Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-03@22:55:00 GMT

تحلیل "واشنگتن پست" از نشست بایدن - پوتین در ژنو

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۶۵۷۶۹

تحلیل 'واشنگتن پست' از نشست بایدن - پوتین در ژنو

به گزارش الف، "واشنگتن پست" در گزارشی به نشست دوجانبه "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهور روسیه با "جو‌بایدن" رئیس جمهور آمریکا در بحبوحه اوج گیریِ قابل توجه تنش ها میان کرملین و کاخ سفید پرداخته و به طور خاص به این مساله اشاره کرده که بعید است برگزاری این نشست، آن هم در شریطی که روابط دو طرف در بدترین حالت ممکن است، دستاورد چندانی را با خود به همراه داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

واشنگتن پست در این رابطه می نویسد: «روز سه شنبه(25 خرداد ماه)، "جو بایدن" رئیس جمهور آمریکا در آستانه دیدار خود در روز چهارشنبه 26 خردادماه با "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهور روسیه، وارد شهر ژنو شد. سفرِ بایدن به ژنو در ادامه تور اروپایی او و بازدیدش از بریتانیا و بلژیک قرار دارد. وی در جریان این سفرها، با رهبران گروه هفت کشور صنعتی جهان G7، ناتو، و اتحادیه اروپا دیدار کرد. جو بایدن با دلخوری از میزان همبستگی کمِ متحدان آمریکا اعلام کرد که "آن ها باور دارند که اگر وی تعهدی را متقبل شود، (برخلاف ترامپ) قطعا به آن عمل خواهد کرد". بسیاری از جریان های سیاسی و رسانه ای آمریکایی، دیدار روز چهارشنبه بایدن با پوتین را به نوعی مواجهه وی با یکی از قدرتمندترین دشمنان آمریکا توصیف کرده اند. 

بسیاری از ناظران و تحلیلگران، انتظار چندانی از دیدار مشترک بایدن با پوتین ندارند. "جن ساکی" سخنگوی کاخ سفید در مورد این دیدار می گوید: "هدف اصلی از این ملاقات، احیای فضای پیش بینی پذیری و ثبات در روابط دوجانبه آمریکا با روسیه است". برخی از کارشناسان حتی بر این باورند که یکچنین هدف گذاری برای این نشست نیز با توجه به عمق تنش ها و خصومت میان آمریکا و روسیه در برهه زمانی کنونی، تا حدی زیادی بلند‌پروازانه است. 

ظاهرا پس از نشست مشترک رهبران روسیه و آمریکا، قرار نیست که آن ها در یک کنفرانس خبری شرکت کنند. این مساله تا حد زیادی با رویکرد "دونالد ترامپ" در دیدار با پوتین در سال 2018 در هلسینکی فنلاند که هر دو طرف پس از دیدارشان در یک کنفرانس خبریِ گرم شرکت کردند، در تضاد است. در آن زمان گزارش های زیادی مبنی بر دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 آمریکا نیز منتشر شده بود. بایدن پس از رسیدن به کرسی ریاست جمهوری و در جریان یک مصاحبه تلویزیونی، به وضوح پوتین را "قاتل" نامید و تاکید کرد که وی هیچ روح انسانی ندارد. برخی معتقدند که بایدن در جلسه روز چهارشنبه خود با پوتین، شاید بخواهد بجای یافتن نقاط مشترک، تا حدی تصویر خود را نزد رهبری روسیه تلطیف کند و زمینه را برای تعاملات بیشتر فراهم فراهم سازد.  

بایدن در دوره ریاست جمهوری خود همواره تاکید داشته که دموکراسی ها در امر خدمت رسانی به مردم، موفق‌تر از رژیم های اقتدارگرا هستند. او پوتین را فردی اقتدارگرا می داند و عملا وی را به مثابه چالشی قابل توجه در برابر این ایده ارزیابی می کند. بایدن همچنین در ملاقات خود با پوتین احتمالا سعی می کند تا به پوتین این پیام را برساند که آمریکا از سیاست دوران ترامپ که نوعی مصالحه با نظام های سیاسی نظیر روسیه(به عنوان چالشگران جدی برای آمریکا) است، فاصله گرفته است. 

در آستانه دیدار بایدن با پوتین، بسیاری از جمهوریخواهان قویا به بایدن فشار آورده و می آورند که وی باید تا جای ممکن به پوتین سخت گیری کند و اجازه ندهد که وی در این رابطه احساس قدرت کند. آن ها به طور خاص به این مساله اشاره می کنند که وقتی ترامپ در قدرت بود، دموکرات ها او را به رویکردهای ضعیف در برابر پوتین محکوم می کردند و اکنون که خود در قدرت هستند باید رویکردی منطقی، متناسب با شعارهایشان نشان دهند. 

بایدن در نخستین ماه حضور خود در قدرت، تحریم هایی را علیه دولت روسیه به دلیل آنچه مشارکت آن در انجام حملات سایبری علیه آمریکا عنوان شده بود، وضع کرد. دولت بایدن همچنین به دلیل نوع برخورد دولت روسیه با "الکسی ناوالنی" منتقد سرشناس سیاسی روسیه نیز علیه آن تحریم هایی را وضع کرد. دولت بایدن به طور خاص در مورد مسائل اصلی مرتبط با روسیه نظیر نوعِ رویکرد آن به اوکراین و همچنین تحرکات آن در به سرانجام رساندن خط لوله انتقال گاز "نوراستریم دو"(به آلمان) نیز اقدامات سخت گیرانه زیادی را انجام داده است. تمامی این قبیل اقدامات نشان می دهند که بایدن و دولت وی بنا دارند تا در دوره حضور خود در قدرت، با نشان دادن رویکردی تهاجمی به روسیه، عملا از شدت آنچه پیشروی های مسکو در عرصه بین المللی(که به ضرر آمریکا هستند) خوانده می شود، بکاهند. 

با این همه، پوتین نیز به احتمال فراوان در جریان نشست با بایدن، خط قرمزهای خود را ارائه خواهد کرد. در این رابطه می توان به نگرانی های روسیه در مورد الحاق احتمالی اوکراین به ناتو و یا استقرار نظامیان آمریکایی در این کشور و همچنین مداخله قدرت های غربی در بلاروس که یکی از متحدان نزدیک دولت روسیه است اشاره کرد. 

رسانه های دولتی روسیه، تصویر رهبری قدرتمند و با اعتماد به نفس را از پوتین در جریان دیدار پیش رو با بایدن ارائه کرده اند. از نظر کرملین، روسیه در شرایط کنونی یک رقیب قدرتمند برای آمریکا است که قادر است فشارهای اقتصادی، مالی، سیاسی و نظامی آن را(و همچنین دیگر فشارهای آن را) به بهترین نحو خنثی سازد. 

برخی ناظران و تحلیلگران بر این باورند که دولت جدید آمریکا عمده توجه و تمرکز خود را به تهدید چین و پیشروی های آن در عرصه بین المللی قرار داده و در این راستا، امکان دارد تا برخی نیروهای چالشگرِ دیگر نظیر روسیه را فعلا از اولویت خارج سازد. از این منظر، عده ای از تحلیلگران معتقدند که شاید اساسا دولت بایدن بر خلاف بسیاری از ارزیابی ها، رویکردی توام با سازشکاریِ بیشتر را درمورد روسیه در پیش گیرد. در این راستا، ناظران اینگونه تحلیل می کنند که وقتی کاخ سفید می گوید خواهان پیش بینی پذیری و ثبات در روابط با روسیه است، پوتین به خوبی می داند که چه کند تا امتیازهای لازم را از طرف آمریکایی اخذ کند و سپس پیش بینی‌پذیری مد نظر آمریکا را ایجاد کند. 

البته که عده ای از تحلیلگران بر این باورند که شرایط خاص سیاسی و اقتصادی روسیه در برهه کنونی تا حدی پوتین را نیز واداشته تا به دنبال پیش بینی پذیری و ثبات در روابط دوجانبه با آمریکا باشد. این دسته بر این باورند که شرایطِ نه چندان مساعد اقتصادی روسیه، عملا دستان دولت این کشور را در مدیریت تمام و کمال  دلبخواهانه مسائل بین المللی این کشور، بسته است. اگر پوتین در این چهارچوب بتواند مسائل خارجی خود با آمریکا را مدیریت کند، بدون تردید از فرصت و قدرت بیشتری جهت مواجهه با چالش های قابل توجه سیاسی و اقتصادی(در بعد داخلی روسیه) برخوردار خواهد بود». 

https://www.washingtonpost.com/world/2021/06/15/biden-putin-meeting-preview-analysis

منبع: الف

کلیدواژه: بر این باورند پیش بینی پذیری رئیس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۶۵۷۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 دولت بایدن و عربستان در آستانه یک توافق امنیتی

به گزارش همشهری آنلاین، منابع آگاه اعلام کردند دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و عربستان درحال انجام بررسی‌های نهایی درباره توافقی درخصوص ضمانت‌های امنیتی آمریکا به عربستان و کمک به این کشور در زمینه هسته‌ای برای اهداف غیرنظامی هستند. این درحالی است که توافق عادی سازی روابط بین رژیم صهیونیستی و عربستان در چارچوب یک معامله بزرگ در منطقه هنوز دور از دسترس است.

طبق گزارش رأی الیوم، این منابع اعلام کردند مذاکره کنندگان آمریکایی و عربستانی در حال حاضر اولویت را به معاهده امنیتی دوجانبه‌ای می‌دهند که ممکن است بخشی از معامله بزرگتری باشد که به بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی ارائه می‌شود و وی باید تصمیم بگیرد که آیا امتیازهایی را برای تضمین عادی سازی تاریخی روابط با ریاض خواهد داد یا خیر.

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پنجشنبه اعلام کرد: ما به توافقی درباره بخش آمریکایی-عربستانی معامله بسیار نزدیک هستیم. می‌توانیم در یک زمان بسیار کوتاه جزئیات را حل کنیم.

به گفته دیپلمات‌های خارجی در کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و منابعی در واشنگتن احتمالا این بخش از طرح مربوط به ضمانت‌های رسمی آمریکا برای دفاع از عربستان و دستیابی عربستان به سلاح‌های آمریکایی پیشرفته‌تر باشد.

منابع آگاه پیش بینی کردند توافق امنیتی ریاض و واشنگتن شامل تبادل تکنولوژی‌های مدرن با ریاض از جمله تکنولوژی مربوط به هوش مصنوعی باشد.

یک مسئول آمریکایی اعلام کرد: پیش بینی می‌شود بندهای توافق ظرف چند هفته تکمیل شود.

این درحالی است که عربستان بر لزوم توقف جنگ غزه قبل از هرگونه صحبت درباره عادی سازی روابط با تل آویو تأکید دارد.

میلر گفت: عربستان توضیح داد تا زمانی که جنگ غزه ادامه دارد توافق عادی سازی روابطی وجود نخواهد داشت.

اخیرا آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا سفری به منطقه داشت و مذاکرات جداگانه‌ای با بنیامین نتانیاهو و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان برگزار کرد.

از سوی دیگر روزنامه یدیعوت آحارونوت نوشت، توماس فریدمن، تحلیلگر روزنامه نیویورک تایمز شروط عربستان را به عنوان بخشی از مذاکرات بین واشنگتن و ریاض برای عادی سازی روابط میان عربستان و رژیم صهیونیستی فاش کرد.

این شروط عبارتند از ایجاد یک روند سه تا پنج ساله برای تشکیل کشور فلسطین، توقف شهرک سازی در کرانه باختری و عقب نشینی ارتش رژیم صهیونیستی از غزه.

کد خبر 849016 منبع: ایسنا برچسب‌ها بن سلمان خبر ویژه عربستان ایالات متحده آمریکا جوزف بایدن

دیگر خبرها

  • اعلام حمایت کارمندان دولت بایدن از خیزش دانشجویان حامی فلسطین
  • ژنرال آمریکایی: پوتین با تجربه‌ترین دولتمرد جهان است
  •  دولت بایدن و عربستان در آستانه یک توافق امنیتی
  • واشنگتن پست : طرح صلح خاورمیانه بایدن توهم است تا واقعیت/ طرح نتانیاهو برای غزه شامل جنگ بیشتر است/ اعراب طرف گفت و گویی در تل آویو ندارند
  • تحولات اوکراین|قصد بایدن برای حمایت غیرعلنی از کی‌یف
  • گاردین: سعودی‌ها «پلن ب» را برای معامله کلیدی با آمریکا روی میز دارند
  • کرملین: فشار آمریکا به متحدان روسیه بی‌نتیجه است
  • هشدار ۵۷ عضو کنگره آمریکا به بایدن درباره حمایت تسلیحاتی از تل‌آویو
  • گاف‌های بایدن به روایت آمار | کارکنان کاخ سفید جورکشِ جو!
  • گاف‌های بایدن به روایت آمار/ کارکنان کاخ سفید جورکشِ جو!