Web Analytics Made Easy - Statcounter

در آخرین روزهای فعالیت تیم مدیریتی دولت دوازدهم در وزارت اقتصاد، مباحث مختلفی از جمله تامین منابع بودجه و همچنین برخی انتصابات در زیرمجموعه‌های وزارت اقتصاد به گوش میرسد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم،‌ انتشار گزارشی از سوی بانک مرکزی در خصوص افزایش 28 هزار میلیارد تومانی پایه پولی در اردیبهشت ماه یکی از اخباری بود که محافل کارشناسی را با شوک جدی رو به رو کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

همزمان با اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری و نزدیک شدن به روزهای پایانی دولتِ روحانی، بانک مرکزی تازه ترین گزارش از تحولات اقتصاد کلان را منتشر و اعلام کرد که رشد نقطه به نقطه نقدینگی در اردیبهشت ماه، 38.8 درصد شده است.
بنابراین حجم نقدینگی در اردیبهشت ماه سال جاری به 3 هزار و 601 هزار میلیارد تومان رسیده است، همچنین رشد ماهانه این متغیر تورم ساز در اردیبهشت 3.2 درصد اعلام شده که معادل افزایشی به ارزش 112 هزار میلیارد تومان است.
نکته مهم  در این گزارش، رشد 6 درصدی پایه پولی آنهم فقط در یک ماه است. پایه پولی در پایان اردیبهشت با 6 درصد افزایش نسبت به فروردین، به حجم بالغ بر 489 هزار میلیارد تومان رسیده است. یعنی در ماه مذکور بالغ بر 28 هزار میلیارد تومان پول توسط بانک مرکزی چاپ شده است.رشد نقطه به نقطه این متغیر پولی در اردیبهشت ماه نیز حدود 30.6 درصد اعلام شده است. این رشد ماهانه در 14 ماه گذشته بی سابقه بوده است!

در همین خصوص چندی قبل عبدالناصر همتی گفته بود برای پرداخت حقوق کارمندان در اردیبهشت ماه از تنخواه بانک مرکزی استفاده شده است. هرچند وزارت اقتصاد در خصوص این موضوع یک واکنش مشخص دارد و مدعی است استفاده از تنخواه طبق قانون (و مجوز) بودجه سنواتی بوده و مشکل قانونی در این خصوص وجود ندارد. نکته ای که در اینجا حائز اهمیت است این بود که آیا مجموعه وزارت اقتصاد متوجه این نکته میباشد که استفاده از تنخواه بانک مرکزی، در نهایت افزایش پایه پولی و رشد نقدینگی میتواند به تداوم شرایط تورمی فعلی که یقینا بسیاری از خانوارهای ایرانی را با چالش رو به رو کرد، منجر شود؟

آیا راهکار دیگری برای پوشش کسری بودجه و عدم تراز منابع و مصارف در  ابتدای سال وجود نداشت؟  به عنوان یک سوال بودجه ای دیگر در حیطه وظایف وزارت اقتصاد، دلیل ناکامی در فروش اوراق نقدی که فرایند  از خرداد ماه آغاز شده چه بوده است؟ آیا طرفیتهای معطل مانده مالیاتی  مثل مالیات خودروها و خانه های لوکس و قوانینی که از سال قبل احکام آن در بودجه 1399 لحاظ شده بود نمیتوانست به کمک بودجه دولت بیاید؟ همچنین وزارت اقتصاد مجوز فروش 100 هزار میلیارد تومان سهم را نیز دریافت کرده و تاکید دارد که به صورت بلوکی این فرایند انجام خواهد شد، آیا این روزها امکان فروش بلوکی سهام به جای استفاده از تنخواه مهیا نبود؟

از طرف دیگر موضوع انتصابات در گمرک ایران بار دیگر حاشیه ساز شده است، از یک سو در تاریخ 29 خرداد ماه حکمی در خصوص انتصاب علی سلیمانی به عنوان مدیر کل جدید گمرک فرودگاه امام خمینی منتشر شد که نشان میداد بعد از حدود یک سال قرار است فرد جدیدی سکان دار مدیریت مهمترین مرز هوایی کشور شود. این درحالی است که روز یک شنبه اعلام شد که فعلا خبری از اجرای حکم نیست و عملا حکم منتشر شده محلی از اعراب نداشته و مدیریت گمرک فرودگاه امام همچنان بر عهده غلامرضا صفاری است. موضوع تاجایی پیش رفت که مصاحبه ای نیز به نقل از وی در حالی که روز قبل حکم مدیر کل جدید صادر شده بود در اختیار رسانه ها قرار گرفت.

جدای از موضوع انتصابات با دوره زمانی کوتاه مدت در دوره جدید مدیریت گمرک ایران که شاهد مثال تغییرات گمرکات مهمی مثل تهران، البرز، فرودگاه امام و... است اتفاقات رخ داده در خصوص مدیریت مهمترین مرز هوایی کشور حاشیه ساز شده و به نظر میرسد اتخاذ یک رویکرد واحد در روزهای اخر حضور تیم فعلی مدیران ارشد در مجموعه وزارت اقتصاد، یک امر ضروری است.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بودجه ایران گمرک ۸ ۳۸ درصد ۳ ۴۵ درصد بودجه ایران گمرک هزار میلیارد تومان اردیبهشت ماه وزارت اقتصاد بانک مرکزی پایه پولی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۰۳۳۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توزیع منابع با نگاه عدالت محور کلیدواژه حل مشکل حاشیه نشینی است

به گزارش قدس خراسان، جلسه مناظره و پرسش و پاسخ کاندیداهای دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی برای حوزه انتخابیه مشهد و کلات یعنی حجت الاسلام حسنعلی اخلاقی و کاظم معتمدی‌فر امروز یکشنبه در محل سالن همایش‌های نمایشگاه بین المللی مشهد برگزار شد.

در این جلسه کاندیداها به پرسش‌های رسانه‌ها پاسخ دادند که در ادامه برگزیده مهمترین پاسخ‌ها را مرور می‌کنیم.

مشهد نماد تحول در کل کشور است

حسنعلی اخلاقی در خصوص مهمترین اولویت مشهد که در صورت ورود به مجلس پیگیری خواهد کرد، گفت: نگاه من به مشهد یک نگاه محلی نیست؛ مشهد نماد تحول در کل کشور است و کمترین هزینه دولت در این شهر سرمایه گذاری برای ایجاد تحول در کل کشور است.

وی با اشاره به حضور ۳۰ میلیون زائر سالانه در مشهد، افزود: این شهر دارای ظرفیت بزرگترین رسانه انسانی است.

افزایش تعداد روزهای هوای پاک در مشهد

این کاندیدا در ادامه به مهمترین مسائل مشهد اشاره اجمالی کرد و گفت: اولویت کوتاه مدت من حل معضل آلودگی هواست چراکه این موضوع شمولیت و همه گیری زیادی دارد و برنامه دارم در گام اول تعداد روزهای هوای پاک مشهد را از ۲۶ روز به ۱۲۰ روز در سال برسانم.

اخلاقی در خصوص اولویت بلند مدت خود نیز موضوع زیر ساخت‌های زیارت را مورد تاکید قرار داد و اذعان کرد: منابع فعلی دولت برای این موضوع پاسخگو نیست، اما انفال آورده زیادی برای دولت خواهد داشت که باید سهم آن را زیاد کنیم.

تشکل‌های موازی زیاد، مهمترین مشکل مشهد است

معتمدی فر نیز مهمترین مشکل مشهد را وجود تشکل‌های موازی زیاد دانست و افزود: همین موضوع باعث شده برنامه‌ها در عمل با مشکل مواجه شوند.

وی مشکلاتی مانند حاشیه شهر، بافت فرسوده و توسعه نامتوازن مشهد را حاصل مشکل در برنامه ریزی و نظارت بر اجرا برشمرد و متذکر شد: معتقدم برخی برنامه‌ها باید در کوتاه مدت حال مردم را خوب کند، پس با تکیه بر اسناد بالادستی و برنامه‌های مصوب و عملکرد دولت مردان باید در خصوص انتظارات ذی نفعان که مردم هستند مطالبه گری صورت گیرد.

این کاندیدا اضافه کرد: طرح‌های مهم مثل طرح جامع زیارت می‌تواند به عنوان لوکوموتیو فرهنگ و اقتصاد مطرح شود و می‌تواند بخشی از مشکلات حاشیه شهر را نیز برطرف کند.

وی عنوان کرد: نسبت به تشکیل مجمع نمایندگان شهرهای زیارتی اقدام خواهم کرد تا با هم افزایی مشکل زیارت در همه شهرهای زیارتی برطرف شود.

معتمدی فر در خصوص برنامه‌اش برای رفع مشکلات حوزه انتخابیه کلات نیز گفت: برای این موضوع باید سراغ جاده کلات برویم تا منجر به رونق گردشگری و سرمایه گذاری در این منطقه شود؛ برای این منظور مرکز مطالعات و پژوهش‌های کلات در باغ نادری ایجاد خواهد شد و در کنار آن بازارچه صنایع دستی در این محل می‌تواند برای رونق صنایع دستی در کوتاه مدت مؤثر باشد.

وی در پاسخ به سوالی درباره حقوق و دستمزد کارگران نیز اظهار کرد: برای حقوق و دستمزد اگر مبنا بر عدالت باشد باید بین درآمد و هزینه خانوار تناسب برقرار باشد و به میزان افزایش تورم به حقوق و دستمزد اضافه شود تا دولتمردان به فکر حل مشکل تورم بیفتند.

اخلاقی نیز در پاسخ به این سوال گفت: شورای عالی کار باید بر اساس ریل گذاری مجلس، افزایش حقوق و دستمزدها را بررسی کند، مجلس باید منابع را برای افزایش حقوق و دستمزد در اختیار دولت قرار دهد تا این موضوع بر تورم تأثیری نداشته باشد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار قدس در خصوص برنامه اش برای رفع معضل حاشیه شهر گفت: برای حل هر مشکلی اول باید عوامل بوجود آوردنده‌اند را شناسایی کنیم. در این خصوص نیز بحث‌های فراشهری مانند مهاجرت و بی توجهی دولت‌های مختلف به روستاها نقش مهمی ایفا کرده است.

اخلاقی ادامه داد: عدم توزیع عادلانه امکانات در شهر و نگاه عدالت محور در سطح ملی تا دهه ۶۰ در کشور ما وجود داشته اما از ابتدای دوره سازندگی از عدالت محوری غفلت شد و متأسفانه این نگاه در طی دوره‌های بعد نیز استمرار یافت.

وی مهمترین کلیدواژه حل معضل حاشیه شهر را توزیع منابع ملی و شهری با نگاه عدالت محور دانست.

معتمدی فر نیز در پاسخ به سوال خبرنگار قدس در مورد مهمترین شاخص‌های طرح زیارت و اثراتش برای زائران و مجاوران امام هشتم گفت: اگر طرح جامع زیارت به صورت جامع و یکپارچه باشد نتیجه خواهد داد. این طرح باید به شکل ملی تعریف شود، با اتکا به بخش خصوصی و با محوریت حرم مطهر رضوی باشد.

معصومه مؤمنیان

دیگر خبرها

  • بارش‌های اخیر پرشدگی سدهای کشور را چند درصد افزایش داد؟
  • مهمترین اخبار ۱۶ اردیبهشت/ماجرای فروش گواهینامه‌های رانندگی
  • توزیع منابع با نگاه عدالت محور کلیدواژه حل مشکل حاشیه نشینی است
  • برکناری رییس هیات ژیمناستیک اصفهان در آستانه انتخابات/ نکویی: وزارت ورزش شفاف‌سازی کند
  • اختصاص ۱۸۰ میلیارد تومان اعتبار در بودجه امسال برای انسداد مرز
  • کاهش ۹۳.۵ میلیمتری بارش‌ها در تهران
  • تصویب بودجه ۱۴۰۳ هلال احمر
  • بودجه ۱۴۰۳ هلال احمر تصویب شد
  • ماده واحده بودجه ۱۴۰۳ هلال‌احمر تصویب شد
  • چند درصد بودجه آموزش و پرورش صرف پرداخت حقوق می شود؟ | بیشترین جهش بودجه ای در این وزارتخانه