Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار تشکل های دانشگاهی خبرگزاری فارس؛ نشست « مطالبات مهم بانوان از دولت آینده » با حضور جمعی از دانشجویان و فعالان دانشجویی در این خبرگزاری برگزار شد.

 عاطفه رحیمی فعال دانشجویی و فعال حوزه فرهنگی در این نشست با بیان اینکه هیچگونه برنامه‌ای برای آینده دختران در کشور وجود ندارد، اظهار داشت: در حال حاضر در کشور مسایل بانوان به دو بخش خانواده و شغلشان تقسیم می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اکنون اشتغال با هر شرایطی برای دختران محبوب بوده اما متأسفانه ازدواج برای آنها امری منفور شده است که این موضوع یکی از بزرگترین ضعف‌ها و دغدغه‌های جامعه ایرانی اسلامی محسوب می‌شود. این در حالیست که در جوامع غربی به زنان در حیطه خانواده به عنوان یک کمپانی تولید کننده سرمایه اجتماعی (باروری و فرزندآوری) نگاه می‌شود و هیچ وقت این مسئله مورد نقد قرار نگرفته است! با این وجود آنان جهت جبران کاستی‌های فرهنگی خود برای تشکیل خانواده، زنان را به ازدواج و فرزندآوری با روش‌های دیگری تشویق می‌کنند.

این فعال حوزه فرهنگی با بیان اهمیت نقش وزارت‌خانه آموزش و پرورش در پرورش و آگاهی بخشی به فرزندان در اهمیت تشکیل خانواده سالم و موفق، عنوان کرد: متاسفانه از گذشته تا کنون هیچگونه آموزشی برای دختران در حوزه مدیریت تحصیل و ازدواجشان توام با هم وجود ندارد. بنابراین، نتیجه این مسیر غلط، اکنون آثار خود را در جامعه به وضوح نشان داده و دختران جامعه با وجود تفاوت‌های اعتقادی، از نداشتن خانواده‌ای ایمن و سالم ابراز نارضایتی می‌کنند.

وی افزود: اکنون اگر ازدواج امری مهم تلقی می‌شود، چرا نسبت به ازدواج دختران و پسران در رده‌های سنی متفاوت آسیب‌شناسی و مدیریت صورت نمی‌پذیرد. 

این فعال فرهنگی تاکید کرد: جامعه‌ بانوان مجرد، به دوبخش سن آماده به ازدواج و بخش دیگر سنین بالاتر تقسیم می‌شوند، که برای هرکدام بایستی برنامه ریزی صحیح و اجرایی انجام پذیرد. اگر بانوان مجرد با سنین بالاتر،  به دست فراموشی از دید متولیان فرهنگی و دولتی سپرده شوند، باتوجه به شرایط سخت تجرد در ابعاد متفاوت، زمینه بروز مشکلات عدیده‌ای برای ایشان و هم‌چنین جامعه حاصل می‌گردد و نیز عدم برنامه ریزی فرهنگی و اجرایی برای مخاطب گروه اول هم، بانوان مجرد کم سن‌تر را ایضا به سرنوشت ناهمگون گروه دوم در آینده دچار نموده  و این چرخه ادامه‌دار خواهد شد.

رحیمی با بیان اینکه قانون تسهیل ازدواج هم‌اکنون به مدت ۱۵ سال در مرحله اجرا متوقف شده است، از مغفول ماندن پژوهش و اجراییات مسائل مهمی از این قبیل گلایه کرد.

این فعال فرهنگی تأکید کرد: در حال حاضر نهاد خانواده در کشور ما تضعیف شده که باید در این زمینه قانون‌گذاری لازم اتخاذ شده و رسانه‌ها نیز این موضوع را با جدیت پیگیری کنند. به‌عنوان مثال از تصویب قانون اخیر، جهت حمایت از ازدواج در سنین پایین‌تر یاد نمود که با هجمه‌های بسیاری مواجه شد. وی، علت این هجمه‌ها را نبود آموزش برای جامعه در مقابله با تقبیح ازدواج از طرف رسانه‌ها دانست‌.

رحیمی با بیان اینکه نباید هیچ‌یک از بانوان را مخاطب سوخته جامعه بدانیم، ادامه داد:  نباید به بانوان به عنوان عنصری برای تولید فرزند نگاه کنیم چراکه نگاه غلط به بانوان که 50 درصد جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند باعث تضعیف و فروپاشی خانواده خواهد شد.

وی با تاکید براینکه در حال حاضر هیچگونه برنامه‌ مدونی برای امکان ازدواج یا انتخاب تجرد بانوان در کشور وجود ندارد؛  تصریح کرد: دختران و پسران دانشجو در دانشگاه درصورت انتخاب سبک زندگی به صورت مجرد بایستی به درستی آموزش ببینند، که این انتخاب برای خودشان و در ادامه جامعه، کم‌ترین آسیب را به همراه داشته باشد.

این فعال فرهنگی در پایان با اشاره به تغییر سبک زندگی خانواده‌های ایرانی گفت:‌ باید برای تحکیم خانواده ای که در شأن جمهوری اسلامی باشد یک سبک ایرانی اسلامی تبیین شود تا براساس آن بانوان در نهادهای فرهنگی به فعالیت‌های کاربردی در سطح جامعه بپردازند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: آموزش و پرورش بانوان دختران یک فعال فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۶۲۳۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمعیت جوان اصلی‌ترین مولفه قدرت و ثروت واقعی هر کشور

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، دکتر پژمان بختیاری نیا به خبرنگار ما گفت: تغییرات جمعیت یک پدیده اجتماعی مهم است که تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله باروری، مرگ و میر، مهاجرت، و تغییرات اجتماعی و اقتصادی قرار می‌گیرد. این تغییرات می‌توانند به شکل افزایش یا کاهش جمعیت، تغییر در ساختار سنی جمعیت و تأثیر بر اقتصاد و جامعه منجر شوند.


وی افزود: کشور ما در موضوع جمعیت در موقعیت حساسی است و با بسته شدن پنجره جمعیتی وارد بحران خواهیم شد، اکنون دو سوم جامعه در رده سنی ۱۵ تا ۶۴ سال هستند و در واقع ۷۰ درصد جامعه در این رده سنی قرار دارند و به همین منظور ما باید به ساختار سنی توجه کنیم، زیرا در مرحله پنجره جمعیتی همه مشکلات متخصصان و پژوهشگران بحث توانمندسازی جوانان است و از این روش جهش توسعه‌ای را خواهیم داد.


دکتر بختیاری نیا ادامه داد: در تدوین قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به ۲۱ مانع فرزندآوری مورد توجه قرار دارد که عبارتند از؛   تاخیر در ازدواج جوانان، کاهش سن ازدواج، الگوی مسکن، مشکلات اقتصادی و هزینه فرزندپروری، اشتغال و نگرانی آتیه زنان، اشتغال پدران خانواده، هزینه دوران باداری و شیردهی، هزینه‌های ناباروری، عقیم‌سازی و استفاده بی‌رویه از اقلام پیشگیری، ترس از فرزند معلول، قبح‌زدایی از سقط جنین، نگهداری از تربیت و آینده فرزندان و ضعف خدمات اجتماعی مادر و کودک از جمله این موانع است.


رئیس مرکز بهداشت خوزستان اضافه کرد: همان طور که سیاست‌های تحدید جمعیت در دهه ۶۰ برپایه تغییر نگرش‌ها، هنجار‌ها و ارزش‌ها بود، امروز نیز برای مهندسی معکوس این مساله هیچ راهی جز از مسیر ایجاد تغییر در نگرش‌ها و ارزش‌ها وجود ندارد. سیاست‌گذاری جمعیتی نوعی سیاست‌گذاری اجتماعی است و باید در این چارچوب حرکت کند و از الزامات آن، توجه به بستر‌های فرهنگی است. تمرکز بر روی تغییرات فرهنگی، مدیریت انتقال زمان و استفاده از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های کمک‌کننده در فرزندآوری از دیگر موارد در این زمینه هستند.


معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز می‌گوید: در واقع در کنار حل مشکلات اقتصادی کشور، باید برای تغییر انگاره‌های غلط نقش بسته در اذهان جامعه درباره جمعیت و فرزندآوری، کار فرهنگی را در اولویت قرار دهد تا زنان و مادران بتوانند در کنار فعالیت‌های اجتماعی، نقش مادری خود را با کمترین دغدغه دنبال کنند.


وی گفت: در بخش فرهنگی فردگرایی گفتمان غالب است. آزادی‌های فردی، تغییر ارزش‌ها و هنجار‌های فردی و به طور کلی سبک زندگی از مولفه‌هایی هستند که سبب افزایش سن ازدواج شده‌اند، در حقیقت شاهد تغییر سبک زندگی هستیم که این موارد به طور قطع در افزایش سن ازدواج اثرگذار هستند و در نتیجه سن باروری نیز افزایش می‌یابد. توجه به عقاید، اخلاق، خرده فرهنگ‌ها و زیست بوم از اصول پرداختن به کار‌های فرهنگی است.

دکتر بختیاری نیا افزود: حمایت از ازدواج جوانان و فرزندآوری آنها، ارزشمند کردن فرزندآوری توسط عوامل فرهنگ‌ساز، رسانه‌ها و رفع موانع و مشکلات خانواده‌ها در این مسیر که عمدتاً در قانون جوانی جمعیت مورد توجه هستند می‌توانند ما را از این بحران عبور دهند، اما لازم است بدانیم مهمترین موضوع فرهنگ‌سازی و الگوسازی است که آحاد مردم و گروه‌های اجتماعی باید به آن توجه کنند.


وی تاکید کرد: مساله جوانی جمعیت از برنامه‌های محوری وزارت بهداشت است و فرزندان سرمایه‌های ارزشمند جامعه و خانواده هستند.

دیگر خبرها

  • بانوان نماد خودباوری و مسؤولیت پذیری در جامعه
  • فریز تخمک، راهی برای حفظ قدرت باروری دختران
  • حفظ کیان خانواده سلامت جامعه را ارتقا می‌دهد
  • جمعیت جوان اصلی‌ترین مولفه قدرت و ثروت واقعی هر کشور
  • فرهنگستان ظرفیتی برای دغدغه انقلاب فرهنگی در مسیر تمدن نوین است
  • تبیین دستاوردهای نظام مقدس اسلامی؛ماموریت‌ مهم شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کشور
  • بزرگترین دورهمی فرهنگی تربیتی دختران مازندران برگزار شد
  • بانوان در نظام و انقلاب اسلامی جایگاه ویژه ای دارند
  • اهمیت خانواده و ازدواج برای نسل جوان تببین شود
  • تجلیل از ۲۹ زوج دهه شصتی در قزوین