Web Analytics Made Easy - Statcounter

تیمی از محققان آمریکایی و دانمارکی با تمرکز بر روی ماده سفید مغز که نیمی از این عضو بدن را تشکیل می‌دهد، روشی جدید برای درمان افسردگی یافتند.

به گزارش برنا؛  به نقل از مدیکال اکسپرس، تیمی از محققان وابسته به چندین موسسه در آمریکا و دانمارک با مقایسه هزاران تصویر MRI با داده‌های ژنتیکی درباره نقشی که ماده سفید در عملکرد مغز بازی می‌کند، به نتایج جدیدی دست یافته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نتایج این مطالعه در مجله ساینس منتشر شده است؛ این گروه تجزیه و تحلیل خود را از داده‌های تصویربرداری ژنتیکی و عصبی از تقریبا ۴۴ هزار نفر شرح می‌دهد.

کریستوفر فیللی با همکاری دانشکده پزشکی دانشگاه کلرادو در این مقاله موارد مربوط به مطالعه ماده سفید مغز و اقداماتی را که تیم با این تلاش جدید انجام داده است، بیان می‌کند.

فیللی تاکید می‌کند تحقیقات قبلی نشان داده است ماده سفید مغز به منظور اتصال مناطق مختلف ماده خاکستری به یکدیگر است. تا همین اواخر بیشتر تحقیقات انجام شده بر روی مغز شامل بررسی قسمت‌های مختلف ماده خاکستری بوده است بدون توجه به این واقعیت که ماده سفید تقریبا نیمی از مغز انسان را تشکیل می‌دهد؛ تحقیقات قبلی همچنین نشان داده است که ماده سفید در بعضی مواقع پیوند‌هایی را ایجاد می‌کند که به شکل تراکت‌هایی در می‌آیند که قسمت‌های جداگانه مناطق ماده خاکستری را به هم متصل می‌کنند.

در این تلاش جدید محققان تصمیم گرفتند تا در مورد نقش ماده سفید در عملکرد مغز به طور کلی بیشتر بدانند. برای این منظور آن‌ها سوابق ۴۴ هزار نفر را مورد بررسی قرار دادند، این اطلاعات شامل تصویربرداری مغز با روش MRI و اطلاعات ژنتیکی بود؛ محققان آن‌ها را پس از بررسی الگوها، مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.

محققان دریافتند که آن‌ها قادر به شناسایی ناهنجاری‌های ژنتیکی و ساختاری بودند که با اختلالات روانپزشکی و عصبی همراه بوده است و نیز برخی از صفات دیگر که با بیماری‌ها ارتباط ندارند. با تمرکز بر پنج ریزساختار مبتنی بر تصویر در ۲۱ مجرا ماده سفید، آن‌ها توانستند بیش از ۱۵۰ قسمت از ژنوم را که بر ریزساختار ماده سفید تاثیر می‌گذارد، شناسایی کنند؛ همچنین با محدود کردن تجزیه و تحلیل خود به ۴۲ مکان که با ساختار دستگاه ماده سفید مرتبط هستند، آن‌ها توانستند ۱۰۹ انجمن مکان جدید ایجاد کنند؛ این گروه همچنین توانست ژن‌هایی را که مسئول فعالیت‌های مربوط به ماده سفید در مغز بوده و توسط دارو‌های خاصی به منظور کمک به بیماران مبتلا به اختلالات مانند افسردگی و زوال عقل مورد هدف قرار گرفته‌اند، جدا کند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: بازی مغز مغز انسان افسردگی افسردگی ماده سفید مغز ماده سفید مغز ماده سفید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۹۹۰۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کهگیلویه و بویراحمد از معضل خودکشی رنج می‌برد

زینب زاهدی مدرس و مشاور دانشگاه آزاد اسلامی در گفت وگو با خبرنگار استانی ایسکانیوز از کهگیلویه و بویراحمد به سابقه بحث خودکشی پرداخت و افزود: خودکشی در تاریخ سابقه طولانی دارد. در یونان باستان و روم به عنوان روشی قابل قبول در شکست نظامی تلقی می‌شد. این عمل در تمام ادیان قبیح و زشت و ناپسند و غیر قابل پذیرش برای دینداران می‌باشد.

وی افزود: خودکشی عملی عمدی است که باعث مرگ فرد می‌شود. این کار پدیده پیچیده ای است که می‌تواند علل گوناگون داشته باشد. مهم‌ترین علل خودکشی ناامیدی، اختلالات روانی، نظیر افسردگی، اختلال دوقطبی، اختلال طیف اوتیسم، اختلالات فیزیکی مانند سندرم و خستگی مزمن، شکست عاطفی، اعتیاد به الکل و مواد مخدر، فقر فرهنگی و اقتصادی می‌باشد.

ایشان افزودند: ۱/۵ درصد مرگ و میرهای سراسر دنیا به دلیل‌ خودکشی است. این آمار ۱۲ در ۱۰۰۰۰۰ نفر است. میزان خودکشی عموما در مردان بیشتر از زنان می‌باشد. در خیلی از کشورها خودکشی در سن ۷۰ سال و در برخی از کشورها بین ۱۵ تا ۳۰ سال است. اروپا بالاترین نرخ خودکشی را دارد. سالانه ده تا بیست میلیون خودکشی ناموفق وجود دارد. در آسیا کشورهای قزاقستان، کره جنوبی، هند، ژاپن و سریلانکا به ترتیب بیشترین آمار خودکشی را دارند.
ایران رتبه ۱۵۵ در جهان را دارد و روزانه بین ۴ تا ۹ نفر در ایران خودکشی می‌کنند. معمولا ۶۲ درصد خودکشی‌ها منجر به مرگ می‌شوند.

وی درباره خودکشی در استان خاطر نشان کرد: آمار خودکشی در جغرافیای ایران نسبت به تراکم جمعیت متفاوت است. با توجه به جمعیت استان کهگیلویه و بویراحمد، خودکشی در این استان آمار قابل ملاحظه‌ای دارد. مهم‌ترین دلایل خودکشی در استان وضعیت فرهنگی، اقتصادی، افسردگی و اختلال روانی می‌باشد.

ایشان خاطرنشان کرد: اگر به دو مولفه یعنی فرهنگ و زیست محیطی آنان توجه شود بیماری افسردگی و اختلالات روانی قابل کنترل و درمان است. روند زیست محیطی و فرھنگی در استان به وفور دیدہ می‌شود. فضای مجازی اطلاعات فزاینده‌ای را به ذهن جوانان ما داده و ذهن آنها راکت کرده است، همین اطلاعات فزاینده باعث ایجاد شکاف نسلی شده است. با توجه به تاثیرگذاری فضای مجازی و ترویج فرهنگ غربی، جوانان و نوجوانان پدر و مادرشان را از خودشان جدا می‌کنند زیرا این تفکر درک نشدن از سوی والدین در ذهن آن‌ها نهفته شده است. عقیده نوجوانان این است که کسی به آنها توجه نمی‌کند. احساس عدم توجه در نوجوانان موجب می‌شود تا آنها احساس پوچی کنند و با توجه به کلیپ و فیلم ھای مبتذل و دروغین توقعات از خودشان بالا می‌رود. این احساس یاس و ناامیدی باعث می‌شود که آنها تمایلی به ادامه این راہ نداشته باشند.

خبرنگار: الهام سادات هاشمی اصل

انتهای خبر/

کد خبر: 1228787 برچسب‌ها خودکشی دانشجویان

دیگر خبرها

  • ارتباط افسردگی و بیماری‌های قلبی ‌وعروقی
  • مطالعه استفاده از نانوذرات در درمان سرطان ریه در مرکز لیزر و پلاسمای اهواز
  • عوامل موثر بر قیمت طراحی سایت ۱۴۰۳
  • کهگیلویه و بویراحمد از معضل خودکشی رنج می‌برد
  • خوردنی هایی که افسردگی می‌آورند
  • افتتاح ۱۶ پروژه شاخص در مجموعه صفه، اقدامی موثر در ارتقای صنعت گردشگری
  • روش های موثر برای از بین بردن آسیب‌های ناشی از بدخوابی
  • افتتاح کتابخانه مرکزی رشت در رشد و بالندگی فرهنگی گیلان موثر است
  • پیشرفت‌های شهرداری مبارکه نتیجه تعامل موثر با شورای شهر است
  • پیش‌بینی تازه درباره قیمت ارز، طلا، مسکن و خودرو