Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر کل پایش هواشناسی کشاورزی گفت: با توجه به شرایط جوی، کشاورزان هشدارهای هواشناسی را جدی بگیرند.

به گزارش قدس آنلاین مسعود حقیقت با اشاره به اینکه در اکثر نقاط کشور طی روزهای آتی جو آرام و پایدار است، اظهار کرد: تا پایان هفته در استان های گیلان، مازندران، ارتفاعات جنوب کرمان، سیستان و بلوچستان و شرق هرمزگان بویژه در ساعات بعد از ظهر بارش موقت و زودگذر پیش بینی می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: طی روزهای شنبه و یکشنبه در ارتفاعات البرز مرکزی و شرقی بارش پراکنده انتظار می رود، همچنین در شرق کشور وزش باد بویژه در منطقه زابل گرد و خاک خواهیم داشت.

حقیقت در توصیه ای به کشاورزان بیان کرد: با توجه به برداشت گندم به کشاورزان توصیه می شود که از آتش زدن کاه و کلش در مزارع گندم اجتناب کنند.

مدیر کل پایش هواشناسی کشاورزی ادامه داد: در مناطق پسته کاری شرق و جنوب کشور کشاورزان برای مبارزه با آفات، سعی کنند گوگرد پاشی را در زمانی که دما بالاتر از ۳۸ درجه سانتی گراد است، قطع کنند و قبل از گوگرد پاشی ابتدا در باغات آبیاری را انجام دهند.

وی در توصیه ای به پرورش دهندگان ماهی گفت: با توجه به گرمای هوا در مناطق جنوبی و شمالی به تولید کنندگان توصیه می شود که هوادهی را در استخرهای پرورش ماهیان گرم آبی انجام دهند، همچنین در ساعات میانی روز غذا دهی انجام نشود.

به گفته حقیقت، کشاورزان و باغداران برای پیوند پسته و سایر محصولات از پیوند زدن در ساعات گرم روز اجتناب کنند.

این مقام مسئول درباره آخرین وضعیت بارش کشور بیان کرد: بنابر آخرین آمار از ابتدای سال زراعی تاکنون مجموع بارش کشور ۱۲۹‌.۷ میلی متر، مدت مشابه سال قبل ۲۷۷.۲ میلی متر و بلندمدت ۲۲۲.۵ میلی متر بوده که این امر کاهش ۵۳.۲ درصدی بارش نسبت به سال قبل و ۴۱‌.۷ درصدی دوره بلندمدت نشان می دهد.

وی با اشاره به اینکه بارش چندانی در ماه های آتی نداریم، بیان کرد: با توجه به کاهش محسوس بارش، انواع و اقسام خشکسالی را در اکثر نقاط کشور داریم.

مدیر کل پایش هواشناسی کشاورزی با بیان اینکه دیم‌ زارها بشدت به بارش وابسته است، افزود: با کمبود قابل توجه بارش، مناطق جنوبی کشور دچار خشکسالی شدند که با این وجود کشت در دیم زارهای جنوب کشور صرفه اقتصادی ندارد و اکثرا به چرا رفته است، در منطقه شمال غرب و غرب به رغم کمبود بارش، بازهم امیدی است، هر چند به نظر می رسد در عملکرد دیم زارها تاثیر گذار باشد.

این مقام مسئول با بیان اینکه بارش چندانی در تابستان نداریم، گفت: نقشه‌های پیش یابی اقلیم شناسی نشان می‌دهد که بارش‌ها تا حدود ۶ تیر در اکثر مناطق کشور در حد صفر است و تنها بارش‌های محدودی در نیمه غربی خزر تا شمال غرب پیش بینی می‌شود.

وی در پایان درباره آخرین وضعیت دما تصریح کرد: مدل ها نشان می دهد که دما طی ماه های آتی نرمال و بیش از نرمال است و به طور کلی ذات تابستان با گرما همراه است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: هواشناسی کشاورزی مسعود حقیقت کاهش بارش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۷۲۵۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارش ها در ۲۲ استان همچنان منفی است | این ۳ استان بیشترین رشد بارش را تجربه کردند | کاهش ۹ درصدی بارش‌ها در کشور

به گزارش همشهری آنلاین، بر اساس داده‌ها و اطلاعات بارش‌های سازمان هواشناسی کشور از ابتدای سال جاری آبی تا (۱۳ اردیبهشت ماه) بیشترین کاهش بارش با منفی ۴۳ درصد مربوط به استان قزوین است.

پس از قزوین، استان‌های سمنان و تهران به ترتیب به رشد منفی ۴۱.۳ و ۳۹.۸ درصد در رده‌های دوم و سوم کمترین بارش‌ها در بازه اشاره شده قرار دارند. میزان کاهش بارش در تهران ۹۳.۵ میلیمتر بوده؛ این در حالی است که با وجود بارش‌های قابل توجه طی روزهای اخیر در کشور، اما همچنان بارش‌ها در ۲۲ استان منفی است. بارش‌ها در استان‌های ایلام، خراسان جنوبی، خوزستان، سیستان و بلوچستان، کردستان، کرمانشاه، گلستان، همدان و یزد نسبت به دوره بلندمدت افزایش یافته است.

بیشترین بارش‌ها برای استان سیستان و بلوچستان با رشد ۵۴.۲ درصدی، یزد ۴۱.۵ درصد و خراسان جنوبی با ۱۹.۷ درصد ثبت شده است.

در مجموع از ابتدای سال آبی جاری تا (۱۳ اردیبهشت ماه) بارندگی در کشور ۸.۹ درصد و میزان بارندگی‌ها در کشور در بازه زمانی ذکر شده ۱۸.۶ میلیمتر کاهش یافته است.

کد خبر 849149 منبع: مهر برچسب‌ها خبر مهم سازمان هواشناسي باران

دیگر خبرها

  • تداوم بارش‌ها و کاهش دما در نقاط مختلف کشور
  • قیمت گندم مشخص شد
  • خبر جدید برای گندمکاران/ قیمت گندم مشخص شد
  • گندم‌کاران نسبت‌به آفات غافل نباشند/هرکیلو گندم دوروم ۱۸هزارتومان
  • با همه بارش‌ها، ۲۲ استان هنوز دچار خشکسالی است
  • خشکسالی در ۲۲ استان کشور؛ کاهش ۸.۹ درصدی بارش‌ها!
  • خشکسالی در 22 استان کشور! بارش‌ها 8.9 درصد کاهش یافت
  • بارش ها در ۲۲ استان همچنان منفی است | این ۳ استان بیشترین رشد بارش را تجربه کردند | کاهش ۹ درصدی بارش‌ها در کشور
  • کاهش ۹ درصدی بارش‌ها در کشور
  • کاهش ۹۳.۵ میلیمتری بارش‌ها در تهران