Web Analytics Made Easy - Statcounter

نمکی گفت: ایران در اوج تحریم ها و در حالی که مستکبران برنامه ریزی برای براندازی نظام داشتند توانست به تکنولوژی کرونا با ۶ تا هفت پلتفرم برسیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، «سعید نمکی» صبح امروز (دوشنبه 31 خرداد) در ستاد استانی پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا اظهار کرد: زمانی از مقام معظم رهبری تقدیر و تشکر می کردم برخی نابخردانه این اقدام من را تفسیر به داوطلبی برای ریاست جمهوری می کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وزیر بهداشت ادامه داد: در بین افرادی که به عنوان داوطلب ریاست جمهوری مطرح بودند مردم هوشمندانه بهترین را برگزیدند و این سخن را کسی بیان می کند که داعیه هیچ مسئولیتی را در کشور ندارم.

 

نمکی بیان کرد: بزرگترین آرزوی من و همکاران که در 16 ماهه گذشته که هیچ لحظه از پا نایستادیم برداشتن این بار و تکلیف از دوش ما است و بتوانیم مثل همه آدم های معمولی آسوده بخوابیم.

 

وی افزود: وقتی مسئولیت را در وزارت بهداشت قبول کردم مشکلات زیادی در حوزه دارو و واکسن داشتیم و من دست به این لانه زنبور کردم و تلاش ما اعتلای نظام جمهوری اسلامی در این بخش بود.

 

وزیر بهداشت افزود: وقتی آقای رئیسی مسئولیت قوه قضائیه را برعهده گرفت مسائل را به صورت خصوصی با وی بیان کردم و این مهم قوت قلب من برای پیگیری مسائل و مبارزه با این فسادها بود.

 

نمکی متذکر شد: در ایام کرونا مسئولان زیادی با ما همراهی کردند و قدردان تلاش آنها خواهیم بود، اعتقاد من این است که در آینده مدیریت کرونا را سنجشی برای مدیریت کشورهای جهان در نظر خواهند گرفت.

 

وی افزود: کرونا در بسیاری از مسائل سیاسی، اقتصادی و فرهنگی تاثیر می گذارد و مدیریت کرونا نمره ارزیابی مدیران کشورهای دنیا است و یکی از کسانی که ما را در این امر حمایت کرد رئیس قوه قضائیه بود و به قضات تاکید کردند که اگر کوتاهی در خصوص کرونا صورت می گیرد برخورد شود و آقای رئیسی همراه ما در این ایام بودند.

 

این مقام مسئول تاکید کرد: ایام کرونا برای همه ما سخت بود ولی دستاوردهای قابل توجهی نیز به همراه داشت، در سه روز گذشته آمریکایی ها بیان کردند که تحریم های واکسن کرونا را برداشتیم و پس از آن برخی متوجه تحریم های واکسن کرونا شدند.

 

نمکی متذکر شد: ایران در اوج تحریم ها و در حالی که مستکبران برنامه ریزی برای براندازی نظام داشتند توانست به تکنولوژی کرونا با ۶ تا هفت پلتفرم برسیم.

 

وی با بیان اینکه در سطح کشور یک بیمار کرونایی به دلیل بی پولی، عدم دارو و عدم بستری آواره نشد، خاطرنشان کرد: در پیک چهارم روزی 250 هزار بیمار کرونایی به مراکز درمانی استان مراجعه می کرد و 150 هزار بیماری که باید روی تخت بیمارستان قرار می گرفت با مدلی که به نام ایران ثبت شده از بستری شدن آنها جلوگیری شد.

 

وزیر بهداشت بیان کرد: انتظار داشتیم مرگ و میر در پیک چهارم و با ویروس انگلیسی دو برابر شود و نسبت به پیش بینی ما 32 هزار مرگ و میر کرونایی کاهش یافت و این در حالی بود که ایران در اوج بدترین تحریم ها قرار داشت.

 

نمکی بابیان اینکه ۴۷۰ اکسیژن ساز در یک سال گذشته در بیمارستان های کشور ایجاد شد، افزود: هر بیمار کرونایی در درون آی.سی.یو 35 لیتر و خارج از آن 25 لیتر اکسیژن نیاز داشت.

 

پایان پیام/587

منبع: شبستان

کلیدواژه: آمار مبتلایان به کرونا پیشگیری از شیوع ویروس کرونا دکتر سعید نمکی نمکی ویروس کرونا کرونا وزیر بهداشت تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۰۶۰۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستاوردهای ایران در کنترل مالاریا باوجود تحریم‌ها

دکتر احمد رئیسی، با بیان اینکه ۲۵ آوریل مطابق با ۵ اردیبهشت ماه به عنوان روز جهانی مالاریا معرفی شده، اظهار کرد: این روز، فرصت مغتنمی برای ارائه دستاورد کشور‌ها در مهار مالاریا، مشکلات ناشی از این بیماری در سطح جهان و بیان چالش‌هایی است که ممکن است کشور‌ها به ویژه در قالب استراتژی‌ها و برنامه‌های سازمان جهانی بهداشت با آن‌ها مواجه باشند.

موفقیت ایران در کنترل مالاریا و مبارزه با این بیماری

به گزارش ایسنا، وی درباره وضعیت مالاریا در کشور گفت: خوشبختانه وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران هم راستا با نهضت مبارزه جهانی با مالاریا موفق شده طی چهار سال یعنی از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ هیچ مورد بومی مالاریا را در کشور نداشته باشد که نشان‌دهنده پیشرفت قابل توجه برنامه کنترل مالاریا بعد از شش دهه مبارزه با بیماری در کشور است.

رئیس اداره کنترل بیماری‌های منتقله توسط ناقلین وزارت بهداشت با بیان اینکه پیشرفت‌ها در زمینه کنترل بیماری مالاریا در شرایط سخت سال‌های اخیر به دست آمده، افزود: پیشرفت‌ها با وجود تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان، محدودیت‌های دسترسی به اقلام مورد نیاز بهداشتی بین‌المللی و بار سنگین پاندمی کووید۱۹ میسر شده و بدون حمایت سازمان بهداشت جهانی و کمک‌های تکنیکال و فنی این سازمان و بویژه اقدامات دانشگاه‌های علوم پزشکی جنوب و جنوب شرقی، دستیابی به این موفقیت میسر نبوده است.

رئیسی با اشاره به کمک‌های سازمان بهداشت جهانی علیه بیماری مالاریا اظهار کرد: در کنار کمک‌های سازمان بهداشت جهانی، تلاش همکاران ما به ویژه در دانشگاه‌های علوم‌پزشکی جنوب و جنوب شرقی کشور در استان‌های سیستان‌وبلوچستان، هرمزگان و بخش جنوبی استان کرمان یعنی محدوده تحت پوشش دانشگاه علوم‌پزشکی جیرفت، سبب تحقق دستاورد کنترل بیماری مالاریا شده است. این دستاورد بزرگ در شرایطی محقق شده که ایران در همسایگی کشوری مانند پاکستان با تخمین بیش از ۲ میلیون مورد سالیانه مالاریا قرار دارد.

وی ادامه داد: با وجود ثبت مواردی از بیماری مالاریا طی سال گذشته که با بررسی‌های کارشناسان وزارت بهداشت همه غیربومی بوده‌اند، اما کشور ایران در بین ۲۲ کشور منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت همچنان یک کشور موفق در کنترل این بیماری شناخته می‌شود.

موارد مالاریا در همسایگان شرقی؛ زنگ خطر برای کشور

رئیس اداره کنترل بیماری‌های منتقله توسط ناقلین وزارت بهداشت با بیان اینکه عدم ثبت موارد بومی مالاریا طی چهار سال از ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ در کشور، پیشتازی ایران در منطقه در زمینه مبارزه با مالاریا را نشان می‌دهد، افزود: متاسفانه به دلیل افزایش بار بیماری در سال ۱۴۰۱ در کشور‌های همسایه شرقی، افزایش بیش از حد تصور موارد وارده مالاریا از پاکستان و افغانستان و به دنبال آن افزایش ریسک برقراری مجدد چرخه انتقال مالاریا در شهرستان‌های مرزی این منطقه را به شکل قابل توجهی افزایش داده است.

وی با اشاره به وسعت جغرافیایی کشور خاطرنشان کرد: باید به این نکته مهم توجه کرد که ایران یک کشور پهناور و بزرگ است و قابل قیاس با کشور‌هایی مانند امارات و مراکش نیست که طی سال‌های گذشته موفق به دریافت گواهی حذف مالاریا شده‌اند. کشور بیش از ۸۰ میلیون نفر جمعیت دارد و در جوار کشور‌هایی مانند پاکستان و افغانستان قرار دارد که آمار بیماری مالاریا در این کشور‌ها نسبت به کشور‌های منطقه بسیار بیشتر است.

پیشتازی ایران در منطقه در تشخیص مالاریا

وی با بیان اینکه تشخیص مالاریا از دستاورد‌های خوب کشور محسوب می‌شود، اظهار کرد: علیرغم سختی‌های همه‌گیری کووید، گسترش نظام تشخیص آزمایشگاهی مالاریا به ویژه سطح تشخیص میکروسکوپی محقق شده؛ به نحوی که بنابر نظر کارشناسان بین‌المللی، ایران در منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت در زمینه تشخیص مالاریا پیشتاز است.

رئیسی خاطرنشان کرد: طی دو سال گذشته، متاسفانه پس از حدود یک دهه که کاهش بیماری مالاریا را تجربه کردیم، شاهد افزایش موارد ابتلا بودیم. البته تاکید می‌شود که تمام موارد ابتلا به مالاریا، وارداتی بوده که از مرز‌های جنوب و جنوب‌شرقی کشور به ویژه از کشور پاکستان وارد شده‌اند. اگرچه موارد ابتلا وارداتی بوده، اما برنامه‌های انجام شده را متاثر می‌کند. نگرانی ما و همکاران این است که موارد وارده از کشور‌های افغانستان و پاکستان تبعاتی برای برنامه ایران در مهار و حذف مالاریا به همراه داشته باشد.

وضعیت بروز این بیماری در مناطق مختلف کشور

وی با بیان اینکه با وجود عدم گزارش موارد مالاریا طی سال‌های متمادی، برخی از موارد برای اولین‌بار ثبت شده، افزود: برای اولین بار مواردی از مالاریا در استان‌های همدان، خراسان‌شمالی، چهارمحال و بختیاری، محدوده دانشگاه علوم پزشکی سبزوار و برخی دیگر از مناطق پاک کشور ثبت شده است که همگی مالاریای وارده و غیربومی بوده‌اند و همگی مسافرت‌های مرزی به مناطق جنوب شرقی داشته‌اند.

رئیس اداره کنترل بیماری‌های منتقله توسط ناقلین وزارت بهداشت درباره میزان ابتلا به مالاریا در سال ۱۴۰۲ گفت: پرونده موارد مالاریای کشور با ۱۰ هزار و ۲۶۴ مورد در سال گذشته بسته شد. معتقدیم تمام این موارد اعم از داشتن ملیت ایرانی، افغان یا پاکستانی، جزو موارد وارده به کشور هستند.

وی در پایان گفت: امیدواریم بتوانیم با مشارکت نیرو‌های نظامی و انتظامی، حمایت مسئولان سیاسی و تلاش پزشکان و کارکنان بخش سلامت، با حساسیت هر چه بیشتر در راستای شناسایی به موقع و درمان فوری و کامل بیماران هوشیارانه عمل کرده و افقی روشن برای برنامه مبارزه با مالاریا ترسیم کنیم.

دیگر خبرها

  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • (ویدئو) واکنش بغض‌آلود وزیر اسبق بهداشت به مهاجرت بهترین شاگردانش از ایران
  • شگفتی بزرگ صداوسیما برای مردم ایران؛ صبح بخیر مسئولین!
  • ایران صادرکننده خدمات مهندسی و تکنولوژی های روز دنیاست
  • نگرانی مردم آمریکا از بایدن در دوره دوم ریاست‌جمهوری / او احتمالا می میرد!
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • دستاوردهای ایران در کنترل مالاریا باوجود تحریم‌ها
  • رهبر انقلاب: با جهش تولید، جیب و دست کارگر پر می‌شود /هدف از تحریم در تنگنا گذاشتن نظام جمهوری اسلامی است