Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، در سالی که از جانب رهبر معظم انقلاب مزین است به نام تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی‌ها ، بخشی از برنامه‌ریزی صورت گرفته در دولت تدبیر و امید برای تحقق اهداف کلان منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار برای رشد تولید و ایجاد اشتغال پایدار و صادرات‌محور به ثمر نشسته و شاهد سرمایه‌گذاری‌های کلان بخش غیردولتی در عرصه صنایع سنگین هستیم و امروز با دستور رییس جمهوری عملیات اجرایی سه پروژه ملی با مجموع سرمایه‌گذاری ارزی یک میلیارد و ۴۲۱ میلیون یورو و سرمایه‌گذاری ریالی معادل ۶۴ هزار و ۵۵۳ میلیارد ریال توسط بخش خصوصی آغاز شد که این پروژه‌ها از نظر میزان سرمایه‌گذاری و همچنین نوع تکنولوژی دارای اهمیت هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 نخستین پروژه که با دستور حسن روحانی عملیات اجرایی خود را آغاز کرد طرح شرکت «کیمیا صنعت مبنا»  در صنایع پتروشیمی است که برای ساخت ۲ واحد متانول یک واحد تبدیل متانول به الفین‌ها یک واحد تولید پلی اتیلن و واحدهای پلی‌پروپیلن است که در زمینی به مساحت ۷۳ هکتار و با سرمایه گذاری یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون یورو و  چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای تولید سالیانه یک میلیون و ۴۱۴ هزار تُن انواع محصول پتروشیمی و ایجاد اشتغال مستقیم  برای ۲ هزار و ۴۶۰ نفر طراحی شده است.

دومین پروژه از مجموعه پروژه‌های شرکت صبا پیشرو تیس بوده که در حوزه تصفیه شکر و صنایع جانبی آن و مجموعه منحصر بفرد گردشگری شامل بزرگترین دریاچه مصنوعی جهان با مساحت ۱۱۶ هکتار و جزایر اقامتی در مجموعه زمین‌هایی به مساحت ۱۳۹ هکتار و با سرمایه گذاری ۳۵ میلیون و ۷۰۰ هزار یورو و یکهزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای تولید انواع محصول بر پایه شکر و ارائه خدمات گردشگری و اقامتی و ایجاد اشتغال مستقیم برای ۷۲۶ نفر طراحی شده است.

 سومین پروژه، طرح شیرین سازی آب دریا برای آب آشامیدنی و استفاده در صنایع پتروشیمی و فولاد مستقر در محدوده منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار است که طی سه فاز برنامه‌ریزی شده است و شرکت توسعه نگین مکُران سرمایه‌گذاری آن را به عهده دارد. امروز با دستور رییس جمهوری عملیات اجرایی فاز نخست این پروژه با ظرفیت تولید ۴۰ هزار متر مکعب آب شیرین در روز  با روش اسمز معکوس و برداشت  از آب‌های زیرسطحی و با سرمایه گذاری ۳۵ میلیون و ۷۰۰ هزار یورو و ۴۵۰ میلیارد تومان و اشتغال مستقیم برای ۷۶ نفر شروع شد.

 لازم به ذکر است همزمان عملیات اجرایی خط انتقال محصولات پتروشیمی به بندر شهید کلانتری و همچنین خط انتقال آب به سایت پتروشیمی نیز آغاز شد.

«عملیات اجرایی طرح‌های ذکر شده، در آیین بهره‌برداری از طرح‌های ملی مناطق آزاد تجاری صنعتی استان‌های هرمزگان، آذربایجان شرقی و غربی، خوزستان، گیلان و سیستان و بلوچستان آغاز شد»

در این مراسم بیش از ۷۰ هزار میلیارد تومان طرح ملی در سطح کشور کلنگ‌زنی و افتتاح شد.

برچسب‌ها توسعه ایران توسعه اقتصادی چابهار منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار حسن روحانی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: توسعه ایران توسعه اقتصادی چابهار توسعه ایران توسعه اقتصادی چابهار منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار حسن روحانی آزاد تجاری صنعتی میلیارد تومان عملیات اجرایی سرمایه گذاری منطقه آزاد آغاز شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۰۶۴۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز سرمایه‌گذاری پتروشیمی‌ها در میادین گازی

تفاهم‌نامه‌های مطالعه توسعه ۱۶ میدان گازی برای افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی تولید گاز کشور با سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلاری هلدینگ‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی با حضور وزیر نفت امضا شد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، تفاهم‌نامه توسعه میدان‌های گازی با سرمایه‌گذاری هلدینگ‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانیبا حضور جواد اوجی، وزیر نفت، محسن خجسته‌مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، مرتضی شاهمرزایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و جمعی از مدیران عامل صنعت نفت، گاز و پتروشیمی کشور امضا شد.

ارزش مجموع تفاهم‌نامه‌هایی که امروز به امضا رسید 6.4 میلیارد دلار برآورد می‌شود و با اجرای این طرح‌ها، حدود 127 میلیون متر مکعب به تولید گاز کشور با هدف تامین پایدار خوراک پتروشیمی‌ها اضافه خواهد شد.

شرکت ملی نفت ایران برای توسعه میدان‌های گازی کشور با استفاده از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های شرکت‌های ایرانی، مذاکراتی پرشمار را با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی انجام داده است. در نتیجه این اقدامات، تفاهم‌نامه‌های مطالعه توسعه 16 میدان گازی در جنوب، جنوب غرب کشور و خلیج فارس با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی امضا شد.

بر اساس این تفاهم‌نامه‌ها، مطالعه توسعه میدان‌های گازی زیره و خارتنگ و ساختار اکتشافی دارنگ با هدف افزایش 24 میلیون مترمکعبی تولید گاز و با سرمایه‌گذاری یک میلیارد دلاری به شرکت پترو کاوه افق واگذار شد.  

مطالعه توسعه میدان‌های گازی سفید زاخور، سفید باغون و هالگان نیز به صورت مشترک به گروه گسترش نفت و گاز پارسیان و شرکت پتروپارس واگذار شد.

سرمایه‌گذاری مورد انتظار برای توسعه این میدان‌ها، 800 میلیون دلار پیش‌بینی‌شده که در نهایت 27 میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز ایران اضافه خواهد کرد.

مطالعه توسعه مخازن خامی زیلایی و کارون و جمع‌آوری گازهای همراه مسجدسلیمان، طرح دیگری بود که تفاهم‌نامه مطالعه آن با شرکت سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی کشوری (صباانرژی وو پتروپالایش پارسوماش) امضا شد.

بر اساس این تفاهم‌نامه، در پایان اجرای این پروژه‌ها، 14.2 میلیون متر مکعب به تولید گاز اضافه خواهد شد و برای رسیدن به این هدف سرمایه‌گذاری 2 میلیارد دلاری مورد انتظار خواهد بود.

مطالعه توسعه میدان گازی عسلویه غربی و ایستگاه تقویت فشار کنگان با شرکت نوید زرشیمی دیگر تفاهم نامه ای بود که امروز امضا شد و قرار است با سرمایه گذاری 600 میلیون دلاری، 44 میلیون متر مکعب به ظرفیت تولید گاز کشور اضافه شود.

تفاهم‌نامه مطالعه توسعه مخازن خامی شهیدان، زیلایی و کارون به صورت مشترک با شرکت پتروشیمی مسجد سلیمان و شرکت توسعه پتروایران امضا شد و بر اساس آن 11.6 میلیون متر مکعب به تولید گاز افزوده می‌شود و در این مسیر 1.8 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری باید انجام شود.

مطالعه توسعه میدان‌های گازی میلاتون و رودک، بینک و رگ سفید با شرکت سرمایه‌گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین (تاپیکو) با هدف افزایش 7.7 میلیون مترمکعبی تولید گاز و سرمایه‌گذاری 950 میلیون دلاری تفاهم‌نامه دیگری بود که امروز امضا شد.

بر این اساس، مطالعه توسعه میدان‌های گازی اهواز و مارون خامی توسط شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با هدف‌گذاری افزایش 9.8 میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز در روز و سرمایه‌گذاری یک میلیارد دلار انجام خواهد شد.

در مجموع با اجرای این طرح‌ها و توسعه 16 میدان گازی کشور، حدود 127 میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز ایران اضافه خواهد شد که می‌تواند در جبران ناترازی گاز در فصل سرد سال، تامین پایدار خوراک پتروشیمی‌ها و افزایش صادرات گاز ایران نقش مهمی ایفا کند.

با تکمیل مطالعات تفاهم‌نامه‌های یادشده و امضا و اجرای قراردادهای آنها، افزون بر افزایش تولید گاز کشور و رفع ناترازی آن، پیش‌بینی می‌شود 25 هزار فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم به‌ویژه در استان‌ها و شهرهای محل اجرای طرح‌ها ایجاد شود.

براساس برنامه‌ریزی انجام شده یک درصد از حجم سرمایه‌گذاری‌ها برای انجام مسئولیت‌های اجتماعی شرکت ملی نفت ایران به‌ویژه در مناطق نفتخیز صرف خواهد شد.

در این طرح‌ها، برای نخستین بار هلدینگ‌ها و شرکت‌های پتروشیمی به‌منظور تامین پایدار خوراک مورد نیاز مجموعه‌های خود اقدام به مطالعه و توسعه بالادستی میادین گازی کشور می‌کنند که گامی موثر در راستای تأمین مطمئن و پایدار خوراک این صنایع، استفاده از سرمایه‌های انباشته شده در این مجموعه‌ها، استفاده حداکثری از ظرفیت‌ها و سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده در صنایع پتروشیمی و ثروت‌آفرینی برای کشور است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نیمی از رشد اقتصادی کشور مربوط به نفت و گاز است
  • آغاز عملیات اجرایی پروژه گازرسانی امام زاده ابراهیم(ع) شفت
  • معرفی ۱۲۴ بسته سرمایه‌گذاری منطقه آزادچابهار به فعالان اقتصادی؛ چابهار بهشت سرمایه گذاری
  • آغاز سرمایه‌گذاری پتروشیمی‌ها در میادین گازی
  • سد ورود بخش خصوصی به صنعت نفت و گاز شکسته شد/ آغاز ۵۰ پروژه به ارزش ۲۵ میلیارد دلار
  • سد ورود بخش خصوصی به صنعت نفت و گاز شکسته شد
  • معرفی دستاوردها و زندگی مشاهیر هدف مهم احداث باغ مشاهیر است
  • پیشرفت ۸ درصدی عملیات اجرایی احداث باغ مشاهیر
  • کسب رتبه برتر در حوزه عمران و زیربنایی توسط منطقه آزاد چابهار
  • مینی پالایشگاه دهدشت اشتغال زایی مستقیم ۳٠٠ نفر را محقق می کند