Web Analytics Made Easy - Statcounter

جمشید محبت خانی به مشکل کمبود تعداد محیط‌بانان نسبت به وسعت مناطق تحت حفاظت اشاره کرد و گفت: محیط‌بانان با وجود کمبود نیروی انسانی اجازه نمی‌دهند تخریب در مناطق انجام بشود. و مسئولیت محیط بانی دلی است و نگاه شغلی به کارشان و حقوق دریافتی شأن ندارند. اما جذب ۵۰۰ محیط‌بان در طی ۲ سال گذشته دنبال شده و تا ۸ سال آینده ادامه دارد تا به درصد قابل قبولی طبق چارت خدمتی برسیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش برنا؛ جمشید محبت‌خانی، فرمانده یگان محیط زیست در نشست خبری به مناسبت روز محیط‌بان گفت: پیشگیری اجتماعی مهمترین هدف ماست و اگر واقعا به خواهیم محیط زیست را حفظ کنیم ۸۰ میلیون محیط‌بان را در کشور وجود داشته باشد.

او به اقدامات کلان حوزه محیط‌بانی در این دوره سه ساله حضورش اتفاق افتاده است، اشاره کرد و گفت: سطح دریافتی محیط‌بانان ۵۰ درصد از کارشناسان بوده و امروز در احکام حقوقی محیط‌بانان درصدی از کارشناسان بالاتر رفته است.

فرمانده یگان محیط زیست اظهار کرد: برخی محیط‌بانان با عنوان محیط‌بانان طرحی که طرف قرارداد با سازمان نیستند و در برخی استان‌ها به کار گرفته شده‌اند و حدود ۳ ماه است حقوق نگرفته‌اند، اما این ۲۰۰ محیط‌بان همچنان مشکل دارند. این مشکل برای این به وجود آمده است که مدیران وقت آنها را استخدام کردند بدون هماهنگی با سازمان بوده است.

محبت خانی یکی از دغدغه‌های نیروهای محیط زیست را با جامعه شکارچیان مسلح را مساله بیمه برشمرد و گفت: محیط‌بانان اگر آسیبی می‌دیدند نه بیمه مسئولیت بودند و نه بیمه عمر و حتی برخی به دلیل عدم پرداخت دیات در حبس بودند و این مشکل با تأمین بیمه‌ای از طرف سازمان حل شده است.

به گفته او با هویت بخشی محیط‌بان به عنوان بازوی اجرایی سازمان محیط زیست و توجه به مشکلات معیشتی عملکردهای آنها هم بالاتر رفته و در کشفیات موفق تر عمل کرده‌اند.

نوسازی ناوگان موتوری محیط بانی ظرف ۲ ماه آینده

محبت خانی وضعیت ناوگان موتوری و خودرویی محیط‌بانان را بحرانی خواند و گفت: برای تأمین ۱۲۰۰ دستگاه موتورسیکلت تریل ۲۰۹ سی سی تفاهم نامه داشته‌ایم و حداکثر ظرف ۲ ماه بعد از تست محیط‌بانان تحویل می‌شود. اما در بحث خودرو همچنان مساله داریم و امیدواریم تا پایان سال این مساله هم حل شود.

فرمانده یگان محیط زیست افزود: در حوزه تجهیزات انفرادی قدم‌های خوبی برداشته شده و رقم خوبی برای خرید در دست داریم.

جذب محیط‌بان تازه نفس تا ۸ سال آینده ادامه دارد

محبت خانی به مشکل کمبود تعداد محیط‌بانان نسبت به وسعت مناطق تحت حفاظت اشاره کرد و ابراز داشت: محیط‌بانان با وجود کمبود نیروی انسانی اجازه نمی‌دهند تخریب در مناطق انجام بشود. و مسئولیت محیط بانی دلی است و نگاه شغلی به کارشان و حقوق دریافتی شأن ندارند. اما جذب ۵۰۰ محیط‌بان در طی ۲ سال گذشته دنبال شده و تا ۸ سال آینده ادامه دارد تا به درصد قابل قبولی طبق چارت خدمتی برسیم.

او ادامه داد: امسال هم در زمینه پرنده‌های هوشمند (کوادکوپتر) متناسب با حوزه محیط بانی به منظور کاهش برخورد فیزیکی با متخلفان دنبال شده و از اولویت‌های اصلی ما تهیه بی‌سیم هوشمند سراسری در ۶ استان بوده و سعی می‌کنیم با ارزیابی صورت گرفته به خرید بی‌سیم محیط بانی و پرنده‌های بومی سازی هوشمند دنبال می‌شود.

تغییر تیپ پاسگاه‌های محیط بانی

فرمانده یگان محیط زیست یکی از دغدغه‌های خود را پاسگاه‌های محیط بانی دانست و گفت: ۶۰۰ پاسگاه باید طبق یک تیپ شناسی بومی طراحی شود و نیازمند تشکیل اتاق فکر است. تا نوسازی صورت گیرد.

بسته شدن ۴۶ درصد پرونده تخلفات محیط زیستی در فضای مجازی

او از ایجاد مرکز سایبری به منظور پیگیری تخلفات مجازی خبر داد، و ابراز داشت: ۶۲ پرونده درباره تخلفات مجازی تشکیل شده که تاکنون ۴۶ درصد از این پرونده‌ها به نتیجه رسیده و مابقی هم در حال بررسی است. افرادی که در فضای مجازی به تبلیغ شکار، ادوات شکار و فروش و قاچاق حیات وحش داشته باشند برخورد قضائی می‌شود.

محبت خانی با اشاره به بحران خشکسالی در کشور گفت: حیات وحش به دلیل خشکسالی در حال خروج از مناطق چهارگانه به سمت مناطق مسکونی هستند و از همیاران محیط زیست درخواست کمک داریم.

او افزود: مناطق ۴ گانه محصور نیستند و محیط‌بانان با گشت سیار و ایجاد آبشخورها که از سوی برخی افراد خیر ایجادمی کنند در حال کنترل حیات وحش هستند اما این کار کافی نیست و باید مردم همراهی کنند.

پذیرش پرونده دو شهید بزرگوار باشقره و خواجوی کرمانی و ۶ جانباز از سوی بنیاد شهید

فرمانده یگان محیط زیست با اشاره به برگزاری نشست مشترک با رئیس بنیاد شهید به منظور حل مشکل پرونده محیط‌بانان شهید در بنیاد شهید خبر داد و گفت: پرونده دو شهید بزرگوار باشقره و خواجوی کرمانی و ۶ جانباز پذیرفته شد و در آمار شهدای بنیاد شهید پذیرفته شدند.

او یادآور شد: حکم قصاص محیط‌بانان زنجانی صادر شده و حکم قتل عمد تشخیص داده شد.

فرمانده یگان محیط زیست درباره خرید تجهیزات برای محیط‌بانان با برداشته شدن تحریم‌ها گفت: سازمان محیط زیست موظف به استفاده از تولید داخلی است و به این ترتیب به سمت تولید داخلی خودمان خواهیم رفت، اگر کیفیت تجهیزات رو به بهبود برود، اما در صورت لغو تحریم‌ها در تهیه مواد اولیه اقدام می‌کنیم.

او یادآور شد: موتورسیکلت‌های تولید داخلی خریداری شده کیفیت خوبی دارند.

جمع‌آوری کمک مالی برای مداوای حیات وحش و اطفا حریق غیرقانونی است

محبت خانی درباره اینکه برای  تأمین کافی تجهیزات اطفا حریق چرا با وقوع هر مورد آتش سوزی در مناطق شاهد جمع‌آوری کمک هزینه خرید تجهیزات از سوی برخی فعالان محیط زیست هستیم، گفت: برخی افراد در دو حوزه حریق و حفاظت از گونه‌های حیات وحش از احساسات مردم سو استفاده می‌کنند اگر نیاز باشد از مردم کمک می‌گیریم. اما اینکه افرادی در فضای مجازی برای درمان گونه و اطفا حریق پذیرفته شده نیست، و غیر قانونی است، و تا به حال خیلی از این پول‌های جمع‌آوری شده سو استفاده شده است.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: محیط زیست حقوق جامعه مشکلات موتورسیکلت خودرو نیروی انسانی فضای مجازی قاچاق خشکسالی بنیاد شهید قتل آتش سوزی درمان محیط بان زهرا سلیمانی فرمانده یگان محیط زیست محیط بانان بنیاد شهید محیط بانی محبت خانی حیات وحش محیط بان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۱۰۰۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همکاری با آفریقای مرکزی در حوزه محیط زیست

به گزارش خبرگزاری مهر، علی سلاجقه، روز سه‌شنبه در دیدار با تیبولیته انگارته روبارد - وزیر شرکت‌های کوچک و متوسط جمهوری آفریقای مرکزی - با اشاره به پیشرفت‌های علمی کشورمان در حوزه‌های مختلف از جمله محیط زیست اظهارکرد: ایران آماده اعطای بورس به دانشجویان آفریقای مرکزی برای کسب علم در تمامی حوزه‌های فنی مهندسی، پزشکی و بالاخص حوزه محیط زیست است.

وی با اشاره به اینکه جمهوری آفریقای مرکزی از سال ۲۰۱۶ سعی کرده تا از زیر پرچم استعمار غرب خارج شود، افزود: جمهوری اسلامی ایران همواره از ندای آزادی‌خواهی در هرگوشه از جهان حمایت کرده است و در این راستا هر توانی که در حوزه محیط زیست داریم را در اختیار مردم و دولت شما قرار خواهیم داد.

معاون رییس جمهوری تصریح کرد: کشور ما در کلیه زمینه‌های فناوری علمی به‌ویژه انرژی‌های نو، مدیریت منابع آب و پساب، مدیریت پسماند، حفاظت از زیستگاه‌های طبیعی و توسعه رشته‌های دانشگاهی مختلف در حوزه محیط زیست می‌تواند نیازهای مردم آفریقای مرکزی را تامین کند و در این راستا حتماً پیگیری‌ها و هماهنگی‌های لازم برای دعوت از وزیر محیط زیست این کشور برای حضور در ایران انجام خواهد گرفت.

سلاجقه با تاکید بر اینکه در آموزه‌های دینی و فرهنگی کشور ما ارتباط با ملت‌های جهان مبتنی بر انسانیت و تقوا تعریف شده است و رنگ و نژاد هیچ جایگاهی در تعریف روابط و ارتقای سطح مراودات ندارد، افزود: امیدوارم با توجه به موج جدید استعمارستیزی که در کشورهای آفریقای مرکزی آغاز شده است، استثمار برای همیشه از منطقه قاره کهن آفریقا رخت ببندد و مردم شریف این کشورها در صلح و آرامش باشند.

در ادامه این جلسه تیبولیته انگارته روبارد - وزیر شرکت های کوچک و متوسط جمهوری آفریقای مرکزی - با اشاره به مشکلاتی که کشور فرانسه طی سال‌ها استعمار برای آفریقای مرکزی ایجاد کرده است، اظهارکرد: من امروز به عنوان نماینده کشور آفریقای مرکزی اعلان می‌دارم که متاسفانه فضای رسانه‌های کذب و دروغ ما را از این کشور و ظرفیت‌های عالی پیشرفت آن محروم کرده و رشد چشمگیر جمهوری اسلامی ایران در همه زمینه‌ها و نگاه انسانی شما به ارتباطات سرآمد جهان است. ما به‌صورت جدی در جمع‌آوری و مدیریت پسماندها در شهرها و روستاهای کشورمان دچار مشکل هستیم.

وی با تاکید بر اینکه مشکلات اقتصادی باعث شده تا مردم و جوامع محلی دست به برداشت بی‌رویه از جنگل‌های آفریقای مرکزی بزنند، یادآور شد: این برداشت‌ها به همراه تغییرات اقلیمی باعث شده تا توازن فصل‌های ما که قبلاً شش ماه بارندگی و شش ماه خشکی بوده، تغییر یابد و ما اکنون برخی سال‌ها چهار ماه بارندگی یا چهار ماه خشکی داریم و این آسیب جدی به کشاورزی ما وارد کرده است.

وزیر شرکت‌های کوچک و متوسط جمهوری آفریقای مرکزی گفت: ما نیازمند واردات فنآوری‌های نوین و تربیت نیروی انسانی کارآمد هستیم و در این خصوص از جمهوری اسلامی ایران درخواست داریم تا در این زمینه به ما کمک کند.

کد خبر 6093483

دیگر خبرها

  • تعارضات محیط زیستی ۲ معدن بزرگ زنجان رفع شد
  • لاشه یک قلاده پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان کشف شد
  • پیدا شدن لاشه یک قلاده پلنگ در منطقه شکار ممنوع کلیلاق شهرستان فریمان
  • مناطق حادثه خیز در هنگام وقوع بارندگی شناسایی شدند
  • هدف شهرداری از عقد قرارداد با چینی‌ها نوسازی ناوگان بوده است
  • شکست مرز‌ها در مناطق چهارگانه محیط‌زیست
  • حفاظت از حیات وحش مناطق آزاد نیازمند اجرای قرق اختصاصی است
  • باید از برگزاری تورهایی که مسئولیتی در قبال حفاظت از طبیعت ندارند، جلوگیری شود
  • همکاری با آفریقای مرکزی در حوزه محیط زیست
  • درخشش دانشجوی دانشگاه صنعتی بهبهان در جشنواره محیط زیست کشور+فیلم