Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - با رها‌سازی آب از سد آیدغموش به رودخانه قزل‌اوزن در شهرستان طارم، درختان زیتون و شالیزار‌ها از خشک شدن نجات یافته و امید دوباره به زندگی کشاورزان باز‌می‌گردد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، شهرستان طارم به لحاظ موقعیت جغرافیایی و بهره‌مندی از رودخانه قزل‌اوزن دارای تنوع محصولات کشاورزی فراوانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شریان حیاتی رودخانه قزل‌اوزن در طارم سبب شده تا این شهرستان به لحاظ زیتون در کشور به عنوان یکی از مهم‌ترین قطب‌های تولید این محصول در کشور مطرح باشد. با این حال برنج طارم نیز از جمله سایر محصولاتی است که دارای شهره و نام ‌آوازه خاصی بین ایرانیان است که البته تولید آن وابسته به وجود آب در رودخانه مذکور است.

با این وجود با اینکه مهم‌ترین صنعت طارم یعنی کشاورزی به وجود آب در رودخانه قزل‌اوزن گره خورده است اما متاسفانه آب این رودخانه خشک شده است چرا که طبق اعلام سازمان‌هایی همچون هواشناسی و آب منطقه‌ای استان میزان کاهش بارندگی‌ها در 50 ساله اخیر بی‌سابقه بوده و ورودی آب سد‌های استان تا 60 درصد کاهش یافته است که یکی از مهم‌ترین تهدیدات کشاورزی و از فاجعه‌های زیست‌محیطی محسوب می‌شود و اگر روند به همین منوال ادامه‌دار باشد زندگی مردم در چالش جدی قرار خواهد گرفت.

با این اوصاف تراژدی خشکسالی در رودخانه قزل‌اوزن دوباره جان گرفته گرفته و نگرانی کشاورزان نیز فزونی یافته است. همین روند نبود آب سبب شده تا شالیزار‌های شهرستان طارم که تشنه آب رودخانه هستند عطش بیش‌تری برای دستیابی به این مایه حیات داشته باشند. اما سوال این است که مسئولان چه تمهیداتی برای گذر از این بحران اندیشیده‌اند؟

در این راستا مصطفی طاهری نماینده مردم زنجان و طارم در گفت‌وگو با تسنیم اظهار داشت: خشکی رودخانه قزل‌اوزن و عدم دسترسی آب برای محصول زیتون و برنج سبب شده تا مسئولان در جهت ممانعت از وارد شدن خسارات هنگفت به کشاورزان، همچون سال‌های گذشته به این فکر باشند تا از سد آیدوغموش که در مسیر رودخانه قزل‌اوزن قرار دارد برای تامین آب مورد نیاز کشاورزان طارمی آب رهاسازی کنند.

خبری خوش برای کشاورزان؛ وزیر جهاد کشاورزی با پرداخت خسارت خشکسالی موافقت کرد‌تولید علوفه مرتعی امسال بر اثر خشکسالی 4 میلیون تن کاهش می یابدتأثیر خشکسالی بر حیات وحش استان سمنان چیست؟1500 میلیارد تومان منابع مالی برای رفع خشکسالی در اردبیل تأمین شد

وی افزود: در حوزه آب در بخش شرب، صنعت و کشاورزی در طارم مشکل وجود دارد در حالی که این مشکل می‌توانست وجود نداشته باشد چراکه بیش از 60 درصد رودخانه قزل‌اوزن یا حوزه سفید‌رود در استان زنجان قرار دارد و با تخصیص آب به اندازه نیاز این مشکل مرتفع می‌شد.

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس ادامه داد: بیش از 35 درصد منابع آبی این رودخانه برای استان زنجان است اما کمتر از 15 درصد از آب آن بهره‌مندی می‌شود. اما اگر بتوانیم تخصیص آب را حدود 50 تا 60 میلیون‌متر مکعب نسبت به سهمیه موجود افزایش دهیم علاوه بر حل مشکل کم‌آبی، با تولید محصول ثروت گسترده‌ای نیز برای شهرستان و استان خواهد داشت با این حال اقداماتی در این خصوص در سال 99 انجام شده و امیدواریم در سه سال باقی‌مانده بتوانیم اقدامات موثر بیشتری در این خصوص انجام دهیم.

وی تصریح کرد: آب موجود در سد آیدغموش به دلیل کم بارشی دارای وضعیت مناسبی به لحاظ منابع آبی نیست و حتی با گرفتن آب از این سد باز هم به مشکل بر خواهیم خورد؛ باید به فکر منابع پایدار آبی برای شهرستان طارم‌ باشیم و آب سد آیدوغموش نمی‌تواند این مشکل را همیشگی حل کند.

با این وجود با پیگیری مسئولان استانی خوشبختانه رودخانه قزل‌اوزن با رها‌سازی آب از سد آیدغموش در حال گرفتن جانی دوباره است که در پایین دست با سیراب‌سازی باغات زیتون و شالیزار‌های برنج نوید بخش تولید محصولی پر بار و با کیفیت برای کشاورزان است ولی امیدواریم مسئولان استانی برای سال‌های آینده نیز تمهیدات اساسی برای این مشکل بکنند.

انتهای پیام/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: رودخانه قزل اوزن شهرستان طارم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۵۸۵۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبیاری دغدغه مهم کشاورزان گندم کار در شهرستانهای شوش و کرخه است

یوسف منصوری: همانگونه که اطلاع داریم کشاورزی یکی از صنعت های مهم در بحث اقتصاد کشور می باشد که می تواند در تورم و مشکلات اساسی کشور نقش بسزایی ایفا و برای تأمین غذای جامعه، توسعه اقتصادی، حفظ منابع طبیعی و حفظ محیط زیست بسیار حائز اهمیت است.

کشور ما نیز از این قاعده مستثنا نیست و کیفیت در محصول کشاورزی میتواند از مشکلات جدی در کیفیت محصولات و همچنین تورم اقتصادی جلوگیری کند

شهرستان شوش یکی از شهرستانهای مهم کشور در بحث تولید گندم و سایر محصولات کشاورزی است که در سال های گذشته مقبولیت و حرف برای گفتن داشت. به گفته مسئولان در سال گذشته خوزستان رتبه اول در کشور را کسب کرد و شهرستان‌های شوش و کرخه در خوزستان دارای بالاترین آمار در برداشت گندم بودند.

در سالهای گذشته قطع برق چند ساعته برای چاه های عمیق کشاورزی در دو شهرستان شوش و کرخه مسبب کم شدن کیفیت در برداشت محصول استراتژیک گندم بود به طوری که در هر بیست و چهار ساعت شبانه روز، هشت ساعت برق چاه های عمیق کشاورزی در سطح شهرستان شوش و کرخه قطع می شد که به دلیل کشت تمام زمینهای موجود کشاورزان، امکان آبیاری تمام زمین کشت شده در مابقی ساعت های مجاز استفاده از برق در شبانه روز، کافی نبود و این موضوع باعث پایین آوردن کیفیت،تناج محصول و نارضایتی کشاورزان مناطقی از شهرستان گردید.

اغلب کشاورزان درگیر با موضوع قطع هشت ساعته برق چاه های عمیق، کشاورزان بخش فتح المبین در غرب کرخه از توابع شهرستان شوش بودند که با چندین بار مطالبه از محمدکعب عمیر نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی و فرماندار وقت شهرستان کردند که متاسفانه نتیجه ای ملموس برای آن قشر حاصل نگردید

کشاورزان با پیگیری های خود پس از نشستهای فی مابین در شهرستان و با عزیمت چندین باره به مرکز استان، تقبل و تعهد برای دستور العمل های تحمیلیِ نو و ابتکاری آن سازمان را پذیرفتند، و قطعی برق را از هشت ساعت به پنج ساعت تقلیل شد تا از زیان صددرصدی نجات و ناچار به کار خود ادامه دهند.


در چند روز گذشته مسئولان دولتی از عدم قطعی برق در تابستان امسال خبر داده اند که انتظار می رود در فرصت پیش آمده و چند ماه قبل از کشت محصول گندم، مسئولان شهرستان پیگیر این موضوع باشند چرا که گندم شهرستان شوش از کیفیت بی نظیری در سطح جهان برخوردار است تا کشاورزان شهرستان و منطقه فتح المبین با خیالی آسوده کمک حال اقتصاد کشور در بحث با ارزش و مهم گندم باشند

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900037

دیگر خبرها

  • پیش بینی مبارزه با ملخ در سطح ۵ هزار هکتار از مزارع کشاورزی قزوین
  • کار برداشت گل محمدی از باغات شهرستان خاش آغاز شد
  • پیش بینی خرید ۹۰ هزار تن گندم از مزارع باوی
  • برداشت گل محمدی از شهر همسایه قله تفتان
  • پیش بینی خرید ۹۰ هزار تن گندم در باوی +فیلم
  • تولید بیش از ۱۹ هزار تن دانه‌های روغنی از مزارع کلزا شهرستان دهلران
  • خسارت خشکسالی به ۱۴۰ هزار هکتار محصول گندم بوشهر
  • طارم، نگین سبز زنجان
  • آبیاری دغدغه مهم کشاورزان گندم کار در شهرستانهای شوش و کرخه است
  • برداشت گل محمدی از باغات بابل