Web Analytics Made Easy - Statcounter

برای مرور مهمترین اخبار فناوری طی یک هفته گذشته در حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تکنولوژی‌های روز با ما همراه باشید.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه علمی و فناوری کشور در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصه‌ای از آن‌ها را می‌توانید در ادامه مرور کنید.


آلاینده‌های خودرو با مبدل کاتالیستی کاهش می‌یابد


نوید مولوی‌زاده، قائم مدیرعامل شرکت ایران دلکو می‌گوید: «کاتالیست‌های اگزوز برای حذف گاز‌های خروجی از اگزوز طراحی شده‌اند و قادرند بیش از ۹۰ درصد گاز‌های آلاینده خروجی از موتور خودرو را کاهش دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاتالیست‌های خودرو از دهه ۱۹۸۰ وارد خط تولید خودروسازی‌ها شدند و در حال حاضر در کلیه خودرو‌هایی که سوخت فسیلی مصرف می‌کنند، این کاتالیست‌ها نصب می‌شوند.»


حرکت در مسیر فناوری نوین الکترونیک با ساخت قلم رسانای آموزشی


شرکت شیمی گستر نانو ماد با بهره‌گیری از فناوری نانو موفق به تولید قلم رسانا شده که در آن از نانوذرات با غلظت بالا استفاده شده است. ساخت و تولید این قلم می‌تواند مقدمه‌ای برای حرکت در مسیر فناوری نوین الکترونیک چاپی بوده و در ادامه می‌تواند گامی برای تولید جوهر‌های قابل استفاده در چاپگر‌ها باشد.



نانوکپسول‌ها عواض جانبی دارو‌ها را کاهش می‌دهند


محققان کالج امپریال لندن نشان دادند که با قرار دادن tPA در کپسول‌های نانومقیاس، می‌توان آن‌ها را به‌طور خاص برای هدف قرار دادن لخته‌های مضر خون اختصاصی کرد و با افزایش زمان دوام گردش خون اثربخشی این دارو‌ها را ارتقاء داد. آن‌ها این نانوکپسول‌ها را برای اتصال به پلاکت‌های فعال شده در ترومبوزها، آزاد کردن بار tPA و حل شدن لخته‌ها طراحی کردند.


سینمایی‌هایی که از کرونا آسیب دیده‌اند تسهیلات ویژه می‌گیرند


عرصه‌های پشتیبانی فنی سینمایی، تهیه‌کنندگان دارای پروانه ساخت دارای اعتبار، صدابرداران، کارگردانان و دیگر اشخاص و شرکت‌ها و موسسات، به ویژه موسسات خلاق و فناور می‌توانند از وام ویژه کرونا که از مسیر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تخصیص یافته است، بهره‌مند شوند. این وام با سود ۱۲ درصد اعطا می‌شود.


تشخیص سریع پیشرفت سرطان با کمک MRI امکان پذیر شد


سهام شرکت ایمیجین بیوسیستمز (Imagion Biosystems) در حالی معامله می‌شود که این شرکت اولین بیماران را برای مطالعه مرحله اول آزمون بالینی سرطان سینه ثبت‌نام کرده است تا فناوری MagSense برای درمان این بیماران استفاده شود. در این کارآزمایی بالینی قرار است ۱۵ بیمار مورد مطالعه قرار گیرند و آزمایش فناوری نانوذرات MagSense IBX و توانایی آن به‌عنوان یک عامل تصویربرداری در کمک به مرحله‌بندی سرطان پستان HER ۲ مورد بررسی قرار گیرد.

 



صندلی‌های هوشمند با صدای دست زدن، به صورت خودکار مرتب می‌شوند


شرکت خودروسازی نیسان با الهام از فناوری و تجربه خودرو‌های خود پارک‌کننده، اکنون صندلی پارک کننده هوشمند را طراحی کرده است که به کارمندان نامنظم اجازه نمی‌دهد فضای اطرافشان را نامرتب نگه دارند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سرطان فناوری نانو معاونت علمی و فناوری صندلی هوشمند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۶۷۵۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه

دانشمندان چینی آزمایشی ابداع کرده‌اند که سه نوع سرطان را تنها با یک قطره خون خشک شده و در عرض چند دقیقه تشخیص می‌دهد.

به گزارش ایسنا، دانشمندان چینی آزمایشی ابداع کرده‌اند که برای تشخیص سرطان به کمتر از ۰.۰۵ میلی‌متر خون خشک شده نیاز دارد.

به نقل از آی‌ای، غربالگری برای زیست‌نشانگرهای خاص خون به عنوان یک روش ممکن برای تشخیص سرطان در مراحل اولیه دیده می‌شود، اما سرطان‌هایی مانند سرطان پانکراس(لوزالمعده)، کولورکتال و معده فاقد آزمایش خون دقیق برای تشخیص هستند.

همانطور که در این مطالعه بیان شده است، بیش از یک میلیارد نفر در سراسر جهان نرخ بالایی از تشخیص بیماری سرطان را تجربه می‌کنند و نیاز مبرمی به ابزارهای تشخیصی دقیق و سریع وجود دارد که قیمت بالایی نیز نداشته باشند.

چه چیزی این آزمایش را متفاوت می‌کند؟

پژوهشگران چینی می‌گویند، این آزمایش در ۸۲ تا ۱۰۰ درصد مواقع می‌تواند تشخیص دهد که بیمار به سرطان مبتلاست یا نه.

این آزمایش تنها در چند دقیقه تفاوت بین بیماران مبتلا به سرطان و افراد عاری از سرطان را نشان می‌دهد و تمرکز آن روی سرطان پانکراس، معده و کولورکتال است.

پژوهشگران این مدل را مورد آزمایش قرار دادند و اینکه چقدر موثر می‌تواند بین افراد مبتلا به سرطان و بدون سرطان تمایز قائل شود.

آنها آن را با آزمایش‌های سنتی مبتنی بر خون مایع مقایسه کردند و نتایجی که به دست آوردند به آنها نشان داد که لکه‌های خونی خشک شده نیز در تشخیص بسیار موثر هستند.

در مورد سرطان لوزالمعده، آنها توانستند ۸۱.۲ درصد موارد را به درستی تشخیص دهند، این در حالی است که وقتی از نمونه خون مایع استفاده شد این میزان ۷۶.۸ درصد بود.

ارزیابی آنها نشان داد که استقرار این ابزار در مناطق کمتر توسعه یافته می‌تواند نسبت تخمینی موارد تشخیص داده نشده سرطان را کاهش دهد. به عنوان مثال، این روش برای غربالگری سرطان در سطح جمعیت در روستاهای چین می‌تواند موارد تشخیص داده نشده را به خصوص در مورد سرطان‌های پانکراس، معده و روده بزرگ به میزان ۲۰ تا ۵۰ درصد کاهش دهد.

چائویان کوانگ پژوهشگری که در این مطالعه مشارکت نداشت، گفت: این آزمایش سرطان تا مدتی طولانی قابل استفاده نخواهد بود و هنوز سال‌ها تا ارائه این آزمایش به بیماران فاصله داریم.

روش این آزمایش چگونه است؟

لکه‌های خون هنگامی که خشک می‌شوند برای تجزیه و تحلیل بعدی ذخیره می‌شوند و معمولاً در آزمایش‌های تشخیصی مختلف استفاده می‌شوند. در مورد تشخیص سرطان، استفاده از لکه‌های خونی خشک شده می‌تواند چالش برانگیز باشد. دلیل آن نیز تخریب زیست‌نشانگرهای حساس و مقدار اغلب ناکافی خون برای نتایج قابل اعتماد است.

بنابراین پژوهشگران استفاده از نانوذرات معدنی را برای بهبود تشخیص سرطان پیشنهاد کردند. به طور مشخص، تمرکز بر طیف‌سنجی جرمی پیشرفته است که نتایج قابل اعتمادی با حساسیت بهتر ارائه می‌دهد. این شامل استفاده از نانوذرات معدنی برای افزایش غلظت انتخابی و غنی‌سازی ترکیبات متابولیک از نمونه‌ها است.

با این حال، انطباق طیف‌سنجی جرمی پیشرفته با تجزیه و تحلیل لکه خون خشک شده تایید نشده است. این یک مانع است که با توجه به نیاز به روش‌های کاری استاندارد برای ایجاد قابلیت اطمینان در تمامی آزمایشگاه‌ها باید حل شود.

پژوهشگران بر اساس مدل یادگیری ماشینی که ایجاد کردند، دریافتند که این نمونه‌ها نشانگرهای بیولوژیکی مهمی را حفظ می‌کنند که برای بهبود دقت تشخیصی بسیار مهم است. این مدل یادگیری ماشینی نوعی هوش مصنوعی است که از الگوریتم‌هایی برای مثال برای تشخیص سرطان استفاده می‌کند.

کوانگ می‌گوید: این یک شروع عالی است، اما به دلایل زیادی به آزمایش‌های بیشتری نیاز است. برای مثال، آنها فقط چند صد نمونه را آزمایش کرده‌اند و همچنین مدل یادگیری ماشینی را روی افرادی که قبلاً به سرطان مبتلا بودند، آزمایش کرده‌اند. به این معنی که باید تأیید شود این آزمایش که چگونه به عنوان یک ابزار تشخیصی واقعی کار می‌کند.

دکتر مایکل چکینی می‌گوید، یک آزمایش خون مانند این باید از طریق آزمایش‌های بالینی گسترده روی هزاران بیمار همراه با بررسی نظارتی تایید شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تشخیص سرطان و بافت‌های بیماری‌زا با مواد رادیواکتیو توسط محققان کشور
  • شناسایی ۳ نوع سرطان با یک قطره خون
  • خرید و فروش استقلال و پرسپولیس در چه زمانی امکان‌پذیر است؟
  • کاهش هزینه‌های غربالگری سرطان پستان با دستگاه ایران‌ساخت
  • عرضه فناوری جدید ساخت تراشه شرکت TSMC تا سال ۲۰۲۶
  • «پراید»؛ بیشترین سهم تولید آلایندگی مشهد را داشته است
  • رونمایی نخستین «موتور ۶ سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت
  • تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه
  • فیاضی: مجلس آینده باید مشکلات کارگران را تا حد امکان کاهش دهد
  • درمان اقتصاد نفتی جز با مشارکت مردم امکان‌پذیر نیست