Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، ایران یکی از پایه‌گذاران صنعت آلومینیوم در خاورمیانه محسوب می‌شود و برای تولید این محصول استراتژیک برنامه‌هایی طی سال‌های گذشته از سوی دست اندرکاران این بخش تدوین شده که تولید سالانه 1.5 میلیون تن آلومینیوم تا سال ۱۴۰۴ یکی از مهمترین این برنامه‌ها است.

تحقق این هدف نیازمند تامین مقدار قابل توجهی از مواد اولیه و منابع معدنی مانند بوکسیت برای دستیابی به آلومینا به عنوان ماده اولیه تولید آلومینیوم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین منظور باید دستورالعمل ویژه‌ای برای تامین این دو ماده اصلی در دستور کار متولیان این بخش قرار گیرد تا به این طریق زمینه تحقق هدف‌گذاری پیش‌بینی شده برای تولید آلومینیوم در کشور فراهم شود.

بررسی‌های انجام شده بین برترین کشورهای تولیدکننده آلومینیوم حکایت از استراتژی‌های مختلفی در تامین آلومینا و بوکسیت مورد نیاز این کشورها دارد، به این صورت که از بین ۱۰ کشور برتر، ۷ کشور واردات آلومینا داشته‌اند و این امر اهمیت تجارت آلومینا در صنعت آلومینیوم را نشان می‌دهد.

اهمیت این ماده استراتژیک در تولید آلومینیوم به اندازه ای است که فعال کردن ظرفیت‌های بیشتر برای تولید آلومینا در کشور می‌تواند بخشی از مشکلات تامین مواد اولیه آلومینیوم را برطرف کند.

آلومینا یا پودر دی اکسید آلومینیوم ماده اولیه اصلی تولید فلز آلومینیوم است. آلومینا از روش بایر تولید می‌شود و برای تولید هر تن آلومینیوم به ۲ تن آلومینا نیاز است. از سوی دیگر برای تولید هر تن آلومینا به ۲ تا ۳ تن سنگ معدنی بوکسیت نیاز است. آلومینا دارای مصارف متالورژیک و غیرمتالورژیک است، اما مصرف عمده آن در بخش احیای آلومینیوم است.

به گفته کارشناسان صنعت آلومینیوم، تولید آلومینا در جهان در سال ۲۰۱۹ برابر با ۱۳۰ میلیون تن بوده است در حالی که تولید سالانه این ماده مهم در ایران حدود ۲۵۰ هزار تن است که در افق ۱۴۰۴ و با تولید 1.5 میلیون تن آلومینیوم، به ۳ میلیون تن آلومینا نیاز خواهیم داشت. 

آمار منتشر شده توسط وزارت صنعت نشان می‌دهد تولید آلومینا در سال 99 با افت 229.1 هزار تن بوده که در مقایسه با سال 98 کاهش 1.8 درصدی را تجربه کرده است.

همچنین تولید آلومینا در فروردین امسال 19.2 هزار تن بوده که نسبت به فروردین 99 افت 7.9 درصدی را داشته است.

افت تولید آلومینا خبر خوشی برای هدف‌گذاری انجام شده در تولید آلومینیوم نیست و ضروری است تا مسئولان مربوطه و به ویژه وزارت صنعت فکر جدی برای جلوگیری از افت تولید این ماده مهم و برنامه‌ریزی برای رشد تولید در این بخش کنند.

* ارزبری یک میلیارد دلاری واردات آلومینا

یوسف داوودی نماینده مجلس درباره تامین مواد اولیه تولید آلومینیم در کشور می‌گوید: سالانه یک میلیارد دلار ارز برای واردات مواد اولیه تولید آلومینیوم از کشور خارج می‌شود.

به گفته وی، پودر آلومینا که ماده اولیه تولید آلومینیم محسوب می‌شود، از طریق واردات تامین می‌شود. نیاز صنعت آلومینیوم کشور به پودر آلومینا و اکسید آلومینیم حدود ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن در سال است و کارخانه‌های تولید آلومینیم جنوب با یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن در سال و کارخانه‌های هرمزان و المهدی هر کدام با ۶۰۰ هزار تن بزرگترین مصرف کنندگان این محصول در کشور هستند. با در نظر گرفتن قیمت جهانی آلومینا و هزینه حمل و نقل، واردات این ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن، یک میلیارد دلار هزینه در سال برای کشور به همراه دارد.

این نماینده مجلس با اشاره به محدودیت ارزی کشور و مشکلات واردات آلومینا می‌گوید: بوکسیت به عنوان ماده اولیه آلومینا با کمبود ذخیره در کشور مواجه است، به طوری که میزان ذخایر آن در کشور به ۶ میلیون تن رسیده و برداشت آن مشکلات زیست محیطی به همراه دارد، اما نفلین سینیت با حدود ۲۴ میلیارد تن ذخیره انتخاب خوبی برای تولید آلومینا در کشور است‌.

وی با بیان اینکه در این راستا فاز اول پروژه بزرگ تولید آلومینا از ذخایر نفلین سینیت آغاز شده که ظرفیت ۲۱۰ هزار تنی دارد، ادامه می‌دهد: بیش از ۵ هزار میلیارد تومان در این خصوص هزینه شده که باید طی ۴ سال به بهره برداری برسد. 

در هر حال تولید آلومینیوم در کشور اقدامی استراتژیک است و اهمیت این محصول در صنعتی شدن کشور، لزوم توجه به تامین مواد اولیه و رفع مشکلات پیش روی این صنعت را دوچندان می‌کند.

انتهای پیام/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: آلومینا صنعت آلومینیوم معادن بوکسیت تولید آلومینا تولید آلومینیوم صنعت آلومینیوم اولیه تولید یک میلیارد مواد اولیه ماده اولیه برای تولید میلیون تن هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۰۸۳۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه داروهایی ارز ترجیحی می‌گیرند؟+بخشنامه

تصویبنامه هیات وزیران موضوع تعیین فهرست دارو، مواد اولیه آن و تجهیزات مصرفی پزشکی مشمول ارز ترجیحی در سال ۱۴۰۳ توسط معاون اول رییس جمهور ابلاغ شد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، تصویبنامه مصوب جلسه مورخ 1403/02/02 هیات وزیران درخصوص «تعیین فهرست دارو، مواد اولیه آن و تجهیزات مصرفی پزشکی مشمول ارز ترجیحی در سال 1403» طی نامه شماره 18978 در تاریخ 1403/02/08 توسط معاون اول رییس جمهور ابلاغ شد.

برهمین اساس، داروهای خارجی فاقد تولید داخل، مواد اولیه دارویی، تجهیزات و ملزومات پرشکی و مواد اولیه، قطعات ساخت، قطعات یدکی آنها به جز تجهیزات  وملزومات پزشکی با مصرف خانگی، پوست، مو و زیبایی و دندانپزشکی؛ تجهیزات پزشکی، مصرفی و توانبخشی مورد نیاز جانبازان و ایثارگران؛ شیرخشک رگولار/رژیمی، فراورده های متابولیک/ غذای ویژه بیمارستانی و مواد اولیه آنها؛ ملزومات دارویی شامل محلول چشمی و هیالورونیک اسید و مواد اولیه آنها در سال 1403 در فهرست اقلام سلامت محور مشمول ارز ترجیحی قرار گرفته اند.

در این بخشنامه تأکید شده است: اقلامی که تا پیش از این مصوبه، مشمول ارز ترجیحی بوده و کالای آن از گمرکات ترخیص شده و با قیمت مصوب و با تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به فروش رسیده‌اند، درصورتی که ارز خود را دریافت ننموده اند نیز مشمول دریافت ارز ترجیحی در سقف باقی مانده بودجه ارزی مصوب تفاهم نامه سه جابنه سال 1402 بابت تامین ارز اقلام سلامت محور می باشند.

همچنین فهرست کالاهای اساسی کشاورزی مشمول دریافت ارز ترجیحی، موضوع بند الف تبصره 4 ماده واحده قانون بودجه سال 1403 کل کشور بخش اول به شرح جدول پیوست که تایید شده به مهر دفتر هیات دولت است، تعیین میشود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • همراه پرخرج
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • تصاویر اولیه از مراحل ساخت‌وساز ۳۲۰ میلیون دلاری امریکایی‌ها در سواحل غزه
  • شوآف «خودرو‌های برقی» در ایران
  • حمل ریلی محصولات مجتمع فولاد مبارکه تا ۱۰ میلیون تن در سال
  • چه داروهایی ارز ترجیحی می‌گیرند؟ + بخشنامه
  • چه داروهایی ارز ترجیحی می‌گیرند؟+بخشنامه
  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری
  • پایداری تولید شرط اولیه امنیت غذایی است