Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، تنها یک روز به انتخابات ریاست جمهوری و فرا رسیدن شب قدر کشور باقی مانده است.

این در حالی است که برخی افراد با مناظره‌‌های برگزار شده توسط صدا و سیما شخص اصلح خود را برای انتخاب پیدا کرده‌اند و برخی افراد مناظرات را در حد رفع شبهات و پاسخ‌های خود ندیده‌اند.

در این راستا به سراغ محمود معلمی، کارشناس مسائل سیاسی رفتیم تا برای برخی سؤالات پیرامون انتخابات پاسخ‌هایی دریافت کنیم تا با کمک این پاسخ‌ها بتوانیم انتخاب اصلح را داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فارس: با توجه به این که ۴۲ سال از انقلاب اسلامی گذشته‌ است و ما در مراحل نخست گام دوم انقلاب هستیم، به نظر شما رئیس جمهور طراز انقلاب اسلامی در این مقطع زمانی باید دارای چه ویژگی‌هایی باشد؟

معلمی: رهبر معظم انقلاب به بخشی از ویژگی‌های رئیس جمهور طراز انقلاب و مخصوصاً در شروع چله دوم انقلاب اشاره کرده‌اند؛ یکی ازویژگی‌های مهم رئیس جمهور طراز انقلاب مدیر جهادی بودن است، همان روحیه‌ای که در دفاع مقدس شاهد بودیم و رزمنده‌ها جهادی وارد عمل شدند، کشورهای دنیا با ما جنگیدند اما پیروز شدیم زیرا رزمندگان و بسیجیان با روحیه جهادی وارد میدان جنگ شدند.

ویژگی دیگر رئیس‌جمهور طراز این است که  قلباً، عملاً و زباناً به اصول انقلاب پایبند باشد؛‌ در طول ۴۲ سال هر چه جلوتر رفتیم برخی از مسؤولیت‌ها به‌دست نااهلان افتاد؛ همانطور که امام فرمودند نگذارید انقلاب به‌دست نامحرمان و نااهلان بیفتد اما بخشی از مسؤولیت‌ها به نااهلان و نامحرمان سپرده شد.

ویژگی بعدی این است که رئیس جمهور اعتقاد قوی و عملی به اقتصاد مقاومتی داشته باشد؛ در حال حاضر ۲ تفکر در حال رقابت با یکدیگر هستند که یکی معتقد است با توجه به توانمندی‌هایی که داخل کشور است ما می‌توانیم و در این راستا سازمان ملل متحد نیز اعلام کرده است که ایران پنجمین کشور ثروتمند جهان است، با توجه به این موضوع چرا وضع معیشت و اقتصاد به این صورت است؟

چرا در این ۴۲ سال زمانی که مسؤولیت‌ها به‌دست افرادی بوده که تفکرشان ما می‌توانیم بوده است پیشرفت‌های کشور در زمینه‌های مختلف عالی بوده است اما حوزه‌هایی که به‌دست افرادی بوده که معتقدند نمی‌توانیم، کشور معطل برخی از کنوانسیون‌ها و معاهدات مثل FATF و برجام شده‌ است و نه تنها مشکلات حل نشده، بلکه اضافه هم شده است.

رئیس جمهور آینده باید به توانمندی‌های داخلی اعتقاد داشته باشد و در مسأله اقتصاد، درون‌زایی فکر کند نه برون‌زایی؛ البته باید به برون‌گرایی هم فکر کند چون معتقد به روابط با دنیا هستیم و ۱۵ کشور همسایه داریم ولی آن‌ها را رها کرده‌ایم و تنها به سراغ آمریکا و اروپا رفته‌ایم و آن‌ها نیز فقط خیانت کرده‌اند؛ در این مسیر نیاز است که رئیس جمهور آینده اقتصاد مقاومتی را احیا کند و نگاهی به توانمندی‌های داخل کشور داشته باشد و دولتی جوان و انقلابی شکل دهد یعنی دولتی که شادابی و توان کارهای مهم را داشته باشد.

در این راستا از رئیس جمهور آینده تحول و حتی تحول در ساختار مثل بودجه را انتظار داریم تا کشور بتواند از توانمندی‌ها استفاده کند.

برخی کاندیداها در پاسخ به سؤالات مناظره جو ایجاد می‌کردند

فارس:به نظر شما در مناظرات کاندیداها تا چه حد توانستند ناظر به دغدغه‌های مردم صحبت کنند و تا چه حد برنامه‌ای روشن ارائه دادند و توانستند مردم را برای حضور در انتخابات و مشارکت بیش‌تر ترغیب کنند؟

معلمی: در مناظرات موضوع ناراحت‌کننده این بود که برخی نامزدها به سؤالاتی که دغدغه مردم بود پاسخ نمی‌دادند؛ به‌ طور مثال از آن‌ها سؤال شد برای رفع مشکل تورم و حل مشکلات کشور چه برنامه‌ای دارید که در پاسخ به حجاب خانم‌ها می‌پرداختند و جو ایجاد می‌کردند.

البته بعضی از نامزدها برنامه داشتند و برای مردم توضیح می‌دادند؛ طبق صحبت مقام معظم رهبری شور انتخاباتی مقداری بهتر از قبل شده اما توقع این بود که در مناظرات مردم بیش‌تر به آینده امیدوار شوند و برخی نامزدها این را رعایت کردند و برخی دیگر به حاشیه و تخریب دیگران پرداختند.

درصد قابل توجهی از عدم مشارکت مردم به‌دلیل عملکرد دولت است

فارس: به نظر شما عملکرد دولت‌ها در ۸ سال گذشته با میزان مشارکت مردم ارتباطی دارد یا خیر؟

معلمی: در صحبت مردم این موضوع مشخص است که عملکرد ضعیف دولت در مسائل مختلف از جمله مسائل فرهنگی، سیاسی و اقتصادی منجر به ناراحتی مردم شده است؛ مردم در این ۸ سال نتیجه درستی از شعارها ندیده‌اند و به همین علت به‌دلیل عملکرد دولت فعلی در انتخابات شرکت نمی‌کنند که البته این موضوع درست نیست.

مردم باید با شرکت در انتخابات اوضاع را تغییر دهند که در غیر این صورت همین اوضاع ادامه پیدا می‌کند؛ معتقدم درصد قابل توجهی از عدم مشارکت مردم به‌دلیل عملکرد دولت است.

فارس:به نظر شما دشمن خارجی و داخلی که مقابل مکتب امام قرار دارند برای انتخاب پیش رو چه سناریویی دارند؟

معلمی: سناریوی اول آن‌ها تبلیغ عدم حضور مردم در انتخابات با شعار نه به شرکت در انتخابات است، زیرا می‌دانند نظام ما ۳ رکن اسلام، رهبری و مردم را دارد و مردم عامل اقتدار کشور هستند و موجب امنیت کشور می‌شوند و در این راستا سعی می‌کنند مردم حضور پیدا نکنند، سناریوی دوم آن‌ها این است که مردم به سمت نامزد واجد شرایط نروند و به سمت نامزدهایی نظیر دولت فعلی بروند.

فارس: در راستای جریان‌های داخلی به نظر شما حرکت‌های بعدی جریان فتنه و انحراف چه چیزی می‌تواند باشد؟

معلمی: جریانی که شاهد آن هستیم ۲ مسأله دارند؛ اول اینکه سعی می‌کنند با یک حرکت سنگین مجازی و ماهواره‌ای رقیب خود را تخریب کنند و با کلیپ‌های ساختگی، اخبار دروغ و اتهام‌زنی در حال پیش بردن آن هستند.

مورد بعدی اینکه اگر دیدند تأثیری نداشت کاری شبیه به فتنه ۸۸ را پیش ببرند و به قول خودشان زیر میز بازی بزنند و بگویند این انتخابات را قبول نداریم و یا عادلانه نیست و در کل حرکاتی را پیش می‌برند که افکار عمومی را تحریک کنند و حتی ممکن است احساسات را برانگیزند و ممکن است بعد از انتخابات نیز اعلام کنند نتیجه را قبول نداریم.

فارس: به عنوان نکته پایانی اگر موردی هست بفرمایید.

معلمی: ۲ نکته نیاز است که مطرح شود؛ اول اینکه اولویت اول از نظر رهبر انقلاب حضور حدأکثری است زیرا این حضور اقتدار و امنیت ملی را بالا می‌برد؛ مردم با صندوق‌های رأی قهر نکنند و در انتخابات شرکت کنند.

نکته دوم این است که انتخاب مردم هوشمندانه باشد نه احساسی؛ اگر خودشان شخص اصلح را تشخیص می‌دهند بهتر و اگر تشخیص نمی‌دهند از فردی مطمئن که منصفانه فردی را معرفی می‌کند بپرسند و به امضاهایی که افراد را معرفی می‌کنند دقت کنند؛ باید به معرفی نخبگان، علما و مراجع توجه کنیم و اگر خودمان قادر به تشخیص نیستیم از آن‌ها کمک بگیریم تا نامزدی واجد شرایط را به ریاست جمهوری برسانیم.

انتهای پیام/۶۳۱۲۵/آ۲۰/

منبع: فارس

کلیدواژه: گام دوم انقلاب محمود معلمی مشارکت حداکثری رئیس جمهور طراز عملکرد دولت توانمندی ها نظر شما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۶۲۷۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لاوروف: نتایج انتخابات آمریکا بر تمایل برای تحمیل «شکست استراتژیک» به ما اثری ندارد

لاوروف گفت، احزاب دموکرات و جمهوری‌خواه در ایالات متحده، روسیه را دشمن می‌دانند و بدون توجه به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا تلاش خواهند کرد تا روسیه را شکست دهند.

به گزارش ایسنا، «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه در مصاحبه‌ای با کانال تلویزیونی بوسنیایی ATV گفت: «به‌زودی انتخابات ریاست جمهوری در ایالات متحده برگزار خواهد شد. هیچ تفاوتی میان دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان بر سر روسیه و چین وجود ندارد. رویکرد گروهی ممکن است سخت و گروه دیگری حتی سخت‌تر باشد، اما در اصل ماجرا تفاوتی ایجاد نمی‌کند.»

لاوروف ادامه داد: «برای هر دو، مهم نیست که چه کسی در انتخابات پیروز می‌شود، ما در کل دشمن هستیم. اینکه ما دشمن باشیم یا نیروی متخاصم فرقی نمی‌کند. اما "شکست استراتژیک" که آنها می‌گویند باید به روسیه تحمیل شود، هدف تشکیلات آمریکایی است.»

وزیر خارجه روسیه همچنین گفت: «همانطور که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در پاسخ به سوال مشابهی گفت، ما آماده خواهیم بود تا با هر کسی که مردم آمریکا انتخاب کنند، کار کنیم، مشروط بر اینکه تمایل متقابل وجود داشته باشد.»

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۵ نوامبر ۲۰۲۴ برگزار می‌شود. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا و جو بایدن، رئیس‌جمهور فعلی کاندیداهای اصلی این انتخابات هستند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • صیانت از آرای مردم وظیفه اصلی است
  • لاوروف: نتایج انتخابات آمریکا بر تمایل برای تحمیل «شکست استراتژیک» به ما اثری ندارد
  • مردم با مشارکت حداکثری نمایندگان را پرقدرت راهی مجلس کنند
  • رئیسی: شاهد انتخابات با شکوه خواهیم بود
  • رئیس‌جمهور: دشمن به‌دنبال ایجاد ناامنی و موج‌سواری است / ان‌شاءالله شاهد انتخابات میان‌دوره‌ای با شکوه باشیم
  • رئیس جمهور در نشست مشترک هیأت دولت با استانداران: دشمن به دنبال ایجاد ناامنی و موج سواری است
  • رئیسی: مردم در اجرا و نظارت بر انتخابات دخیل هستند
  • طعنه سنگین روحانی به وضعیت مشارکت در انتخابات
  • طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • طعنه سنگین روحانی به شورای نگهبان و دولت؛ باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!