Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-27@23:48:09 GMT

رئیسی اصولگراست اما تندرو نیست

تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۹۳۹۶۱

 در ایران، انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد. رقابت میان چهار نامزد در جریان بود. اما، مدعی اصلی، ابراهیم رئیسی است. برخی او را جانشین معتمد برای آیت الله خامنه ای می دانند. رئیسی به خاطر نقض حقوق بشر، تحت اعمال تحریم های امریکا و اتحادیه اروپا قرار دارد.

در رابطه با برنامه های رئیسی باید گفت که او تحریم های اعمالی علیه ایران را امکان فراهم شده برای توسعه تولید داخلی در عرصه های گوناگون (اقتصاد مقاومتی) می داند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او حامی اسلام گرایی در بسیاری از عرصه ها و برای نمونه، در عرصه آموزش عالی است و حامی اصلی سانسور اینترنت بشمار می رود. رئیسی همچنین، از نیتش برای سه برابر کردن مزایا برای طبقه کم درآمد و ایجاد شش میلیون فرصت شغلی سخن گفته است. در عرصه سیاست خارجی، او قصد برقراری ارتباط با تمام کشورها به غیر از اسرائیل را دارد. به گفته عباس عراقچی، سخنان رئیسی رئالیستی است و او خواهان همکاری با جامعه بین الملل است.

نکته قابل توجه این است که محمود احمدی نژاد در روز برگزاری انتخابات، اعلام کرد که رای نمی دهد، زیرا نتیجه انتخابات روشن است. به گزارش ISPA، یک روز قبل از برگزاری انتخابات، 63.7 درصد از افراد از رئیسی حمایت کردند. و این در حالی است که 42 درصد از مردم قصد مشارکت در انتخابات را داشتند.

مردم ایران نگران وضعیت اقتصادی دشوار، بیکاری، تورم، فساد، مشکلات در عرصه کشاورزی و خشکسالی هستند. از این رو، پرسش اصلی این است که آیا دولت جدید قادر خواهد بود، برنامه اقتصادی مناسبی را برای خروج از این بحران ها در پیش بگیرد؟ به احتمال زیاد، برنامه با تضعیف تحریم ها مرتبط خواهد بود، زیرا بدون آن، تغییر وضعیت داخلی کشور بسیار دشوار خواهد بود.

الکساندر ماریاسوف، سفیر روسیه در ایران در سال های 2001 الی 2005 میلادی و کارشناس کلوپ والدای، معتقد است: «تمامی مقامات رسمی از آیت الله خامنه ای گرفته تا روحانی از مردم خواستند تا در انتخابات شرکت کنند. از این رو، این احتمال مطرح است که رئیسی در دور اول انتخابات پیروز شود. رقیبان رئیسی چندان معروف نیستند. اکثر زبدگان سیاسی ایران و از جمله اصولگرایان حامی رئیسی هستند. شکست دولت روحانی در توافق هسته ای به تحکیم مواضع اصولگرایان منجر شده است».

رئیسی از روحانی به خاطر شکستش در سیاست و اقتصاد انتقاد می کند، اما آیا خود رئیسی می تواند، این مشکلات را حل و فصل کند؟ بدون حل و فصل برنامه هسته ای، حاصل شدن پیشرفت های جدی در اقتصاد غیرممکن است. بدون تزریق سرمایه گذاری های خارجی و ورود تکنولوژی های نوین به کشور، کمترین تحولی در عرصه اقتصادی ایران ایجاد نخواهد شد. از این رو، رئیسی باید به مذاکرات وین ادامه دهد. افزون بر این که شخص آیت الله خامنه ای نیز حامی ادامه مذاکرات وین است.

محافل مشخصی از تندورها همواره، مخالف مذاکرات پیرامون توافق هسته ای بوده اند و می گویند که نباید در برابر امریکا نرمشی نشان داد. اما، رئیسی با وجود آن که اصولگراست، اما باید عمل گرایانه رفتار کند. در مجموع، احتمال دارد که موضع ایران در مذاکرات وین سخت تر شود. روحانی در مقایسه با رئیسی سازش پذیرتر است.

در رابطه با دیدگاه های رئیسی باید گفت که او اصولگراست، اما تندرو نیست. او در پست ریاست جمهوری باید موازنه را میان اصولگرایان و عمل گرایان برقرار کند. اما، باید خاطر نشان کرد که او به اراده رهبری رفتار خواهد کرد. در حال حاضر، همه چیز به این منوط است که رئیسی خود را در پست ریاست جمهوری چگونه نشان خواهد داد.

منبع: راسیسکایا گازتا (روسیه) / تحریریه دیپلماسی ایرانی

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۹۳۹۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایگاه ایران را در عرصه نبرد فرهنگی و اقتصادی تثبیت کنیم/ مسئولان از تولید ملی حمایت کنند

ایسنا/فارس نماینده ولی فقیه در استان فارس با بیان اینکه چه بخواهیم یا نخواهیم، درگیر جنگ اقتصادی و فرهنگی هستیم، گفت: باید جایگاه خود را در عرصه نبرد فرهنگی باید در این دو عرصه جنگ اقتصادی و جنگ فرهنگی جایگاه خود را در دنیا به گونه‌ای تثبیت کنیم که هیچ‌کس جرأت تعرض به ملت ایران را نداشته باشد.

آیت‌الله لطف‌الله دژکام امروز، ۷ اردیبهشت در خطبه‌های نماز جمعه شیراز ضمن توصیه به رعایت تقوای الهی گفت: چاره کار بشریت برای حل مشکلات دنیا و آخرت خود این است که با تقوا باشد و خدا را در نظر بگیرد که اگر خدا فراموش شد و هرکس به فکر خود، منافع و لذات خودش باشد و باعث مزاحمت برای دیگران باشد، جامعه بشری روی سعادت را نخواهید دید.

وی با ذکر این نکته که ما چه بخواهیم یا نخواهیم در عرصه یک جنگ قرار گرفته‌ایم، جنگی که یک طرف آن طرفداران اسلام، قرآن و ارزش‌های اصیل انسانی هستند و طرف مقابل هم دشمنان خدا، شیطان‌پرست‌ها، خودپرست‌ها و دنیا پرست‌ها قرار دارند، افزود: در این عرصه جنگ یک نوع مبارزه نداریم بلکه دشمن جنگ ترکیبی در هر عرصه‌ای از زندگی مسلمانان ایرانی به راه انداخته است.

امام جمعه شیراز یادآور شد: در عرصه جنگ نظامی به دلیل دفاع مقدس، مقداری با تجربه هستیم و دستمان جلو است، اما جنگ اقتصادی جنگی است که امروز به شدت درگیر آن هستیم و هنوز راه بسیاری داریم تا بتوانیم در جهان جایگاه خود را به عنوان یک قدرت اقتصادی تثبیت کنیم و تا زمانی که به آن نقطه نرسیدیم، این جنگ به ما تحمیل خواهد شد.

آیت‌الله دژکام عرصه دیگر جنگ را، نبرد فرهنگی دانست و افزود: در این عرصه هم دشمن تلاش خودش را می‌کند و ما هم مقاومت خودمان را نشان می‌دهیم. البته در عرصه جنگ فرهنگی گاهی پیشرفت داریم و گاهی دشمنان خود را نشان می‌دهند و باید در این دو عرصه جنگ اقتصادی و جنگ فرهنگی جایگاه خود را در دنیا به گونه‌ای تثبیت کنیم که هیچ‌کس جرأت تعرض به ملت ایران را نداشته باشد.

وی در ادامه کارگران را سربازان جنگ اقتصادی و معلمان را سربازان جنگ فرهنگی عنوان کرد و از آنان خواست تا میدان مبارزه در جنگ اقتصادی و فرهنگی را به نفع کشورمان تغییر دهند.

امام جمعه شیراز در عرصه جنگ اقتصادی آیات قرآن کریم را یادآور شد و گفت: طبق آیات قرآن باید بدانیم که دشمنی که امروز علیه ما وجود دارد، بسیار قدیمی است و مختص زمان امروز نیست و هر زمان امت اسلامی خواسته مستقل باشد، این جنگ شروع شده است.

آیت‌الله دژکام با اشاره به سفر رئیس جمهور کشورمان به پاکستان اظهار کرد: آمریکا به پاکستان می‌گوید ایران تحریم است و با آنان معامله نکنید و رسماً وزارت خارجه آمریکا به پاکستانی‌ها تذکر داد که با ایرانی‌ها معامله نکنید و همین مسئله را در آیه ۷ سوره منافقون می‌خوانیم که کافران گفتند با مسلمانان معامله نکنید تا از اسلام دست بردارند. بنابراین جنگ طولانی است و بیش از ۱۴۰۰ سال که با جهان کفر می‌جنگیم البته معلوم است که نتوانستند امت اسلامی را نابود کنند و بعد از این هم پرچم اسلام برافراشته‌تر، عزت مسلمانان روزافزون‌تر و دشمنان اسلام هر روز خوارتر و زبون‌تر خواهند شد.

عضو مجلس خبرگان رهبری نخستین نکته در جنگ اقتصادی را خداباوری دانست و افزود: باید باور داشته باشیم که در این جهان همه کاره خداست. آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها گمان می‌کنند که این ثروت‌ها متعلق به خودشان است اما ما به آنان نشان می‌دهیم که ثروتشان در دست خداست و اگر کسی این باور را تقویت نکند، در میان جنگ کم می‌آورد.

۸ راهکار رهبری در جنگ اقتصادی

وی با بیان اینکه برای داشتن استقلال و آزادی چاره‌ای جز مقاومت و ایستادگی وجود ندارد، گفت: در عرصه جنگ اقتصادی رهبر معظم انقلاب ۸ کار را به عنوان الزامات اقتصاد مقاومتی دستور فرمودند که در کشور اجرایی شود پس برای اینکه بخواهیم در این عرصه تلاش کنیم باید این ۸ کار را دنبال کنیم و در صورت انجام آن‌ها، مسلما پیروز خواهیم شد.

آیت‌الله دژکام نخستین کار را حمایت مسئولان از تولید ملی عنوان کرد و افزود: مدیران در کشور هر جنسی را که می‌خواهند مصرف کنند، از اجناس ایرانی باشد. در برخی از جلسات مشاهده می‌کنیم که از اجناس خارجی استفاده می‌شود در صورتی که این اقدامات به کشور آسیب می‌زند بنابراین باید از تولید ایرانی استفاده کنیم و یکی از راه‌های جهش تولید همین است.

وی یادآور شد: گاهی بحثی مطرح است که کیفیت جنس ایرانی مناسب نیست اما تجربه کرده‌ایم وقتی مصرف یک کالا جدی می‌شود خریدار می‌تواند به تولید کننده بگوید که جنست باید بهتر شود و تولید از نظر کیفی هم رشد می‌کند.

امام جمعه شیراز، راهکار دوم را افزایش بهره‌وری برشمرد و گفت: در رابطه با بهره‌برداری مناسب از سرمایه‌های خود چه انسانی و چه مادی و مالی ضعف داریم و در جنگی که قرار داریم باید جلوی اسراف گرفته شود.

وی سومین مورد توجه به بحث سرمایه‌گذاری در تولید دانست و گفت: اگر کسی پول دارد به جای اینکه بخواهد به دلالی بپردازد به سرمایه‌گذاری تولیدی بپردازد. مدیریت باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت و دلالی را تعطیل کند و این نکته قابل توجه بانک‌ها و همه مدیران باشد.

آیت‌الله دژکام همچنین از مردم خواست تا از اجناس داخلی استفاده کنند و سپس ادامه داد: امسال، سال جهش تولید با مشارکت مردم است. اگر مردم ما جنس ایرانی بخرند به معنی این است که به تولیدکننده ایرانی کمک می‌کنند. اگر کسی قدرت سرمایه‌گذاری در تولید ندارد حداقل از جنس ایرانی استفاده کند. شاید بهره‌مندی از جنس خارجی در مواردی بیشتر باشد اما با استفاده از آن ضرر به خودمان می‌زنیم. برای این موضوع باید برنامه‌ریزی داشته باشیم و مردم هم مصرف کالای داخلی را جدی بگیرند و جلوی جنس قاچاق گرفته شود تا بتوانیم به تولید یک سروسامانی دهیم.

امام جمعه شیراز پنجمین راهکار را اصلاح الگوی مصرف و ششمین مورد را ترویج فرهنگ عنوان کرد و افزود: فرهنگ کار در عرصه جنگ فرهنگی هم مطرح است و باید سند فرهنگ کار به میدان آورد.

وی با بیان اینکه هفتمین راهکار ایجاد اشتغال است، افزود: وضع ما در ایجاد اشتغال بد نیست اما باید فارغ‌التحصیلان جویای شغل تلاش زیادی کنیم تا اشتغال ایجاد شود.

آیت‌الله دژکام با تصریح اینکه هشتمین راهکار هم مبارزه با فساد اقتصادی است، گفت: در خصوص مبارزه با فساد اقتصادی جدای از سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی رهبر معظم انقلاب یک فرمان ۸ ماده‌ای صادر کردند. روز گذشته هم رئیس جمهور گفتند که در مبارزه با فساد با هیچ‌کس تعارف نداریم و باید جدی دنبال شود. رهبر معظم در این فرمان ۸ ماده‌ای فرموده‌اند همه حتی کسانی که منصوب از طرف رهبری هستند، باید کارشان شفاف باشند و پاسخ دهند. فساد یک‌باره رخ نمی‌دهد و اژدهای هفت سر است و یک سر آن را بزنیم یک سر دیگر در می‌آورد و باید با فساد مبارزه شود.

امام جمعه شیراز تأکید کرد: از این جهت در چارچوب فرمان ۸ ماده‌ای رهبر معظم، حامی دولت و دستگاه‌های قضایی و مقننه برای مبارزه با فساد هستیم و محکم با مفسدان و کسانی که وضع اقتصادی کشور را به‌هم‌ می‌ریزند مخالف هستیم و اعلام انزجار می‌کنیم.

وی با بیان اینکه اگر می‌خواهیم به این موارد عمل کنیم، باید تقوا داشته باشیم و تقوا هم یعنی دست پاکی گفت: کسانی که در مدیریت‌های نظارتی و مبارزه با فساد قرار دارند، مراقب باشند که شیطان خیلی فریب دهنده است، برخی اوقات یک تغییر اولویت بیشتر داده نمی‌شود.

مبارزه با فساد را جدی‌تر دنبال کنیم

آیت‌الله دژکام برخی از منویات رهبر معظم انقلاب در فرمان ۸ ماده‌ای که تأکید دارند با کسانی که فساد بزرگ می‌کنند، مبارزه جدی شود، یادآور شد و گفت: گاهی اوقات یک مورد کوچک را در بوق و کرنا می‌کنیم اما فساد بزرگ را ندیده می‌گیرید و اسم این کار را با مبارزه با فساد می‌گذاریم که این کار اشتباه است و اگر از روی غرض باشد، خود مظهر فساد است.

وی در خطبه دوم نماز جمعه شیراز برخی از مناسبت‌های پیش‌رو را مثل روز فرهنگ پهلوانی، روز شوراها، روز جهانی کار و کارگر و روز معلم را یادآور شد: ارج و منزلت معلم بر کسی پوشیده نیست اما سئوال اینجاست که چرا معلم آن‌قدر مهم شد؟ مسلما اهمیت جایگاه معلم به‎خاطر نقش تعلیم و تربیت است. اگر آن‌ها تربیت نکنند جامعه انسانی تبدیل به جامعه حیوانی می‌شود و فرق انسان و حیوان در همین تربیت و تعلیم است که خودش را نشان می‌دهد. از این جهت باید به مسئله تعلیم و تربیت و وظیفه دستگاه آموزش و پرورش بار دیگری توجه ویژه کنیم.

به گفته امام جمعه شیراز، در برش استانی نقشه مهندسی کشور اولین مسئله‌ای که مدنظر قرار گرفته است سبک زندگی اسلامی و ایرانی است. اگر فرزندان ما بزرگ شوند و تفاوت بین مرز ایران همیشه پایبند به فرهنگ و ارزش‌ها و آن طرف که از قدیم مخالف ارزش‌های اصیل انسانی بوده‌اند، را نفهمند و در رفتار خود نشان ندهند، ضرر بزرگی کرده‌ایم.

وی با تأکید بر ضرورت حفظ فرهنگ ایرانی اسلامی تأکید کرد: نباید فرزندان خود را مطابق فرهنگ کسانی که به اسرائیل موشک می‌دهد تا سفارت ایران را خراب کند، تربیت کنیم بلکه باید مطابق فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی خودمان تربیت کنیم و این کار معلمان است.

آیت‌الله دژکام با ابراز امیدواری از اینکه سند تعلیم و تربیت و سند نقشه مهندسی استان فارس اجرایی شود، بر ضرورت توجه به این مسئله در سال ۱۴۰۳ تأکید کرد و افزود: مسلما از نظر صنفی هم معلمان و هم کارگران خواسته‌هایی دارند که در راستای عدالت است و باید هر چه در راستای عدالت است، حمایت کنیم چون اگر حمایت نکنیم پیرو قرآن نیستیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می‌دهد؟
  • مسئولان به بازخورد انجام وظایف خود در انتخابات توجه کنند
  • خودروی وزیر تندرو اسرائیلی چپ کرد / عبور از چراغ قرمز
  • وزیر تندرو صهیونیستی پس از واژگونی خودرویش به بیمارستان انتقال یافت
  • لازمه ورود به عرصه ورزش، ورزیدگی اخلاقی است
  • جایگاه ایران را در عرصه نبرد فرهنگی و اقتصادی تثبیت کنیم/ مسئولان از تولید ملی حمایت کنند
  • صنایع استان بوشهر به مسئولیت اجتماعی خود عمل کنند
  • اقتدار امروز در عرصه‌های مختلف مرهون خون شهدا و رشادت‌های آنهاست
  • مهاجری خطاب به ذوالنور: از رئیسی حساب‌کشی کنید
  • مهاجری خطاب به ذوالنور: از رئیسی و دولت حساب‌کشی کنید