Web Analytics Made Easy - Statcounter

امیرحسین حریری مدیر مرکز تئاتر مولوی که تا ۵ تیر میزبان بخش مناطق بیست و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی است، درباره شرایط برگزاری این رویداد در تالار مولوی به خبرنگار مهر گفت: بخش مناطق جشنواره ابتدا قرار بود در دانشگاه دامغان برگزار شود و ستاد اجرایی جشنواره نیز همه برنامه ریزی‌های لازم را برای برگزاری در این دانشگاه اندیشیده و پیگیری‌ها انجام شده بود اما بنا بر ملاحظاتی دانشگاه دامغان تمایلی به میزبانی نشان نداد و دبیرخانه تالار مولوی را برای اجرای آثار بخش مناطق این جشنواره انتخاب کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ما نیز علی‌رغم زمان کمی که داشتیم، خود را موظف دانستیم شرایطی فراهم کنیم که کار دانشجویان خلاق سایر شهرها در تالار مولوی طی ۷ روز دیده شود و با همکاری معاونت فرهنگی دانشگاه تهران و جمعی از گروه‌های نمایشی که برنامه‌ریزی برای اجرایشان مقرر شده بود، این هدف محقق شد.

حریری با اشاره به رعایت موارد بهداشتی جهت پیشگیری از کرونا در جریان برگزاری این بخش بیان کرد: بعد از صدور مجوزهای لازم برای از سرگیری اجراهای عمومی، تالار مولوی با رعایت موارد بهداشتی و طبق شیوه نامه‌ها میزبان مخاطبان شد. این مجموعه به طور جدی مسائل بهداشتی را در ایام کرونا و هر زمان که خدمت رسانی می‌کرد و باز بود، رعایت کرده است.

وی ادامه داد: یکی از تدابیر مورد توجه برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی افزایش روزهای برگزاری جشنواره است؛ در حالی که جشنواره‌های مناطق معمولاً در ۳ یا ۴ روز برگزار می‌شدند. بنابراین تراکم اجراها کاهش یافته است و سخت افزار پشت صحنه در اختیار یک گروه قرار می‌گیرد تا از فضای کافی برای گریم و نبود تراکم انسانی برخوردار باشد. همچنین ۵۰ درصد ظرفیت سالن هم میزبان مخاطبان خواهد بود، کنترل علایم بیماری از تماشاگران صورت می‌گیرد و ضدعفونی چندباره نیز از اقداماتی است که در مجموعه مورد توجه خواهد بود. سیستم تهویه هوای سالن نیز با به‌روزترین دستگاه‌ها انجام می‌شود تا اطمینان نسبی و کمترین ریسک انتقال بیماری وجود داشته باشد.

حریری با اشاره به راهکارهای تشویق و اعتمادسازی مردم جهت بازگشت به سالن‌های سینما و تئاتر بیان کرد: عادت به سینما رفتن و تماشای تئاتر مساله تازه‌ای نیست و کمابیش در همه دنیا وجود داشته است اما نکته مهم این است که باید بین نمایش‌های دانشگاهی که خصلت پیشرو و تجربی و جسارتی در ذات خود دارند با نمایش‌های سرگرم کننده و اقتصادی که هدف و کارکرد دیگری دارند، تفاوت قائل شویم. بنابراین نمی‌توانیم جنس تماشاگرانشان را هم یکسان بدانیم.

وی تصریح کرد: تماشاگر دانشگاهی از جنس دانشگاه و افراد مرتبط با آن است و تئاتر دانشگاهی ما نیز همواره ظرفیت‌هایش را بالفعل کرده است. در همین ایام کرونا نیز با وجود اینکه برخی گروه‌های نمایش‌های سرگرم کننده حاضر به اجرای آثار خود نشدند، دانشجویان ما چراغ سالن‌های نمایش را با دغدغه‌مندی روشن نگه داشتند و از تعداد تماشاگران زیادی هم برخوردار بودند.

مدیر تالار مولوی یادآور شد: اما اساساً اینکه تئاتر بین خانواده‌ها جای دارد یا نه بحث دیگری است که هم مدیران و هم آفرینشگران و هنرمندان در آن نقش دارند و باید بررسی کرد که هریک در کدام بخش‌ها ضعف عملکرد داشته‌اند که ما هنوز نتوانسته‌ایم ظرفیت نمایشی را در میان خانواده‌ها جاری و ساری کنیم. هرچند گسترش سخت افزاری و نرم افزاری صورت گرفته اما تا نقطه ایده ال فاصله زیادی داریم.

وی درباره جشنواره تئاتر دانشگاهی نیز عنوان کرد: جشنواره تئاتر دانشگاهی به دوره بیست و سوم خود رسیده است و اگر سابقه جشنواره‌های دانشجویی و ۱۵ دوره جشنواره تئاتر دانشجویی را نیز حساب کنیم، حدود نیم قرن سابقه موفق برگزاری جشنواره تئاتر دانشگاهی و دانشجویی را پشت سر گذاشته‌ایم که یکی از پرچم‌داران هنرهای نمایشی کشور است و برگزیدگان و آثار آن همواره توسط کنشگران جدی تئاتر مورد مطالعه و مداقه قرار گرفته است زیرا اعتقاد بر این است که تئاتر دانشگاهی بدنه تئاتر حرفه‌ای را می‌سازد و بسیاری از جوانان خلاق این حوزه به عنوان فعالان نمایش در سینما، تئاتر، رادیو و تلویزیون در سال‌های بعد معرفی شده و می‌شوند.

حریری افزود: همچنین نگاه جسورانه این جنس از تئاتر نیز به تولید آثار شاخصی منجر می‌شود که عمدتاً جریان سازی کرده‌اند. جشنواره تئاتر دانشگاهی امروز به بلوغی رسیده است که اطمینان دارم گام‌های بعدی‌اش را نیز محکم برخواهد داشت. وظیفه حمایتی دولت و نهادهای مرتبط نیز بسیار مهم است و نگاه مسئولانه به آن نیز باید با ایجاد فضای کافی برای ابراز خلاقیت‌ها در کار باشد.

وی در پایان به اهمیت نقش مراکز آموزش عالی در حوزه نمایش اشاره و بیان کرد: مراکز آموزش عالی نیز در این میان نقش جدی دارند که در سال‌های اخیر نقش خود را کمرنگ کرده‌اند، از طرفی بسترها اهمیت ویژه دارند. ۴۰ سال پیش یک تالار مولوی داشتیم که پذیرای آثار مراکز آموزش عالی معدودی بود و حالا که تعداد شاغلان به تحصیل در رشته نمایش زیاد شده، همچنان یک تالار مولوی میزبان آنها است و متاسفانه شرایط سخت افزاری تغییری نکرده است. امیدواریم در قالب سندهای توسعه این مسائل هم دیده شود.

بخش مناطق بیست و سومین جشنواره تئاتر دانشگاهی از ۲۹ خرداد تا ۵ تیر ماه در مرکز تئاتر مولوی و بخش اصلی جشنواره از ۷ تیر تا ۱۵ تیر به میزبانی سالن‌های سمندریان و ناظرزاده تماشاخانه ایرانشهر، مرکز تئاتر مولوی، سالن استاد انتظامی خانه هنرمندان ایران، عمارت نوفل لوشاتو و عمارت روبرو برگزار می‌شود.

کد خبر 5240167 آروین موذن زاده

منبع: مهر

کلیدواژه: مرکز تئاتر مولوی ویروس کرونا جشنواره تئاتر دانشگاهی ایران انتخابات 1400 حضور هنر ایران در جهان تئاتر ایران جشنواره فیلم کن فیلم کوتاه انیمیشن خندوانه برنامه تلویزیونی هنرمندان تئاتر موسیقی ایرانی شبکه پنج سیما ویروس کرونا فیلم سینمایی رادیو نمایش جشنواره تئاتر دانشگاهی تالار مولوی بخش مناطق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۰۴۰۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم حضور به موقع در بحران‌های طبیعی/وقوع۳۰ آتش‌سوزی در مراتع سقز

به گزارش خبرنگار مهر، جعفر توان صبح شنبه در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران، بر آمادگی تمام ادارات، نهادها، ارگان‌ها و سازمان‌ها برای هر نوع مخاطرات احتمالی تاکید کرد.

وی با اشاره به گزارش‌های اداره منابع طبیعی بر وقوع ۳۰ فقره آتش سوزی در سال گذشته در سطح مراتع شهرستان و بیان اینکه این حریق‌ها به همت مردم، اطفا شد خواستار تقویت این ظرفیت شد.

وی بر تشکیل اکیپ‌های مردمی در تمام روستاها، استفاده از ظرفیت انجمن‌های مردم نهاد و زیست محیطی و همیاران طبیعت، احساس مسئولیت بیشتر، عدم آتش زدن بقایای محصولات کشاورزی بعد از برداشت، مدیریت به موقع چرای علف‌های هرز مراتع، مدیریت خاموشی‌ها، صرفه جویی حامل‌های انرژی و توجه به اخطارهای هواشناسی تاکید کرد.

رئیس ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران شهرستان سقز در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به قطعی برق گسترده ناشی از بارش بی سابقه نزولات جوی و رانش زمین در سال گذشته از همکاری تمام ادارات و ارگان‌ها، مردم، نیروهای نظامی و انتظامی تشکر کرد.

تقویت زیرساخت‌های شهری برای هدایت آب‌های سطحی، تهیه تجهیزات پشتیبان برای جلوگیری از تداوم خدمات رسانی، ارتقای سطح هماهنگی، برگزاری مانورها و نگارش و تدوین سناریوهای احتمالی، تقویت آموزش‌ها، توزیع مناسب و استقرار تجهیزات و تکمیل شبکه جمع آوری آب‌های سطحی از دیگر مواردی بود که در این جلسه مطرح شد.

کد خبر 6089497

دیگر خبرها

  • راهیابی تئاتر ۴۴۴ از مشهد به جشنواره تئاتر مساجد کشور
  • اثر نمایشی «۴۴۴» از مشهد به جشنواره تئاتر مساجد کشور راه یافت
  • شکاف ۱۵ تریلیون دلاری برای تامین زیرساخت های جهانی تا سال ۲۰۴۰
  • تقویت آموزش‌های مهارتی نیازمند توسعه زیرساخت ها است
  • مسابقات ملی «سدید»‌ بستری برای رشد و تقویت مهارت‌های ارتباطی در دانشجویان است
  • بیجار از نبود هتل مناسب رنج می‌برد/ لزوم توسعه زیرساخت‌های فرهنگی
  • پرهام خاکزاد با «بیرون پشت در» به تئاترشهر می‌آید
  • «بیرون پشت در» را در تئاتر شهر ببینید!
  • لزوم تقویت برنامه‌های فرهنگی و معنوی در بنیاد شهید استان ایلام
  • لزوم حضور به موقع در بحران‌های طبیعی/وقوع۳۰ آتش‌سوزی در مراتع سقز