Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@18:00:26 GMT

تاثیر ۲ پدیده بر لبه فضا

تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۹۸۲۴۵

تاثیر ۲ پدیده بر لبه فضا

گروهی از محققان در مطالعه اخیرشان اظهار کرده‌اند، شراره خورشیدی و صائقه به طور غیرمنتظره‌ای بر لبه فضا تاثیر می‌گذارند.

به گزارش ایسنا و به نقل از تی ای، دانشمندان برای اولین بار تأثیرات همزمان توفان‌های تندری و شراره‌های خورشیدی را در منطقه D یونوسفر کره زمین بررسی کرده‌اند. آنها دریافتند شراره‌های خورشیدی و صائقه‌های حاصل از توفان تندری سبب ایجاد تغییرات خاصی در لبه فضا می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توفان تندری یا تندرتوفان(Thunderstorm) نوعی از آب و هوای آشفته‌ است که ویژگی آن حضور آذرخش و اثر صوتی آن در جو زمین به نام تندر است. ابرهای نسبت داده شده به طوفان تندری در هواشناسی، ابرهای کومولونیمبوس هستند. توفان‌های تندری معمولاً با باران شدید، باد شدید و گاهی با دانه‌های ریز برف یا تگرگ همراهی می‌شوند و گاهی نیز بدون بارش رخ می‌دهند.

در این مطالعه محققان از داده‌های جمع آوری شده توسط رادار "Incoherent Scatter Radar" رصدخانه آرسیبو، ماهواره‌ها و ردیاب‌های صائقه در پورتویکو استفاده کردند. گفتنی است رادار رصد خانه آرسیبو به دلیل فرو ریختن این تلسکوپ در دسامبر سال ۲۰۲۰ دیگر در دسترس نیست. سال گذشته رصدخانه مشهور "آرسیبو" که شامل یک بشقاب بزرگ و یک گنبد بود که با کابل‌های فولادی نگه داشته شده بود و چندی بود که کابل‌های آن فرسوده شده بودند، فرو ریخت. خبرها حاکی از آن است که پورتوریکو مبلغ هشت میلیون دلار را برای بازسازی تلسکوپ رادیویی "آرسیبو"  اختصاص داده است.

"کیتانو ال دا سیلوا"(Caitano L. da Silva) استادیار فیزیک دانشگاه نیومکزیکو گفت: نتایج این مطالعه واقعاً هیجان انگیز است. یکی از موارد کلیدی که در این مقاله نشان دادیم این است که علامت‌های ناشی از صائقه و شراره‌های خورشیدی کاملاً متفاوت هستند. مورد اول تمایل به ایجاد تخلیه چگالی الکترون دارد، در حالی که مورد دوم سبب یونیزه شدن می‌شود. یافته‌های این مطالعه تأکید می‌کند که برای درک کامل اتصال مناطق جوی، انرژی ورودی از پایین(از توفان‌های تندری) به یونوسفر پایین باید به درستی محاسبه شود. ارزش اطلاعات جمع‌آوری شده توسط رصدخانه آرسیبو بسیار زیاد است و داده‌های جمع آوری شده توسط آن طی این چندین سال‌ به عنوان ابزاری تحول آفرین برای تعیین کمیت اثرات صائقه در یونوسفر پایینی خواهند بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: فضا شراره خورشیدی صائقه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۹۸۲۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصاویر بارش ماهی از آسمان یاسوج؟

تعداد بازدید : 0 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی کیفیت 480 بازدید 7 پس از طوفان شدید یاسوج، تصاویری از بارش ماهی از آسمان یاسوج منتشر شده است. بارش جانوران یا حیوانات | raining animals، پدیده نادر در تغییرات آب وهوایی است که به‌طور علمی مورد آزمایش قرار نگرفته‌است، ولی تئوری‌هایی همچون انتقال ماهی و قورباغه توسط گردباد در مسافت طولانی و رهاسازی آن درهوا برای توجیه پدیده از طرف گروهی از دانشمندان داده شده‌است. از موارد جدید این رخداد به بارش ماهی در طول یک ماه در ژاپن در سال ۲۰۰۹ اشاره کرد. با این حال شواهدی از احتمال ساختگی بودن این اتفاق در ویدیوی یاسوج قابل مشاهده است. باید منتظر توضیح مسئولین بود. این ویدیو را می‌بینید.

دیگر خبرها

  • تصاویر بارش ماهی از آسمان یاسوج؟
  • بررسی و مطالعه تقسیم استان‌های غربی و شرقی تهران
  • حد کم کردن وزن چقدر است؟
  • چرا زنان بیشتر از مردان عمر می‌کنند؟
  • نمایشگاه کتاب کارناوال شادی است
  • انسان‌تباران دنیسووا چه کسانی بودند؟ (+عکس)
  • اسلام هراسی پای شهردار مسلمان لندن را هم گرفت
  • آن چه علم به تازگی درباره قاعدگی زنان کشف کرده است
  • افزایش ۶ سال به طول عمر با این سبک زندگی
  • چرا تمدن‌ها با گذشت زمان شکننده‌تر می‌شوند؟ (+عکس)