Web Analytics Made Easy - Statcounter

پرونده مذاکرات غیرمستقیم ترسیم مرزهای دریایی میان لبنان و فلسطین اشغالی نیز از توطئه‌های رژیم صهیونیستی علیه مقاومت لبنان و سلاح آن دور نمانده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه الاخبار، مقاومت لبنان و سلاح آن همواره بخش جدایی ناپذیر از عواملی است که بر نگرش و تصمیمات رژیم صهیونیستی درباره لبنان تاثیر می‌گذارد و در واقع مهمترین این عوامل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته موضوع تقابل حزب الله با صهیونیستها تنها مربوط به رویکرد نظامی و معادلات و قوانینی که مقاومت به دشمن صهیونیستی تحمیل کرده نیست و شامل همه موارد مرتبط با عرصه لبنان می‌شود.

اما پرونده مذاکرات ترسیم مرزهای دریایی میان لبنان و فلسطین اشغالی که چند دوره آن به صورت غیرمستقیم برگزار شده و ثروت های گازی موجود در این مرزها از جمله مواردی است که صهیونیست‌ها آن را جدا از پرونده مقاومت و سلاح آن نمی‌دانند. در واقع معادله بازدارندگی مبتنی بر سلاح‌های حزب‌الله و تمایل به استفاده از آن در صورت لزوم همان معادله‌ای است که رژیم صهیونیستی را وادار به تسلیم در مقابل لبنان و خودداری از هرگونه رویکرد افراطی می‌کند.

همانطور که گفته شد رژیم صهیونیستی صرف نظر از قدرت نظامی خود در سایه تهدیدهای حزب الله قادر به هیچگونه تشدید اوضاع در خصوص مذاکرات غیر مستقیم ترسیم مرزها و ثروت‌های گازی در این منطقه نیست. این مذاکرات از دهه گذشته تاکنون ادامه دارد و هرچند که لبنان طی این سال‌ها از ثروت‌های طبیعی خود در این منطقه دریایی محروم شده، اما صهیونیست‌ها نیز نتوانستند حقوق لبنان را پایمال کرده و به اهداف کامل خود در این پرونده برسند.

برخی تحلیلگران سوالی مطرح می‌کنند مبنی بر اینکه چرا رژیم اسرائیل طی این سال‌ها برای تصرف منطقه دریایی لبنان به گزینه نظامی روی نیاورده است؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که حضور حزب‌الله در لبنان به عنوان یک مقاومت مسلحانه در برابر رژیم صهیونیستی همانطور که در جنگ با این رژیم در سال 2000 و 2006 ثابت کرد یک تهدید بزرگ برای اسرائیل است لبنان که اجازه تجاوز به مرزهای لبنان را نمی‌دهد.

بنابراین رژیم صهیونیستی در تلاش است تا راه حل دیگری برای جلوگیری از تشدید اوضاع در همه اشکال آن با لبنان پیدا کند. البته چالش‌های رژیم صهیونیستی در لبنان تنها مربوط به گزینه نظامی نیست و همان طور که گفته شد بهره برداری از ثروت‌های گازی در منطقه دریایی مورد مناقشه این کشور یک موضوع استراتژیک برای صهیونیست‌ها به شمار می‌رود.

گفتگوی وزیر انرژی جدید اسرائیل و فرستاده آمریکا درباره مذاکرات ترسیم مرزها با لبنانسرنوشت پرونده مذاکرات ترسیم مرزی لبنان و فلسطین اشغالی با تغییر کابینه اسرائیلمذاکرات ترسیم مرزهای دریایی لبنان و رژیم صهیونیستی از سرگرفته می‌شود

در این مرحله اسرائیل تلاش می‌کند تا روایتهای رسانه‌ای مبنی بر اینکه حزب الله قادر به دفاع از مرزهای دریایی لبنان و پس گرفتن حقوق این کشور در ثروت‌های گازی آن است را پنهان کند و در این زمینه به دو شکل عمل می‌کند:

- در ابتدا رژیم صهیونیستی از هرگونه گزینه نظامی و امنیتی و یا تهدید برای تحمیل اراده خود علیه لبنان در پرونده ترسیم مرزهای دریایی و بهره برداری از ثروت‌های گازی این منطقه خودداری می‌کند. دست کم در گزارش‌ها و سناریوهایی که رسانه‌های صهیونیستی درباره این مذاکرات منتشر می‌کنند و در بازتاب مواضع مقامات صهیونیست در این زمینه روی آوردن به گزینه نظامی دیده نمی‌شود. حتی در خصوص جنگ احتمالی آینده رژیم صهیونیستی علیه لبنان و رویارویی این رژیم با مقاومت طی سالهای گذشته و به ویژه پس از شکست ارتش اسرائیل از حزب‌الله در جنگ جولای 2006 در تحلیل‌های متعددی که از رسانه‌های صهیونیستی منتشر شده است به بحث مناقشات مرزهای دریایی اشاره نمی‌شود. اما این تناقض در رویکرد صهیونیست‌ها در برابر لبنان جای تامل و بررسی دارد:

-استفاده از گزینه نظامی و زور در هر پرونده‌ای روش معمول رژیم جعلی صهیونیستی از ابتدای تاسیس آن تاکنون است؛ اما می‌بینیم که اسرائیل درباره پرونده مرزهای دریایی لبنان و فلسطین اشغالی حرفی از این گزینه به میان نیاورده است.

- تل‌آویو در ازای خودداری از تهدیدها و گزینه‌های نظامی و حتی خودداری از اشاره لفظی به این موضوع در تلاش برای حل مسالمت آمیز این پرونده است؛ اما در مقابل امتیازاتی را جستجو می کند. در این میان برخی کارشناسان معتقدند ممکن است که تل‌آویو در این زمینه حتی مجبور به واگذاری یک سری امتیازات به لبنان نیز بشود؛ مشروط به اینکه پرونده مذاکرات ترسیم مرزهای دریایی دریچه‌ای برای تکمیل روند عادی سازی روابط کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی باشد و لبنان نیز به این روند پیوندد. در واقع ادامه مذاکرات به هر شکلی یک سود استراتژیک برای اسرائیل در چندین سطح محسوب می شود و به نفع صهیونیست‌ها است که این مذاکرات ادامه پیدا کند.

اینجا برگ برنده رژیم‌صهیونیستی در مذاکرات طرف آمریکایی است که به هر شکلی از صهیونیست‌ها حمایت می‌کند. تل‌آویو تحت حمایت واشنگتن مشتاق تقابل با مقاومت لبنان به شکل دیگری است و تلاش می‌کند تا از طریق پرونده مذاکرات ترسیم مرزهای دریایی بدون و روی آوردن به گزینه نظامی جنگ با حزب‌الله را دنبال کند. درواقع آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها برنامه‌ریزی کرده‌اند که با یک ژست خوب در مذاکرات حاضر شده و چگونگی بهره برداری از ثروت‌های گازی منطقه مورد مناقشه را به سلاح حزب‌الله ربط دهند.

- از دهه گذشته تاکنون مشخص شده هر اندازه که لبنان در پرونده مذاکرات غیر مستقیم ترسیم مرزهای دریایی با رژیم صهیونیستی سخت و محکم بوده؛ اما صهیونیستها همچنان بر ورود به این مذاکرات تاکید داشتند با امید به اینکه یکی از نتایج مورد نظر آنها در این مذاکرات حاصل شود.

ناظران صهیونیست معتقدند که در صورت موفقیت در مذاکرات و تحمیل خواسته‌های خود به لبنان؛ به این صورت که این کشور از بخشی از حقوق دریایی خود چشم پوشی کند در وهله اول از نظر اقتصادی برای نفع اسرائیل خواهد بود. اما اگر لبنان از حقوق خود در این مرزها چشم‌پوشی نکند دست کم ادامه مذاکرات می‌تواند باب روابط میان این کشور با اسرائیل را باز کند؛ یعنی همان برنامه ای که تل آویو و واشنگتن از ابتدای این مذاکرات داشتند و تلاش می‌کردند تا مذاکرات مذکور به شکل مستقیم برگزار شود.

هم چنین در صورت شکست مذاکرات و حاصل نشدن هیچ گونه نتیجه‌ای، رژیم صهیونیستی تلاش می‌کند تا به روش‌های مختلفی از اعلام خاتمه این مذاکرات خودداری کند؛ همانند اتفاقی که اخیراً رخ داد. از نظر ناظران صهیونیست این مذاکرات در دو صورت به نفع اسرائیل است: اول اینکه که تل‌آویو در مذاکرات مذکور به نتایج مورد نظر برسد و دوم اینکه در صورت حاصل نشدن موفقیت حداقل این مذاکرات همچنان ادامه داشته باشد.

این اهداف برنامه‌ریزی شده آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها در پرونده ترسیم مرزهای دریایی که اخیرا کابینه جدید اسرائیل نیز به آن اشاره و اعلام کرد که در صدد ازسرگرفتن آن است مستلزم هوشیاری و دقت طرف لبنانی است که اولا از منافع و ثروت‌های دریایی خود چشم‌پوشی نکنند و در وهله دوم اجازه اجرای سناریو مورد نظر تل‌آویو و واشنگتن یعنی سوءاستفاده از مذاکرات برای کشاندن لبنان به ورطه روابط با اشغالگران را ندهند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ۸ ۳۸ درصد ۳ ۴۵ درصد مذاکرات ترسیم مرزهای دریایی لبنان و فلسطین اشغالی پرونده مذاکرات ترسیم مذاکرات ترسیم مرزها رژیم صهیونیستی گزینه نظامی ثروت های گازی دریایی لبنان صهیونیست ها حزب الله تل آویو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۸۷۶۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مواضع رژیم صهیونیستی زیر آتش سنگین رزمندگان حزب‌الله

رزمندگان حزب الله لبنان امروز (یکشنبه) شماری از پایگاه ها و تجهیزات تجسسی نظامیان اشغالگر و نیز شهرک‌های صهیونیست‌نشین در شمال فلسطین اشغالی را هدف قرار دادند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از خبرگزاری های فلسطینی، حزب الله لبنان با انتشار بیانیه ای اعلام کرد: رزمندگانش تجهیزات تجسسی اشغالگران در پایگاه نظامی رامیا را با سلاح مناسب هدف قرار دادند.

حزب الله لبنان همچنین تأکید کرد در پاسخ به جنایت رژیم صهیونیستی در حمله به روستای میس الجبل در جنوب لبنان، رزمندگانش محل استقرار توپخانه و نظامیان دشمن صهیونیستی در پایگاه نظامی الزاعوره در شمال فلسطین اشغالی را با شلیک ده ها راکت کاتیوشا هدف قرار دادند که منجر به آتش سوزی گسترده شد.

حزب الله تأکید کرد که این عملیات در راستای حمایت از ملت مقاوم فلسطین در نوار غزه و پشتیبانی از مقاومت شجاع و شرافتمند آن و در چارچوب پاسخ به جنایت هولناک دشمن صهیونیستی در روستای میس و شهادت و زخمی شدن شماری از غیرنظامیان لبنانی صورت می گیرد.

از سوی دیگر، اصابت یک راکت شلیک شده از طرف لبنان به شهرک صهیونیست نشین کریات شمونه در شمال فلسطین اشغالی، باعث به بار آوردن خسارت مالی به این شهرک شد.

مدیر این شهرک در این باره به رسانه های صهیونیست اعلام کرد که حمله راکتی مذکور باعث به بار آوردن خسارت زیاد و تخریب چند واحد مسکونی شهرک نشینان شده است.

هواپیماهای رژیم اشغالگر در واکنش به این عملیات مقاومت، اطراف روستای الطیبه در جنوب لبنان را بمباران کردند.

به گزارش ایمنا، با آغاز عملیات «طوفان الاقصی» توسط گروه‌های مقاومت فلسطین، حزب‌الله لبنان در راستای درگیر کردن بخش عمده‌ای از نظامیان صهیونیست در شمال فلسطین و کاهش فشار بر مقاومت در غزه، اقدام به انجام عملیات‌های روزانه و سنگین علیه اهداف رژیم صهیونیستی در داخل خاک فلسطین کرده است.

در این باره رسانه‌های صهیونیستی نیز بارها اعتراف کرده‌اند که حزب‌الله در شمال سرزمین‌های اشغالی فلسطین همچنان دست برتر را دارد و ارتش اسرائیل در این منطقه به دام افتاده است.

کد خبر 750900

دیگر خبرها

  • حمله پهپادی حزب الله لبنان به پایگاه «المطله»
  • حزب الله هزار و ۵۰۰ موشک به اسرائیل شلیک کرده است
  • مواضع رژیم صهیونیستی زیر آتش سنگین رزمندگان حزب‌الله
  • مواضع رژیم صهیونیستی زیر آتش سنگین حزب‌الله
  • شهادت و زخمی شدن چند لبنانی در جدیدترین حملات رژیم صهیونیستی
  • حمله موشکی حزب‌الله لبنان به پایگاه صهیونیستی
  • حمله موشکی مجدد حزب‌الله لبنان به پایگاه صهیونیستی
  • حزب‌الله لبنان یک پایگاه صهیونیستی را هدف قرار داد
  • خبر‌ها درباره پیشرفت در مذاکرات قاهره همزمان با طرح اسرائیل برای حمله به رفح
  • خبرها درباره پیشرفت در مذاکرات قاهره همزمان با طرح اسرائیل برای حمله به رفح