Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه فارس من خبرگزاری فارس؛ رئیسی حالا رئیس‌جمهور هشتاد میلیون ایرانی است؛ وارث مشکلات پرشمار اقتصادی. افکار عمومی از وی حتی زمانی که سکان‌‌دار دستگاه قضا بود نیز انتظارات فراوانی داشت. تواتر مطالباتی که خطاب به رئیس قوه‌قضائیه در «فارس‌من» ثبت می‌شد، نمودار روشن این مدعا است. مردم عادت کرده بودند حتی مسائلی را که مشخصاً کمترین ارتباطی به عدلیه نداشت، از آقای رئیسی مطالبه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دست‌کم بخاطر اینکه پاسخگو بود.

ابراهیم رئیسی حالا وظیفه سنگینی دارد؛ جلب اعتماد میلیون‌ها ایرانی که با همه گرفتاری‌های اقتصادی و نگرانی‌های ناشی از کرونا در انتخابات شرکت کردند وظیفه دشواری است. بازگرداندن امید به جامعه، نمایش کارآمدی و مبارزه همه‌جانبه با فساد. مطالبات مردم از روز گذشته در «فارس من» آغاز شده است. آنها امیدوارند ابراهیم رئیسی همان‌گونه که در دستگاه قضائی پاسخگو بود، عمارت پاستور را نیز به مرکز رسیدگی به مشکلات خلق‌الله بدل کند.

 

این گزارش مرور تنها بخشی از داغ‌ترین مطالبات ثبت‌شده از ابراهیم رئیسی از روز گذشته در «فارس من» است.

 

اول| بانیان وضع موجود را محاکمه کنید

زندگی‌های زیادی به خاک سیاه نشست؛ سربند مشکلات فراوان اقتصادی کسی نمی‌توانست از دولتین روحانی دفاع کند. اوضاع آنقدر بد بود که عملاً خیلی‌ها را نومید کرد. مشارکت پایین‌تر از حد انتظار در انتخابات نشانه روشنی از همین آرزوهاست که در دل مردم ناپدید شد. مطالبات فراوانی حتی پیش از انتخابات برای پاسخگو کردن یا محاکمه بانیان وضع موجود به ثبت رسید؛ بخشی از مهم‌ترین آنها را می‌توانید در این گزارش مرور کنید.

مطالبه مردم اما هم‌چنان پا برجا است. آنها به‌درستی انتظار دارند صاحب‌منصبان دولتی بابت سال‌ها خسارت محض پاسخگو باشند. اگر سفره‌های خلق‌الله آب رفت، اگر شانه‌های سرپرستان خانوار زیر گرانی خمید، اگر رخسار پدرها مقابل خواسته‌های فرزندان آتشین شد. همه و همه از کوتاهی‌های مُسلم مسؤلان اجرایی است. البته که باید در واپسین روزهای اقامت در پاستور پاسخگو باشند.

 

این مطالبه نیز دقیقاً با همین رویکرد تشکیل شد؛ مطالبه‌ای که از سران قوا می‌خواهد بانیان وضع موجود را محاکمه کند: «این ملت بزرگ و رنجدیده، از نهادهای مربوطه اعم از مجلس شورای اسلامی، وزارت اطلاعات، و شخص آیت‌الله رئیسی، خواستار برخورد قاطع و مجازات برای بانیان وضع نابسامان امنیتی، اطلاعاتی و معیشتی موجود که منجر به سختی بسیار زیاد مردم شد، هستند.»

 

فرهنگ پاسخگویی دُر نایابی است. دولتی‌ها بویژه در دوران «تدبیر و امید» علاقه چندانی برای پاسخگویی به افکار عمومی نداشتند. تغییر این رویه ناگزیر و البته مطالبه جدی افکار عمومی است. امید که محقق شود.

 

دوم| یک مطالبه اقتصادی؛ به داد سهامداران بورس برسید

همان زمانی که رئیس دستگاه قضا نیز بود، این مطالبه وجود داشت. سهامداران مستأصل بازار سرمایه نومید از همیاری دولتی‌ها چنین کمپینی را در «فارس من» تأسیس کردند. کمپینی که خیلی زود توانست ده‌ها هزار امضا جمع‌آوری کند. آن روزگار ابراهیم رئیسی سکان‌دار عدلیه بود؛ البته که نمی‌توانست مداخله چندانی در امورات اقتصادی انجام دهد. همان‌زمان گروه اقتصادی با نگارش یک گزارش مفصلاً این موضوع را که چرا قوه‌قضا نباید در بورس دخالت کند نوشت.

حالا اوضاع متفاوت است؛ ابراهیم رئیسی سکان‌دار عالی‌ترین مقام عمارت پاستور شده است. کسی که البته می‌تواند با انتخاب صاحب‌منصبان با لیاقت کفه مشکلات اقتصادی را به نفع مردم تغییر دهد. مسأله بازار سرمایه یکی از آنها است. بازاری که این روزها میزبان میلیون‌ها ایرانی است؛ ایرانی‌هایی که سربند تورم‌های نجومی به دعوت ذی‌مدخلان «تدبیر و امید» خُردترین سرمایه‌هایشان را وارد بورس کردند.

 

مطالبه از آقای رئیسی پا برجاست. همین یک‌دو روز گذشته کمپین تازه‌ای خطاب به ایشان در «فارس من» ثبت شده است: «جناب آقای رئیسی ناراحتی مردم از وعده‌های عملی نشده بزرگترین سرمایه شماست. این معضلات بورس و این شما که در مناظرات قول دادید وضعیت بورس را سر و سامان خواهید داد.» در ادامه این مطالبه هم‌چنین ساز و کارهایی که می‌تواند فوراً اوضاع بورس تهران را سر و سامان دهد ذکر شده است.

 

مردم‌داری و صداقت ابراهیم رئیسی همه را امیدوار کرده است. میلیون‌ها سهامدار بورس تهران را بیشتر. آنها عمیقاً چشم‌انتظار روزهای پیش‌رو هستند. برای تحقق وعده‌های انتخاباتی. برای چشیدن طعم شیرین خدمت. همکاران من در گروه اقتصادی حتماً مطالبات شما را با صاحب‌منصبان دولت تازه در میان خواهند گذاشت. اخبار تکمیلی را در فارس دنبال کنید.

 

سوم| نه به قیمت‌گذاری دستوری خودرو

کلاف سردرگم ماجرای خودرو در دولت روحانی به نتیجه نرسید؛ انواع طرح‌های عجیب‌وغریبی که برای سامان‌دهی بازار ارائه شد دستاوردی جز تلاطم بیشتر نداشت. حالا تعبیه یک مرکب راهوار برای استفاده شخصی نیز برای خیلی‌ها به آرزو بدل شده است. نوسانات متواتر قیمت، روشن نبودن مکانیزم‌های فروش و البته ضرر و زیان هنگفتی که سهامداران نمادهای خودروساز متحمل شده‌اند، همه و همه از مواردی است که نیازمند بررسی فوری است.

پکمپین رسیدگی به بازار خودرو نیز همین روز گذشته تشکیل شد؛ بعد از علنی شدن پیروزی ابراهیم رئیسی در انتخابات. کمپینی که رسماً یک‌روزه توانست صدها امضا بعنوان حمایت جمع‌آوری کند. خواسته جدی آنها رسیدگی فوری به بازار خودرو است. بازاری که نه تولیدکننده، نه مصرف‌کننده، نه میلیون‌ها سهامدار نمادهای مرتبط از آن رضایت ندارند. البته که چنین مطالبه‌ای می‌تواند در رأس برنامه‌های اقتصادی دولت آینده قرار داشته باشد.

 

در این پویش آمده است: «در سالیان گذشته علی‌رغم افزایش چشمگیر مواد اولیه فولاد، مواد پتروشیمی، تعرفه‌های گمرکی و افزایش چندین برابر قیمت دلار، افزایش حقوق و دستمزد کارکنان و سایر هزینه‌هایی که به شرکت‌های خودروسازی وارد می‌گردد متاسفانه قیمت‌گذاری دستوری خودرو باعث شده است که خودروسازان هر سال با زیان مواجه شوند. این موضوع برای سهامداران خودروسازی قابل پذیرش نیست زیرا سرمایه‌ها در این صنعت سوخت شده است.»

 

همکاران من در گروه اقتصادی رئوس مطالبات پرشمار شما در این حوزه را نیز به تیم اقتصادی آقای رئیسی حتماً منتقل خواهند کرد. از جمله همین فقره اخیر را؛ به امید آنکه در دولت ایشان کلاف سردرگم این معضل معیشت مردم نیز حل و فصل شود.

 

چهارم| دولت آینده به داد معلولان برسد

قشر خاموش جامعه، بدنه توانمندی هستند که علیرغم همه محدودیت‌ها در عرصه‌های اجتماعی تمام‌قد حضور دارند. هوای معلولان گران‌قدر را دوچندان باید داشت. کسانی که به‌درستی دارای لیاقت حمایت‌های گسترده دولتی هستند. مطالبات فراوانی در این‌باره سابق بر این نیز در «فارس من» ثبت شد. دولت گذشته اما اهتمام چندانی برای پاسخگویی نداشت. آنقدر که گرفتاری‌ها روی هم تلمبار شد.

پیروزی ابراهیم رئیسی اما امیدها را در دل این گرامیان نیز زنده کرد. کمپین تازه آنها در «فارس من» با همین هدف شکل گرفت. در این پویش آمده است: «با کمال تأسف دولت قبل نتوانست این قانون را به درستی اجرا نماید. لذا مستدعی است نسبت به اجرایی شدن تمامی بندهای مصوب مربوط به ماده ۲۷ قانون حمایت از حقوق معلولین اقدامات عاجل لازم را به عمل آورید.»

 

همه باید به رئیس‌جمهور منتخب کمک کنند؛ عبور از خروار-خروار مشکلات اقتصادی ساده نیست. ابراهیم رئیسی اما نشان داده دست‌کم در ارتباط با مردم سرآمد است. پاسخگویی و زندگی ساده می‌تواند توده‌های مستضعف را امیدوار کند. صاحب‌منصبان آینده باید تمام‌قد نگاهبان همین امید باشند. همکاران من در تحریریه خبرگزاری تک‌تک مطالبات شما را از دولت آینده پیگیری خواهند کرد. اخبار تکمیلی را در فارس دنبال کنید.

 

گزارش از محمد آزادی

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: دولت سیزدهم خبرگزاری فارس محمد آزادی فارس من بورس اوراق بهادار ابراهیم رئیسی صاحب منصبان آقای رئیسی بانیان وضع میلیون ها روز گذشته فارس من

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۹۱۴۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: همکاری‌های دوجانبه، منطقه ای و بین المللی ایران و سریلانکا برای بی اثر کردن دشمنی ها باید تقویت شود

به گزارش حوزه سیاست و اقتصاد خبرگزاری تقریب، حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی شامگاه چهارشنبه به وقت محلی در ادامه برنامه‌های سفر رسمی یکروزه خود به سریلانکا، در نشست مشترک هیئت‌های عالی‌رتبه دو کشور ضمن ابراز خرسندی از بهره‌برداری رسمی از طرح چند منظور برق‌آبی «اومااویا»، اجرای مشترک این پروژه را یکی از نمادها و جلوه‌های همبستگی و دوستی فیمابین دو ملت توصیف کرد.

رئیس جمهور با بیان اینکه شرکت‌ها و متخصصان ایرانی آمادگی مشارکت در دیگر طرح‌ها و پروژه‌های عمرانی سریلانکا را دارند، از آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای صدور خدمات فنی-مهندسی به سریلانکا در راستای کمک به پیشرفت این کشور خبر داد و گفت: پیشنهاد می‌کنم کارگروه مشترکی با حضور وزرای مربوطه برای تسریع‌ در ارتقا روابط اقتصادی تشکیل شود. همچنین تشکیل منظم و مستمر جلسات کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی می‌تواند در ارتقای سطح روابط اقتصادی و تجاری دو طرف بسیار موثر باشد.

 رئیسی با اشاره به پیشرفت‌های جمهوری اسلامی ایران در حوزه فرهنگی، علمی و آموزشی، ضمن اعلام آمادگی کشورمان برای انتقال تجربیات ارزشمند خود به سریلانکا افزود: نیروهای جوان تحصیلکرده و باانگیزه بزرگترین ظرفیت دو کشور برای پیشرفت هستند و ایران از ارتقای سطح همکاری‌ها در حوزه جوانان استقبال می‌کند.

رئیس جمهور با بیان اینکه دو کشور از زیرساخت‌های مناسبی در صنعت گردشگری برخوردارند، همکاری در عرصه صنعت گردشگری و همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی را از دیگر زمینه‌های مورد علاقه و دارای ظرفیت برای گسترش همکاری‌های فیمابین برشمرد و اظهار داشت: غربی‌ها پیشرفت ما را نمی‌خواهند و به همین دلیل برای اعمال فشار روی کشورهای مستقل به حربه حقوق بشر متوسل می‌شوند، لذا لازم است همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی دو کشور در راستای بی‌اثر کردن این دشمنی‌ها تقویت شود.

دکتر رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تداوم نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه، با تاکید بر ضرورت اقدام هماهنگ کشورهای اسلامی و مستقل برای توقف جنایات این رژیم، رفع محاصره غزه و آغاز امدادرسانی گسترده به مردم مظلوم و مقتدر غزه گفت: بر اساس تصریح همه نظامات حقوقی اشغالگری و تجاوز به هیچ وجه برای اشغالگر حق مالکیت و مشروعیت خلق نمی‌کند، بلکه متجاوز و اشغالگر باید به فوریت اخراج، محاکمه و مجازات شود.

 «رانیل ویکرمسینگه» نیز در این نشست با بیان اینکه باور داریم فرصت مناسبی برای ارتقای بیش از پیش سطح روابط میان دو کشور ایجاد شده است، تصریح کرد: در مذاکرات مقامات دو کشور راهکارهای تقویت هر چه بیشتر مناسبات و تعاملات به دقت مورد بررسی قرار گرفت و پیشنهاد شد برای تعمیق مناسبات سیاسی فیمابین پارلمان‌های دو کشور نیز فعال‌تر عمل کنند.

رئیس جمهور سریلانکا با قدردانی از مشارکت جمهوری اسلامی ایران در بازسازی این کشور از جمله طراحی و اجرای پروژه برق‌آبی «اومااویا» گفت: امروز سریلانکا با حمایت دوستان به ویژه ایران در حال بازسازی خود و پیشرفت است. در همین راستا تصمیم گرفتیم برای تسهیل و تسریع این روند نشست بعدی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی فیمابین هر چه سریع‌تر برگزار کنیم و راهکارهای ارتقای سطح مناسبات اقتصادی را نیز مورد بررسی قرار دادیم.

وی با استقبال از پیشنهاد رئیس جمهور کشورمان برای تشکیل کار گروهی متشکل از مسئولان مرتبط برای گسترش روابط اقتصادی فیمابین خاطرنشان کرد: سریلانکا همچنین متقاضی همکاری‌های بیشتر دو ‌کشور در زمینه کشاورزی،گردشگری ، همکاری‌های علمی و آموزشی و ورزش است.

رئیس جمهور سریلانکا با ابراز علاقمندی کشورش برای تقویت همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی دو کشور گفت: اتفاقات و تحولات منطقه از محورهای مذاکرات امروز ما بود و حمله به کنسولگری ایران در سوریه را محکوم کردیم، زیرا آن را حمله به همه معاهدات و حقوق بین‌المللی می‌دانیم. همچنین درباره حقوق مردم فلسطین و غزه نیز گفتگوهای مهمی داشتیم؛ دو کشور بر ضرورت توقف کشتار و جنایات رژیم صهیونیستی در غزه توافق دارند و باور دارند که هیچ بهانه‌ای تداوم این جنایات را توجیه نمی‌کند. موضع رسمی سریلانکا در مورد مسئله فلسطین، تشکیل کشور مستقل فلسطینی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رئیسی: تحریم‌ ایران به نتیجه نرسیده
  • ایران تحریم‌ناپذیر است
  • حسینی: نمایندگان منتخب مجلس دوازدهم در مجموع انقلابی هستند + فیلم
  • رئیس‌جمهور: ایران می‌تواند به فرآوری معادن در آفریقا کمک کند
  • رئیس‌جمهور: سفر به پاکستان و سریلانکا در مقطع فعلی پیام مهمی داشت
  • رئیسی: همکاری‌های دوجانبه، منطقه ای و بین المللی ایران و سریلانکا برای بی اثر کردن دشمنی ها باید تقویت شود
  • رئیسی: همکاری‌ها برای بی‌اثر کردن دشمنی‌ها علیه دو ملت ایران و سریلانکا باید تقویت شود
  • رئیسی: روابط ایران و سریلانکا افزایش یابد
  • رئیسی در مسجد جامع «کالپیتی»: امروز همگان حقوق فلسطینیان را مطالبه می‌کنند
  • رئیسی: امروز همگان حقوق فلسطینیان را مطالبه می‌کنند