Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-08@21:55:07 GMT

اجازه بدهید مستقل باشیم

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۸۰۳۳۱

اجازه بدهید مستقل باشیم

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، کاندیداهای ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ در ارائه برنامه‌ها و مناظرات تلویزیونی از همه حوزه‌ها گفتند به جز آموزش عالی. برخی کارشناسان به فراموش شدن آموزش عالی در بحث‌های انتخاباتی معترض شدند؛ اما برخی دیگر معتقدند وقتی توسعه اقتصادی و سیاسی در یک جامعه اتفاق نیفتد، نمی‌توان انتظار پیشرفت علم و فناوری داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سپهر قاضی نوری در گفت‌وگو با ایسکانیوز درباره دلایل نپرداختن کاندیدهای ریاست جمهوری به موضوع آموزش عالی، اظهار کرد: امسال وعده‌های کاندیداها تنها در حد تامین حداقل کالری مورد نیاز انسان است چون کشور به دلیل کرونا و تحریم‌ها در وضعیت خوبی قرار ندارد. کشور در سال‌های قبل در سطح بهتری قرار داشت و امکان پرداختن به نیازهای سطح بالاتر هم بود.

استاد تمام دانشگاه تربیت مدرس با بیان این که وقتی میلیون‌ها بیکار به جامعه اضافه شده‌ و خانواده‌ها در تامین معیشت‌شان مشکل دارند، طبیعی است که حواس‌ها به چیزهای ضروری‌تر و پیش‌پاافتاده‌تری باشد، افزود: پیشرفت در یک جامعه به سه اصل وابسته است. یکی دموکراسی یا توسعه سیاسی، دیگر اقتصاد آزاد یا توسعه اقتصادی و سوم توسعه علم و فناوری. این سه اصل، سه قلوی بهم پیوسته‌ای هستند که هیچ کشوری نمی‌تواند در بلندمدت یکی از آن‌ها را رها کند و مثلا بگوید من اقتصاد آزاد نمی‌خواهم؛ اما توسعه علم و فناوری می‌خواهم.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: اگر کشوری در مسیر حرکت خود، یکی از این سه قلوی توسعه را نادیده بگیرد، نهایتا منجر به خونریزی می‌شود. برای مثال جامعه‌ای مانند چین که در علم و فناوری و اقتصاد آزاد حرکت می‌کند؛ اما در توسعه سیاسی آهسته‌تر حرکت می‌کند، پیش‌بینی می‌شود که دچار فروپاشی شود.

قاضی نوری با اشاره به این که توسعه علمی در ایران تا حدی پیشرفت داشته؛ اما در توسعه اقتصادی یا سیاسی حرکت خوبی اتفاق نیفتاده است، گفت: این سه عنصر توسعه، با هم حرکت می‌کنند و اگر جدا شوند، هر سه از بین می‌روند. چون علم و فناوری در بستر اقتصاد و جامعه اتفاق می‌افتد نه در خلاء.

عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس با تصریح بر این که علم و فناوری وقتی اثربخش است که در بستر اقتصاد اتفاق بیفتد و اقتصاد هم در بستر توسعه سیاسی اتفاق می‌افتد، یادآور شد: جزیره‌ای از قبایل بدوی را تصور کنید، آیا می‌شود علم و فناوری را با هواپیما به این جزیره برد؟ آیا این مردم می‌توانند از این علم و فناوری استفاده کنند؟ طبیعی است که نمی‌توانند و علم و فناوری در این جامعه صرفا کالایی تزئینی خواهد بود.

وی با بیان این که توسعه سیاسی در یک جامعه فقیر یا بی‌سواد ممکن نیست و هر سه عنصر توسعه باید با هم حرکت کنند، افزود: به همین دلیل اولویت امروز جامعه ایران، علم و فناوری نیست. توسعه سیاسی و اقتصادی مهم‌تر هستند.

قاضی نوری درباره انتظارات جامعه دانشگاهی از رئیس جمهور آینده، گفت: برنامه در قوانین کشور آمده و روشن است؛ اما کسی نیست اجرا کند. از چندین سال قبل موضوع استقلال دانشگاه‌ها مطرح شد، به این معنا که دانشگاه‌ها باید در تصمیم‌گیری‌هایشان مستقل باشند. در دوره‌ای از سال‌های ۸۲ تا ۸۴، به این سمت حرکت شد ؛ اما نهایتا متوقف شد.

استاد تمام دانشگاه تربیت مدرس با تاکید بر این که دخالت نهادهای مختلف سیاسی و امنیتی در کار دانشگاه‌ها مانع توسعه‌ این نهاد می‌شود، بیان کرد: دانشگاه‌های ایران نیاز به هیئت امناهای واقعی دارند که برایشان تصمیم بگیرد چگونه ماموریت‌شان را دنبال کنند، نه هیئت امنای صوری مانند چیزی که امروز وجود دارد.

وی با تصریح بر این که مهم‌ترین انتظار ما از دولت آینده، استقلال دانشگاه‌هاست، اظهار کرد: وقتی همه دانشگاه‌ها یک برنامه درسی دارند، به یک روش دانشجو  و استاد می‌گیرند و منبع بودجه‌ یکسانی دارند، چرا ادغام نشوند؟ مثلا وقتی دانشگاه تهران و تربیت مدرس در همه برنامه‌ها و شرایط مشابه هم در یک فضا مستقر هستند، جدا بودنشان به چه معناست؟

انتهای پیام/

عاطفه نظارتی‌زاده کد خبر: 1099644 برچسب‌ها توسعه اقتصادی انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: توسعه اقتصادی انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ توسعه اقتصادی علم و فناوری توسعه سیاسی دانشگاه ها تربیت مدرس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۸۰۳۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برادر همسر رهبر انقلاب: به واسطه های چند رجال سیاسی گفتم با هیچ کسی ملاقات نمی کنم /می خواهم در مجلس مستقل باشم

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حسن خجسته باقرزاده با اشاره به کاندیداتوری‌اش در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، گفت : برخی‌ها با خود من تماس گرفتند و گفتند که اگر می‌خواهید در لیست باشید، دیداری با هم داشته باشیم. من گفتم با هیچ‌کس ملاقات نمی‌کنم؛ می‌خواهم در مجلس مستقل باشم. اگر به مجلس رفتم الحمدالله، اگر هم راه نیافتم باز الحمدالله.

بنابر روایت ایرنا، وی افزود: واسطه‌های چند نفر از رجال سیاسی برای ملاقات با من تماس گرفتند و من گفتم تا قبل از انتخابات هیچ ملاقاتی نخواهم کردم، چون گفته بودند فلانی را در لیست بگذاریم من گفتم تصمیم با خودشان است.

عضو فهرست شورای ائتلاف نیروهای انقلاب با بیان اینکه اگر اسم مرا در لیست گذاشتند که از آنها خیلی تشکر می‌کنم، اگر هم نگذاشته بودند گله‌ای نخواهم کرد، اظهار کرد: من می‌خواهم اگر به مجلس رفتم، مستقل باشم. «خواهی به کعبه رو کن و خواهی به سومنات. از اختلاف راه چه غم، رهنما یکی است»

وی با بیان اینکه «والله»، «والله» بنده از رأی‌ام در قیامت دفاع می‌کنم و به آنچه که فکر می‌کنم درست و حق است رأی خواهم داد، تاکید کرد: اصل ۴۴ را باید واقعا جدی گرفت. ظرفیت‌های فردی و سرمایه‌ای در کشور وجود دارد اما راه آنها بسته است. اگر ما می‌گوییم جهش اقتصادی، دولت فعالیت آن را انجام می‌دهد اما زمینه‌ها را باید مهیا کنیم و در واقع دولت نقش تنظیم‌گری داشته باشد. وظیفه دولت ایجاد یک محیط رقابتی منصفانه است. دولت نباید رقیب باشد و اجازه ندهد انحصار ایجاد شود و یک نفر همه بازار را در اختیار بگیرد.

عضو فهرست ائتلاف جبهه شورای انقلاب تصریح کرد: وقتی از دولت نام می بریم شاید منظور رئیس جمهور یا وزیر نباشند، بیشتر سازمان‌ها، شرکت‌ها، موسساتی هستند که خیلی‌ها هم پاسخگو نیست. این پایگاه‌های قدرت است بخش‌هایی از درون دولت نمی‌خواهند آن را از دست بدهند.

خجسته باقر زاده سازمان مدیریت و برنامه و بودجه باید رفتار شرکت‌ها را ارزیابی کند و آنها را توبیخ و یا تشویق کند، اما ما این کارها را انجام نمی‌دهیم، تصریح کرد: ما می‌توانیم برای شرکت‌ها قالب بگذاریم. اول سال به مدیر بگوییم که این شرکت با این سرمایه چقدر می‌تواند درآمد کسب کنند. نظارت مجلس هم بسیار مهم است، البته نه اینکه قانون مهم نباشد.

وی با بیان اینکه مدیر ۴ وظیفه اساسی دارد، برنامه‌ریزی، سازماندهی، اجرا و نظارت و کنترل را از جمله وظایف او می داند و می‌گوید: اگر قرار شد مدیر فقط بر یک وجه تکیه کند، کدام وجه باید باشد و همه بگویند وجه آخر زیرا از این طریق حتی می‌توانید برنامه‌تان را اصلاح کنید و اتفاقا در این موضوع غفلت شد.

نامزد انتخابات مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: گر بر اجرای قانون نظارت شود، هم ضعف‌های قانون و هم کاستی‌های اجرا و آیین‌نامه‌ها و هم ضعف کسانی که باید اجرا کنند مشخص می‌شود. قانون خوب نیازمند نظارت خوب است.

۲۷۲۱۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904434

دیگر خبرها

  • رئیس جمهور با انتقال دانشگاه‌های دریایی به هرمزگان موافقت کرد
  • حسن خجسته : به واسطه های چند رجال سیاسی گفتم با هیچ کسی ملاقات نمی کنم /می خواهم در مجلس مستقل باشم
  • برادر همسر رهبر انقلاب: به واسطه های چند رجال سیاسی گفتم با هیچ کسی ملاقات نمی کنم /می خواهم در مجلس مستقل باشم
  • اختصاص ۴ هزار میلیارد برای اقتصاد دانش بنیان به به ۲۵ استان
  • باور‌ها و اعتقادات، روح اقتصاد یا بستر توسعه
  • اردبیل استان برتر کشور در توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • انتقاد آقای اقتصاد به سیاست های تعدیل اقتصادی
  • ربات حلزونی که مثل تانک حرکت می‌کند
  • برنامه ریزی برای ایجاد ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری در کشور
  • حمل‌ و‌ نقل در ناوگان فناوری