Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-28@07:30:37 GMT

چرا برخی گرسنه نمی‌شوند؟

تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۹۰۷۰۳

نداشتن احساس گرسنگی و بی اشتهایی می‌تواند ناشی از طیف گسترده‌ای از مسائل باشد.

خبرگزاری میزان - باشگاه خبرنگاران به نقل از بِتِر می نوشت: با صنعتی شدن جوامع و رایج شدن سبک زندگی کم تحرک در قرن ۲۱، بسیاری از مردم نگران افزایش وزن خود هستند. آن‌ها به طور مداوم حجم مواد غذایی مصرفی در وعده‌های مختلف را مورد سنجش و کنترل قرار می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر، افرادی وجود دارند که از مشکلات اشتهای خود رنج می‌برند. این موضوع می‌تواند حتی از پرخوری نیز خطرناک‌تر باشد. برخی با این سوال مواجه اند که چرا من گرسنه نمی‌شوم؟

در واقع گرسنگی یک پیام طبیعی بدن بوده که نشان دهنده کمبود انرژی و نیاز به سوخت است. بدن انسان به طور مداوم در حال کار کردن است و برای هر فرآیند خود به انرژی نیاز دارد. معده و مغز در فرآیند‌هایی احساس گرسنگی را ایجاد می‌کنند.

فقدان اشتها می‌تواند به دلیل طیف گسترده‌ای از مسائل مانند مشکلات احساسی، عوارض جانبی داروها، و حتی بیماری‌ها بروز کند. اصلی‌ترین دلایل نبود اشتها از منظر دانشمندان شامل موارد ذیل می‌شود:

۱- استرس

هر گونه استرس یک چالش جدی برای بدن است. زمانی که بدن تحت تاثیر استرس قرار دارد، مغز اقدام به آزادسازی شماری از مواد شیمیایی می‌کند که بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این مواد شیمیایی شامل آدرنالین است که باعث افزایش ضربان قلب و کند شدن روند هضم غذا می‌شود. در نتیجه فرد با کاهش اشتها رو به رو می‌شود. با این حال، خوشبختانه این تاثیر کوتاه مدت است.

با این وجود، اگر فرد برای مدت طولانی تحت استرس قرار بگیرد هورمونی به نام کورتیزول ترشح می‌شود. این موضوع باعث افزایش اشتها شده و می‌تواند به پرخوری و اضافه وزن فرد منجر شود.

۲- دارو‌ها

دارو‌ها همواره دارای طیفی از عوارض جانبی هستند که می‌تواند شامل از دست دادن اشتها نیز باشد. دارو‌های شل کننده عضلات، آنتی بیوتیک‌ها، دارو‌های ضدفشار خون، افسردگی، بیماری پارکینسون، و برخی دیگر از دارو‌ها می‌توانند باعث کاهش اشتهای فرد شوند. توصیه می‌شود در صورت مصرف دارویی که باعث کاهش اشتهای شما شده است، با پزشک مشورت کنید. پزشک در بیشتر موارد می‌تواند دارو‌های جدید را جایگزین دارو‌های قبلی کند.

۳- افسردگی

افسردگی یکی از بیماری‌های روانی رایج در قرن حاضر است. این بیماری افراد را به صورت مختلف تحت تاثیر قرار می‌دهد. در برخی افراد افسردگی باعث پرخوری و چاقی شده و در برخی دیگر این بیماری باعث از دست دادن اشتها و کاهش وزن افراد می‌شود. تحقیقات نشان داده است افرادی که به افسردگی شدید مبتلا هستند ممکن است اشتهای خود را به طور کامل از دست بدهند. اگر همزمان با تغییر در خلقیات خود، شاهد کاهش اشتها هستید مراجعه به پزشک ضروری است.

۴- سرماخوردگی و آنفلوآنزا

زمانی که فرد به سرماخوردگی و آنفلوآنزا مبتلا شده، بدن نیازمند دریافت انرژی کافی برای مبارزه با عوامل بیماری زاست. در این زمان بدن به ترشح هورمون سیتوکین اقدام می‌کند. این هورمون باعث ایجاد احساس خستگی و کاهش اشتها می‌شود. در حقیقت ترشح این هورمون باعث می‌شود فرد انرژی خود را صرف فعالیت‌های دیگر نکرده و تا زمان بهبودی استراحت کند. با این وجود، بدن همچنان به مصرف مواد غذایی برای تامین انرژی نیازمند است.

از دیگر مواردی که می‌تواند باعث کاهش اشتهای فرد شود می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:
۱- بارداری
۲- مشکلات گوارشی
۳- کم خونی
۴- پیری
۵- دیابت
۶- میگرن
۷- ابتلا به سرطان

یشتر بخوانید: افزایش احتمال ابتلا به آلزایمر در دیابتی‌ها

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: اخبارسلامت گرسنگی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: گرسنگی کاهش اشتها دارو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۹۰۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام عوامل کاهش سرقت در کرمان

  به گزارش خبرگزاری صداوسیمای کرمان ،معاون قضایی، اجتماعی وپیشگیری ازوقوع جرم دادگستری کل استان کرمان ساماندهی کارگاه های ضایعاتی و معتادین متجاهر وپایش تصویری مهمترین مولفه‌های کنترل و کاهش سرقت عنوان کرد.

مهدی قویدل درنشست شورای پیشگیری از وقوع جرم با اشاره به موضوع نشست و دستورکارهای سال ۱۴۰۳، بیان داشت: سال گذشته در مرکز استان ۱۲ جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم برگزار شده است که ۴۳ مصوبه در پی داشت و در حوزه های قضایی شهرستان ها ۱۹۴ جلسه با بیش از هزار و ۱۴۹ مصوبه تشکیل شده است.

وی با اشاره به اینکه شهرستان های زرند، رفسنجان، بم و بافت بیشترین جلسه شورای پیشگیری داشته اند، افزود: دستورکار شورای پیشگیری سه اتهام اول استان یعنی سرقت، خشونت های رفتاری و گفتاری و تصادفات است که علیرغم تلاش های همه دست‌اندرکاران در خصوص موضوع سرقت در سال ۱۴۰۲ هرچند که برخی شهرستان ها کاهش داشته است.

قویدلبیان کرد: حدود ۳۱ درصد از آمار زندانیان مربوط به جرم سرقت می باشد.

این مقام قضایی ضمن بیان اینکه در حوزه سرقت سیم برق در زمینه پیشگیری از سرقت سیم برق، شاهد تلاش های خوبی از سوی دست‌اندرکاران بودیم که اثرات مفیدی برجای گذاشت، اضافه کرد: در حوزه سیم برق در سال ۱۴۰۱ ، ۱۱ هزارو ۶۲۲ فقره سرقت و در سال ۱۴۰۲، ۷ هزارو ۵۰۰ فقره سرقت رخ داده که کاهش ۳۴ درصدی را شاهد بودیم که این کاهش در راستای اجرای طرح پیشگیری از سرقت، با همکاری دادگستری کل، شرکت برق شمال استان، نیروی انتظامی و بسیج استان بوده است.

وی با بیان اینکه بیشترین افزایش سرقت سیم برق در سال ۱۴۰۲ مربوط به شهرستان شهداد ۱۱۴ درصد وشهرستان زرند با ۲.۵ درصد بوده است، یادآور شد: شهرستان های راور، نوق، چترود وشهربابک نیز به ترتیب بیشترین کاهش سرقت سیم برق را در سال گذشته داشته اند.

وی با اشاره به اینکه حدود 250 کارگاه ضایعاتی در سطح شهر کرمان فعال است که باید به خارج از شهر منتقل شوند، افزود: ساماندهی کارگاه‌های ضایعاتی در کاهش سرقت‌ها موثر است و تاکنون مصوبات متعددی داشتیم تا این کارگاه‌ها به خارج از شهر منتقل شود و در جلسات مختلف بحث و تبادل نظر شده است.

دیگر خبرها

  • اعلام عوامل کاهش سرقت در کرمان
  • قلک پورشه خالی شد
  • ۷ نوشیدنی خوشمزه که میل به شکر را در شما به صفر می‌رساند
  • ریال عربستان در بازار آزاد ۱۶۵۶۰ تومان
  • خواص یخ هندوانه برای پوست چیست؟
  • کاهش عجیب بودجه آموزش و پرورش در سال ۱۴۰۳
  • ببینید | آشنایی با فواید خرما
  • همایش کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی در هفشجان
  • کاهش ۳۰ درصدی پرونده‌های معوق قضایی استان
  • قیمت طلا و سکه امروز ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳