Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-01@22:41:38 GMT

افزایش یک میلیون هکتاری وسعت بیابان‌های کشور

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۶۶۷۶۹

افزایش یک میلیون هکتاری وسعت بیابان‌های کشور

افزایش یک میلیون هکتاری وسعت بیابان‌های کشور، خطر زباله‌های الکترونیکی برای سلامت کودکان، سوختن ۵۰ هکتار از جنگل‌های کرخه در آتش، تجهیز محیط بانان به ۱۲۰۰ دستگاه موتورسیکلت و واگذاری پنج تفرجگاه عمومی در پارک ملی گلستان به جوامع محلی را در بسته محیط زیست ایمنا بخوانید.

به گزارش خبرنگار ایمنا، معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: تغییر اقلیم و دخالت‌های انسانی حدود یک میلیون هکتار به وسعت بیابان‌های کشور افزوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پرویز گرشاسبی با اشاره به موضوع تخریب سرزمین و بیابانی شدن اظهار کرد: بر اساس دستورالعمل‌های کنوانسیون مقابله با بیابان‌زایی دو مقوله بیابانی شدن و تخریب سرزمین مفاهیمی جدا از یکدیگر هستند. بر اساس آخرین اطلاعاتی که ما به این کنوانسیون ارائه داده‌ایم حدود ۱۰۰ میلیون هکتار از اراضی کشور ما در معرض تخریب سرزمین است که در این بین ۷۵ میلیون هکتار در معرض فرسایش آبی و ۲۵ میلیون هکتار در معرض فرسایش بادی قرار دارد.

وی با بیان اینکه ما در کشور ۳۲ میلیون هکتار بیابان داریم که هم منشأ زمین‌شناسی دارند و هم منشأ اقلیمی، تصریح کرد: طی دهه اخیر به دلیل اعمال سیاست‌های اشتباه در زمینه مدیریت منابع آب و کشاورزی و در مجموع به دلیل تغییر اقلیم و دخالت‌های انسانی حدود یک میلیون هکتار کانون گرد و غبار فعال به آمار بیابان‌های کشور افزود شده است.

گرشاسبی افزود: با وجود این برخی از کانون‌های خطرناک گرد و غبار در کشور مانند دریاچه ارومیه، دشت خوزستان و کانون‌های مرکزی تا حدود زیادی کنترل شده‌اند. از سوی دیگر می‌توان گفت که طی ۵۰ سال اخیر حدود هشت میلیون هکتار از کانون‌های فعال بیابانی و طوفان‌های شن مهار شده‌اند.

معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به اینکه ما نیاز نداریم که در تمامی عرصه‌های بیابانی کشور اقدامات بیابان‌زدایی انجام دهیم، گفت: برای مثال می‌توان از طرح‌های مرتع داری و طرح‌های مدیریت مناطق بیابانی استفاده کرد.

خطر زباله‌های الکترونیکی برای سلامت میلیون‌ها کودک

سازمان جهانی بهداشت (WHO) هشدار داد: افزایش زباله‌های الکترونیکی در جهان، سلامت میلیون‌ها کودک را تحت تأثیر قرار داده است.

سازمان جهانی بهداشت اولین گزارش خود در مورد زباله‌های الکترونیکی و سلامت کودکان را منتشر کرده و خواستار آن شد تا اقدامات مؤثر و منسجمی به منظور حفاظت از کودکان در برابر این تهدید فزاینده در نظر گرفته شود.

در گزارش سازمان بهداشت جهانی تاکید شده است: اقدام مؤثر و منسجم برای حفاظت از سلامت میلیون‌ها کودک، نوجوان و مادران باردار در سراسر جهان ضروری است چرا که سلامت آنان با تجزیه و بازیافت نادرست تجهیزات الکترونیکی در معرض خطر جدی قرار دارد.

" تدروس آدهانوم" دبیرکل سازمان جهانی بهداشت گفت: با افزایش حجم تولید و دفع زباله‌های الکترونیکی، جهان با آنچه که اخیراً "سونامی زباله‌های الکترونیکی" توصیف شده و زندگی و سلامت افراد را در معرض خطر قرار می‌دهد، مواجه است.

وی تاکید کرد: همانطور که جهان برای محافظت از دریاها و اکوسیستم‌ها در برابر آلودگی‌های پلاستیکی و میکروپلاستیکی متحد شده است، باید برای محافظت از با ارزش‌ترین منابع خود یعنی سلامت فرزندان از تهدید فزاینده زباله‌های الکترونیکی نیز با هم متحد شویم، حدود ۱۲.۹ میلیون زن در مراکز غیررسمی جمع آوری زباله مشغول به کار هستند که به طور بالقوه آنان را در معرض زباله‌های الکترونیکی سمی قرار داده و سلامت آنان و فرزندانشان را با خطر مواجه می‌سازد.

سوختن ۵۰ هکتار از جنگل‌های کرخه در آتش

رئیس پارک ملی کرخه گفت: حدود ۲۵ حریق در جنگل‌های پارک ملی کرخه رخ داده است.

محمد الوندی با اشاره به وقوع حریق در جنگل‌های کرخه، اظهار کرد: در روزهای گذشته مجدداً آتش در جنگل‌های کرخه در محدوده روستای سیدعدنان شعله‌ور شد که در چند مرحله حریق مهار شد اما به دلیل وزش باد، مجدداً شعله‌های آتش زبانه می‌کشید که در نهایت پس از یک روز، حریق کاملاً مهار شد.

وی افزود: از ابتدای امسال تاکنون جنگل‌های کرخه حدود ۲۵ بار دچار آتش‌سوزی شده‌اند و حدود ۵۰ هکتار از جنگل‌های این منطقه در آتش سوخته‌اند. در هر دو تا سه متر مربع حداقل یک بوته، نهال یا درخت از بین می‌رود بنابراین میزان خسارت این آتش‌سوزی‌ها زیاد بوده است.

رئیس پارک ملی کرخه گفت: همچنین با توجه به اینکه اکثر پرندگان پارک ملی کرخه شاخه‌نشین هستند و روی درختان آشیانه دارند، در این آتش‌سوزی‌ها آشیانه و جوجه‌های پرندگان نیز از بین می‌رود.

وی تصریح کرد: آتش زدن کاه و کلش اراضی کشاورزی و سرایت حریق به جنگل‌های کرخه، علت وقوع این آتش‌سوزی‌ها است.

تجهیز محیط بانان به ۱۲۰۰ دستگاه موتورسیکلت

سازمان حفاظت محیط زیست با شرکت تولیدی نیرو محرکه برای خرید و تحویل ۱۲۰۰ دستگاه موتورسیکلت در راستای تأمین تجهیزات مورد نیاز محیط‌بانان قرارداد امضا کرد.

معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان محیط زیست گفت: با حمایت‌های خوبی که از سوی رئیس سازمان حفاظت محیط زیست صورت گرفت و تأمین اعتبار، امروز می‌توانیم با افتخار اعلام کنیم در طول فعالیت این سازمان شاهد یکی از بزرگترین اتفاقات مهم در بخش ناوگانی حوزه محیط زیست هستیم.

اصغر دانشیان افزود: از این پس محیط بانان می‌توانند با این وسیله نقلیه که توانایی جابه‌جا شدن در مسیرهای صعب العبور را دارد، محیط را برای شکارچیان غیر مجاز و افرادی که مخل حفظ محیط زیست هستند، ناامن کنند همچنین اولین بار است قراردادی در این سطح منعقد می‌شود، امیدواریم در موعد مقرر شاهد تحویل موتورسیکلت‌ها به محیط بانان باشیم.

معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست، ایران خودرو را شرکتی بسیار بزرگ و با قدمت و سابقه‌ای طولانی خواند و افزود: برخورداری از خدمات پس از فروش مناسب، یکی دیگر از دلایلی بود که موجب شد تا ترغیب شویم از میان چهار کارخانه تولید موتورسیکلت، ایران خودرو را انتخاب کنیم.

واگذاری ۵ تفرجگاه عمومی در پارک ملی گلستان به جوامع محلی

مدیرکل حفاظت محیط زیست گلستان گفت: با هدف ایجاد اشتغال و درآمد پایدار برای ساکنان مناطق پیرامونی، جلوگیری از توقف‌های غیراصولی در حریم راه و ترغیب به تلاش حداکثری در راستای حفظ زیست بوم، پنج منطقه تفرجگاه در پارک ملی گلستان ساخته و به روستاییان واگذار می‌شود.

محمدرضا کنعانی اظهار کرد: این تفرجگاه‌ها که احداث آن از سال گذشته آغاز شده امکاناتی مانند استراحت‌گاه، سرویس بهداشتی و نمازخانه دارد و در مجاورت آن نیز نمایشگاه دائمی صنایع دستی و تولیدات این مناطق نیز دایر خواهد شد.

وی ادامه داد: توقف خطرآفرین گردشگران در حاشیه پارک ملی گلستان، سبب بروز تصادفات زیادی برای مسافران و طبیعت‌گردان شده و آسیب زیادی نیز به حیات وحش منطقه وارد کرد که احداث این تفرجگاه‌ها در مناطق امن می‌تواند این خطر را تا حد زیادی کاهش داده و امنیت را برای حیوانات ساکن پارک ملی فراهم آورد.

وی اظهار امیدواری کرد که ساکنان روستاهای حاشیه پارک ملی گلستان با استفاده صحیح از این فرصت بتوانند با رویکرد طبیعت گردی درآمد بیشتری کسب کرده و به حفظ بهتر این عرصه مهم کمک کنند.

کد خبر 501208

منبع: ایمنا

کلیدواژه: بیابان زدایی بیابان زایی جنگل های کرخه زباله الکترونیکی پارک ملی گلستان تجهیز محیط بانان مبارزه با بیابان زایی بیابان زایی در ایران بیابان های ایران اراضی بیابانی افزایش مناطق بیابانی طرح های مقابله با بیابان زایی حریق در پارک ملی کرخه پارک ملی کرخه زباله های شهری زباله زباله های بازیافتی زباله گردی تفکیک زباله از مبدا مدیریت زباله بازیافت زباله کودک زباله گرد حقوق محیط بانان محيط زيست بسته خبری محیط زیست شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق زباله های الکترونیکی یک میلیون هکتار پارک ملی گلستان حفاظت محیط زیست بیابان های کشور پارک ملی کرخه جنگل های کرخه محیط بانان آتش سوزی جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۶۶۷۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امنیت غذایی جهان تهدید می شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان دامپزشکی کشور، «مجتبی نوروزی» در آئین افتتاح بیست و یکمین کنگره دامپزشکی ایران افزود: از سال ۱۹۹۶ میلادی به این سو امنیت غذایی و ایمنی غذایی نزد سران بسیاری از کشورهای عضو سازمان ملل متحد به عنوان مهمترین مؤلفه هزاره سوم که عموم مردم به‌صورت پایدار به غذای سالم و بهداشتی فاقد هرگونه آلودگی انگلی دسترسی داشته باشند، مطرح شد.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه از آن مقطع زمانی مقرر شده بود تا سال ۲۰۱۵ تعداد گرسنگان به نصف کاهش یابد، گفت: بر اساس ارزیابی فائو روند گرسنگی رو به افزایش است و هم اکنون یک میلیارد نفر با درآمد یک دلار در روز در حال گذراندن عمر هستند.

وی در تشریح چالش‌های کنونی تهدیدکننده امنیت و ایمنی غذایی در جهان، به افزایش جمعیت و رشد کشورهای در حال توسعه که به رشد تقاضای غذا طی یک دهه آینده منجر خواهد شد اشاره کرد و افزود: گسترش شهرسازی و تغییر غذایی در کشورهای در حال توسعه، افزایش تقاضا با توجه به محدودیت شدید منابع آبی و سایر مخاطرات تغییرات اقلیمی نیز از عوامل تهدیدکننده ای است که باید با کشف راهکارهای جدید و تقویت منابع انسانی به دنبال پیشگیری از تشدید ناامنی غذایی و حتی نجات تمام گرسنگان بود.

نوروزی در ادامه سه چالش عمده غذایی در جهان را در افزایش گرسنگی در جهان، عدم تعادل در رژیم غذایی روزانه و چالش‌های تولید متأثر از فرسایش خاک، کمبود آب و تهدیدات زیست محیطی جمع بندی کرد و گفت: با توجه به اینکه تهدیدات جدید ایمنی مواد غذایی به طور مداوم در حال ظهور است، تغییرات در محیط زیست و افزایش مقاومت میکروبی، امنیت غذایی و ایمنی غذایی پایدار را تهدید می‌کند.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به برخی عوامل تأثیرگذار دیگر مانند افزایش سفر در جهان و پیامدهای زیست محیطی این مسأله اظهار کرد: رشد مصرف نابجا و غیرضروری آنتی بیوتیک‌ها و اثرات منفی آن در بروز روند درمان و شیوع سایر ناهنجاری‌ها؛ وقوع انواع سیل‌های مهلک نابهنگام مثل آنچه در سال ۲۰۱۰ در پاکستان تا سال‌های اخیر رخ داد؛ آتش سوزیهای مخرب در روسیه و آمریکا و اروپا از دیگر تهدیدات امنیت غذایی و ایمنی غذایی است که گویای انتظار بروز آثار سو دیگر تغییرات اقلیمی خواهد بود.

نوروزی در ادامه به تدبیر درست سازمان‌های زیر مجموعه سازمان ملل متحد در رویکرد جدید که سلامت واحد( one health) است اشاره کرد و گفت: در واقع با این رویکرد سلامت واحد؛ سلامتی اکوسیستم، انسان و دام به یکدیگر کاملاً مرتبط است و غفلت از هر کدام از این سه باعث بروز انواع بیماری‌های نوپدید و بازپدید است.

وی با ابراز امیدواری از اینکه کنگره‌های دامپزشکی موقعیت بسیار مغتنمی برای استفاده از دانش و مطالعات و تجربیات و انرژی دانشجویان و اساتید و محققان دامپزشکی در بررسی راهکارهای کمک کننده به تحقق امنیت غذایی و ایمنی غذایی پایدار است فراهم سازد افزود: کما اینکه در همین جا باید تأکید کنم که اگر موفقیت‌هایی در حوزه سلامت و بهداشت ملی رخ داده، این دستاوردها حاصل یافته‌های تحقیقاتی و علمی شماست.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور توجه به بهداشت و امنیت غذایی؛ اپیدمیولوژی؛ بیماری‌های نوظهور و بازپدید؛ بهداشت محیط؛ معرفی داروها و مکمل‌های غذایی سالم و کارآمد؛ استفاده از هوش مصنوعی؛ رسیدگی به رفاه دام و حیوانات و… را که از محورهای بیست و یکمین کنگره دامپزشکی ایران است به عنوان محورهای ارزشمند در این کنگره برشمرد و گفت: سازمان دامپزشکی کشور به دنبال بازمهندسی در فرآیندهای سازمانی است و با ایجاد مرکز بیماری‌های منتقله دامی و فرآورده‌های خام دامی به دنبال بنیان گذاشتن دامپزشکی نوین در کشوری است که بسیار سال‌ها پیش از طلوع اسلام و زمانی که اروپاییان مبادرت به نامگذاری نخستین شنبه ماه آوریل هر سال به نام «روز جهانی دامپزشکی» کنند به آغاز دامپزشکی و بیطاری همت گماشته بودند.

کد خبر 6094421

دیگر خبرها

  • امنیت غذایی جهان تهدید می شود
  • اختصاص ۴۵ هزار هکتار زمین به طرح نهضت ملی مسکن در کشور
  • افزایش پنج هکتاری سطح بهره برداری بوستان بزرگ شهر
  • تولید زعفران ۷۰ درصد افت پیدا کرده است/صادرات با نام دیگران
  •  اختصاص ۴۵ هزار هکتار زمین به طرح نهضت ملی مسکن در کشور
  • افزایش پنج هکتاری سطح بهره‌برداری بوستان بزرگ شهر در یزد
  • برنامه ریزی جهاد کشاورزی برای افزایش ۳۰ درصدی کشت پنبه در گلستان + فیلم
  • سطح گلخانه‌های کردستان به ۶۰ هکتار افزایش یافت
  • برنامه ریزی جهاد کشاورزی برای افزایش ۳۰ درصدی کشت پنبه در گلستان
  • مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز به وسعت ۳۰۰ هکتار در چهارباغ