Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «نماینده»
2024-04-27@13:03:37 GMT

تهران نیازمند ۵۰ هشدار دهنده سریع زلزله

تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۰۸۳۸۹

تهران نیازمند ۵۰ هشدار دهنده سریع زلزله

به گزارش «نماینده» رضا کرمی محمدی رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با اشاره به اینکه سامانه هشدار سریع زلزله با اعلام هشدار ۵ ثانیه پیش از وقوع زلزله می‌تواند تلفات زلزله را ۱۰-۱۵ درصد کاهش دهد، گفت: این سامانه برای ما بسیار قیمتی است و نیازمند سرمایه گذاری در این زمینه هستیم.

کرمی محمدی با اشاره به اینکه تاریخچه ورود این سامانه به کشور به سال ۹۴ و در زمان حضور جایکای ژاپن در ایران باز می‌گردد، ابراز داشت: مشابهت توکیو و تهران باعث شد که جایکا ترتیب ورود این سامانه را در ایران شکل دهد و برای راه اندازی این سامانه ۴ سنسور به تهران هدیه کرد که در گسل مشا و در نقطه‌ای نزدیک دماوند کار گذاشته شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه ابراز داشت: در سال ۹۷، ۲۲ سنسور دیگر از سوئیس خریدیم اما سوئیسی‌ها این سنسورها را تحویل نمی‌داد و می‌گفتند قیمت بالاتر رفته و در نهایت با ترفندهایی بدون پرداخت پول اضافه این ۲۲ سنسور را تحویل گرفتیم و تعداد سنسورها به ۲۴ عدد رساندیم.

کرمی محمدی گفت: این سنسورها در خارج از تهران یعنی بر روی گسل ری، پیشوا، ملارد کار گذاشته شد.

رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ابراز داشت: طراحی مشابهی بر روی این سنسورها از روی مدل ژاپنی انجام گرفت و این داده‌های تبدیل به داده‌های آنلاین شدند.

وی با بیان اینکه برای تکمیل سامانه هشدار سریع نیازمند ۵۰ سنسور هستیم افزود: طی یک هدف ۴ ساله تامین می‌توانیم به این تعداد دست یابیم.

کرمی محمدی ابراز داشت: هر سنسور به همراه دیجیتایزر حدود یک میلیارد هزینه دارد و برای تامین آن سازمان مدیریت بحران نمی‌تواند به دلیل وظایف کلان کشوری، کمکی کند.

وی ادامه داد: برخی سیستم‌های هشدار سریع درست کار نمی‌کردند و تصمیم گرفتیم از طریق توان داخلی با برگزاری مناقصه میان پژوهشگاه زلزله شناسی، سازمان ژئوفیزیک، مرکز تحقیقات ساختمان و چند دانشگاه سیستم را اصلاح کنیم و در نهایت یکی از دانشگاه‌ها برنده مناقصه شد و شروع کرد بر روی نرم افزار کاربردی کار کردن تا علاوه بر اصلاح داده‌های سنسورها، در یک پروژه ۳ ساله عملکرد آنها را بررسی کند.

رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با اشاره به اینکه همزمان با برگزاری این مناقصه سازمان‌ها و دستگاه‌های مختلف برای هماهنگی با این سامانه اعلام آمادگی کردند، توضیح داد: از دستگاه‌ها خواستیم مشخص کنند که با انتشار چنین هشداری چه عکس العملی خواهند داشت و اولین سازمانی که عملیاتی و زیرساختی عمل کرد، سازمان آتش نشانی بود که زیرساختش متصل شد و قرار شد دو درب ۱۳۰ ایستگاه آتش نشانی تهران همزمان با هشدار دستگاه‌ها باز شده و زنگ‌های عملیات به صدا در بیاید تا آتش نشانان آماده شوند.

کرمی محمدی با تاکید بر نقش پر اهمیت مترو برای اتصال به این سامانه گفت: مترو زیرساخت‌های خوبی دارد و اما پیچیده‌تر از آتش نشانی است، البته برای مترو هم تعریف شده که همزمان با اعلام هشدار زلزله چه اقداماتی را انجام دهند.

وی افزود: هلال احمر هم درخواست اتصال داشته است و بیمارستان‌های، شرکت گاز و آب و فاضلاب نیز باید زیرساخت‌هایشان تکمیل شود.

رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران یادآور شد: براساس بررسی‌هایی که در شهر تهران صورت گرفته است اگر تمام ظرفیت‌های ارگان‌های دخیل در زلزله ۶.۵ ریشتری برای زلزله ۶.۵ ریشتری فعال شود، تهران تنها ۲۰ درصد آمادگی مقابله با زلزله را دارد و ۸۰ درصد پاسخگویی لازم را نخواهد داشت.

وی از آسیب پذیری حدود ۵۰ بیمارستان در تهران که عمر مفید ساختمانی شان گذشته است خبر داد و گفت: این ساختمان‌ها باید مقاوم سازی شوند اما به دلیل مشکلات اقتصادی کشور فعلاً نمی‌توان به این مساله امیدوار بود.

منبع: نماینده

کلیدواژه: تهران رضا کرمی محمدی زلزله مدیریت بحران شهر تهران کرمی محمدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۰۸۳۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساختمان‌های اداری باقیمانده در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه بازسازی و تکمیل می‌شود

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: تلاش می‌شود از همه توان سازمان بحران برای بازسازی مناطق زلزله‌زده کرمانشاه به ویژه بازسازی ساختمان‌های خدمات‌رسان استفاده شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، محمدحسن نامی امروز _ شنبه هشتم اردیبهشت _ در اولین جلسه مدیریت بحران، که در سالن جلسات شهید سلیمانی استانداری کرمانشاه برگزار شد، اظهار کرد: پیشگیری، آمادگی، بازسازی و باز توانی از مؤلفه‌های مهم مدیریت بحران هستند که روح حاکم بر مدیریت بحران بحث پیشگیری است.

وی با تأکید بر آمادگی لازم برای مقابله با هرگونه بحران، افزود: با توجه به اینکه نظم آب و هوایی جهان به هم ریخته، باید برای هر نوع حادثه‌ای در کشور از آمادگی‌های لازم برخوردار باشیم.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه نظم آب و هوایی در جهان بهم خورده است، خاطرنشان کرد: با توجه به اقلیم آب و هوایی ایران، این شرایط آمادگی بالایی را می‌طلبد.

نامی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری بر بحث مدیریت بحران، تاکید کرد: در حال خرید یک‌سری تجهیزات هستیم که استان کرمانشاه با توجه به نقش مرکزیت در غرب کشور از این تجهیزات بهره‌مند خواهد شد.

وی تصریح کرد: امروزه بحران به عنوان اصلی‌ترین و راهبردی‌ترین مسئله کشورها مطرح است، بنابراین آمادگی کامل برای مقابله با هرگونه حادثه‌ای ضروری داشته باشیم.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به وقوع سیل‌های اخیر در بعضی استان‌های کشور، گفت: بیش از ۱۴۴ هزار کیلومتر رودخانه در کشور وجود دارد که ۶ هزار و ۸۲۰ آن از مناطق مسکونی شهری و روستایی عبور می‌کند.

نامی با بیان اینکه ۷ استان کشور در سال با بحث سیلاب مواجه است، اضافه کرد: باید در ساخت جاده‌ها، پل‌ها و ساخت‌وسازها توجه ویژه‌ای شود.

وی با اشاره به شعار سال جهش تولید با مشارکت مردم، تاکید کرد: با توجه به شعار سال به مشارکت مردم توجه ویژه‌ای خواهد شد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با تأکید بر تهیه نقشه دیجیتالی شهر کرمانشاه اضافه کرد: در نقشه دیجیتالی اقدامات مهندسی بارگذاری می‌شود که در این راستا از سوی استان و مدیریت بحران اعتبار آن تأمین شود.

نامی با اشاره به استفاده بخش صنعت از پساب‌های شهر کرمانشاه، اظهار کرد: امسال باید ۲۵۰ میلیون اصل درخت به ویژه مثمر کاشته شود چون توسعه فضای سبز اصول مهمی در دنیا برای ادامه زندگی و حیات است.

وی با اشاره به زلزله سرپل ذهاب و خسارات باقی‌مانده در اماکن عمومی، مساجد و ادارات، خاطرنشان کرد: بودجه باید به صورت مرحله به مرحله با دقت تا پایان بازسازی واقعی مدنظر باشد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: تلاش می‌شود از همه توان سازمان بحران برای بازسازی مناطق زلزله‌زده کرمانشاه به ویژه بازسازی ساختمان‌های خدمات‌رسان به مردم استفاده شود.

کد خبر 748433

دیگر خبرها

  • ببینید | اظهارات تکان‌دهنده یک نماینده مجلس؛ بزرگان ما برای درمان مریضی‌شان سریع به اروپا می‌روند اما برای اقتصاد بیمار نه!
  • پیش بینی هشدار زرد هواشناسی در بیشتر نقاط کشور
  • صدور هشدار زرد هواشناسی در چهار محال و بختیاری
  • ساختمان‌های اداری باقیمانده در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه بازسازی و تکمیل می‌شود
  • سایپا سیتروئن C۵ Aircross را در ایران مونتاژ می‌کند
  • هشدار صنعا نسبت به طرح و نقشه‌های واشنگتن علیه یمن
  • بازدید میدانی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از بنا‌های آسیب دیده زلزله ۹۶
  • قتل تکان‌دهنده مادر و پسر جوان توسط مرد نقاش
  • قتل تکان‌دهنده مادر و پسر جوان با آتش‌سوزی عمدی مرد نقاش
  • هوشمندسازی و پایش تصویری حریم پایتخت/ کاهش بالغ بر ۵۰ درصدی تخلفات حریم