Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-06@14:15:47 GMT

قدم‌های بلند در روزهای سخت

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۷۱۳۰۲

قدم‌های بلند در روزهای سخت

همشهری آنلاین _ گروه خبرنگاران پهنه جنوب: با این وجود مدیران و کارشناسان شهری معتقدند که اجرای این پروژه‌ها تأثیر زیادی در شهر دارند و می‌توانند گره‌های بزرگ را باز کنند. این طرح برای نخستین بار از سوی اعضای شورای پنجم اسلامی شهر تهران در تبصره۳۵ بودجه و ماده۴۰ برنامه توسعه سوم شهرداری تهران گنجانده شد و اکنون شهروندان شاهد آثار ارزشمند آن هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سراغ تعدادی از شورایاران مناطق جنوبی تهران رفتیم تا درباره این طرح و تأثیرات آن در محله‌ها برای ما صحبت کنند.  

دبیر شورایاری محله باغ آذری توجه شهرداری به محله‌های محروم بیشتر شده است

«تا قبل از این کمتر مدیریت شهری توجهی به محله باغ آذری می‌کرد، اما انصافاً در دوره‌ای که سیاست شهرداری تحقق شعار «تهران شهری برای همه» است، توجه مسئولان به محله‌های محروم بیشتر شده است.»
«ایوب بوچانی» دبیر شورایاری محله باغ آذری با بیان این مطلب می‌گوید: «اجرای پروژه‌های خرد، نقش زیادی در بهبود شرایط ساکنان این محله داشته است که می‌توان به ساماندهی بازار بزرگ بلورفروشان، احیای باغ زیتون در بوستان میثاق و از همه مهم‌تر مرمت و بازسازی اصولی پله‌های گود باغ آذری اشاره کرد که تا پیش از این‌ تردد اهالی به‌ویژه سالمندان از آن دشوار بود.»

دبیر شورایاری محله ابوذر غربی خردمقیاس‌ها تأثیر کمتری از مگاپروژه‌ها نداشتند

«محسن آقاجانی» دبیر شورایاری محله ابوذر غربی با ابراز خرسندی از اجرای آزمایشی طرح «توسعه محله‌ای» در منطقه ۱۷ می‌گوید: «این طرح برای نخستین بار در دوره پنجم شورای اسلامی شهر تهران مطرح و در منطقه ۱۷ اجرا شد. فعالیت‌های انجام شده به مذاق مسئولان شهری و اهالی خوش آمد و خوشبختانه در همه مناطق اجرا شد و اثرات ارزشمندی به همراه داشت. تنها منطقه‌ای هم که شورایاران همه محله‌ها در جلسات این طرح شرکت داشتند، همین منطقه بود و با جذب ۶۳ میلیارد تومان بودجه، بین ۴۷ تا ۵۳ پروژه اجرا شد.» وی ادامه می‌دهد: «اگرچه اوایل این طرح جدی گرفته نمی‌شد و بعضی افراد احساس می‌کردند فعالیتی تکلیفی و شامل کارهایی است که در طی سال اجرا می‌شود، ولی بعدها مشخص شد که فواید بسیار زیادی برای رفع نیازهای محله ها دارد. اتفاقاً اجرای این طرح‌ها در جنوب تهران اثر و نمود بیشتری داشت.»

وی به برخی از این طرح‌ها اشاره و عنوان می‌کند: «مشکل بسیاری از محله‌های منطقه ۱۷ آب‌های سطحی بود. به‌عنوان مثال آب وارد منازل محله وصفنارد می‌شد. رفع این مشکل در پروژه‌های خردمقیاس پیگیری شد و به سرانجام رسید. چنین طرحی اگرچه جزو مگاپروژه‌ها نبود، اما اجرای آن در منطقه ۱۷ بسیار مهم بود، همچنین بسیاری از این طرح‌ها چندین دستاورد داشت و سبب حل چندین مشکل در منطقه ۱۷ شد. به‌عنوان مثال با جمع‌آوری نهرهای فرسوده، مشکل لایروبی، جانوران‌موذی، بوی تعفن و... از محله‌های آذری، امامزاده حسن(ع) بلورسازی، باغ خزانه، ابوذر شرقی و مقدم رفع شد.» آقاجانی ادامه می‌دهد: «با اجرای طرح‌های کوچک‌مقیاس، آسفالت خیابان‌های عارف قزوینی و عبید زاکانی پس از ۱۵ سال به سرانجام رسید. ساکنان ضلع جنوبی محله بلورسازی که بیش از ۲۰ سال با مشکل دسترسی نامناسب خودروهای امدادی به این بخش از منطقه مواجه بودند، از این معضل رهایی پیدا کردند و ۲۵ کیلومتر نهر در این منطقه بازسازی شد. در سال جاری هم ۷۸ میلیارد تومان بودجه برای اجرای طرح‌های کوچک‌مقیاس منطقه ۱۷ اختصاص پیدا کرده و بدون شک منجر به رضایتمندی ساکنان محله‌های مختلف خواهد شد.»

دبیر شورایاری محله بلورسازی همخوانی نیاز مردم با رویکرد مدیریت شهری

«مسئولان شهرداری در دوره‌های گذشته اقدام به اجرای طرح‌های بزرگی می‌کردند و ممکن بود بودجه یک سال شهرداری صرف اجرای فقط یک پروژه شود، اما این رویکرد در دوره پنجم شورای اسلامی شهر تهران تغییر کرد و قرار شد هزار پروژه کوچک‌مقیاس با بودجه ۲هزار میلیارد تومانی در محله‌های مختلف شهر
اجرا شود.» اینها بخشی از صحبت‌های «سمیه ستوده» دبیر شورایاری محله بلورسازی است.
وی می‌گوید: «شاید برخی افراد فکر کنند پروژه‌های کوچک‌مقیاس فایده کمی برای مردم دارد و اثر آنها به چشم نمی‌آید، اما این طرح‌ها در نقاطی اجرا شده که مردم همه روزه با مشکلات آن درگیر بودند. این کار باعث شد شهروندان در کوتاه‌ترین زمان شاهد حل مشکلاتی در محله‌های خود شوند که شاید ده‌ها سال درانتظار آن بودند.»
وی اضافه می‌کند: «جنس دغدغه‌های مردم با این رویکرد مدیریت شهری در توجه به محله‌ها همخوانی دارد و این امر در ترسیم مسیر و چشم‌انداز آینده شهر بسیار مؤثر است، چراکه با توجه به گسترش شهرنشینی و ممکن نبودن جامع‌نگری برای حل پایدار مسائل، توجه و تأکید مدیریت شهری به سطوح محله‌ای افزایش پیدا کرده است.»

دبیر شورایاری محله ولی‌عصر(عج) شمالی راهی که با کوچک مقیاس باز شد

به نظر «ناصر بداغی» دبیر شورایاری محله ولی‌عصر(عج) شمالی، تلاش شهرداری منطقه ۱۸ در اجرای برخی پروژه‌ها بسیار چشمگیر بوده است. او برای نمونه از تعیین تکلیف برخی از مغازه‌ها و املاک معارض در بلوار شهیدان بهرامی صحبت می‌کند که اهالی بیش از نیم قرن منتظر چنین اقدامی بودند. او عنوان می‌کند که مدیریت شهری کنونی خاطره خوبی در ذهن مردم به یادگار گذاشته است و ادامه می‌دهد: «اگر در گذشته به این بلوار می‌آمدید، اوضاع آشفته‌ای در آن می‌دیدید. مردم با دشواری زیاد از پیاده‌روهای باریک آن‌ تردد می‌کردند و احتمال برخورد خودروها با آنها زیاد بود. اکنون با تلاش ماموران اجرایی نواحی یک و ۲ شهرداری منطقه بخش عمده‌ای از این املاک تملک و با تخریب آنها فضای رفت‌وآمد شهروندان در پیاده‌روها به نحو قابل توجهی افزایش پیدا کرده است. امیدوارم تا پایان فعالیت مدیریت شهری کنونی، املاک معارض باقیمانده هم تعیین تکلیف شود.»

دبیر شورایاری محله بهداشت کمبودها با اجرای طرحی نو جبران شد

به نظر «ناصر بداغی» دبیر شورایاری محله ولی‌عصر(عج) شمالی، تلاش شهرداری منطقه ۱۸ در اجرای برخی پروژه‌ها بسیار چشمگیر بوده است. او برای نمونه از تعیین تکلیف برخی از مغازه‌ها و املاک معارض در بلوار شهیدان بهرامی صحبت می‌کند که اهالی بیش از نیم قرن منتظر چنین اقدامی بودند. او عنوان می‌کند که مدیریت شهری کنونی خاطره خوبی در ذهن مردم به یادگار گذاشته است و ادامه می‌دهد: «اگر در گذشته به این بلوار می‌آمدید، اوضاع آشفته‌ای در آن می‌دیدید. مردم با دشواری زیاد از پیاده‌روهای باریک آن‌ تردد می‌کردند و احتمال برخورد خودروها با آنها زیاد بود. اکنون با تلاش ماموران اجرایی نواحی یک و ۲ شهرداری منطقه بخش عمده‌ای از این املاک تملک و با تخریب آنها فضای رفت‌وآمد شهروندان در پیاده‌روها به نحو قابل توجهی افزایش پیدا کرده است. امیدوارم تا پایان فعالیت مدیریت شهری کنونی، املاک معارض باقیمانده هم تعیین تکلیف شود.»

رابط شورایاران منطقه ۱۹ به مطالبات مهم اهالی پاسخ داده شد

رابط شورایاران منطقه ۱۹ می‌گوید: «سال گذشته ۵۰ میلیارد تومان بودجه برای اجرای طرح توسعه محله‌ای به منطقه ۱۹ اختصاص یافت و ۸۰ پروژه قابل توجه در محله‌ها اجرا شد. طبق ارزیابی شهرداری تهران، این منطقه رتبه بسیار مطلوب را در اجرای پروژه‌های توسعه محله‌ای به خود اختصاص داده و تخصیص بودجه قابل توجه ۱۰۸ میلیارد تومانی برای اجرای ۶۸ پروژه توسعه محله‌ای در سال جاری، نویدبخش‌ آبادانی بیشتر این منطقه است.»
«مرتضی آقامحمدی» ادامه می‌دهد: «اجرای طرح‌هایی مانند اتصال رینگ بوستان ولایت به خیابان شهید لطیفی با بازگشایی خیابان شهامت، تعریض خیابان‌های درختی و سبلان، بازگشایی تقاطع خیابان‌های ورزش و انقلاب به بزرگراه شهید چراغی، آسفالت و زیرسازی خیابان سهیل مرکزی در محله شهید کاظمی، ساخت مسیر در پل شهید کاظمی، بازسازی سرویس‌های بهداشتی، ساخت و تجهیز بوستان‌های محلی و فضاهای سبز و... اگرچه کوچک به نظر می‌رسند، اما هریک در پاسخگویی به مطالبات مهم شهروندان نقش داشته‌اند.»

وی به ساخت مقبره شهدا در بوستان‌های ۲۲ بهمن و شقایق اشاره و عنوان می‌کند: «این پروژه‌های کوچک‌مقیاس خوشحالی اهالی محله را به همراه داشت و از سوی دیگر با ساخت ۱۰ زمین چمن ورزشی در محله‌های مختلف، سرانه‌های منطقه افزایش قابل توجهی کرد.» آقامحمدی به راه‌اندازی پاتوق محله‌ها در خیابان طالقانی (مقابل مدرسه کیهانی)، خیابان جانباز (روبه‌روی مدرسه زندی‌نیا) و خیابان میثاق جنوبی (تقاطع خیابان آموزگار) اشاره می‌کند و می‌گوید: «شیطان‌بازار خیابان خلازیل نه تنها برای ساکنان محله شهید کاظمی، بلکه برای محله‌های همجوار هم مشکلاتی ایجاد کرده بود که جمع‌آوری آن در طرح‌های خرد محلی منجر به رضایت ساکنان محله‌های مختلف منطقه ۱۹ شد.» آقامحمدی می‌گوید: «ساخت، مناسب‌سازی و ساماندهی معابر شهرک وصال از دیگر درخواست‌های مهم شهروندان بود که آسفالت کوچه‌های آن بعد از قریب به ۱۰ سال اجرا شد و بخش‌های باقیمانده درحال انجام است، همچنین سال گذشته بودجه ساخت بوستان وصال مصوب شد که بیشتر کارهای عمرانی آن انجام شده و مراحل نهایی درحال اجراست.»

کد خبر 607728 برچسب‌ها همشهری محله شهرداری شورای شهر شورا یاری منطقه ۱۹

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: همشهری محله شهرداری شورای شهر شورا یاری منطقه ۱۹ دبیر شورایاری محله مدیریت شهری کنونی محله های مختلف کوچک مقیاس شهرداری منطقه توسعه محله ای اجرای طرح ادامه می دهد تعیین تکلیف املاک معارض منطقه ۱۷ طرح ها محله ها پیدا کرده قابل توجه منطقه ۱۹ باغ آذری پروژه ها اجرا شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۷۱۳۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم همکاری همه دستگاه‌ها در اجرای پروژه استراتژیک جاده جلفا-کلاله

ایسنا/آذربایجان شرقی استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اهمیت استراتژیک پروژه جاده جلفا_کلاله، بر همکاری همه دستگاه‌های اجرایی با قرارگاه خاتم‌الانبیا در اجرای این پروژه طبق برنامه زمان‌بندی تاکید کرد و گفت: کمیته ویژه‌ای در استانداری برای پیگیری این پروژه تشکیل می‌شود.

مالک رحمتی در جلسه مشترک با قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا که با موضوع پروژه محور جلفا_کلاله برگزار شد، اظهار کرد: از روزی که قرار شد این پروژه شروع شود قرارگاه عاشورا به بهترین شکل ممکن کار را آغاز کردند، هرچند که انتظار بیش از این‌ها است.

وی افزود: همه باید با تسهیل‌گری و همراهی با این پروژه نقش خود را ایفا کنند تا به هدف بزرگی که نظام به دنبال آن است با کمک همدیگر برسیم.

وی ادامه داد: آن‌چه که در این پروژه اتفاق افتاده یک پیگیری بسیار مهم و دیپلماسی موفقی بود که در دولت سیزدهم رقم خورد، چرا که در ترانزیت بین‌المللی به دنبال یک شیطنتی بودند که ایران را حذف کنند اما به برکت دیپلماسی و پیگیری موفق و موثر دولت، کشورهای همسایه نقش فعال ایران را در این حوزه پذیرفتند و در حال حاضر، حفظ جایگاه استراتژیک ایران در منطقه قفقاز و عینیت‌بخشی به اثرگذاری بین‌المللی کشورمان منوط به اتمام این پروژه است.

استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه توسعه متوازن استان‌ها از اولویت‌های دولت است، گفت: ما در آذربایجان شرقی منطقه آزادی را داریم که برای کشور ارزآوری دارد و برای استان نیز یک شاهراه اقتصادی محسوب می‌شود و اگر ما بین‌المللی، ملی، استانی، شهرستانی و حتی روستایی به موضوع نگاه کنیم اهمیت بالای این جاده مشخص می‌شود و از همه ابعاد، استراتژیک بودن این جاده محرز است و هیچ بهانه‌ای برای همراهی نکردن وجود ندارد.

وی با بیان اینکه موضوع ترانزیت در بحث توسعه بسیار مهم است، مطرح کرد: اگر در این مسیر به دنبال رونق اقتصادی هستیم باید ترانزیت رونق بگیرد و اگر این جاده محقق شود، ترانزیت رونق خواهد گرفت و به دنبال آن جدای از فواید اقتصادی که به دنبال خواهد داشت، جذب گردشگر هم اتفاق خواهد افتاد.

وی بیان کرد: یکی از سیاست‌هایی که در استان حتما باید به آن کمک کنیم تا اقتصاد و توسعه اقتصادی ما وابسته به نفت نباشد، توسعه گردشگری است و همه ظرفیت‌های لازم برای این امر در منطقه ارس جمع شده است.

رحمتی خاطرنشان کرد: در طول این ۱۰۷ کیلومتر تعداد زیادی روستا وجود دارد که اگر این جاده احداث شود، خدمت رسانی به آنها افزایش خواهد یافت و به رشد، کارآمدی و توسعه منطقه آزاد نیز کمک خواهد کرد.

وی از تشکیل یک کمیته ویژه برای پیگیری این پروژه خبر داد و گفت: این کمیته به ریاست استاندار، ماهانه تشکیل می‌شود و کار هماهنگی دستگاه‌ها و تصمیمات استانی را برعهده خواهد داشت.

وی ادامه داد: نگاه قرارگاه خاتم‌الانبیا به پروژه اقتصادی نبوده و ماموریت‌محور است، ما نیز وظیفه داریم از دولت و سازمان برنامه و بودجه پیگیری‌های لازم را برای تخصیص اعتبار آن انجام دهیم.

استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه تقسیم کار در چنین پروژه مهمی از اهمیت بالایی برخوردار است، اظهار کرد: شرایط پروژه ایجاب می‌کند پراکندگی کارگاه‌ها را افزایش دهیم تا سرعت پیشرفت آن بیشتر شود.

وی بر رعایت زمان‌بندی اجرای پروژه تاکید کرد و افزود: انجام زمان‌بندی برای اجرا و اتمام این پروژه از اهمیت بالایی برخوردار بوده و لازمه آن تحویل نقشه‌ها توسط کارفرما و انجام مطالعات زیست محیطی است.

وی در پایان تاکید کرد: در طول مسیر پروژه ۱۰۷ کیلومتری، چند نقطه برای احداث مجتمع‌های رفاهی برای ارائه خدمات به مردم و مسافران در نظر گرفته شود تا اجرای پروژه برای مسافران و مردم خسته‌کننده نباشد.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی استانداری آذربایجان شرقی، رحمتی یادآوری کرد: این پروژه، جاده‌ای خواهد بود که کشورهای همسایه ما از آن استفاده خواهند کرد بنابراین قرارگاه در کنار کارهای خوبی که همیشه انجام داده، به این منطقه نیز حساسیت ویژه‌ای داشته و از آخرین مطالعات، دانش علمی و تکنولوژی بهره گیرد تا یک افتخار دیگری رقم بخورد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آسفالت بیش از ۵۰۰۰۰ مترمربع معابر در هفته سی و هفتم در شیراز
  • دولت سیزدهم بر اتمام پروژه‌های نیمه تمام سیستان و بلوچستان متمرکز شده است
  • اجرای پروژه فیبرنوری در هرمزگان تسریع می‌شود
  • آغاز عملیات دیوارکشی اطراف آرامستان شیخ شهاب‌الدین (آزادان)
  • تمرکز دولت بر اتمام پروژه‌های نیمه تمام سیستان و بلوچستان
  • احداث ۲۰ پروژه جدید در جنوب تهران/ ساخت پارکینگ زیرسطحی در محله جوادیه
  • ضرورت همکاری دستگاه‌ها در اجرای پروژه استراتژیک جاده جلفا-کلاله
  • ۱۱۶۰ پروژه در سبد پروژه‌های سالانه شهر اصفهان است/ هیچ پروژه‌ای نباید معطل طراحی بماند
  • لزوم همکاری همه دستگاه‌ها در اجرای پروژه استراتژیک جاده جلفا-کلاله
  • توسعه فضای سبز در بافت فرسوده شهر قم