Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دفترحماس با رهبران و مقامات مغربی درباره قدس و جنگ غزه، نگرانی واشنگتن از عملکرد اتیوپی درباره سد النهضه، حمله به زندانی در سودان و هلاکت ۳۰ تن از تروریست‌های گروه الشباب در سومالی از جمله رویدادهای آفریقا به شمار می‌روند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس که برای اولین بار به مغرب رفته است با رهبران حزب اسلامگرای عدالت و توسعه ( شریک در قدرت )، رئیس مجلس نمایندگان و سایر مسئولان مغربی دیدار و درباره جنگ غزه و مبارزات فلسطینیان در قدس شریف  با آنان گفت‌وگو کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته مقامات مغربی، دیدار هیئت فلسطینی از رباط یک دیدار غیر رسمی است که به دعوت حزب اسلامگرای عدالت و توسعه صورت گرفته است.

به دنبال امضای توافقنامه عادی سازی روابط مغرب با رژیم صهیونیستی، جنبش حماس به شدت از این توافقنامه انتقاد کرد اما دولتمردان رباط بدون توجه به اعتراضات احزاب،  مردم مغرب  و گروه‌های فلسطینی به همکاری خود با تل آویو ادامه دادند اما جنگ غزه موجی از تظاهرات مردم مغرب در حمایت از ملت فلسطین را  به راه انداخت و دولت رباط مجبور شد،  روند عادی سازی روابط با تل آویو را به تاخیر بیندازد و در کنار ملت فلسطین بایستد.

یک پژوهشگر مرکز « تحقیقات آفریقا و غرب آسیا »  به روزنامه هسپرس چاپ رباط گفت: تحولات تاریخی نشان می‌دهد، مغرب نقش میانجیگر را در روابط فلسطینیان با اسرئیل ایفا کرده است.

موساوی العجلاوی با اشاره به نقش مغرب در حل و فصل بحران لیبی گفت: دیپلماسی فعال مغرب می تواند نقش میانجی  را در اختلافات فلسطین و رژیم صهیونیستی ایفا کند چراکه رباط دارای نفوذ در داخل اسرائیل است و سه تن از وزیران کابینه نفتالی بنت مغرب الاصل هستند و بیش از یک میلیون یهودی مغربی الاصل در فلسطین اشغالی زندگی می‌کنند.

نگرانی واشنگتن از عملکرد اتیوپی

فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا « سنتکام » گفت: رفتار و عملکرد اتیوپی در قبال بحران سدالنهضه سبب نگرانی واشنگتن شده است.

ژنرال کنت مکنزی درگفت‌وگو با شبکه تلویزیونی « اخبار نیل» مصر اظهار داشت: پرونده سدالنهضه یک مشکل واقعی است و آمریکا به منظور پایان دادن به این مشکل می‌کوشد راه حلی ارائه کند که مورد پذیریش مصر و سایر کشورها باشد.

«سنتکام » ستاد فرماندهی کل نیروهای ارتش آمریکا در غرب آسیا، شرق آفریقا و آسیای مرکزی است.

نامه اعتراض آمیز مصر از اقدام اتیوپی درباره سد النهضه به شورای امنیت

وی با اشاره به اهمیت رودخانه نیل برای مصر،  بر همکاری راهبردی نظامی میان واشنگتن و قاهره تاکید کرد.

مصر و سودان از آمریکا خواسته‌اند اتیوپی را تحت فشار قرار دهد تا این کشور قبل از شروع مرحله دوم آبگیری سدالنهضه یک توافقنامه الزام آور با قاهره و خارطوم امضاء کند.

مصر و سودان بر این نکته تاکید دارند هرگونه آبگیری سدالنهضه پیش از امضای یک توافقنامه الزام آور، امنیت آبی این دو کشور را به خطر می‌اندازد و این یک تهدید امنیت ملی برای مصر و سودان محسوب می‌شود.

حمله به زندانی در سودان

پلیس سودان از حمله مردان مسلح به زندانی در جنوب این کشور برای فراری دادن برخی زندانیان خبر داد.

رئیس پلیس استان کردفان جنوبی سودان گفت: گروهی از مردان مسلح بامداد شنبه ( مردان )  به زندان شهر کادقلی (  مرکز استان کردفان جنوبی )  حمله و تلاش کردند برخی از زندانیان را فراری دهند اما با مقاومت نیروهای پلیس روبرو شدند و حمله آنان به شکست منجرشد.

به گزارش خبرگزاری رسمی سودان، سرلشکر یاسر مضوی رفیع الله افزود: در حمله افراد مسلح به زندان کادقلی دو نفر ( یک مهاجم و یک زندانی در حال فرار ) کشته و یک تن دیگر مجروح شدند.

رئیس پلیس استان کردفان جنوبی اظهار داشت: وضعیت کنونی  زندان کادقلی عادی است و پلیس تدابیر امنیتی اطراف این زندان را افزایش داده است.

هلاکت 30 تروریست در سومالی

ارتش سومالی از کشته شدن 30 تن از تروریست‌های گروه الشباب در جنوب این کشور خبر داد و اعلام کرد: این گروه تروریستی می‌خواست به یگان‌های ارتش حمله کند که با عملیات پیشگیرانه ارتش سومالی روبرو شد.

به نوشته روزنامه سومالی جدید، سخنگوی ارتش سومالی گفت: ارتش با انجام عملیاتی در استان شیبلی مرکزی ( جنوب سومال ) موفق شد 30 تن از تروریست‌های گروه الشباب را به هلاکت برساند و 24 نفر از اعضای این گروه تروریستی را مجروح کند.

وی افزود: این عملیات در منطقه‌ای انجام شد که تروریست‌ها می‌خواستند حملاتی را علیه یگان‌های ارتش انجام دهند.

به گفته سخنگوی ارتش سومالی ، در بین کشته شدگان گروه تروریستی الشباب یکی از فرمانده‌هان برجسته این گروه به چشم می‌خورد.

گروه تروریستی الشباب بر بخش وسیعی از جنوب سومالی حاکمیت دارد و طی هفته‌های اخیر ارتش این کشور برای پاکسازی این مناطق از حضور تروریست‎ها چندعملیات انجام داده است.

انتهای پیام/

  

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ۸ ۳۸ درصد ۳ ۴۵ درصد گروه تروریستی ارتش سومالی جنگ غزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۸۷۵۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیامدهای تسلط رژیم صهیونیستی بر محور فیلادلفیا در پی تجاوز به رفح

به گزارش خبرگزاری مهر، در پی حمله زمینی ارتش رژیم صهیونیستی به بخش‌هایی از رفح (در جنوب نوار غزه، هم مرز با مصر) یک پژوهشگر مطرح مصری-آمریکایی در توئیتی از انفعال ارتش مصر در برابر نقض حاکمیت این کشور توسط رژیم صهیونیستی انتقاد کرد.

«سام یوسف» تحلیلگر، پژوهشگر و نویسنده برجسته با انتشار یک پست در پلتفرم ایکس نوشت: حمله اسرائیل به گذرگاه رفح یک شوک بزرگ برای تمام مصری‌ها بود.

وی افزود: ارتش اسرائیل معاهده کمپ دیوید را به صورت آشکاری زیر پا گذاشته و در حال درگیری نزدیک گذرگاه رفح است. صهیونیست‌ها از محور فیلادلفیا عبور کرده اند. این در حالی است که ارتش مصر تاکنون در برابر نقض حاکمیت این کشور هیچ واکنشی نشان نداده است.

سام یوسف اضافه کرد: ارتش اسرائیل در برابر چشمان همگان حاکمیت مصر را نقض کرد و تمام خبرگزاری‌ها این خبر را منتشر کردند. این واقعاً یک فاجعه است.

به گزارش انستیتو واشنگتن یکی از مسیرهای سنتی انتقال زیر زمینی سلاح به غزه، مرز مشترک این باریکه با همسایه غربی یعنی مصر است. اعضای شبکه مقاومت از طریق برقراری ارتباط با هسته‌های حامی فلسطین در کشورهایی همچون سودان، لیبی و مصر برخی تسلیحات یا مواد اولیه برای ساخت انواع موشک- پهپاد را به نفع مقاومت فراهم می‌کردند.

حال به نظر می‌رسد تل‌آویو قصد دارد تا وضعیت این محور را به پیش از سال ۲۰۰۵ بازگرداند و نظامیان صهیونیست را جایگزین نیروهای مصری کند. برخی کارشناسان معتقدند که اگر اسرائیل بتواند کنترل این محور را نیز به دست آورد آنگاه امکان محاصره ۳۶۰ درجه غزه و قطع ارتباط محدود آن با جهان خارج بیش از پیش خواهد شد. در ادامه این گزارش تحلیلی سعی خواهیم کرد تا نگاهی به جایگاه محور فیلادلفیا در منازعه میان رژیم صهیونیستی و جنبش حماس داشته باشیم.

محور فیلادلفیا کجاست؟

در ژئوپلیتیک غزه از محور فیلادلفیا به عنوان محور «صلاح الدین» نیز یاد می‌شود. این منطقه در امتداد نوار جنوبی غزه و مصر قرار دارد. این محور ۱۴ کیلومتری (۸.۶۹۹ مایلی) به مانند صحرای سینا جزئی از منطقه «D» در معاهده کمپ دیوید در سال ۱۹۷۹ بوده و قرار است تا منطقه‌ای غیرنظامی باشد. این محور از دریای مدیترانه در مناطق شمالی تا گذرگاه کرم ابوسالم در جنوب واقع شده است. اسرائیل تا سال ۲۰۰۵ کنترل محور فیلادلفیا را به عنوان بخشی از حوزه قضائی تحت اختیار خود در دست داشت؛ اما با عقب‌نشینی از این منطقه کنترل آن را به تشکیلات خودگردان واگذار کرد. نیروهای تشکیلات خودگردان تا سال ۲۰۰۷ کنترل این منطقه را بر عهده داشتند.

در همان سال پس از مذاکراتی هجده ماهه توافق امنیتی جدید میان قاهره- تل‌آویو به امضا رسید که براساس آن ۷۵۰ نفر از گارد مرزی مصر اجازه خواهند داشت مجهز به سلاح‌های سبک در این منطقه حضور پیدا کنند. براساس این توافق قرار بود تا نیروهای امنیتی مصر از نفوذ و انتقال غیرقانونی کالا یا تجهیزات نظامی به غزه جلوگیری کنند. در این توافقنامه که دارای ۸۳ بند است با دقت به مسائلی همچون مأموریت‌ها و تعهدات طرفین همچون انواع ماشین آلات، تسلیحات و زیرساخت‌های مجاز در این محدوده اشاره شده است.

پس از حمله هفتم اکتبر، مقامات امنیتی اسرائیل ادعا کردند که یکی از مسیرهای انتقال سلاح به غزه، تونل‌های زیر زمینی محور فیلادلفیا در جنوب غربی غزه است. برهمین اساس اسرائیل با اعزام هیأتی امنیتی به قاهره خواستار استقرار نیروهای صهیونیست در این منطقه و نصب دوربین‌ها و حسگرهای نظارتی شده است. با وجود تاکید دولت راستگرای اسرائیل بر تحقق این خواسته اما به نظر نمی‌رسد دولت مصر به دلیل ملاحظات سیاسی- امنیتی تمایلی به اجرای این خواسته داشته باشد.

چرا تسلط بر این محور مهم است؟

به گزارش «اجیبت تودی» بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی درباره آخرین وضعیت کریدور فیلادلفیا گفت: «اسراییل باید کنترل کامل این محور را برای تضمین خلع سلاح در منطقه به دست بگیرد.» وی در جریان کنفرانس مطبوعاتی افزود: محور فیلادلفیا به بیان دقیق‌تر مرز جنوبی (غزه) باید تحت کنترل ما باشد. واضح است که هر سازوکار دیگری خلع سلاح مورد نظر ما را تضمین نخواهد کرد.

تنها دو هفته بعد رهبر حزب لیکود در جریان کنفرانس خبری گفت که رژیم صهیونیستی جنگ را بدون بستن روزنه‌ها و شکاف امنیتی در محور فیلادلفیا به پایان نخواهند رساند، زیر عدم کنترل بر این منطقه به معنای تداوم انتقال سلاح به غزه است. البته وی در ادامه به این موضوع اشاره کرد که هنوز تل‌آویو تصمیمی برای به دست گرفتن کنترل محور فیلادلفیا اتخاذ نکرده است. پیش از این برخی منابع خبری از چراغ سبز واشنگتن برای ورود ارتش اسرائیل به این محور مرزی خبر داده بودند. برخی منابع خبری اعلام کردند که در مرحله سوم عملیات ارتش اسرائیل در غزه، صهیونیست‌ها علاوه بر نفوذ در مناطق جنوبی غزه (به‌ویژه خان یونس) به دنبال کنترل محور فیلادلفیا در مرز مشترک غزه- مصر هستند.

در سوی مقابل مقامات قاهره اعلام کرده است که مخالفت تخلیه این منطقه از نیروهای مصری و بازگشت نظامیان اسرائیلی است و هرگونه تغییر در وضعیت این منطقه را مثابه تهدید جدی علیه امنیت ملی مصر ارزیابی خواهند کرد. سی‌ویکم دسامبر یک نماینده مجلس مصر درباره اظهارات نتانیاهو برای کنترل محور فیلادلفیا توسط اسرائیل گفت: «این اقدام حمله آشکار به توافق (کمپ دیوید) است.» به گزارش رویترز در دهم ژانویه مصر رسماً پیشنهاد اسرائیل برای افزایش نظارت نیروهای صهیونیست بر محور فیلادلفیا را رد کرد.

از ابتدای بحران هفتم اکتبر دولت السیسی به دنبال عدم تغییر وضعیت مرزی در نوار غزه و عدم کوچ اجباری ساکنان این منطقه است. کارشناسان مسائل فلسطین اشغالی معتقدند تل‌آویو به دنبال صدور بحران غزه به مصر و تکرار تجربه انتقال ساکنان بومی سرزمین فلسطین به کشورهای همسایه است. به گزارش شورای آتلانتیک تحقق این سناریو علاوه بر تشدید مساله مهاجران در مصر، می‌تواند زمینه‌ساز تقویت هسته‌های مقاومت در صحرای سینا شود.

با آغاز جنگ میان رژیم صهیونیستی و مقاومت اسلامی فلسطین در غزه، مصر از طریق کانال‌های رسمی و غیررسمی سعی کرده است این پیام را به تل‌آویو- واشنگتن منتقل کند که به هیچ وجه تن به برنامه‌هایی همچون تغییر وضعیت ژئوپلیتیکی غزه، کوچ اجباری فلسطینی‌ها به صحرای سینا و اشغال کامل این منطقه توسط ارتش اسرائیل نخواهد داد. عدم تحقق شروط سه‌گانه اسرائیل برای تغییر وضعیت سرزمینی- سیاسی غزه سبب شده است کابینه اضطرار ملی با تخفیف اهداف روزهای ابتدایی جنگ، تمرکز خود را بر کنترل خان یونس و نوار مرزی فیلادلفیا قرار دهد.

کد خبر 6099673 محمدعلی تخت رونده

دیگر خبرها

  • تحولات غزه و روابط دوجانبه محور رایزنی وزیران خارجه ایران و عمان
  • پیامدهای تسلط رژیم صهیونیستی بر محور فیلادلفیا در پی تجاوز به رفح
  • تجلیل امیرعبداللهیان از ایستادگی ملت ‌و گروه‌های مقاومت فلسطینی در برابر صهیونیست‌ها
  • حماس با پیشنهاد آتش بس موافقت کرد/ کابینۀ جنگ اسرائیل حمله به رفح را تصویب کرد!/ آمریکا: در حال بررسی پاسخ حماس هستیم
  • حمایت مغربی‌ها از تجمعات ضد صهیونیستی در دانشگاه‌های غربی
  • هراس نتانیاهو از صدور حکم بازداشت/ اسرائیل منتظر تحولات در جبهه‌های همزمان است
  • نامه حماس به گروه‌های فلسطینی پیرامون گفت‌وگوهای آتش‌ بس
  • نامه حماس به گروه‌های فلسطینی پیرامون گفت‌وگوهای آتش‌بس
  • آخرین تحولات اوکراین| درخواست کی‌یف از اروپا برای اعزام نیرو
  • تحولات اوکراین| امکان درخواست کی‌یف از اروپا برای اعزام نیرو