Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-29@19:29:51 GMT

توصیه های کرونایی برای حضور در انتخابات

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۷۲۹۷۵

توصیه های کرونایی برای حضور در انتخابات

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، رای گیری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همراه با رای گیری نخستین میان‌دوره‌ای انتخابات مجلس یازدهم شورای اسلامی، دومین میان‌دوره‌ای انتخابات مجلس پنجم خبرگان رهبری و ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا ساعت ۷ صبح (یک ساعت زودتر از همه انتخابات گذشته) امروز جمعه در سراسر کشور آغاز شد و تا ساعت ۲ بامداد در صورت تشخیص وزیر کشور ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از مهمترین مسائلی که ذهن مردم و رای دهندگان را امروز مشغول کرده این است که چگونه هم پای صندوق‌های رای حاضر شوند و به این تکلیف خود عمل کنند و هم در سلامت کامل باشند.

حضور ناظران بهداشت در شعبه‌های اخذ رای

کمیته بهداشتی انتخابات روز جمعه ۲۸ خرداد نظارت ویژه‌ای بر رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی پیشگیرانه در محل‌های رأی‌گیری اعمال خواهند کرد و براساس مصوبه ستاد انتخابات برای جلوگیری از ازدحام در محل‌های رای‌گیری، بازرسان آموزش‌دیده وزارت کشور فعالیت دارند و با استفاده از چک‌لیست‌های خاص این موضوع وضعیت را بطور مستمر پایش و گزارش می‌کنند.

این اقدام سبب شده تا در صورت ثبت هر نوع تخلف در رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، موضوع به سرعت مورد رسیدگی قرار گرفته و رفع مشکل شود. نظارت بر محل برگزاری انتخابات نیز از ساعت هفت صبح روز گذشته (پنجشنبه) ۲۷ خرداد ماه آغاز شده و تا ۲۴ ساعت پس از پایان رأی‌گیری و خروج عوامل و نیروهای اجرایی و نظارتی ادامه دارد تا هیچ‌ مشکلی در بحث رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی وجود نداشته باشد. 

نظارت ویژه بر رعایت دستورالعمل بهداشتی در پای صندوق‌های رای در روز رای گیری یعنی امروز جمعه یکی از مهمترین مأموریت‌ها در سال ۱۴۰۰ است و در هر شعبه یک ناظر بهداشت هم حضور دارد.

اقدامات ستاد انتخابات کشور در قبل، حین و بعد از انتخابات

در کنار آن، ستاد انتخابات وزارت کشور با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اقدامات قابل توجهی زمان نام‌نویسی نامزدهای انتخابات، زمان تبلیغات نامزدها و حین اخذ رای انجام داده و پروتکل‌های بهداشتی هم به همین منظور تهیه کرده است.

از مهمترین اقدامات حین اخذ رای می‌توان به جا نمایی صندوق‌های رای و شعب اخذ رای با نظر بازرسان وزارت بهداشت، اولویت با برگزاری انتخابات در فضای باز، رعایت فاصله گذاری، استفاده از ماسک و گندزدایی محیط، پرهیز از تجمع رای دهندگان در روز رأی‌گیری در صفوف پای صندوق رای و همچنین مسئولین اجرایی و نظارتی در محل اخذ رای بدون رعایت فاصله گذاری حداقل ۲ متر، مراجعه بیماران خاص و افراد دارای بیماری زمینه‌ای به شعب کم تراکم یا انجام رای گیری در منزل، ممنوعیت اخذ اثر انگشت در فرایندهای مختلف و ضرورت استفاده رای‌دهندگان از خودکار شخصی اشاره کرد.

همچنین پرهیز از به کارگیری افراد مسن(بالای ۶۰ سال) و بیماران زمینه‌ای به عنوان عوامل اجرایی، نظارتی و حفاظتی در شعب اخذ رای و اولویت به کارگیری افراد واکسینه شده، استقرار بازرسان بهداشت به طور ثابت و سیار به منظور نظارت بر حسن اجرای پروتکل‌های بهداشتی، برای هر ۱ الی ۳ حوزه انتخابیه، نظارت بازرسان وزارت بهداشت بر مراکز تهیه غذا توسط دست اندرکاران انتخابات، بازرسی و نظارت بر گندزدایی دفاتر نظارت، شعب اخذ رای و سایر اماکن مرتبط با فرایند انتخابات توسط بازرسان وزارت بهداشت و پیش بینی ماسک برای شرایط اضطراری در شعب اخذ رای از دیگر اقدامات ستاد انتخابات وزارت کشور حین اخذ رای است.

نظارت بر گندزدایی خودروهای به کارگیری شده در شعب توسط بازرسان وزارت بهداشت، چیدمان مناسب میزها و صندلی‌ها برای رای دهندگان و عوامل شعب (فاصله ۲ متری و اختصاص ۸ متر مربع برای هر نفر و استفاده از حداکثر ۳۰ درصد ظرفیت محل برای حضور افراد)، الزام به تهویه و تامین هوای تازه در فضای سربسته، افزایش تعداد شعب اخذ رای جهت جلوگیری از ازدحام و انجام فرایند رای گیری در کوتاه ترین زمان ممکن، تعبیه مکان قرار گیری صندوق های اخذ رای با فاصله ۲ متری و در فضاهای روباز، ضرورت تامین تهویه در صورت عدم امکان قرارگیری صندوق های اخذ رای در فضای روباز، ضرورت گندزدایی کامل ابزار و ادوات در شعب اخذ رای، ضرورت شستشو و ضد عفونی دست ها قبل و بعد از فرایند رای گیری، پیش بینی امکان شستشوی دست با صابون مایع در شعبه‌ها، الزام به استفاده از ماسک توسط رای دهندگان، خبرنگاران، مسئولان اجرایی، نظارتی و حفاظتی اخذ رای با استفاده از صندوق‌های سیار برای بیماران قطعی مبتلا به کووید-۱۹ با تجهیزات کامل حفاظتی هم از دیگر اقدامات ستاد انتخابات و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.

ستاد انتخابات با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مکان استقرار افراد در شعب اخذ رای برای حفظ فاصله رای دهندگان (دست کم ۲متر) را علامت‌گذاری و نشانه‌گذاری و ورودی و خروجی مجزا در شعبه‌ها برای جلوگیری از تجمع و ازدحام و لزوم رعایت فاصله ۲ متری در هنگام شمارش آرا معین کرده است.

اما رای‌دهندگان چه اقداماتی باید انجام دهند؟

ستاد انتخابات به رای‌دهندگان هم توصیه‌های کرونایی در زمان رای دادن دارد و از رای دهندگان خواسته تا به حوزه‌های انتخاباتی معروف نروند؛ اوایل صبح، سرظهر  و ساعات خلوت را برای رای دادن انتخاب کنند؛ ترجیحا دو ماسک بزنند و فاصله اجتماعی دو متر را رعایت کنند.

رای دهندگان همچنین باید با خود الکل و خودکار شخصی همراه داشته باشند؛ هنگام رای دادن صحبت و بحث‌های سیاسی را تعطیل کرده و به محض رای دادن ، محل را ترک و از تجمع پرهیز کنند.

پربیننده ترین اتفاق بی سابقه در هنگام رای دهی رییس جمهور من تا آخر ایستاده ام / نخبگان و سیاسیون مرا تنها گذاشته اند تاثیر انصراف کاندیداهای اصولگرا بر نتیجه انتخابات ریاست جمهوری چند درصد مردم پای صندوق رای می آیند؟ گلایه‌ مردم از وضع موجود درست است / به کسی که می‌ تواند مشکلات شما را حل کند، رای بدهید

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: انتخابات 1400 انتخابات ریاست جمهوری 1400 بازرسان وزارت بهداشت رعایت دستورالعمل شعب اخذ رای ستاد انتخابات رای دهندگان پای صندوق رای گیری رای دادن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۷۲۹۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشرفت ایران در تشخیص مالاریا

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران هم راستا با نهضت مبارزه جهانی با مالاریا موفق شده است طی ۴ سال از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ گزارش صفر موارد بومی مالاریا را در کشور گزارش کندکه نشان دهنده پیشرفت قابل توجه برنامه کنترل مالاریا بعد از ۶ دهه مبارزه با بیماری در کشور است.

حسین فرشیدی افزود: این پیشرفت ایران در کنترل مالاریا با توجه به تحریم‌های فلج کننده، محدودیت‌های دسترسی به اقلام مورد نیاز بهداشتی بین المللی و شیوع کووید ۱۹ به دست آمده است که بدون حمایت سازمان بهداشت جهانی و کمک‌های فنی این سازمان، دستیابی به این موفقیت میسر نبود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: در کنار کمک های سازمان بهداشت جهانی، تلاش به ویژه در دانشگاه‌های علوم پزشکی جنوب و جنوب شرقی کشور؛ استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بخش جنوبی استان کرمان یعنی محدوده تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، موجب شد که ایران در کنار کشور  آلوده‌ای مثل پاکستان با تخمین بیش از دو میلیون مورد سالیانه مالاریا، چنین دستاورد بزرگی داشته باشد.

حسین فرشیدی افزود: باید به این نکته توجه داشت که ایران کشوری پهناور و بزرگ و قابل قیاس با کشور‌هایی نظیر امارات و مراکش که در سال‌های گذشته و دو کشور آذربایجان و تاجیکستان که سال پیش گواهی حذف مالاریا را دریافت کرده اند، نیست. ایران بیش از ۸۰ میلیون جمعیت دارد و در جوار کشور‌هایی مانند پاکستان و افغانستان قرار دارد که آمار بیماری مالاریا در آن‌ها بیش از خیلی از کشور‌های منطقه است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: یکی از دستاورد‌های  ایران، گسترش نظام تشخیص آزمایشگاهی مالاریا به ویژه سطح تشخیص میکروسکوپی است در حدی که در مدیترانه شرقی به زعم همه کارشناسان بین المللی ایران در این زمینه پیشتاز است.

دکتر فرشیدی افزود: در دو سال گذشته بعد از حدود  ۱۰ سال کاهش موارد مالاریا، افزایش مواردی را شاهد بودیم که موارد وارده از مرز‌های جنوب و جنوب شرقی کشور و بیشتر از کشور پاکستان بود، این افراد همگی مسافرت‌های مرزی به مناطق سیستان بلوچستان به ویژه شهر‌های سرباز، چابهار و سراوان داشتند.

به گفته معاون بهداشت وزارت بهداشت ؛ پارسال  پرونده موارد مالاریای کشور با حدود ده هزار مورد بیماری بسته شد که همه این موارد از ملیت ایرانی، افغان یا پاکستانی وارده از خارج از کشور بودند ؛ ایرانی‌هایی که این بیماری را گرفته اند به دلیل شغل حمل سوخت قاچاق در مرز‌های جنوب شرقی یا حسب ضرورت‌های شغلی دیگر در مناطق صفر مرزی مشغول به خدمت بودند یا به آنسوی مرز‌های شرقی کشور تردد داشته اند.

دیگر خبرها

  • وال استریت ژورنال: شمار کشته‌ ها در غزه از دست مقامات در رفته
  • وال استریت ژورنال: شمار کشته‌ها در غزه از دست مقامات در رفته است
  • شهادت ۳۴ فلسطینی در حملات امروز اشغالگران به نوار غزه
  • دبیر کارگروه سلامت مدارس منصوب شد
  • جزئیات اولین آزمون دکتری حرفه‌ای فیزیوتراپی اعلام شد
  • پیشرفت ایران در تشخیص مالاریا
  • خوب و بد قلیان‌ اکسیژن
  • ۲۵ هزار نیروی جدید در وزارت بهداشت جذب می‌شوند
  • وزارت بهداشت فلسطین: جان تمامی شهروندان نوار غزه در خطر است
  • سمی و سرطان‌زا بودن سیگارهای الکترونیک