Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-08@23:40:46 GMT

روند تأیید واکسن ایرانی کرونا چگونه بوده است؟

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۸۷۱۹۸

روند تأیید واکسن ایرانی کرونا چگونه بوده است؟

خبرگزاری تسنیم: دکتر مصطفی قانعی؛ درباره روند تأیید واکسن‌های کرونا اظهار داشت: اولین نهادی که باید واکسن کرونا را تأیید کند، نهاد رگولاتوری خود کشورهاست؛ برای مثال اگر واکسنی در چین تولید شود، ابتدا نهاد رگولاتوری و ناظر چین، باید این واکسن را تأیید کند و سپس در صورت لزوم، مدارک به سازمان جهانی بهداشت ارائه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در حال حاضر واکسن «کوو ایران برکت» توسط نهاد رگولاتور ایران یعنی سازمان غذا و دارو به تأیید رسیده است و به مرور با افزایش میزان واکسیناسیون عمومی با این واکسن و مشخص شدن میزان عوارض و اثربخشی واکسن، نهادهای بین المللی مانند سازمان جهانی بهداشت نیز مدارک را بررسی می‌کنند.

عملکرد سازمان غذا و داروی ایران مورد تأیید سازمان جهانی بهداشت است

قانعی تصریح کرد: در حال حاضر سازمان غذا و داروی ایران به واکسن کوو ایران برکت مجوز مصرف اورژانسی داده است و ویژگی خوب سازمان غذا و داروی کشور ما این است که سازمان جهانی بهداشت، ایران را به عنوان کشوری که تأییدیه‌هایش اعتبار دارد، شناخته است و ایران را به عنوان کشوری می‌شناسد که واکسن‌ها را به خوبی مورد ارزیابی قرار می‌دهد.

روند تأیید واکسن ایرانی کرونا چگونه بوده است؟

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درباره روند تأیید واکسن کرونا گفت: اولین بخش تأیید، مربوط به بخش پیش بالینی می‌شود؛ سازمان غذا و دارو ابتدا نتایج فاز حیوانی را بررسی می‌کند و در صورت موفقیت، اجازه ورود به فاز اول تست انسانی را می‌دهد. پس از تأیید ایمن بودن واکسن کرونا در فاز اول، به ترتیب مجوز فازهای دوم و سوم صادر می‌شود و اگر نتایج حیوانی واکسن مطلوب نباشد، سازمان غذا و دارو اجازه ورود به فاز اول تست انسانی را نمی‌دهد و اگر نتایج فاز اول و دوم تأیید نشود، واکسن کرونا نمی‌تواند وارد فاز سوم مطالعه بالینی شود.

وی ادامه داد: واکسن کوو ایران برکت در حال حاضر در فاز سوم کارآزمایی بالینی قرار دارد و وقتی اعلام می‌شود که این واکسن به تأیید سازمان غذا و دارو برای مصرف اضطراری رسیده است؛ یک اتفاق ناگهانی رخ نداده بلکه یک روند علمی طی شده تا واکسن به این مرحله برسد.

برای واکسیناسیون عمومی با واکسن ایرانی نیاز به تأییدیه سازمان جهانی بهداشت داریم؟

دبیر ستاد توسع هزیست فناوری در پاسخ به این سؤال که "آیا برای واکسیناسیون عمومی با واکسن ایرانی کرونا نیاز به تأییدیه سازمان جهانی بهداشت داریم؟" تصریح کرد: خیر؛ در حال حاضر واکسن‌هایی غیر از واکسن کرونا، مثلا واکسن‌هایی که به کودکان تزریق می‌کنیم، هیچ یک تأییدیه سازمان جهانی بهداشت را ندارد و ما نیز پیگیر این نیستیم که برای واکسن‌های کودکان، تأییدیه سازمان جهانی بهداشت را بگیریم. دلیل این‌که پیگیر اخذ تأییدیه سازمان جهانی بهداشت نیستیم این است که اولاً این واکسن‌ها توسط سازمان غذا و داروی کشور خودمان تأیید شده‌اند و سازمان جهانی بهداشت، ایران را به عنوان کشوری که تأییدیه‌هایش اعتبار دارد، شناخته است و دوماً ما نیازی به صادرات این واکسن‌ها نداریم.

قانعی بیان کرد: در واقع تأییدیه سازمان جهانی بهداشت برای واکسن‌هایی کاربرد دارد که قصد صادرات آنها را داریم بنابراین اگر واکسن کوو ایران برکت روزی بخواهد به سایر کشورها صادر شود نیاز به تأییدیه سازمان جهانی بهداشت دارد در غیر این صورت تأییدیه سازمان غذا و داروی کشور خودمان برای واکسیناسیون عمومی با واکسن برکت، کافی است.

شایعه پراکنان به این سؤال پاسخ دهند!

وی در پاسخ به هجمه‌هایی که در فضای مجازی علیه واکسن ایرانی کرونا صورت می‌گیرد، تصریح کرد: برخی نمی‌خواهند ببینند که دانشمندان ایرانی برای تولید واکسن کرونا در ایران چه زحمات و سختی‌هایی را متحمل می‌شوند؛ این افراد که شایعه عدم توانمندی ایران در ساخت واکسن کرونا را منتشر می‌کنند، به این سؤال پاسخ دهند که اگر ساخت واکسن‌های کرونا راحت بود چرا کشورهای همجوار مانند عربستان سعودی که پول زیاد و روابط خوبی با اروپا و امریکا داشتند اقدام به تولید واکسن کرونا نکردند؟ بسیاری از افراد می‌گویند این کشورها، مردمشان را با واکسن وارداتی واکسینه کرده اند؛ بایدتوجه داشت که با توجه به ویژگی بیماری کرونا، احتمالاً نیاز به تمدید واکسیناسیون است و اگر کشوری امسال بتواند واکسن کرونا را وارد کند، سال بعد نیز باید چالش و دغدغه واردات واکسن کرونا را داشته باشد که در شرایط کمبود این واکسن، هیچ تضمینی برای این نیست که سال بعدی به این کشورها واکسن صادر شود بنابراین ایران بهترین استراتژی را در حمایت از شرکت‌های دانش بنیان داشته است.

وی ادامه داد: نکته بعدی این است که مگر این افراد با شواهد علمی ندیده‌اند که واکسن نوترکیب آنفلوآنزا امسال رونمایی شد؛ این واکسن که ساخت کشور ایران است، در دو تا سه کشور قابلیت تولید دارد؛ همچنین سال گذشته از واکسن HPV رونمایی شد در حالی که بسیاری از کشورهای منطقه که تمکن مالی زیادی نیز دارند، توانایی ساخت این واکسن‌ها را نداشتند. در حال حاضر پنج واکسن ایرانی کرونا موفق به ورود به مراحل بالینی شده‌اند و واکسن برکت نیز تماماً ایرانی است.

منبع: فردا

کلیدواژه: واکسن ایرانی کرونا تأییدیه سازمان جهانی بهداشت واکسیناسیون عمومی واکسن ایرانی کرونا سازمان غذا و داروی سازمان غذا و دارو روند تأیید واکسن کوو ایران برکت واکسن کرونا حال حاضر واکسن ها فاز اول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۸۷۱۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طالبان خواستار واگذاری جایگاه افغانستان در بهداشت جهانی شد

معاون اداری نخست وزیر حکومت طالبان در دیدار با رئیس منطقه‌ای سازمان بهداشت جهانی خواستار واگذاری جایگاه افغانستان در این سازمان به حکومت کنونی کابل شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «عبدالسلام حنفی» معاون اداری نخست وزیر حکومت طالبان در دیدار با «حنان حسن بلخی» رئیس منطقه‌ای سازمان بهداشت جهانی خواستار واگذاری جایگاه افغانستان در این سازمان به حکومت کنونی کابل شد.

ارگ در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت حنفی خواستار بازگرداندن عضویت افغانستان در نشست‌های منطقه‌ای کمیته اجرایی این سازمان شده است.

ریشه کنی فلج اطفال (پولیو) با همکاری سازمان بهداشت جهانی برای تأمین واکسن و فعال سازی آزمایشگاه‌های تشخیص فلج اطفال از دیگر موارد گفتگوی حنفی و حنان حسن بلخی بوده است.

معاون اداری نخست وزیر طالبان همچنین خواستار ایجاد مرکز درمان سرطان، کلینیک‌های بهداشتی درمانی در مناطق دوردست، همکاری برای پیشگیری از سوءتغذیه کودکان، تامین آب آشامیدنی سالم، تجهیز کلینیک‌ها و درمانگاه‌ها به تجهیزات پزشکی پیشرفته و آموزش متخصصان شدند.

وزیر بهداشت طالبان: افغانستان با کمبود پزشک زن مواجه استطالبان: جامعه جهانی با بخش بهداشت افغانستان برخورد سیاسی نکنددیدبان حقوق بشر: کاهش کمک‌های خارجی نظام بهداشت افغانستان را با بحران مواجه کرده است

عبدالسلام حنفی در این دیدار با اشاره به جاری شدن سیلاب شدید در ولایت‌های مختلف افغانستان بر حمایت و همکاری سازمان‌های بین‌المللی از فراهم‌آوری کشت و معیشت جایگزین برای کشاورزان تأکید کرد.

حنان حسن بلخی با تاکید بر این که موضوع سلامت، غیرسیاسی است، اظهار داشت امیدواریم در زمینه بهتر بهداشت و درمان شرایط آموزشی بهتری برای مردم افغانستان فراهم شود زیرا مردم افغانستان شایستۀ دسترسی به خدمات بهتر در عرصۀ مختلف از جمله بهداشت و درمان می‌باشند.

بلخی همچنین اذعان داشت با همکاری نهادهای بین المللی و اتحادیه اروپا پروژه سه ساله ایجاد مراکز بهداشت و درمان در ولایات مختلف افغانستان در دست اجراست.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سازمان بهداشت جهانی : بیمارستان‌های جنوب نوار غزه فقط برای ۳ روز سوخت دارند
  • رفح را ترک نمی کنیم/ اینجا سوخت فقط برای ۳ روز دیگر وجود دارد
  • واکسن‌های آسترازنکا از سراسر جهان جمع‌آوری می‌شوند
  • مهمترین اخبار ۱۹ اردیبهشت/احتمال عرضه داروی ایرانی SMA
  • کسانی که واکسن آسترازنکا تزریق کرده‌اند بخوانند | این واکسن کرونا خونمان را لخته کرده است؟
  • واکسن های کرونا آسترازنکا از بازار جهانی جمع شد
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • کمک جامعه بین‌المللی به بخش صحت افغانستان
  • طالبان خواستار واگذاری جایگاه افغانستان در بهداشت جهانی شد
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته