Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی نعمت اللهی سفیر سابق ایران در سوئیس و برزیل در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مذاکرات وین، اظهار کرد: همه طرف‌های درگیر در برجام خواستار حصول توافق هستند و این موضوع را هم ابراز کردند، بنابراین احتمال اینکه این مذاکرات به نتیجه برسد و توافقی حاصل شود، بسیار زیاد است، البته طولانی شدن مذاکرات چندان مطلوب نیست و کار را برای هر دو طرف سخت‌تر می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته به نظر می‌رسد شرایط را برای ما سخت‌تر می‌کند، طولانی شدن مذاکرات برجام سبب می‌شود که طرف‌های غربی هر روز نکته و مسئله جدیدی را مطرح کنند.

وی افزود: طرف‌های اروپایی  و غرب در مناظرات انتخابات ریاست جمهوری نظرات نامزدها را درباره برجام دنبال می‌کردند، اما سکوت نسبی که در رابطه با مسئله برجام و مذاکرات وین در این مناظر‌ها برقرار بود، مشخص کرد که این تصمیم نظام است و نه تصمیم دولتی، قرار نیست تغییری در آن باشد، بنابراین با مشخص شدن رئیس جمهور جدید کشورمان، طرف‌های غربی بلافاصله اعلام آمادگی کردن و برای به نتیجه رساندن احیاء برجام اظهار تمایل کردند و مذاکرات را هم شروع می‌کنند.

نعمت اللهی با اشاره به همکاری دولت آقای رئیسی با غرب درباره احیاء برجام، گفت: این‌ها مسائل حاشیه‌ای است، مسئله اصلی برای طرفین به توافق رسیدن است، هم ایران خواستار برداشته شدن زودتر تحریم هاست و هم طرف‌های غربی می‌خواهند در رابطه با بحث مسائل هسته‌ای نگرانی نداشته باشند، به ویژه اینکه ما در حال حاضر غنی سازی بالای ۶۰ درصد را انجام می‌دهیم و آن‌ها از این بابت نگران هستند.

تغییر دولت اثر محسوسی در برجام ندارد

سفیر سابق ایران در سوئیس و برزیل درباره به نتیجه رساندن توافق برجام در دولت روحانی، اظهار کرد: تغییر دولت اثر محسوسی در مسائل مربوط به برجام ندارد، بنابراین این کار می‌تواند قبل از دولت آقای رئیسی یا حتی بعد از اتمام دولت آقای روحانی باشد، اما به نظر می‌آید طرف‌های اروپایی می‌خواهند زودتر برجام را به نتیجه برسانند، بنابراین احتمالا در همین دورانی که هنوز دولت آقای روحانی سر کار است برجام احیاء شود.

وی افزود: گاهی اوقات طرفین یک توافق، ترجیح می‌دهند که توافقی را در دوران فترت بین دو دولت انجام دهند که نه به دولت قبلی باجی داده باشند و نه به دولت بعدی، البته این موضوع سابقه دارد خود ما در مذکرات آزادی گروگان‌های آمریکایی مربوط به لانه جاسوسی آمریکا در تهران این کار را در دوره فترت بین دو دولت آمریکا انجام دادیم.

نعمت اللهی تصریح کرد: به نظر نمی‌آید که در داخل ایران اصراری باشد که احیاء برجام به شروع کار دولت رئیسی موکول شود، مطمئنا آقای رئیسی نمی‌خواهند که فشار تحریم‌ها بر مردم ادامه پیدا کنند تا دولت خودشان روی کار بیاید، البته خوشبختانه شاهدیم که یک انتقال قدرت آرام و ملایمی در ایران خواهیم داشت و نامزد‌های شرکت کننده در انتخابات نتیجه را پذیرفته‌اند و هم آقای روحانی.

وی افزود: آقای روحانی این نتیجه را پذیرفتند و اندکی بعد از قطعی شدن نتیجه انتخابات در دفتر آقای رئیسی حضور پیدا کردند و وزیر خارجه کشورمان هم بیانیه داد که باید با رئیس جمهور منتخب مردم، همکاری کرد و مشورت دولت جدید هم در احیاء برجام وجود داشته باشد، بنابراین مسئله خاصی وجود ندارد که موضوع احیاء برجام برای دولت آقای رئیسی به تاخیر بیفتد.

تضمین آمریکا به ایران فایده‌ای ندارد

سفیر سابق ایران در سوئیس و برزیل درباره تضمین گرفتن از دولت آمریکا برای احیاء برجام، گفت: این مسئله کاملا منطقی است و مقامات آمریکایی هم این را مطرح کردند که با توجه به بدعهدی‌های قبلی نیاز به تضمین گرفتن داریم، اما دادن تضمین آمریکا بسیار کم است و از طرف دیگر فایده‌ای ندارد، دولت بعدی یا همین دولت واشنگتن با یک حکم ریاست جمهوری آمریکا می‌توانند آن را باطل کند، بنابراین به جای پافشاری بر تضمین گرفتن باید بر متناظر بودن اقدامات صحبت کنیم و روی بحث امکان بازگشت به شرایط قبل در صورت بدعهدی اروپا و آمریکا صحبت کنیم.

پیشنهاد شورای عالی امنیت ملی برای تشکیل کمیته ای برای احیاء توافق برجام؛ هم خوب و هم بد

وی با اشاره به پیشنهاد شورای عالی امنیت ملی کشورمان برای تشکیل یک کمیته در راستا مطابقت و تغییر متن توافقنامه ایران با ۴+۱، اظهار: این پروسه خوب است، چراکه نمایندگان مجلس و شورای عالی امنیت دیگر نمی‌توانند اعتراضی به روند مذاکرات داشته باشند و در اجرایی کردن آن همراهی می‌کنند، اما فردی که در حال مذاکره در وین است مرتب با مسائل مختلف روبه رو می‌شود، باید یک فرد مورد اعتماد با تخصص لازم باشد که بتواند خودش در آنجا تصمیم گیری کند، اگر این کار بخواهد در تهران انجام شود مرتب مجبور است این موضوع را به اینجا منعکس کنند و این رفت و آمد‌ها کار را مشکل می‌کند که به نتیجه رساندن و نهایی رساندن متن توافق را غیر ممکن می‌کند.

وی افزود:  اگر بخواهد در تهران با نمایندگان شورای عالی امنیت و نمایندگان مجلس  مذاکرات بررسی شود و به توافق برسد، ممکن است توافق نهایی را غیر ممکن کند یا به عقب بیاندازد که به صلاح نیست.

نعمت اللهی اضافه کرد: تیم و ستادی که در تهران می‌خواهد، متن توافق برجام را تایید کند، شاهد مباحث مطرح شده و استدلال‌های مطرح شده در وین نبوده است به نتیجه رسیدن و توافق بسیار مشکل خواهد شد و راه حل این است که تیم مذاکره کننده باید یک تیم قوی، متخصص، زبان دان،کاملا قابل اعتماد، مورد تایید حاکمیت، آشنا به مذاکرات، روابط بین الملل و مسائل حقوقی باشد که بتواند در همان جا مذاکرات را نهایی کند.

نشست کمیسیون مشترک برجام به منظور جمع‌بندی رایزنی‌های انجام‌شده در دور ششم مذاکرات، امروز ساعت ۱۴:۳۰ (به وقت ایران) با حضور نمایندگان ایران و گروه ۱+۴ (چین، فرانسه، آلمان، روسیه، انگلیس) و بدون حضور آمریکا در گرند هتل وین در حال  برگزاری است.

بیشتر بخوانید

تقریبا تمامی اسناد احیاء برجام آماده است/ برای تصمیم‌گیری و مشورت به پایتخت‌ها برمی‌گردیم/ در دور ششم پیشرفت‌های خوبی انجام شد

«سید عباس عراقچی» معاون سیاسی وزیر امور خارجه ریاست هیئت ایرانی را بر عهده دارد و ریاست این نشست بر عهده «انریکه مورا» معاون دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا خواهد بود.

قرار است پس از پایان این نشست؛ هیئت‌ها برای مشورت‌های بیشتر به پایتخت‌های خود بازگردند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: توافق هسته ای ایران کمیسیون مشترک برجام انتخابات ریاست جمهوری شورای عالی امنیت تضمین گرفتن آقای روحانی احیاء برجام آقای رئیسی نعمت اللهی دولت آقای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۰۴۹۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش آمریکا برای در اختیار گرفتن خلیج فارس محقق نمی‌شود

رئیس مرکز وکلای قوه قضاییه گفت: خلیج فارس به عنوان شاهراه استراتژیک و منطقه‌ای ژئوپلتیک است و آمریکا تلاش دارد تا منطقه را در اختیار بگیرد و طبیعتاً چنین ادعایی با واکنش جمهوری اسلامی ایران مواجه می‌شود. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم،‌ نشست تخصصی "خلیج فارس، اقتدار ملی، حُسن همجواری" امروز (دوشنبه 10 اردیبهشت‌ماه) با حضور حسن عبدلیان‌پور؛ رئیس مرکز وکلا، کارشناسان و مشاوران خانواده قوه قضاییه، اساتید دانشگاه و جمعی از کارشناسان این حوزه برگزار شد.

حسن عبدلیان‌پور در ابتدای این نشست با بیان اینکه کارهای علمی زیادی برای نام بزرگ خلیج فارس در مرکز وکلا انجام شده است، گفت: آنچه باعث شده است توجهات به منطقه خلیج فارس افزایش پیدا کند اقدامات کشورمان مبنی بر پایان دادن به هژمونی آمریکا در منطقه است.

وی ادامه داد: خلیج فارس مظهر نقش مؤثر ایران در ثبات و امنیت منطقه است و آنچه سبب افزایش توجهات به خلیج فارس در دهه‌های اخیر شده، اقدام جمهوری اسلامی ایران مبنی بر پایان دادن به هژمونی آمریکا در منطقه بوده است.

سخنگوی قوه قضاییه خبر داد: صدور سند برای جزایر 3گانه خلیج فارس

عبدلیان‌پور با بیان اینکه روز دهم اردیبهشت سالروز اخراج پرتغالی‌ها از تنگه هرمز و خلیج‌ فارس است و در تقویم به نام روز خلیج فارس نامگذاری شده؛ گفت: خلیج فارس از شمال با ایران، از غرب با کویت و عراق و از جنوب با عربستان، بحرین، قطر و امارات همسایه است؛ وسعت این پهنه آبی 240 هزار کیلومتر است و توسط تنگه هرمز به دریای عمان و از طریق آن به دریا‌های آزاد راه دارد.

وی ادامه داد: اهمیت خلیج فارس به دیروز و امروز نیست و ریشه در تاریخی به درازای قرن‌ها و سده‌ها دارد، اما آنچه سبب شد تا این پهنه آبی بیش از هر زمانی اهمیت یابد، پیروزی انقلاب اسلامی است که سبب خاتمه یافتن هژمونی آمریکا در منطقه شد.

رئیس مرکز وکلای قوه قضاییه افزود: با پیروزی انقلاب اسلامی، جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که امنیت خلیج فارس مربوط به حوزه داخلی منطقه است و ربطی به کشور‌های بیگانه ندارد و قرار نیست بازیگران خارجی در تأمین امنیت آن نقش داشته باشند.

وی ادامه داد: خلیج فارس به عنوان شاهراه استراتژیک و منطقه‌ای ژئوپلتیک است؛ آمریکا تلاش دارد تا منطقه را در اختیار بگیرد و طبیعتاً چنین ادعایی با واکنش جمهوری اسلامی ایران مواجه می‌شود؛ ایران معتقد است که امنیت منطقه خلیج فارس، مربوط به کشور‌های حوزه و پیرامون خلیج فارس و نه مربوط به آمریکاست.

عبدلیان‌پور به جعل نام خلیج فارس از سوی برخی کشورها اشاره کرد و گفت: وجود سند‌های متعدد مبنی بر هویت فارسی خلیج فارس گواه بر کذب این ادعا است. کشور‌های حاشیه خلیج فارس از طریق جعل نام خلیج فارس به دنبال تبلیغاتی و روانی هستند همه آنها می‌دانند که نام خلیج فارس، همین خلیج فارس است، اما در چارچوب اعمال فشار سیاسی و روانی بر جمهوری اسلامی ایران، به این مسأله دامن می‌زنند.

وی گفت: خلیج فارس برای ما یک مسأله استراتژیک و دائمی است و هیچکس هم نمی‌تواند نام خلیج فارس را تغییر بدهد.

عبدلیان‌پور افزود: خلیج فارس، خلیج همیشه فارس بوده و خواهد بود و هیچ عاملی نمی‌تواند نام و موقعیت ژئوپلتیک این خلیج را عوض کند؛ امنیت این منطقه به هیچ وجه به دست بازیگران خارجی نخواهد افتاد. اگر امنیت و ثباتی در منطقه خلیج فارس است، با نام جمهوری اسلامی ایران گره خورده است؛ جمهوری اسلامی ایران می‌تواند با کمک کشور‌های منطقه می‌تواند ثبات و امنیت منطقه را به خوبی تأمین کند.

رئیس مرکز وکلا گفت: همه می‌دانیم جعل نام خلیج فارس از موضوعات سیاسی است و مجموعه وکلا و حقوقدانان  همواره به عنوان کنش‌گران فعال عرصه مسایل بین‌الملل در این خصوص موضع‌گیری کرده‌اند.

وی در ادامه به جنبش‌های دانشجویی در حمایت از مردم غزه اشاره کرد و گفت: در سال 1393رهبر انقلاب در نامه‌ای به جوانان اروپایی و آمریکایی نوشتند و اشاره کردند که من از شما جوانان می خواهم اجازه ندهید با چهره‌پردازی موهن و سخیف بین شما و واقعیت سدی ایجاد کنند.

عبدلیان‌پور گفت: خیزشی که ایجاد شده است مصداق صحبت‌های رهبر انقلاب است. ایشان اشاره کردند که این قضیه ظلم هفتاد ساله حتماً مردم آمریکا را به واکنش شدید وادار خواهد کرد و حتماً جنبش‌های دانشجویی به میدان خواهند آمد.

رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه گفت: در نظرسنجی صورت گرفته در آمریکا 52 درصد از مردم آن اعلام کردند که یک دولت در فلسطین می‌تواند باشد و آن دولت فلسطین است، ما نیز به عنوان جامعه وکلا از این حق پایمال شده مردم فلسطین دفاع و حمایت می‌کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • واکنش ایلان ماسک به توافق بلندمدت آمریکا با اوکراین
  • اقراریان، عضو شورای شهر تهران: خروج 7 عضو شورا از صحن به معنای قهر کردن نبود/ تعدادی از اعضای شورا معتقد بودند که مذاکرات درباره مسائل مربوط به قرارداد چین که باید همه ابهامات مربوط به آن شفاف شود، بهتر است در جلسه جداگانه‌ای ادامه پیدا کند
  • تضمین آتش بس دایمی رکن اساسی مذاکرات است
  • تلاش آمریکا برای در اختیار گرفتن خلیج فارس محقق نمی‌شود
  • کارشناس مسائل حقوقی عراق: بغداد حق دارد سفیر آمریکا را اخراج کند
  • در دستورکار قرار گرفتن مولدسازی دارایی‌های شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران
  • لزوم تغییر رویکرد خدماتی به اجتماعی در شهرداری‌ها
  • اقدامات دولت سیزدهم بر اساس نیاز خراسان شمالی بوده است
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد