Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری و ششمین دوره انتخابات شوراهای شهر و روستا به پایان رسید و طبق اعلام وزارت کشور، از کل واجدان شرایط حضور در انتخابات که ۵۹ میلیون و ۳۱۰ هزار و ۳۰۷ نفر بودند، کل آرای مأخوذه ۲۸ میلیون و ۹۳۳ هزار و ۴ نفر بود که مشارکت ۸/۴۸ را نشان می‌دهد.

با توجه به نرخ مشارکت منتشرشده از سوی ستادهای انتخاباتی استان‌ها، ۸ استان خراسان جنوبی، خراسان شمالی، ایلام، سیستان‌وبلوچستان، گلستان، کهگیلویه‌وبویراحمد، کرمان و مازندران مشارکت بالای ۶۰ درصد را داشتند و در مجموع مشارکت در ۲۰ استان بالاتر از میانگین کشوری ثبت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نگاهی دقیق‌تر به این آمار نشان می‌دهد خراسان جنوبی، خراسان شمالی، ایلام، سیستان‌وبلوچستان، گلستان، کهگیلویه‌وبویراحمد و کرمان در رتبه‌های اول مشارکت اما جزو استان‎های محروم‌ هستند.

بیشترین و کمترین مشارکت
در میان ۳۱ استان، بالاترین سهم مشارکت در انتخابات مربوط به خراسان‌جنوبی است. این استان با ثبت ۲۲/۷۴ مشارکت در جایگاه اول قرار گرفت و بعد از آن، خراسان‌شمالی با ۶۴ درصد و ایلام با ۶۳ درصد قرار دارند. در مقابل تهران، کردستان و البرز به ‌ترتیب با نرخ ۳۴، ۴/۳۴ و ۴۲ درصد کمترین نرخ مشارکت را در این انتخابات ثبت کردند.

رئیس ستاد انتخابات خراسان‌جنوبی با اشاره به رتبه اول مشارکت در این استان می‌گوید: بیش از ۵۶۹ هزار نفر در خراسان‌جنوبی واجد شرایط رأی‌دادن در این دوره از انتخابات بودند که تعداد کل آرای ماخوذه در استان ۴۲۲ هزار و ۵۹۹ رأی بوده است.

ناصر خوش‌خبر می‌افزاید: سربیشه با ۷/۱۰۰ درصد، طبس با ۲/۱۰۰ درصد و خوسف با ۸۱/۹۴ درصد جایگاه اول تا سوم را از نظر میزان مشارکت به‌خود اختصاص دادند و علت بالاتربودن میزان مشارکت برخی شهرستان‌ها از ۱۰۰ درصد، اخذ رأی از افراد غیربومی (غیرساکن) در این شهرستان‌ها بوده است.

خوش خبر با بیان این که تعداد آرای باطله استان ۱۰۸۳ مورد است، اظهار می‌کند: این عدد نسبت به حضور حداکثری مردم عدد پایینی را به‌خود اختصاص داده است. تعداد تعرفه‌های به‌کار گرفته‌شده ۷۱۰ هزار برگه است که ۴۲۳ هزار و ۶۸۲ تعرفه استفاده شده و ۸۶ هزار و ۳۱۸ برگه نیز ذخیره مانده است. در مقابل آمارخراسان جنوبی بعد از تهران، کردستان با بیش از ۳۷درصد مشارکت کمترین نرخ مشارکت را در میان استان‌ها ثبت کرد. رئیس ستاد انتخابات کردستان به همشهری می‌گوید: مجموع آرای ماخوذه ۴۵۱ هزار و ۵۹۰ رای است که از این تعداد ۳۳۳ هزار و ۷۳۴ آرای صحیح به صندوق ریخته شده است. آرای باطله نیز ۱۱۷ هزار و ٨۵٦ رای است. محمدابراهیم زارعی بالاترین مشارکت در استان را متعلق به شهرستان دیواندره می‌داند و می‌افزاید: ۳۷ /۰۴ درصد مردم‌کردستان در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری شرکت کردند. شهرستان دیواندره با ۶۱/۵۰ درصد مشارکت در صدر مشارکت استان قرار دارد.

کمترین میزان مشارکت در استان نیز با ۲۶/۴۱ درصد در شهرستان سنندج روی داده است. به‌گفته وی، مجموع تعداد واجدان شرایط رأی دادن در استان یک‌ میلیون و ۲۱۹ هزار و ۱۲٦ نفر بوده است.

مشارکت بالا در پایتخت اقوام ایران
همزیستی اقوام در استان‎های مختلف یکی از موضوعات جالب توجه درباره ایران است. تهران، خراسان‌شمالی، قزوین، خوزستان و گلستان از استان‌هایی هستند که اقوام گوناگونی در آنها خانه‌ گزیده‌اند و در کنار هم زندگی می‌کنند. مشارکت مردم در این استان‌ها هم موضوعی مهم و البته توجه‌برانگیز است. در این دوره از انتخابات مردم استان‌هایی که از آنها یاد کردیم به جز تهران مشارکت قابل توجهی داشتند. در خراسان‌شمالی ۶۴ درصد، خوزستان ۶۰/۴۷ درصد، قزوین ۵۲ درصد و گلستان ۶۲ درصد از مردم در انتخابات شرکت ‌کرده‌اند. ترکیب اقوام در هریک از این استان‌ها متفاوت است و این موضوع در هرکدام دلیل‌ خاص خود آن استان را دارد. میزان مشارکت مردم این استان‌ها در انتخابات نیز بسته به ویژگی‌های اجتماعی و سیاسی هر استان با هم فرق دارد. گلستان به‌عنوان پایتخت اقوام ایران از استان‌هایی بود که مردم آن مشارکت زیادی در انتخابات داشتند.

به‌گفته هادی حق‌شناس، استاندار گلستان از مجموع یک‌ میلیون و ۳۵۴ هزار نفر واجد شرایط رأی در استان بیش از ۸۲۵ هزار نفر یعنی ۶۲ درصد واجدان شرایط در انتخابات سیزدهمین دوره ریاست‌جمهوری شرکت کردند.

معاون سیاسی امنیتی استانداری گلستان درباره دلایل این مشارکت به همشهری می‌گوید: ترکمن، کرد، بلوچ، ترک، سیستانی، طبری و دیگر اقوام کشور در گلستان با هم زندگی مسالمت‌آمیزی دارند. همین موضوع هم موجب شدکه مشارکت مردم در انتخابات بالا باشد.

احسان مکتبی با بیان این که رقابت اقوام برای حضور در شوراهای شهر و روستا موجب شده است تمایل به شرکت در انتخابات هم زیاد باشد و مردم استان در مقایسه با دیگر استان‌ها ۱۰ تا ۱۵ درصد مشارکت بیشتری نیز داشته باشند، می‌افزاید: البته این موضوع جنبه منفی ندارد و مردم استان به حدی از مدارا و تساهل رسیده‌اند که همدیگر را بپذیرند و فهم مشترکی از زندگی داشته باشند.

وی درباره این موضوع که برای حفظ همین میزان مشارکت مردم استان، دولت آینده چه برخوردی با مطالبات آنها باید داشته باشد، می‎گوید: در گلستان یکی از نیازهای زیرساختی، آب است و به‌جز اطراف گرگان و ناهارخوران باقی گلستان خشک، بیابانی و کم‌آب است. در دهه‌های گذشته هم به‌دلیل برداشت بی‎رویه منابع آب زیرزمینی استان کاهش جدی یافته است. با این حال هیچ تامین اعتباری برای رفع این مشکل انجام نشده و با صرف همین آب اندک برای کشاورزی مشکلات آبی استان وخیم‎تر شده است.

در این شرایط به‌نظر می‌رسد دولت آینده باید حقوق مردم را جدی بگیرد و به مطالبه‌های آنها توجه کند.

مسئولیت سنگین مسئولان در قبال مرزنشینان
۱۶ استان کشور مرزی هستند؛ استان‌هایی که شهروندان‌شان پیش از انتخابات در گفت‌وگو با همشهری مهم‌ترین مطالبه‌خود را توجه به ظرفیت‌های مرزی اعلام کرده بودند. مشارکت شهروندان این استان‌ها در انتخابات هم نشان می‌دهد آنها به عملکرد دولت و شوراهای شهر و روستا امیدوار هستند تا بلکه بخشی از مشکلات‌شان حل شود. در میان استان‌های مرزی به جز کردستان که آمار مشارکتی زیر ۴۰ درصد داشت، آذربایجان شرقی و غربی، کرمانشاه و خوزستان نرخ مشارکت بالای ۴۰ درصد و استان‌های اردبیل، خراسان رضوی، گیلان، مازندران، هرمزگان، بوشهر، گلستان، سیستان‌وبلوچستان، ایلام، خراسان شمالی و جنوبی نرخ مشارکتی بالای ۵۰ درصد را به ثبت رساندند.

فرماندار نیمروز در سیستان‌وبلوچستان با بیان اینکه ۸۶ درصد مردم این شهرستان در انتخابات مشارکت داشته‌اند به همشهری می‌گوید: مردم شهرستان با این حضور حماسی ضمن دفاع از جمهوریت نظام، وفاداری خویش را به اثبات رساندند. محمد علی قهرمانی‌ تأکید می‌کند این مشارکت بالا، مسئولیت و وظیفه خدمتگزاران مردم به‌ویژه منتخبان انتخابات را برای رفع مشکلات و دغدغه‌های آنها سنگین‌تر کرده است. او اظهار امیدواری می‌کند با وحدت و همدلی دلسوزان نظام فارغ از دسته بندی‌های معمول پاسخ شایسته و مناسبی به این حضور حماسی و رفع محرومیت‌های استان و شهرستان داده شود.

نرخ مشارکت بالای استان‌های دریایی
مرزهای دریایی ایران در ۲ سوی کشور شاهراه‌هایی برای تجارت و سفر هستند. انتخابات در استان‌هایی که همسایه دریا هستند در این دوره با مشارکت قابل توجهی(نسبت به میانگین کشور) همراه بود. مردم گیلان با ۵۷ درصد، گلستان ۶۲ درصد، خوزستان۶۰/۴۷ درصد، هرمزگان ۵۸ درصد، سیستان‌وبلوچستان ۶۲ درصد و بوشهر ۶/۵۸ درصد در انتخابات روز جمعه گذشته شرکت کردند. مردم‌مازندران در این میان حضوری ۶۰ درصدی داشتند و از ۲ میلیون و ۴۷۴ هزار و ۲۰۵ نفر واجد شرایط شرکت در انتخابات، یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر پای صندوق‌های رأی حاضر شدند.

معاون سیاسی امنیتی استاندار مازندران درباره دلایل مشارکت بالای مردم این استان در انتخابات به همشهری می‌گوید: مردم مازندران در دهه‌های گذشته همیشه حضوری پررنگ در رخدادهای سیاسی کشور داشته‌اند. اما سطح سواد مردم، نزدیکی شهرها به روستا‎ها، میزان تحرک مردم استان، جمعیت دانشجوی استان، در کنار حس رقابت در انتخابات شوراها به شور انتخاباتی استان کمک کرده است.

حسین حسن‎نژاد با بیان این که نباید نقش رسانه‌ها و فعالان اجتماعی استان را در تشویق مردم به شرکت در انتخابات نادیده گرفت، اظهار می‌کند: در کنار این موارد خود انتخابات ریاست‌جمهوری و تبلیغات و رقابت نامزدهای آن هم فضای جذابی برای مردم ایجاد کرد که موجب حضور پرشورتر آنان در انتخابات شد. وی درباره این که دولت آینده چه برخوردی باید با مطالبات مردم مازندران داشته باشد، می‌گوید: نامزدهای ریاست‌جمهوری برنامه‌های خود را مطرح کردند و مردم یکی از برنامه‌ها را بیشتر پسندیدند و کاندیدای مورد نظرشان را انتخاب کردند. اما به‌نظر من مهم‌ترین کار دولت افزایش انسجام مردم با سیاست‌های دولت و حفظ ارتباط مردم با دولت است. مردم باید به شکلی جدی در برنامه‌های دولت نقش داشته باشند تا دولت بتواند پیکره اجتماعی را حفظ کند.

معاون سیاسی امنیتی استاندار مازندران درباره مهم‌ترین نیازهای مازندران نیز اظهار می‌کند: استان یک طبیعت بکر اما بسیار آسیب‌پذیر دارد. حفظ این طبیعت در کنار نگهداری از منابع آب بسیار مهم است، زیرا می‌تواند موجب افزایش بهره‌وری اقتصاد کشاورزی و اشتغال در این بخش شود. اگر این اتفاق رخ دهد، می‌توان با افزایش صنایع تبدیلی به بیشتر شدن اشتغال کمک کرد. موضوع دیگر توجه ویژه دولت به منطقه آزاد مازندران است. کارهای ایجاد منطقه از سوی دولت انجام شده و با پیگیری آن می‌توان مشوق ‎های جدید سرمایه‌گذاری را به استان آورد. حسن‌نژاد با اشاره به اهمیت مازندران در زمینه گردشگری می‌افزاید: دولت باید توجه داشته باشد که مازندران فقط جمعیت ساکن خود را ندارد و همواره یک جمعیت مازاد به‌عنوان گردشگر در آن سکونت دارند. به همین دلیل این استان به زیرساخت‌های عمومی و خدماتی بیشتری نیاز دارد.

انتخابات در استان‌‎های خراسان رضوی و قم
مردم استان‌های مذهبی همواره شرکت در انتخابات را موضوعی عقیدتی محسوب می‌کنند و به‌دلیل اعتقاداتی که دارند پای صندوق‌های رأی حاضر می‎شوند. امسال مردم استان‌‎های خراسان رضوی با ۵۴ درصد، قم ۵۳ درصد، فارس ۴۸ درصد و یزد با ۳۶/۵۸ درصد حضور قابل‌قبولی در انتخابات ریاست‌جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا داشتند.

مطالبه شهروندان استان‌های صنعتی
صنعت در برخی استان‌ها مانند آذربایجان‌شرقی، اصفهان، البرز، تهران، چهارمحال و بختیاری، قم، مرکزی، فارس و یزد فعال‌تر است و سهم گسترده‌ای را در اشتغال به‌خود اختصاص داده‌ که اغلب آنها مشارکت خوبی در انتخابات داشتند. شهروندان اغلب این استان‌ها هم توجه به مشکلات واحدهای صنعتی و ارائه تسهیلات به این بخش را از دولت آینده خواستار هستند. رئیس ستاد انتخاباتی فارس به‌عنوان یکی از این استان‌های صنعتی با بیان اینکه یک میلیون و ۷۱۱ هزار ‌ و ۴۲۷ نفر از واجدان شرایط استان در انتخابات اخیر شرکت کرده‌اند به همشهری می‌گوید: مشارکت این استان در انتخابات مجلس یازدهم حدود ۴۲ درصد بود و به‌طور کلی شاهد افزایش مشارکت مردم در انتخابات اخیر بودیم. ‌احمد احمدی‌زاده با بیان اینکه مشارکت اهالی شیراز حدود ۳۳ درصد و کل استان ۴۸ درصد بوده است، می‌افزاید: مردم به برنامه‌های نامزدهای انتخاباتی ریاست‌جمهوری و شوراهای شهر و روستا رأی دادند. حالا منتخبان باید به این برنامه‌ها عمل کنند و این مهم‌ترین نکته‌ای است که می‌تواند سرمایه اجتماعی را تقویت کند. او با اشاره به پهناوربودن استان فارس از نظر تقسیمات استانی اظهار می‌کند: مشکلات معیشتی، رسیدگی به کسب‌و کارها و موانع اقتصادی مهم‌ترین خواسته مردم فارس است.

***

نگاهی به فهرست مشارکت استان‌ها در انتخابات اخیر ریاست‌جمهوری و شوراهای شهر و روستا نکات مهمی در پی دارد؛ استان‌های محروم و مرزی بالاترین جایگاه مشارکت را ثبت‌ کرده‌اند. از سوی دیگر استان‌هایی با اقلیت‌های مذهبی یا قومیت‌ها هم پای صندوق رأی حضوری فعال داشته‌اند. این موضوع بار سنگینی را روی دوش دولت و شوراهای آینده می‌گذارد تا برای حفظ سرمایه‌های اجتماعی تلاش کنند و پاسخ درخوری به اعتماد مردم بدهند.

منبع: روزنامه همشهری

منبع: آفتاب

کلیدواژه: انتخابات ریاست جمهوری شوراهای شهر و روستا همشهری می گوید سیستان وبلوچستان شرکت در انتخابات ریاست جمهوری خراسان جنوبی مشارکت بالای خراسان شمالی واجدان شرایط میزان مشارکت استان ها مشارکت مردم استان هایی نرخ مشارکت دولت آینده مردم استان برنامه ها مهم ترین هزار نفر ۶۲ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۰۳۰۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس مهم است؟

چند روزی بیشتر تا برگزاری دور دوم انتخابات مجلس باقی نمانده و بالاخره تکلیف ۴۵ کرسی باقی مانده مشخص خواهد شد. ممکن است بیشتر مردم تصور کنند که انتخابات پایان یافته در حالی که چنین نیست و با توجه به این که کرسی های باقی مانده اکثرا به شهرهای بزرگی چون تهران تعلق دارند اهمیت حضور مردم در همه پرسی ۲۱ اردیبهشت را دو چندان می‌کند.

مشارکت پُرشور مردم در حوزه‌هایی که به دور دوم کشیده شده اهمیت بسزایی دارد چرا که نماینده‌ای با پشتوانه رأی بالا قطعاً مؤثرتر از نماینده‌ای است که پشتوانه رأی بالایی ندارد. همچنین زمانی که مجلس قوی باشد، قدرت نظارت بالایی خواهد داشت و می‌تواند تخطی از اجرای قوانین را به خوبی شناسایی کرده و به دستگاه‌ها و مسؤولان اجرایی کشور گوشزد کند که در ریل قانون حرکت کنند.

این انتخابات در ۲۲ حوزه «تهران، شمیرانات، اسلام‌شهر و پردیس» «تبریز، آذرشهر و اسکو»، «شبستر»، «میانه»، «پارس‌آباد، بیله‌سوار و اصلاندوز مغان»، «سمیرم»، «لنجان»، «کرج، اشتهارد و فردی»، «بیرجند، درمیان و خوسف»، «مشهد و کلات»، «آبادان»، «رامهرمز و رامشیر»، «خدابنده»، «زنجان و طارم»، «شیراز و زرقان»، «مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد»، «کرمانشاه»، «گنبدکاووس»، «خرم‌آباد و چگنی»، «قائم‌شهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی»، «ملایر» و «ورامین» برگزار خواهد شد. 

چه کسانی می‌توانند در مرحله دوم رای دهند؟

کسانی که در مرحله اول انتخابات رای نداده باشند، در مرحله دوم می‌توانند رای دهند. کسانی که در مرحله اول رای داده‌اند فقط در همان حوزه انتخابیه می‌توانند رای دهند.

براساس تبصره ۴ ماده۱۰ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، «کلیه رأی‌دهندگان مرحله دوم منحصراً در حوزه انتخابیه‌ای که در مرحله اول انتخابات رأی داده‌اند شرکت خواهند نمود و کسانی که در مرحله اول در هیچ یک از حوزه‌های انتخابیه رأی نداده باشند در مرحله دوم انتخابات می‌توانند شرکت کنند.»

مردم با مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس به وظیفه شرعی و سیاسی خود عمل کنند

غلامرضا مصباحی مقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره اهمیت مشارکت مردم در دور دوم انتخابات گفت: در انتخابات دور دوم مجلس مردم برای هر کرسی دو گزینه برای انتخاب دارند و این کار را برای آنان آسان‌تر می‌کند. 

او افزود: مردم باید با مشارکت بیشتری نسبت به دور اول در انتخابات شرکت و بار دیگر به تکلیف دینی،سیاسی و اجتماعی خود عمل کنند.

مصباحی مقدم متذکر شد: آینده چهار سال بعدی قوه مقننه به دست مردم است وانتخاب برای تعیین تکلیف چهل و پنج کرسی باقی مانده مجلس اهمیت بسزایی دارد .

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: از احزاب و تشکل‌های سیاسی تقاضا دارم تا به صورت مشترک لیست بدهند تا کاندیداها پشتوانه سیاسی و اجتماعی محکم‌تری داشته باشند.

انتخابات دور دوم مجلس نقش بسزایی در آینده چهار سال بعد کشور دارد

همچنین قدرتعلی حشمتیان رئیس خانه احزاب در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره اهمیت مشارکت مردم در دور دوم انتخابات مجلس گفت: از ابتدای انقلاب اسلامی انتخابات‌های بسیاری در کشور برگزار شده و مردم همواره با مشارکت بالا پای صندوق‌های رأی آمده‌اند. 

او افزود:در کشور ما مسئولان با انتخاب مردم مشخص می‌شوند و احزاب و تشکل‌های سیاسی باید مردم را به شرکت در انتخابات تشویق و نقش آنان را در عرصه های مهم کشور پررنگ‌تر کنند.

حشمتیان متذکر شد: امیدوارم که انتخابات آینده شاهد مشارکت بیشتری از مردم باشیم چرا که این دوره از انتخابات نقش پررنگی در شیوه شکل گیری مجلس و سرنوشت جامعه دارد لذا از آحاد جامعه تقاضا داریم به همه پرسی چند روز آینده بی تفاوت نباشند.

حشمتیان درباره چینش هیات رئیسه مجلس دوازدهم افزود: در مجلس دوازدهم شاهد رقابت بین جریان‌های اصولگرایی هستیم و معتقدم که اتحاد شورای وحدت و ائتلاف در شکل گیری هیات رئیسه آینده نقش پررنگی دارد .

رئیس خانه احزاب تاکید کرد: بعد از اعلام نتایج انتخابات دور دوم می‌توانیم با اطمینان بیشتری درباره ترکیب هیات رئیسه مجلس گمانه زنی کنیم.

مشارکت بالای مردم مجلسی قوی می‌سازد 

علی‌اکبر علیزاده نماینده مجلس نیز در گفت‌وگویی با اشاره به اهمیت دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم اظهار کرد: از آنجایی که مجلس شورای اسلامی در همه حوزه‌ها مجاز به قانون‌گذاری است و در جمهوری اسلامی ایران جایگاه بالایی دارد، مشارکت بالای مردم در انتخابات باعث تشکیل مجلسی قوی می‌شود.

وی افزود: نباید اینگونه تصور شود که مشارکت مردم در دور دوم انتخابات اهمیتی ندارد؛ مشارکت پُرشور مردم در حوزه‌هایی که به دور دوم کشیده شده است، بسیار اهمیت دارد. نماینده‌ای که با پشتوانه رأی بالا راهی مجلس شود، قطعاً مؤثرتر از نماینده‌ای خواهد بود که پشتوانه رأی بالایی نداشته است.

نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر مشارکت در انتخابات بالا باشد، مجلسی قوی به وجود می‌آید و اگر مجلس قوی و با پشتوانه رأی بالا باشد، دولت‌ها چاره‌ای ندارند جز اینکه در ریلی که مجلس می‌گذارد، حرکت کنند.

علیزاده تصریح کرد: همچنین زمانی که مجلس قوی باشد، قدرت نظارت بالایی خواهد داشت و می‌تواند تخطی از اجرای قوانین را به خوبی شناسایی کرده و به دستگاه‌ها و مسؤولان اجرایی کشور گوشزد کند که در ریل قانون حرکت کنند.

منتخب مردم دامغان در مجلس دوازدهم ادامه داد: هنوز ۴۵ نماینده مجلس دوازدهم مشخص نشده است و از آنجایی که این افراد قطعاً تأثیر زیادی بر مجلس آینده خواهند داشت، بر این اساس نباید کسی تصور کند که دور دوم انتخابات مجلس فاقد اهمیت است.

وی اظهار کرد: مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی بسیار مؤثر است چراکه آیت الله مدرس هم یک نماینده بود و بر این اساس حتی یک نماینده روی مجلس تأثیر دارد و نباید دور دوم انتخابات مجلس کم اهمیت جلوه داده شود؛ برای مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم نیز باید رسانه‌ها به ویژه صداوسیما امکان تبلیغات برابر را برای داوطلبان دور دوم انتخابات فراهم کنند.

نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی گفت: باید اهمیت دور دوم انتخابات به خوبی برای مردم تبیین شود تا مردم در حوزه‌های انتخابیه‌ای که انتخابات به دور دوم کشیده شده است، حضور پُر شوری پای صندوق‌های رأی داشته باشند. تبیین و آگاهی‌بخشی به مردم، مهم‌ترین کاری است که باید مورد توجه باشد.

علیزاده اظهار کرد: در نظام جمهوری اسلامی ایران حضور و مشارکت مردم در عرصه‌هایی مانند انتخابات اهمیت زیادی دارد و امیدواریم مردم مشارکت بالایی در مرحله دوم انتخابات مجلس داشته باشد.

توصیه رهبر معظم انقلاب درباره اهمیت مشارکت مردم در انتخابات 

مقام معظم رهبری درباره اهمیت حضور مردم در انتخابات فرموده اند: خیلی‌ها ممکن است پای صندوق‌ها نیایند؛ به‌خاطر این‌که حوصله‌اش را ندارند، وقتش را ندارند، درست اهمیت قضیه را نمی‌دانند، متوجه تأثیر رأی خودشان نیستند یا به کسی که به او اطمینان و اعتماد کنند، نرسیده‌اند؛ یا کسی را هم که شناخته‌اند، نپسندیده‌اند؛ لذا نمی‌آیند. تلاش شما - خانواده‌ها و دوستان‌تان - باید این باشد که مشارکت را به معنای حقیقی کلمه حداکثری کنید.

ایشان همچنین فرموده اند: در زمینه‌ی مشارکت مردم، هر طور که می‌توانید، روی خانواده‌ها و دوستان‌تان کار کنید. مشارکت، یکی از اساسی‌ترین مسائل است. حضور مردم برای پیشرفت و صیانت کشور لازم است. نه این‌که اگر عده‌ی زیادی شرکت نکردند، اینها به نظام «نه» گفته‌اند؛ به‌هیچ‌وجه این‌طوری نیست. آنهایی که به‌خاطر نه گفتنِ به نظام نمی‌آیند، درصد خیلی کمی‌اند. یک عده به‌خاطر بی‌حالی نمی‌آیند؛ یک عده به‌خاطر بی‌حوصلگی نمی‌آیند؛ یک عده روز جمعه کار دیگری دارند و نمی‌آیند؛ اینها را شما راه بیندازید والا کسانی که معتقد به نظام و قانون اساسی نیستند و دلشان برای بیگانگان و نفوذ آنها پر میزند و منتظر آمدن بیگانگان هستند، درصد بسیار کمی‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی احزاب و تشکل‌ها

دیگر خبرها

  • چرا مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس مهم است؟
  • مهاجری خطاب به ذوالنور: از رئیسی حساب‌کشی کنید
  • مهاجری خطاب به ذوالنور: از رئیسی و دولت حساب‌کشی کنید
  • رئیس جمهوری با حدود یکصد اتهام
  • کنایه مهاجری به ذوالنور: اگر می‌خواهید همین مجلس ضعیف، ضعیف تر نشود از دولت و شخص رئیس‌جمهور حساب کشی کنید
  • سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
  • حمایت‌های بیشتر معاونت توسعه روستایی مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری از حوزه روستایی
  • پایان ریاست قالیباف نزدیک است؟
  • سیستان و بلوچستان بالاترین ظرفیت معادن را دارد
  • ویکتور اوربان: با شرایط خاصی جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۵ تمام می‌شود