Web Analytics Made Easy - Statcounter

نتایج یکی از مطالعات اخیر حاکی از آن است افرادی که پس از ابتلا به بیماری کووید-۱۹ بهبود می‌یابند ممکن است به مرور زمان دچار مشکلاتی همچون از دست دادن ماده خاکستری و سایر بافت‌های مغزی بشوند.

به گزارش ایسنا و به نقل از بیزینس اینسایدر، مطالعه جدیدی که با استفاده از داده‌های جمع آوری شده توسط بانک اطلاعات پزشکی(Biobank) انگلیس انجام شد، نشان می‌دهد که افراد نجات یافته از بیماری کووید-۱۹ ممکن است با گذشت زمان دچار مشکلاتی مانند از دست دادن ماده خاکستری شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماده خاکستری برای پردازش اطلاعات در مغز حیاتی است و غیرطبیعی بودن حجم ماده خاکستری ممکن است بر عملکرد و ارتباط نورون‌ها تأثیر بگذارد. در این آزمایش، ۷۸۲ داوطلب مورد بررسی قرار گرفتند و محققان اسکن مغزی قبل از همه‌گیری و پس از همه‌گیری افراد را با یکدیگر مقایسه کردند. برای انجام این کار محققان از ۳۹۴ فرد که از بیماری کووید-۱۹ جان سالم به در برده بودند و ۳۸۸ فرد سالم برای انجام چند اسکن مغزی دعوت کردند.

محققان در میان آن دسته از شرکت کنندگان که بهبود یافته بودند، اثرات قابل توجهی از ویروس را در ماده مغزی انسان همراه با اثراتی مانند از بین رفتن ماده خاکستری در مناطق مغز مشاهده کردند. لازم به ذکر است که این مطالعه هنوز مورد بازنگری با دقت و دقیق قرار نگرفته است.

نویسندگان این مطالعه گفتند: یافته‌های ما از دست دادن ماده خاکستری در نواحی قشر لیمبیک که مستقیماً به سیستم بویایی و چشایی اولیه یا مناطقی مغزی مرتبط با درک حواس مانند بویایی و چشایی را نشان می‌دهد.

ماده خاکستری مغز بخشی از سیستم عصبی مرکزی است و اساساً تمام عملکردهای مغز را کنترل می‌کند. ماده خاکستری افراد را قادر می‌سازد تا حرکت، حافظه و احساسات خود را کنترل کنند، بنابراین یک ناهنجاری در ماده خاکستری مغز می‌تواند بر مهارت‌های ارتباطی و سلول‌های مغزی تأثیر بگذارد. این مطالعه همچنین نشان می‌دهد که از دست دادن ماده خاکستری در مناطق مربوط به حافظه مغز ممکن است به نوبه خود خطر ابتلا به زوال عقل در طولانی مدت را برای این بیماران افزایش دهد.

این یافته‌ها که در ادامه مطالعه منتشر شده در سال گذشته در مجله "Lancet" انجام شده، نشان می‌دهد که عفونت جدی کووید-۱۹ ممکن است به مغز آسیب برساند و به عوارض طولانی مدت مانند سکته مغزی یا علائم مشابه زوال عقل منجر شود. نویسندگان خاطرنشان کردند که داده‌های بیشتری برای ارزیابی اثرات کووید-۱۹ بر سلامت مغز مورد نیاز است.

بیشتر بازماندگان کووید-۱۹ که در این تحقیق شرکت داشتند، علائم خفیف تا متوسط ​​را تجربه کرده بودند یا برخی از آنها نیز اصلاً علائمی نداشتند که این موضوع به عنوان یک بررسی با تجزیه و تحلیل قوی تلقی می‌شود چرا که پیشتر محققان دیگر بر تصویربرداری مغزی افراد مبتلا به نوع متوسط ​​تا شدید کووید- ۱۹ متمرکز شده بودند.

در مطالعه بانک اطلاعات پزشکی آمده است: یک نیاز اساسی برای اطلاعات بیشتر در مورد اثرات مغزی بیماری حتی در خفیف‌ترین شکل آن وجود دارد.

بنابر گزارش رویترز تغییراتی در مغز گروهی که به این ویروس آلوده نشده بودند دیده نشده است. نویسندگان این مطالعه اظهار داشتند که تحقیقات بیشتری برای تعیین اینکه آیا بازماندگان کووید-۱۹ در طولانی مدت از نظر توانایی یادآوری رویدادهای برانگیزاننده احساسات دچار مشکل می‌شوند یا خیر لازم است. آنها همچنین نمی‌توانند تأیید کنند که از دست دادن ماده خاکستری نتیجه انتشار ویروس به مغز یا تاثیر دیگر این بیماری است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کروناویروس کرونا در جهان مغز همه باهم علیه کرونا نشان می دهد کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۰۵۴۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعضای بیمار مرگ مغزی در مشهد جان چهار نفر را نجات داد

ابراهیم خالقی مسئول واحد فراهم‌آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در هزار و چهارصد و هشتاد و هشتمین عمل اهدای عضو از اهداکننده مرگ مغزی این دانشگاه، مرحوم " محمدعلی درمیانی"، بیمار مرگ مغزی معرفی شده از بیمارستان شهید کامیاب (امدادی) مشهد پس از تایید مرگ مغزی و کسب رضایت خانواده‌اش، در بیمارستان منتصریه مشهد زیر عمل جراحی اهدای عضو قرار گرفت.

او افزود: کبد این بیمار مرگ مغزی در بیمارستان منتصریه به مردی ۵۳ ساله ساکن نیشابور که سال‌ها از بیماری نارسایی کبد رنج می‌برد، پیوند شد.

مسئول واحد فراهم‌آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: همچنین قرنیه‌های زنده یاد درمیانی برای پیوند به بانک چشم دانشگاه علوم پزشکی مشهد و قسمتی از پوست وی برای پیوند به بیماران بخش سوختگی بیمارستان امام رضا (ع) مشهد ارسال شد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • اعضای بیمار مرگ مغزی در مشهد جان چهار نفر را نجات داد
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • بانوی دشتستانی ناجی چند بیمار نیازمند به عضو شد
  • ساخت نخستین سلول مغزی مصنوعی با آب و نمک 
  • احتمال افزایش مبتلایان به مالاریا و تب دانگ در پی بارندگی‌های اخیر در جنوب سیستان و بلوچستان
  • ChatGPT در تشخیص آبسه مغزی شکست خورد
  • 6 علامت که می‌تواند نشان دهنده تومور مغزی باشد
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس