Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از شیروان، وجود هفت سَرو سرسبز و شاداب در منطقه (قره‌باغ) این شهرستان، جاذبه گردشگری مناسبی به نظر می‌رسد که البته شاهد تبلیغات و آگاهی‌رسانی مناسبی در این زمینه نیستیم وامید می‌رود باهمت و توجه بیشتر مسئولان این امر محقق شود.

این سرو ملی‌های شاداب و سرزنده، پیرترین موجود زنده شمال شرق کشورند و ارس‌های تنومند، با حدود ۱۰۰۰ سال قدمت و متشکل از ۷ سرو کهن‌سال، با ارتفاع حداقل ۸ الی ۱۳ متر هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 

این سروهای زیبا و سرسبز با قدمتی در حدود هزار سال در شهرستان شیروان و در منطقه‌ای بنام (قره‌باغ)  قراردادند. اگر بخواهیم محل دقیق این آثار طبیعی و ملی را عنوان کنیم، بعد از رسیدن به شیروان که در حدود ۵۵ کیلومتری بجنورد قرار دارد، به سمت فاروج حرکت کرده و در کیلومتر ۵ روستای باغان قرار دارند و فاصله آن‌ها از جاده بین‌المللی ۱۶ کیلومتر است.

باوجوداینکه این سروها ثبت ملی شده‌اند، اما به دلیل اینکه دریک محیط باز و بدون حریم مشخصی قرار دارند، ممکن است از سوی بازدیدکنندگان و اطراق مسافران در پای آن‌ها در معرض تهدید قرار گیرند.

حمید فخرایی، رئیس اداره محیط‌زیست شیروان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: این سرو ملی‌ها در سال ۱۳۸۸ به‌عنوان آثار ملی ثبت‌شده‌اند و حریمی به مساحت ۱۳۰۰ متر برای آن قائل شده است.

فخرانی در پاسخ به این سؤال که آیا تاکنون دستورالعمل‌های علمی و کارشناسی برای حفظ این آثار ملی انجام‌شده است گفت: ازآنجایی‌که این درختان در کنار رشته قنات روستا واقع‌شده‌اند، ازنظر آب‌رسانی مشکلی ندارند و به‌راحتی نیاز آبی خود را برآورده می‌کنند و به دلیل اینکه این درختان وحشی هستند و دست کاشت انسان نیستند، نیازی به رسیدگی خاصی ندارند.

فخرانی اظهار داشت: تاکنون تنها کاری که انجام‌شده است، نصب یک تابلو در محل و چاپ بروشورهایی که بین مسافران توزیع می‌شود.

 

 

وی در ادامه تأکید کرد: این درختان در معرض تهدیداتی ازجمله، اُتراق مسافران و چوپانان، وجود دامداری در محل، وجود جاده در کنار این درختان که موجب آسیب رساندن به آن‌ها می‌شود، قرار دارند.

رئیس محیط‌زیست شیروان در ادامه از لزوم تخصیص اعتبار لازم برای خرید و تملک سه اصله درختی که در باغ شخصی یکی از اهالی است، گفت: باوجود تمایل مالکین این باغ، بودجه‌ای برای خرید آن‌ها اختصاص داده نشده است.

وی ادامه داد: اداره محیط‌زیست اجازه کشت و زرع را در زیر این درختان به صاحب‌ملک و باغ نداده است.

میثم زارع رئیس اداره میراث فرهنگی شیروان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در این شهرستان به حفاظت‌ها و سرکشی‌های مرتب این ارگان اشاره کرد و گفت: این درختان نماد منطقه هستند و بهترین راه حفاظت و نگهداری از این آثار طبیعی و ملی، آگاه‌سازی مردم، در این زمینه است که این آثار طبیعی نه قابل مرمت هستند و نه قابل‌برگشت، پس وظیفه ما ایجاب می‌کند، همان‌گونه که پدرانمان به ما یاد دادند که به طبیعت احترام بگذاریم، ماهم به فرزندانمان انتقال دهیم.

رئیس اداره میراث فرهنگی در ادامه تأکید کرد: از آنجائی که این درختان از طرف اهالی مقدس شمرده می‌شوند و مردم احترام ویژه‌ای برای آن قائل هستند، نگرانی بابت تخریب و آسیب از جانب اهالی آن منطقه وجود ندارد.

وی گفت: اداره میراث فرهنگی، محیط‌زیست و جهاد کشاورزی به‌طور مرتب در حال سرکشی و جلوگیری از ایجاد افت زدگی و هرگونه آسیبی به این آثار طبیعی وملی می‌باشند.

زارع تأکید کرد: این درختان ارس دارای صمغ خاصی هستند که از  ایجاد هرگونه آفت وقارچ به‌طور طبیعی جلوگیری می‌کنند.

وی در مورد آب‌رسانی هم اشاره کرد: به دلیل ریشه‌های قطوری که این درختان دارند می‌تواند آب موردنیاز خود را تأمین کنند و جدول‌کشی سیمانی که در محل انجام‌شده با تأیید اداره مربوطه بوده و اداره میراث فرهنگی و محیط‌زیست اجازه و مجوز این‌گونه کارها را بعد از بررسی‌های کارشناسانه صادر می‌کند.

زارع در ادامه از ایجاد حریم در این محل گفت:  ایجاد حریم خاص و فنس کشی مردم را نسبت به موضوع حساس‌تر کرده و بازدیدها و دسترسی‌ها را به این نمادهای منطقه محدود می‌کند، پس بهترین راه حفاظت و نگهداری از این آثار طبیعی همان آگاه‌سازی مردم وجاانداختن فرهنگ احترام به طبیعت است.

بهتر است که از این سرمایه‌های ملی بیشتر مراقبت شود و از این ظرفیت استفاده شود.

انتهای پیام/و

منبع: فارس

کلیدواژه: محیط زیست شیروان قره باغ روستا اداره میراث فرهنگی آثار طبیعی محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۰۶۸۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۵ هزار نیروی جدید در وزارت بهداشت جذب می‌شوند

به گزارش حوزه سایر رسانه ها خبرگزاری تقریب،بهرام بنده یزدانی روز شنبه در آیین آغاز کار ساخت مجتمع آموزشی بیمارستان خاتم الانبیای شهرستان شیروان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: متاسفانه در دوره های پیش سهمیه مناسبی برای استخدامی نیروهای بهداشت و درمان در نظر گرفته نشد و این بخش با مشکل مواجه بود.

وی افزود: رایزنی‌ها برای استخدام جدید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حال انجام است تا سهمیه مناسبی برای تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی باشد.

معاون مرکز هماهنگی امور اقتصادی وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی بیان کرد: مسیر قانونی تبدیل وضعیت ایثارگران، ۹۰۰ نفر در سال گذشته را شامل شد و این خود کمک بزرگی به امنیت شغلی کارکنان و وضعیت کیفی شاخص های استخدامی منابع انسانی کرد.

وی اضافه کرد: رایزنی های لازم برای استفاده از این ظرفیت جدید استخدامی که به زودی اعلام رسمی می شود در مدیریت منابع انسانی وزارتخانه در حال انجام است.

هزینه کرد بی‌سابقه دولت سیزدهم در خرید تجهیزات پزشکی

بنده یزدانی در ادامه اضافه کرد: هزینه های کلانی در بحث خرید تجهیزات و اقلام بهداشتی و درمانی در دولت سیزدهم انجام شده که اختصاص هفت میلیون و ۳۰۰ هزار یورو تجهیزات به خراسان شمالی از این موارد است.

وی افزود: اعتبارهای بیشتری برای بخش درمان خراسان شمالی در دور سوم سفرهای مسئولان وزارتخانه به این استان اختصاص می‌یابد.

۹ طرح درمانی، آموزشی و رفاهی امروز (شنبه) با حضور معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در شهرستان‌های خراسان شمالی راه اندازی و کلنگ زنی شد.

طرح های راه اندازی شده شامل بخش «ام آر آی» و «سی تی اسکن» بیمارستان امام حسن (ع) بجنورد، بخش دیالیز رازوجرگلان، بخش دیالیز فاروج، بخش «وی آی پی» بیمارستان امام خمینی(ره) شیروان، مرکز تصویربرداری دیجیتال و همراه سرای بیمارستان امام علی (ع) بجنورد است.

طرح های کلنگ زنی نیز شامل مجتمع آموزشی بیمارستان خاتم الانبیاء شیروان و طرح توسعه بیمارستان جاجرم است.

شیروان با ۱۵۷ هزار نفر جمعیت به عنوان دومین شهرستان پرجمعیت خراسان شمالی در ۶۰ کیلومتری خاور بجنورد قرار دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۷ موجود زنده‌ای که می‌توانند سیارۀ ما را نجات دهند
  • ۴۰ درصد تاغزار‌های استان سمنان دچار آفت است
  • استرداد بیش از ۱۹۰ خانواده عراقی از اردوگاه الهول سوریه به عراق
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • از ظرفیت های موجود در جامعه هنرمندان مهاجر استقبال می کنیم
  • نجات جوجه جغد‌هایی که به بیرون لانه پرتاب شده بودند + فیلم
  • همکاری سازمان عقیدتی سیاسی ارتش و اداره کل هنرهای نمایشی برای تولید آثار نمایشی
  • نجات جوجه جغد‌ها در پاسارگاد
  • ۲۵ هزار نیروی جدید در وزارت بهداشت جذب می‌شوند
  • لزوم یادآوری اهمیت صنعت بازیافت از طریق آموزش/ سوخت‌ مازوت برای کره زمین سمّ است