Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا جلیلی فر ظهر امروز دوشنبه در نشست خبری اظهار کرد: آزمون سراسری دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور از ۹ تیرماه امسال آغاز و تا ۱۲ تیرماه ادامه دارد که در سطح خوزستان نیز بالغ‌بر ۸۲ هزار داوطلب شرکت در این آزمون شرکت می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه بیش از ۲۵ هزار و ۵۰۰ داوطلب در اهواز وجود خواهد داشت، افزود: دانشگاه شهید چمران مهم‌ترین حوزه برگزاری در خوزستان است که در حوزه هنر یک هزار و ۵۰۰ نفر (۳۱۲ نفر مرد و یک هزار و ۲۲۱ نفر مرد)، علوم ریاضی ۵۰۰ نفر مرد و ۵۰۰ نفر زن، علوم انسانی ۵۰۰ نفر مرد و ۵۰۰ نفر زن، علوم تجربی یک هزار نفر زن و یک هزار نفر مرد، رشته زبان‌های خارجی یک هزار نفر زن و ۹۰۰ نفر مرد را میزبانی می‌کنیم؛ علاوه بر دانشگاه شهید چمران نیز ۲۲ منطقه آموزش و پرورش در شهرستان‌های مختلف از جمله دانشگاه‌های صنعتی دزفول و بهبهان، علوم و فنون دریایی خرمشهر و پردیس‌های دانشگاهی میزبان برگزاری آزمون سراسری هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به میزبانی دانشگاه شهید چمران از هفت هزار و ۵۰۰ داوطلب در آزمون سراسری تصریح کرد: سال گذشته ۸۲ هزار و سال ۹۸ نیز ۸۱ هزار نفر شرکت‌کننده در خوزستان وجود داشت؛ همچنین سال جاری نیز بالغ بر ۸۲ هزار نفر داوطلب شرکت در آزمون وجود دارد؛ همچنین تعداد داوطلبان اهواز نیز به طور تقریبی نزدیک به آمار سال‌های گذشته است.

جلیلی فر ادامه داد: دانشگاه شهید چمران سال گذشته میزبان ۹ هزار و ۷۰۰ نفر داوطلب بود که این میزان امسال به خاطر شرایط شیوع ویروس کرونا و لزوم رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی کاهش پیدا کرده است؛ البته به روال هر سال یک سری ملزومات برگزاری آزمون سراسری وجود دارد که فارغ از شرایط کرونا اجرایی می‌شوند.

افزایش تعداد رشته‌های دانشگاه شهید چمران اهواز

وی با اشاره به هماهنگی با اداره برق برای قطع نشدن برق در روزهای برگزاری آزمون و هماهنگی با آتش‌نشانی و بیمارستان‌ها برای هرگونه حادثه احتمالی یادآور شد: دستورالعمل‌های سازمان سنجش ابلاغ شده و نماینده آن برای بازبینی همراه با نماینده وزارت بهداشت در استان حضور پیدا می‌کنند؛ همچنین رؤسای دانشگاه چمران و علوم پزشکی نیز بازدیدهای لازم را از شعب برگزاری آزمون دارند.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به اینکه رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی از جمله وظایف دانشگاه است که برای داوطلبان و خانواده‌های آنها نیز امنیت و آرامش ایجاد می‌کند، گفت: گندزدایی، ضدعفونی صندلی‌ها و فضاهای فیزیکی انجام و بعد از هر آزمون نیز برای برگزاری نوبت بعدی تکرار می‌شود و نصب دستگاه‌های ضدعفونی الکلی برای دانشجویان از مهم‌ترین اقدامات بهداشتی به شمار می‌رود.

جلیلی فر در خصوص بازگشایی دانشگاه در فصل جدید آموزشی از مهرماه سال جاری بیان کرد: برای صحبت از بازگشایی زود است ولی پیش‌بینی می‌کنیم تا حداکثر آموزش‌های مجازی را به خصوص در مقطع کارشناسی ارائه و کلاس‌های تحصیلات تکمیلی را به صورت حضوری برگزار کنیم چون واکسیناسیون دانشجویی زمان‌بر است.

وی عنوان کرد: دانشگاه شهید چمران اهواز به طور تقریبی ۲۰۰ رشته فعال در مقطع کارشناسی، ارشد و دکترا دارد که در هر فصل بعد از آزمون نیز به صورت تقریبی ۳۰۰ دانشجوی دکترا، دو هزار دانشجوی کارشناسی ارشد و دو هزار و ۵۰۰ دانشجو در مقطع کارشناسی جذب می‌کنیم؛ بخش عمده‌ای از آنها روزانه، مرحله بعد پردیس‌ها و در نهایت نیز برای رشته‌های کشاورزی و علوم آب به شکل محدودی دانشجوی شبانه‌روزی می‌پذیریم.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز در خصوص افزایش تعداد رشته‌های دانشگاه بیان کرد: در برنامه‌های پنج ساله افزایش رشته‌های دانشگاه مصوب می‌شود که در پنج ساله دوم نیز کارهای خوبی در این دانشگاه انجام شده و آمایش آموزش عالی استان به عنوان دانشگاه معین و آمایش سرزمینی از آن جمله هستند؛ همچنین در حال نوشتن برنامه راهبردی پنج ساله دوم دانشگاه هستیم که کاهش یا افزایش رشته‌ها نیز در ذیل آن بررسی می‌شود.

مزایای مطالعات آمایش سرزمینی

جلیلی فر یادآور شد: خوزستان یک استان صنعتی و کشاورزی است که در این حوزه نیازمند تعریف رشته‌های جدیدتری هستیم و امید است تا شهریورماه سال جاری با اتمام برنامه راهبردی دانشگاه بتوانیم رشته‌های جدیدی را تعریف کنیم؛ البته برای افزایش رشته‌ها باید امکانات فیزیکی و منابع انسانی مورد نیاز (حداقل‌های وزارت علوم) را داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه یکی از مزایای مطالعات آمایش سرزمینی احصای نیازهای آموزشی و تربیت دانشجویان متناسب با نیاز دستگاه‌ها و شرکت‌های صنعتی استان است، تصریح کرد: در سه سال اخیر برخی از رشته‌ها به دلیل نبود داوطلب شرکت‌کننده بدون آزمون آن هم بر اساس ساز و کارهای وزارت علوم نسبت به پذیرش دانشجو اقدام می‌کنند؛ در دانشگاه شهید چمران اهواز دو سال قبل هشت رشته مشمول این طرح شدند ولی سال گذشته هیچ رشته بدون متقاضی نداشتیم و این در حالی است که برخی دانشگاه‌ها مثل مشهد حتی تا ۹ رشته جذب بدون آزمون داشتند.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز اظهار کرد: برای افرادی که از قبل دلیل موجه خود را برای شرکت نکردن در آزمون اعلام کنند، شرایطی فراهم شده است؛ مثلاً سال گذشته برخی داوطلبان مبتلا به کرونا در بیمارستان و با حضور مراقبان نسبت به شرکت در آزمون سراسری اقدام کردند و افرادی که نابینا یا معلول جسمی حرکتی باشند نیز مشمول شرایط ویژه خاص خود برای حضور در دانشگاه می‌شوند.

جلیلی فر با اعلام خبر که قرار گرفتن دانشگاه شهید چمران اهواز جزو ۱۰ دانشگاه برتر و جامع ایران است، گفت: داوطلبان باید وسایل حفاظت شخصی را با خود همراه داشته باشند ولی از آوردن وسایل غیرضروری خودداری کنند؛ همچنین وسایل نقلیه شخصی اجازه ورود به دانشگاه را ندارند و با مصوبه ستاد کرونا اتوبوس به تعداد کافی و با رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی برای جابه‌جایی داوطلبان در محیط دانشگاه پیش‌بینی شده است.

کد خبر 5240989

منبع: مهر

کلیدواژه: دانشگاه شهید چمران اهواز آزمون سراسری ویروس کرونا پروتکل های بهداشتی انتخابات 1400 مشارکت مردم در انتخابات ویروس کرونا عکس استانها کرمانشاه شورای شهر انتخابات انتخابات شورای شهر و روستا سیدابراهیم رئیسی گرگان رای گیری نتایج شمارش آرا ایلام بوشهر معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز برگزاری آزمون آزمون سراسری هزار و ۵۰۰ سال گذشته هزار نفر ۵۰۰ نفر ۸۲ هزار نفر مرد یک هزار رشته ها نفر زن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۱۰۲۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شلختگی در شهرسازی کشور مشهود است/ تکلیفمان روشن نیست

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی طهرانچی ظهر در دوشنبه همایش افق تحول دانشگاه، اجلاسیه گروه کشوری معماری و شهرسازی در دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد شاهرود ما امروز با یک شلختگی و آشوبناکی در طراحی شهرهایمان مواجه هستیم، تاکید کرد: امروز شاهد هستیم با آپارتمان سازی مفاهیمی مانند محله نابود شده و به جای محله‌هایی که مسجد محور و یک عنصر اجتماعی محسوب می‌شد و حتی قواعد خودش را داشت، برج‌هایی ساخته‌ایم که با قواعد هیأت مدیره ها اداره شده و انسان‌ها به ماشین بدل شده‌اند تا جایی که همسایه‌ها از هم خبر ندارند.

وی با بیان اینکه آپارتمان سازی درختان و حیاط و زنده شدن بهار را از خانه‌ها از بین برده است، افزود: امروز شاهد هستیم که رابطه انسان و خاک قطع شده اساساً ارتباطات را به صفر کشانده‌ایم و به عبارت ساده در ساختار ما نه با میراث نیاکان و نه با طبیعت الهی همخوان نبوده‌ایم. ما امروز در معماری و فرهنگمان شبیه گذشتگانمان نیستیم و تنها نام شیخ بهایی را به عنوان روز مهندس یدک می‌کشیم اما شباهتی با آن میراث نداریم.

تربیت رکن اصلی و مهم

رئیس دانشگاه آزاد با بیان اینکه دانشگاه صرفاً حوزه علم نیست بلکه ساحت تربیت است، تاکید کرد: دانشگاه نظام علمی را در کنار نظام فناوری دارد و سومین رکن دانشگاه نیز جهت دهنده است که تعیین می‌کند علم و فناوری در کدام راستا گام بردارند و این همان نظام فرهنگی دانشگاه است.

طهرانچی با بیان اینکه نمی‌دانیم که امروز معماری، شهرسازی، گردشگری کشورمان در ساحت علم تمدنی حرکت می‌کند یا بر فناوری رفاه؟ و لذا تکلیف خودمان روشن نیست، ابراز کرد: امروز ماحصل این تناقض آن است که ما در معماری و شهرسازی و گردشگری و … نمی‌دانیم کجا ایستاده‌ایم.

وی با بیان اینکه رشته‌های ما در دو دهه قبل به این شکل بود که هیأت علمی ما در هیچ رشته‌ای بیش از شش درصد نبود اما امروز پنج رشته تمام اعضای هیأت علمی را به خود اختصاص داده و این نشان دهنده تغییر نوع اقبال اجتماعی به رشته‌های دانشگاهی است، افزود: ما دچار تغییرات نسلی متأثر از رشد فرهنگی هستیم.

ماشین مظهر دانایی!

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه در گذشته دانایی را ما کسب می‌کردیم و ماشین‌ها مظهر توانایی بودند اما امروز ماشین‌ها هستند که مظهر دانایی محسوب می‌شوند و انسان به دنبال توانایی است، گفت: امروز معماری بهتر است که با نرم افزارهای سه بعدی بهتر کار کند امروز معماری قوی‌تر است که بتواند فناوری را بهتر استفاده کند و دانایی را از هوش مصنوعی می‌پرسد.

طهرانچی با بیان اینکه وقتی صرفاً فناوری شدیم جامعه هم نوآور شده و از خلاقیت دور می‌شود و لذا ما خلاقیت در شهرسازی نداریم و نمونه آن مسکن مهر است، افزود: مسکن مهر خلاقیت ندارد حتی اگر در نوآوری توانسته باشد قیمت مسکن را کاهش دهد و این ماحصل جامعه‌ای است که در آن خلاقیت وجود ندارد لذا سوال اینجا است که همین مسکن مهر را چه کسی جز فارغ‌التحصیلان دانشگاهی ساخته‌اند؟

وی با بیان اینکه گردشگری ما تنها رفتن به شمال شده و به محض اینکه دو الی سه روز تعطیلی باشد همه مردم در اتوبان به سمت شمال هستند و مجبور هستیم جاده را در رفت و برگشت یک‌طرفه کنیم و این همه گردشگری امروز ما است، تاکید کرد: این وضعیت ماحصل گردشگری است که علم و تفکر را به عنوان پشتوانه ندارد لذا نباید توقع داشته باشیم که وقتی دانشگاهیان ما صرفاً به جنبه فناوری گردشگری می‌پردازیم، مرد قدر گذشته میراث خودشان را در گردشگری بدانند لذا اوج گردشگری ما گردشگری تفاخر است و فقط به اینکه گذشتگان ما چه ساخته‌اند فخر می‌فروشیم اما کسی نمی‌گوید که حالا چه کرده‌ایم؟

دوری از آموزش خلاق

رئیس دانشگاه آزاد با بیان اینکه در معماری به سمت آموزش حرفه‌ای رفته‌ایم اما آموزش خلاق تخصصی برگرفته از مدیریت دانش نیاز داریم تا بتوانیم دانش در سینه را به دانش مکتوب تبدیل کند، گفت: بعد از این مرحله باید به آموزش اجتماعی در معماری، شهرسازی و گردشگری برویم. امروز یک سوم مباحث دانشجویان ما در این رشته‌ها باید اجتماعی باشد.

طهرانچی بیان کرد: دانشجوی ما باید از فرهنگ و اجتماعی اطلاع داشته باشد باید بداند که زیارت، چه مفهومی است و چه جایگاهی دارد و چون نمی‌دانیم برای آن نام گردشگری مذهبی را برگزیده‌ایم در صورتی که زیارت مفهوم دیگری است، تاکید کرد: همین موضوع سبب می‌شود که به جای توسعه حرم، زیر زمین در حرم می‌سازیم تا ارتباط انسان را با آسمان و فضا قطع کنیم و همه را به یک زیرزمین سوق دهیم لذا اصلاح این رویه‌ها و آموزش‌ها رسالت نوین دانشگاه‌ها است.

وی افزود: دانشگاه آزاد قرار است ۵۰ هزار خانه برای تأمین مسکن دانشگاهیان در سراسر کشور بسازد از همین امروز اساتید معماری گرد هم بیایند و تعاونی مهندسی معماری و شهرسازی را برای ساخت این مسکن‌ها ایجاد کنند تا کار معماری و طراحی این مسکن‌ها را در دست بگیرند و نوع معماری ویژه‌ای را اجرا کنند باید شروع کنیم و آموزش دهیم باید بتوانیم سبک معماری را احیا کنیم و دانشگاه آزاد این آمادگی را دارد که طراحی این خانه‌ها را به گروه معماری بسپارد.

کد خبر 6098363

دیگر خبرها

  • زمان اعلام نتایج آزمون ارشد مشخص شد
  • دانشگاه‌ها از مسائل کشور جدا نشوند
  • شلختگی در شهرسازی کشور مشهود است/ تکلیفمان روشن نیست
  • رضایت: ساماندهی برنامه‌های آموزشی در جهت اولویت و نیاز کشور است
  • ۴۳۰ حافظ یزدی در آزمون ملی اعطای مدرک تخصصی شرکت کردند
  • اعلام نتایج آزمون استخدامی دانشگاه فرهنگیان
  • دلایل کاهش تعداد پسران در آزمون کنکور امسال
  • داور خوزستانی موفق به کسب درجه داوری آسیا شد
  • عطیه الهی در دستان پرتوان ماماهاست
  • تمدید مهلت داوطلبان برای تأیید سوابق تحصیلی