عالی کشور به ثبت رسیده که ۱۶۶ مورد از آن به ابطال مصوبه ختم شده است. این نشان از نبود پشتوانه قانونی و شرعی در برخی از این مصوبات دارد و این موضوع قابل قبول نیست.

کد خبر 750206

دیگر خبرها

  • واریز ۲هزار و ۳۰۰میلیارد تومانی به دهیاری‌ها
  • تذکر معنادار امام جمعه تبریز به کاندیداهای دور دوم تبریز در انتخابات مجلس
  • انتقاد چمران از تناقضات در قانون نظام شورایی کشور
  • خودگردان کردن شهرداری‌ها جفا در حق آبادانی شهر است
  • مصوبات شوراها باید پشتوانه قانونی و شرعی داشته باشند
  • شوراهای شهر و روستا نقش اساسی و مهمی در کشور دارند
  • شوراهای شهر و روستا نقشی اساسی و مهمی در کشور دارند
  • به برنامه تحولی در شهر و روستاها نیاز داریم
  • انتخابات مهم‌ترین نماد مردم‌سالاری دینی است
  • تناسب جمعیت روستایی و شهری خراسان شمالی حفظ شود