Web Analytics Made Easy - Statcounter

قائم مقام دبیر شورای نگهبان گفت: اگر نظارت موثر شورای نگهبان به صورت منطقی برای مردم تبیین شود یک مشوق برای مشارکت خواهد بود.

به گزارش برنا، از پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، نشست ویدیویی هماهنگی ستاد مرکزی نظارت با هیأت‌های نظارت بر انتخابات سراسر کشور با حضور حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای، سیامک ره پیک، محمد حسن صادقی مقدم از اعضای هیات مرکزی نظارت بر انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری و فضل الله موسوی از اعضای حقوقدان شورای نگهبان برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

محسنی اژه‌ای در این نشست با ابراز امیدواری از حضور پرشکوه مردم در انتخابات پیش‌رو گفت: تجربه نشان داده که مردم وظیفه شناس و زمان شناس ما با وجود سیاه نمایی بدخواهان، تکلیف‌شان را در انتخابات به درستی انجام می‌دهند.

 

وی با تاکید بر حضور پرانرژی نیروهای نظارتی اظهارکرد: در پایان اخذ رأی و اعلام نتایج کار فشرده‌ای را باید ناظرین انجام دهند که با نصب‌العین قرار دادن رضای خدا و صبر، تلاش کنیم این فرایند با دقت و رعایت قانون به درستی انجام شود.

 

اژه‌ای همچنین از ناظرین خواست در صورت وجود هر مشکلی، موضوع به نیروهای ذی‌صلاح اطلاع داده شود تا از بروز مشکل جلوگیری شود.

 

اگر نظارت شورای نگهبان برای مردم تبیین شود، مشوقی برای مشارکت است

 

ره پیک نیز با بیان اینکه انتخابات ریاست جمهوری با توجه به اختیارات این مقام از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت که حضور مردم در گزینش فردی که امور اجرایی کشور را بر عهده می‌گیرد اهمیت دارد و آثار آن در همه سطوح نمایان خواهد شد.

 

وی افزود: لازم است از همه کسانی که در فرآیند انتخابات ریاست جمهوری، میان دوره‌ای مجلس و خبرگان تلاش کردند تشکر کنم.

 

قائم مقام دبیر شورای نگهبان با اشاره به نوع نظارت شورای نگهبان در انتخابات خاطرنشان کرد: نحوه نظارت ما به گونه‌ای باید باشد که عنوان «نظارتِ موثر» در آن صادق باشد. آنچه برای ما به عنوان نظارت اهمیت دارد این است که ما باید از رای مردم و انتخابات صیانت کنیم و حق مردم را پاس بداریم.

 

ره‌پیک مراقبت از رأی مردم را که رهبر معظم انقلاب آن را حق الناس دانستند هدف اصلی عنوان و تاکید کرد: نباید اجازه دهیم که حتی یک رای از بین برود و طبعا اگر نظارت موثر شورای نگهبان به صورت منطقی برای مردم تبیین شود یک مشوق برای مشارکت خواهد بود.

 

وی افزود اگر مردم بدانند نظارت بر انتخابات توسط ناظرینی امین انجام می‌شود، نسبت به مؤثر بودن رأی خود اطمینان قلبی پیدا می‌کنند.

 

 ره پیک درباره اهمیت قانون مداری در انتخابات نیز گفت: ما در رسیدن به هدف خود که پاسداشت انتخابات و رای مردم است در چارچوب قانون و با رعایت بی‌طرفی وظیفه خود را انجام می‌دهیم.

 

وی تصریح کرد: ممکن است هر شخصی نظری برای خود داشته باشد، اما قرار گرفتن ما در جایگاه نظارت اقتضاء می‌کند بی طرفانه و طبق قانون سخن بگوییم و عمل کنیم.

 

 ره پیک ادامه داد: ما در رعایت بی‌طرفی و نحوه رفتار باید به گونه‌ای باشیم که مجریان، نمایندگان کاندیداها و عموم مردم احساس کنند که این مجموعه اخلاق مدار و رعایت کننده قانون است.

 

وی تاکید کرد: خوشبختانه هیات‌های نظارت و مجریان تجربه بالایی در برگزاری انتخابات دارند و تقاضا دارم که همه دانش و سابقه دوستان به کار گرفته شود تا در برگزاری انتخابات دچار مشکل نشویم.

 

 ره‌پیک خطاب به اعضای هیات نظارت بر انتخابات گفت: با توجه به تغییر ساعت شروع و پایان انتخابات که برای مردم حقی ایجاد کرده، درخواست داریم این گونه نباشد که عوامل اجرایی با تاخیر کار را آغاز کنند.

 

قائم مقام دبیر شورای نگهبان ابراز داشت: در کل کشور دو انتخابات و برخی حوزه‌ها سه الی چهار انتخابات انجام می‌شود، اما تاکید شده که انتخابات ریاست جمهوری باید به نحوی برگزار شود که اگر در بخشی اخلال پیش آمد در انتخابات ریاست جمهوری تأثیری نداشته باشد.

 

وی در خصوص تعرفه‌ها و تمهیدات پیش بینی شده گفت: تأمین تعرفه‌ها و تمهیدات پیش بینی شده نیاز به نظارت، پیگیری و مراقبت مستمر در طول برگزاری انتخابات را می‌طلبد، بنابراین باید تلاش شود که رای‌دهندگان از حق خود محروم نشوند.

 

ره‌پیک گفت: ممکن است اتمام رای‌گیری در برخی استان‌ها قبل از ساعت پایانی اعلام شود در حالی که برخی بخواهند رأی بدهند ولی به دلیل پایان کار شعبه نتوانند رأی بدهند، بنابراین باید به حق افراد و اعلام زمان اتمام رأی‌گیری توجه شود.

 

قائم مقام دبیر شورای نگهبان تاکید کرد: در بخش شمارش آرا و تنظیم صورتجلسه نیز باید دقت بالایی صورت گیرد که نتیجه رأی مردم در آن متجلی شود همچنین به دلیل آنکه مشخص نیست انتخابات یک مرحله‌ای است یا دو مرحله‌ای بنابراین دوستان ناظر آمادگی لازم را داشته باشند.

 

ناظرین شورای نگهبان دقت داشته باشند تعرفه‌ها مهر داشته باشد

 

سید فضل‌الله موسوی در سخنان کوتاهی ضمن تشکر از عوامل نظارت و اجرایی و دعا برای مردم برلزوم دقت در نظارت بر انتخابات گفت: ناظرین دقت نظر داشته باشند تعرفه‌ها مهر داشته باشد مردم نیز دقت کنند تعرفه ها مربوط به کدام انتخابات است و آیا تعرفه مهر دارد یا خیر؟ که خدای ناکرده بر تعداد آرا باطله افزوده نشود.

 

 کار مردم در انتخابات و نظارت ما در انتخابات کار بزرگ است

 

صادقی مقدم معاون اجرایی و امور انتخابات شورای نگهبان با تاکید بر کار بزرگ مردم و ناظرین انتخابات گفت: کار بزرگ را در انتخابات مردم انجام می‌دهند و مراقبت ما از آرای مردم نیز کار بزرگ و شایسته‌ای است. وی خطاب به اعضای ناظرین شورای نگهبان گفت: با نظم و استحکام کاری و بی‌طرفی به دور از اضطراب و خستگی در این عملیات بزرگ موفق و سربلند می‌شوید.

 

معاون اجرایی و امور انتخابات شورای نگهبان با تاکید بر لزوم بی‌طرفی نامزدها از ناظرین خواست با دقت لازم و بی‌طرفی قانون را رعایت کنند.

 

عضو حقوقدان شورای نگهبان با اشاره به فرمایشات رهبر فرزانه انقلاب درباره اهمیت انتخابات گفت: انتخابات در یک روز انجام می‌شود اما اثر آن تا چند سال باقی می‌ماند.

 

وی با ابراز امیدواری از حضور مردم در صحنه انتخابات گفت: ان شاءالله مردم با حضورشان در انتخابات، خط بطلانی بر محاسبات اتاق فکر دشمنان می‌کشند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: انتخابات ریاست جمهوری شورای نگهبان قانون انتخابات ریاست جمهوری مجلس رهبر معظم انقلاب اخلاق معاون رهبر فرزانه انقلاب قائم مقام دبیر شورای نگهبان قائم مقام دبیر شورای نگهبان انتخابات ریاست جمهوری نظارت بر انتخابات شورای نگهبان انتخابات گفت برای مشارکت برای مردم اگر نظارت تبیین شود تعرفه ها کار بزرگ رای مردم بی طرفی ره پیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۵۶۱۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بسیاری از ناظران انتخاباتی فرهنگیان هستند

به گزارش خبرگزاری مهر، در آستانه روز معلم و سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری نشست متفاوتی در ساختمان شورای نگهبان برگزار شد و این بار معلمان و فرهنگیان به این نهاد عالی حقوقی آمدند و ضمن دیدار با طحان‌نظیف سخنگوی شورای نگهبان به بیان مهمترین مسائل و مشکلات در حوزه آموزش و پرورش پرداختند.

آن‌ها که از ناظران انتخاباتی شهر تهران بودند، ابتکارات و خلاقیت‌هایی را که برای آشنایی دانش‌آموزان با فرآیند برگزاری انتخابات، روند تصویب و بررسی مصوبات در کشور و مهمترین مفاهیم قانون اساسی در مدارس انجام داده بودند، شرح دادند. برخی نیز به دنبال برقراری ارتباط بین شورای نگهبان و به خصوص پژوهشکده شورای نگهبان با نهاد آموزش و پرورش بودند تا مردم‌سالاری دینی و قانون اساسی را بهتر و دقیق‌تر به دانش‌آموزان بیاموزند.

معلمان و فرهنگیان همچنین از حُسن اعتماد مردم و شورای نگهبان به آن‌ها برای نظارت بر برگزاری انتخابات قدردانی کردند؛ چراکه شورای نگهبان برای نظارت بر انتخابات از یک شبکه نظارتی بهره می‌برد که بسیاری از اعضای این شبکه فرهنگیان و معلمان هستند و البته در میان آنها سایر اقشار مختلف مردم از جمله کارمندان، بازاریان و معتمدان هم می‌باشند.

سخنگوی شورای نگهبان نیز در این نشست ضمن تجلیل از مقام و جایگاه معلم به بیان پیشنهاداتی برای آشناسازی دانش‌آموزان با شورای نگهبان و قانون اساسی پرداخت، از جمله اینکه دانش‌آموزان در انتخابات شورای دانش‌آموزی با نهاد نظارت بر انتخابات آشنا شوند و همچنین از معلمان خواست تا نظرات خودشان را درباره مصوبات مربوط به آموزش و پرورش و مدارس برای شورای نگهبان ارسال کنند. وی در خصوص مسائل و مشکلاتی هم که در حوزه آموزش و پرورش از سوی معلمان مطرح شد، گفت که موارد را به مسئولان مربوطه منتقل خواهد کرد.

در ادامه مشروح این دیدار و نشست را می‌خوانید:

بسیاری از ناظران انتخاباتی معلم هستند

هادی طحان‌نظیف عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان در ابتدای این نشست به بیان نقش و جایگاه معلمان پرداخت و از مقام شامخ آن‌ها تجلیل کرد. وی در این همین رابطه بیان داشت: معلمان حق بزرگی بر گردن فرزندان این سرزمین دارند. ما قدردان زحمات معلمان هستیم و فرارسیدن این روز را به جامعه بزرگ فرهنگیان کشور تبریک عرض می‌کنیم. معلمان هدایتگران انسان‌ها هستند و هر فردی که در جامعه زندگی می‌کند، مدیون معلمان خود است. امیدواریم درس‌هایی را که آموختیم در عرصه عمل و زندگی به خوبی به اجرا دربیاوریم.

سخنگوی شورای نگهبان سپس به ناظر انتخاباتی بودن آن جمع اشاره کرد و در خصوص شبکه ناظران انتخاباتی گفت: در جمهوری اسلامی ایران اجرای انتخابات و نظارت بر انتخابات برعهده مردم است. حدود ۳۰۰ هزار نفر از اقشار مختلف مردم عضو شبکه نظارتی هستند که هیچ‌کدام از آن‌ها ارتباط استخدامی با شورای نگهبان ندارند و کارمند این نهاد نیستند، بلکه در هنگام برگزاری انتخابات به یاری شورای نگهبان می‌آیند و با کسب آموزش‌های لازم به امر نظارت می‌پردازند. سلامت انتخابات برعهده این شبکه که بسیاری از آنها فرهنگیان و معلمان هستند، می‌باشد.

انتقاد از رفتارهای دولت‌های غربی

طحان‌نظیف از این فرصت استفاده کرد تا اشاره‌ای نیز به حوادثی که این روزها در جهان رخ می‌دهد و نگاه‌ها را متوجه خود ساخته است، کند. وی در رابطه با اعتراضاتی که در دانشگاه‌های جهان به خصوص در آمریکا در مورد غزه صورت می‌گیرد و با برخورد دولت‌های غربی و نیروهای امنیتی مواجه می‌شود، گفت: این روزها صحنه‌هایی در سطح جهانی و در دانشگاه‌های آمریکا مشاهده می‌کنیم که چهره‌ای عریان و بدون روتوش از ادعای حقوق بشر و آزادی بیان و استانداردهای دوگانه است. کسانی که سال‌ها دیگران را متهم به عدم رعایت حقوق بشر و آزادی بیان می‌کردند، اکنون خودشان به خشن‌ترین برخوردها می‌پردازند.

سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به یکی از سخنان چندی پیش رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه اسرائیل آبروی تمدن غربی را برده است، عنوان کرد: ابعاد بی‌آبرویی تمدن غربی روز به روز در حال روشن شدن است. اگرچه اخبار به سختی در حال مخابره شدن است، اما امیدواریم مردم جهان با حقایق و واقعیت‌ها آشنا شوند و این وقایع، آزادی‌خواهان را به تفکر و تامل وادارد.

معلمان با نظراتشان یاری‌گر شورا باشند

طحان‌نظیف در ادامه به بیان سخنانی در رابطه با شورای نگهبان پرداخت. وی در همین‌باره مهمترین وظایف شورای نگهبان را بررسی مصوبات مجلس شورای اسلامی و تطبیق آن‌ها با شرع و قانون اساسی، نظارت بر انتخابات‌های ریاست‌جمهوری، مجلس شورای اسلامی، مجلس خبرگان رهبری و همه‌پرسی، تفسیر اصول قانون اساسی و پاسخ به استعلامات فقهی دیوان عدالت اداری برشمرد.

سخنگوی شورای نگهبان درباره مصوباتی که شورا در سال‌های اخیر در خصوص آموزش و پرورش بررسی کرده است، اظهار داشت: طرح‌ها و لوایح مختلفی در این رابطه در شورای نگهبان بررسی شده است. این شورا نگاه ویژه‌ای به قشر فرهنگیان و معلمان دارد و از شما می‌خواهم وقتی که چنین مصوباتی دریافت می‌کنیم، نظرات خود را با ما در میان بگذارید. البته زمان ما برای بررسی مصوبات طبق قانون اساسی محدود است، اما برای ما مهم می‌باشد که نظر جامعه هدف را دریافت کنیم. البته باید توجه داشت که شورای نگهبان در چارچوب شرع و قانون اساسی می‌تواند به بررسی مصوبات بپردازد.

وی درباره طرح رتبه‌بندی معلمان که در یکی دو سال اخیر به تصویب رسید، عنوان کرد: این طرح حدود دو سه ماه بین شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی در رفت و آمد بود. مهمترین اشکال‌ها و ایرادات شورای نگهبان مبتنی بر این بود که مصوبه وقتی به قانون تبدیل می‌شود، قابلیت اجرا داشته باشد. برخی طرح‌ها و لوایح همچون طرح رتبه‌بندی معلمان دارای بار مالی هستند. اگر مصوبه تبدیل به قانون شود و دولت نتواند اعتبار آن را تامین کند، نارضایتی در جامعه به وجود خواهد آمد و قانون بی‌اعتبار می‌شود. بنابراین باید از قبل بار مالی آن مصوبه تامین شود تا شیرینی یک قانون به کام مردم و جامعه هدف بنشیند.

طحان‌نظیف درباره لایحه برنامه هفتم توسعه و برخی طرح‌ها و لوایح دیگر درباره آموزش و پرورش و مدارس که در شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت، خاطرنشان ساخت: معلمان و فرهنگیان می‌توانند درباره این مصوبات به ما مشورت بدهند تا دقیق‌تر نسبت به آن‌ها اظهارنظر کنیم. قوانین هرچه دقیق‌تر باشند، از اجرای سلیقه‌ای آن جلوگیری به عمل خواهد آمد و معطوف به عمل و به اجرا نزدیک‌تر خواهد شد.

ضرورت آموزش قانون اساسی در مدارس

موضوع دیگری که طحان‌نظیف در نشست با معلمان بدان اشاره کرد، آموزش مفاهیم قانون اساسی بود. وی در همین راستا گفت: در حوزه آموزش مفاهیم حقوق اساسی و به طور خاص قانون اساسی دچار ضعف هستیم. برای آموزش این موضوعات، روش‌های خوب و روزآمدی وجود دارد که باید از آن‌ها بهره برد. یکی از آن روش‌ها گنجاندن این مفاهیم در کتاب‌های درسی است. بخشی از روش‌ها نیز ابتکارات و خلاقیت‌های معلمان است که برخی از شما آن را در مدارس اجرا می‌کنید.

سخنگوی شورای نگهبان با ابراز تاسف از اینکه قانون اساسی به خوبی معرفی نشده است، عنوان کرد: مراجعه و استناد به قانون اساسی کم است و باید خیلی بیشتر باشد. من هر ساله در سالروز تصویب قانون اساسی چالش‌هایی در فضای مجازی مطرح می‌کنم که هدفم این است مردم به قانون اساسی مراجعه کنند. خوشبختانه بازخوردهای خوبی نیز دریافت کردیم.

وی از معلمان خواست تا قانون اساسی به کلاس‌های درس برده شود و از دانش‌آموزان خواسته شود تا آن را مطالعه و درباره آن تحقیق کنند و تصریح کرد: بسیاری از سوالات با مراجعه به قانون اساسی و اجرای آن قابل رفع است و بسیاری از مشکلات با اجرای صحیح و کامل قانون اساسی قابل حل است.

طحان‌نظیف در همین رابطه به برگزاری رقابت‌های علمی شبیه‌سازی شورای نگهبان برای دانشجویان توسط پژوهشکده شورای نگهبان اشاره کرد و گفت: این دوره مورد استقبال دانشجویان قرار گرفت و نتایج بسیار خوبی به همراه داشت. از دانشگاه‌های مختلف و از بیش از ۲۰ استان در آخرین دوره این رقابت‌ها شرکت کردند. آن‌ها همچون شورای نگهبان ساختاری تشکیل دادند که دارای دبیر، قائم مقام و سخنگو بود. مصوبات را بررسی و رای‌گیری کردند. در دوره‌های اخیر پیشنهاد داده شد که موضوع بررسی صلاحیت‌ها نیز شبیه‌سازی شود که این موضوع نیز مورد استقبال دانشجویان قرار گرفت.

وی این بخش از صحبت‌هایش را اینگونه جمع‌بندی کرد: روش‌های مختلفی در دنیا برای آموزش مفاهیم قانون اساسی وجود دارد. از جمله اینکه دانش‌آموزان در این خصوص با مسئولان نامه‌نگاری می‌کنند و مسئولان نیز به نامه‌ها پاسخ می‌دهند. یا اینکه نشست‌های مختلفی برای آشنایی با نهادها برگزار و تحقیق و پژوهش مختصر در مورد واژگان حقوق اساسی به دانش‌آموزان سپرده می‌شود.

شورای نگهبان پاسدار حقوق عامه است

طحان‌نظیف در ادامه عنوان کرد: نهادهای مشابه شورای نگهبان در سایر کشورها نیز وجود دارد، چراکه قانون اساسی از اهمیت و جایگاه والایی برخوردار است و باید از آن صیانت کرد؛ بدین معنا که یک مصوبه نباید خلاف قانون اساسی باشد. البته برخی نقش پیشینی و برخی نقش پسینی دارند. در ایران، شورای نگهبان نقش پیشینی دارد.

وی خاطرنشان کرد: البته در ایران مصوبات از نظر شرع نیز توسط فقهای محترم شورای نگهبان مورد بررسی قرار می‌گیرد و یک مصوبه نباید خلاف شرع باشد. صیانت و پاسداری از شرع، مبدا ملی و مردمی دارد.

سخنگوی شورای نگهبان بر این نکته هم تاکید کرد که این نهاد پاسدار حقوق مردم است و در همین رابطه به بیان نمونه‌هایی از برخی اشکالات و ابهاماتی که این شورا در این راستا نسبت به مصوبات مطرح می‌کند، اشاره کرد.

پیشنهاد شبیه‌سازی نظارت در انتخابات‌های دانش‌آموزی

سخنگوی شورای نگهبان بار دیگر مهمترین وظایف و ماموریت‌های این نهاد را یادآور شد و گفت: بعضاً مشاهده می‌شود که تصور درست و تصویر کامل و واقعی از شورای نگهبان در جامعه وجود ندارد. شاید عموم افراد فکر می‌کنند که شورای نگهبان تنها به نظارت بر انتخابات می‌پردازد در حالی که این شورا علاوه بر نظارت بر انتخابات، وظایف خطیر دیگری نیز برعهده دارد که در سال‌های اخیر سعی بر آن است تا این موارد بیشتر تبیین گردند. وی افزود: در موضوع انتخابات نیز صرفاً بحث بررسی صلاحیت‌ها مورد توجه رسانه‌هاست در این رابطه نیز نگاه‌ها جامع و دقیق نیست مثل اینکه شاید بسیاری اطلاع نداشته باشند که در انتخابات اخیر حدود ۱۰ هزار تماس و ملاقات با داوطلبان انجام شد تا مستندات دریافتی با گفته‌های آن‌ها تطبیق داده و اگر نکته‌ای دارند، به خوبی شنیده شود.

وی در خصوص پاسخ به استعلامات فقهی دیوان عدالت اداری که از جمله ماموریت‌های فقهای شورای نگهبان است نیز گفت: طبق قانون اساسی هر شهروندی می‌تواند نسبت به مصوبات مختلف از جمله مصوبات هیات وزیران اعتراض کند و آن را خلاف قانون و شرع بداند. این موضوع از وجوه قابل افتخار قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است. ادعای افراد در مورد خلاف شرع بودن آن مصوبات توسط فقهای شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.

طحان‌نظیف در پایان این بخش از صحبت‌هایش این پیشنهاد را خطاب به آموزش و پرورش و مدیران مدارس ارائه داد که نظارت بر انتخابات می‌تواند در انتخابات شوراهای دانش‌آموزی شبیه‌سازی شود. وی در همین رابطه بیان داشت: در هر کجا که اجرا وجود داشته باشد، باید ناظرانی نیز باشند که بر اجرا نظارت کنند و امر انتخابات نیز از این قاعده مستثنی نیست. لذا آموزش این موارد و انجام چنین اقداماتی، گامی در راستای آموزش هنجارهای انتخاباتی است که در سیاست‌های کلی انتخابات آمده است، خواهد بود.

معلمان از دغدغه‌هایشان گفتند

در ادامه این نشست تعدادی از معلمان به بیان مهمترین مشکلات، مسائل، دغدغه‌ها و پیشنهادهایشان پرداختند. یکی از معلم‌ها از عدم اجرای قوانین گلایه کرد و گفت: در کشور قوانین خوبی در رابطه با آموزش و پرورش وجود دارد اما یا اجرا نمی‌شود یا اینکه به خوبی اجرا نمی‌شود. باید نظارتی وجود داشته باشد تا دستگاه‌ها به وظایف قانونی خودشان عمل کنند.

یکی دیگر از معلمان نیز این موضوع را تکرار کرد و گفت: آموزش و پرورش یک نهاد انسان‌ساز است و هر چقدر برای آن هزینه کنیم، سرمایه‌گذاری کرده‌ایم. بسیاری از آسیب‌هایی که امروز در جامعه با آن مواجه هستیم، ناشی از بی‌توجهی به آموزش و پرورش است.

معلم دیگری به بیان پیشنهاداتش برای آشنایی دانش‌آموزان با قانون اساسی پرداخت و در این رابطه به کارهایی که تاکنون برای آشنایی با برخی نهادها و مفاهیم صورت گرفته است، اشاره کرد.

سخنگوی شورای نگهبان نیز در پاسخ به دغدغه‌ها و مشکلات مطرح شده از سوی معلمان عنوان کرد: عمده این مشکل‌ها به حوزه اجرا برمی‌گردد که من این موارد را به مسئولان مربوطه منتقل خواهم کرد. در خصوص آشنایی دانش‌آموزان با قانون اساسی نیز شورای نگهبان و به خصوص پژوهشکده شورای نگهبان آماده هرگونه همکاری با آموزش و پرورش و مدارس است.

گفتنی است؛ در پایان این مراسم از سوی سخنگوی شورای نگهبان کتاب قانون اساسی به معلمان و فرهنگیان هدیه داده شد و از زحمات و تلاش‌های آن‌ها قدردانی صورت گرفت.

کد خبر 6093276

دیگر خبرها

  • افشای دلایل ردصلاحیت حسن روحانی در انتخابات
  • مفتخر به بهره‌گیری از مشارکت معلمان در نظارت بر انتخابات هستیم
  • سخنگوی شورای نگهبان: مفتخر به بهره‌گیری از مشارکت معلمان در نظارت بر انتخابات هستیم
  • روحانی: پاسخ من به شورای نگهبان به زودی منتشر می‌شود تا مردم از سطح درک اعضای این شورا از مسائل حیاتی کشور مطلع شوند!
  • افشاگری روحانی درباره دلایل ردصلاحیتش
  • نظارت ۹۹۰ نفر از شبکه مردمی ناظران شورای نگهبان در دور دوم انتخابات مجلس
  • وزیر کشور: مولفه مشارکت در دور دوم انتخابات همچنان مهم است
  • بسیاری از ناظران انتخاباتی فرهنگیان هستند
  • فعالیت ۷۰۰ ناظر آموزش‌دیده برای نظارت بر دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم در گنبدکاووس
  • اصلاح‌طلبان درباره روند بررسی صلاحیت‌ها چه گفتند؟