Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@00:12:25 GMT

نانوتله‌هایی که کروناویروس را فریب می‌دهند!

تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۹۷۴۷۴

نانوتله‌هایی که کروناویروس را فریب می‌دهند!

پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود، نانوتله‌هایی را طراحی کرده‌اند که می‌توانند به کروناویروس متصل شوند و آن را خنثی کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از نانومگزین، نانوتله‌هایی که از "سلول‌های کروی ریه"(LSCs) ساخته شده‌اند، در یک آزمایش جدید توانستند به کروناویروس متصل شوند و آن را خنثی کنند تا بدین ترتیب، به پاکسازی ویروسی و کاهش زخم ریه ماکاک‌های مبتلا به کووید-۱۹ بپردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درمان با نانوتله‌ها توانست در برابر ظهور انواع ویروس، موثر واقع شود.

کروناویروس هنگامی به یک سلول وارد می‌شود که پروتئین خوشه‌ای آن بتواند به گیرنده موسوم به "ACE۲" روی سطح سلول متصل شود. یک ترکیب طبیعی که از سلول‌های بنیادی اپیتلیال ریه و سلول‌های مزانشیمی ساخته شده است، به بیان ACE۲ می‌پردازد و آنها را به وسایل نقلیه بی‌نقص برای فریب دادن ویروس تبدیل می‌کند.

"که چنگ"(Ke Cheng)، از پژوهشگران این پروژه گفت: اگر به پروتئین خوشه‌ای کروناویروس به عنوان یک کلید و به گیرنده ACE۲ سلول به عنوان یک قفل نگاه کنیم، کار ما با نانوتله‌ها، غلبه بر ویروس به واسطه قفل‌های تقلبی است تا ویروس نتواند قفلی را که امکان اتصال به سلول‌های ریه را فراهم می‌کند، پیدا کند. قفل‌های تقلبی، به کروناویروس متصل می‌شوند و از ورود و تکثیر آن در سلول‌ها پیشگیری می‌کنند. سیستم ایمنی بدن نیز بقیه مراقبت‌ها را انجام می‌دهد.

چنگ و همکارانش در "دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی"(NC State) و "دانشگاه کارولینای شمالی در چپل هیل"(UNC-CH)، این ترکیب جدید را در نانوساختارهایی مجهز به گیرنده ACE۲ و پروتئین‌های ویژه روی سطح سلول ریه به کار گرفتند.

آنها تایید کردند که پروتئین خوشه‌ای به گیرنده‌های ACE۲ روی تله‌ها متصل شده و سپس یک نمونه کروناویروس را برای آزمایش روی یک مدل موش به کار گرفتند. تله‌ها به واسطه درمان استنشاقی به بدن رسانده شدند. نانوتله‌های به کار گرفته شده در موش‌ها پس از تزریق نخستین دوز، به مدت ۷۲ ساعت در ریه‌ها باقی ماندند و پاکسازی ویروس شبیه‌سازی شده را تقویت کردند.

نهایتا یک سازمان پژوهشی، یک بررسی آزمایشی را روی یک نمونه ماکاک انجام داد و دریافت که درمان استنشاقی با نانوتله‌ها، پاکسازی ویروس را تقویت می‌کند و التهاب و فیبروز را در ریه‌ها کاهش می‌دهد. اگرچه هیچ مسمومیتی در موش‌ها یا ماکاک‌ها مشاهده نشد اما برای انتقال این درمان به آزمایش‌های انسانی و تعیین دقیق نحوه پاکسازی نانوتله‌ها توسط بدن، بررسی‌های جدیدی مورد نیاز است.

چنگ گفت: این نانوتله‌ها در اصل ارواح سلولی هستند و یک دوز از ترکیب جدید می‌تواند حدود ۱۱ هزار نمونه از آنها را تولید کند. به کار گرفتن میلیون‌ها نمونه از این تله‌ها، سطح ناحیه اتصال تقلبی را برای به دام انداختن ویروس افزایش می‌دهد و کوچک بودن، آنها را به میان‌وعده‌های کوچکی برای درشت‌خوارها تبدیل می‌کند؛ در نتیجه این نانوتله‌ها به صورت کارآمد پاک می‌شوند.

پژوهشگران، سه مزیت نانوتله‌ها را مطرح کردند. نخست اینکه آنها را می‌توان به واسطه درمان استنشاقی، به صورت غیرتهاجمی به ریه‌ها انتقال داد. دوم اینکه از آنجا که هیچ موجودی در نانوتله‌ها زندگی نمی‌کند، می‌توان آنها را به راحتی در بلندمدت حفظ کرد. نهایتا این که نانوتله‌ها از قبل در سایر آزمایش‌های بالینی به کار می‌رفته‌اند؛ بنابراین احتمال استفاده از آنها در آینده نزدیک نیز افزایش می‌یابد.

این پژوهش، در مجله "Nature Nanotechnology" به چاپ رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کووید 19 سلول نانو کرونا در جهان همه باهم علیه کرونا نانوتله ها سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۹۷۴۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت

عباس جمالی٬ مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان گفت: واکسن نوافلوپاد ۵۰۳ بر اساس ویروس‌های آنفولانزای فوق حاد پرندگان در گردش ایران و منطقه خاورمیانه ۲.۳.۴.۴ Clade که مهمترین سویه آن در حال حاضر H۵N۸ بوده ساخته شده است و حداکثر شباهت آنتی ژنی با ویروس‌های بیماری زای حال حاضر کشور را دارا است.

او افزود: از این رو جهت پیشگیری از بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان به ویژه سویه H۵N۸ در گله‌های مرغ اجداد مادر تخم گذار و بوقلمون مورد مصرف قرار می‌گیرد. واکسن نوافلوپاد ۵۰۳ حاوی ویروس غیر فعال (کشته) شده آنفولانزای (H۵N۳) به میزان حداقل HAU ۱۰۲۴ است که در ترکیب با ادجوانت روغنی به عنوان یک القا کننده قوی آنتی بادی ساخته شده است.

مدیر عامل این شرکت دانش بنیان اظهار کرد: این واکسن به دلیل دارا بودن مقدار بهینه آنتی ژن قادر به القا آنتی بادی ضد ویروس آنفولانزای فوق حاد پرندگان (H۵N۳) حداقل معادل ۶۴ سه هفته پس از واکسیناسیون بوده که بر اساس مستندات سازمان جهانی بهداشت دام (OIE) منطبق با حفاظت کامل از گله طیور در برابر این ویروس بیماری زا است.

جمالی با اشاره به طریقه مصرف این واکسن بیان کرد: تزریق ۵۰ میلی لیتر یک دوز زیر پوست گردن یا تزریق عضلانی در سینه پرنده سالم در سه هفتگی و بالاتر، تزریق یادآور ۳ الی ۴ هفته پس از تزریق اول توصیه می‌شود. در صورت نیاز تزریق دوز یادآور ۶ ماه پس از تزریق دوز دوم انجام شود. برنامه واکسیناسیون باید چهار هفته قبل از شروع تخم گذاری کامل شود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول های بنیادی»
  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول‌های بنیادی خونساز»
  • PSG چقدر بد بود، بردن بارسلونا فریب‌مان داد
  • سلیمی نمین: همه حواسشان باشد فریب تندروها را نخورند / هدف تندروها بالاکشیدن خودشان است /نیاز به مجلس عقلانی داریم نه شعاری
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید
  • کشف تکنیکی جدید برای تغییر گروه خونی اهدایی
  • یافته‌های پژوهشگران برای افزایش ظرفیت دیالیز برای بیماران
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید!
  • اقدام مشکوک باشگاه پرسپولیس در خصوص ۲ ستاره | سانسور خودخواسته یا فریب بزرگ؟