Web Analytics Made Easy - Statcounter

نتیجه انتخابات ریاست جمهوری همانطور که پیش‌بینی می‌شد با پیروزی ابراهیم رئیسی به پایان رسید و همتی که مستقل، اما با حمایت برخی از احزب اصلاح‌طلب حضور پیدا کرده بود، چیزی کمتر از ۳ میلیون رای به دست آورد.

به گزارش رویداد 24؛ نهاد اجماع‌ساز اصلاح طلبان بعد از رد صلاحیت گزینه‌هایشان از سوی شورای نگهبان اعلام کردند که در این انتخابات هیچ گزینه‌ای ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن‌ها بعد از درخواست برخی از فعالین سیاسی مبنی بر حمایت از همتی، باز هم راضی به حمایت نشدند و قاطعانه اعلام کردند که در این انتخابات گزینه‌ای ندارند و احزاب می‌توانند به صورت جداگانه خودشان از همتی حمایت کنند.

این عدم حمایت مورد قبول سیدمحمد خاتمی نیز واقع شد. جواد امام نیز به رویداد۲۴ توضیح داد که که خاتمی حامی مصوبات نهاد اجماع ساز است. بسیاری، اما با این تصمیم مخالفت کردند و اعلام کردند که در شرایط موجود باید از همتی حمایت کرد. اما ناسا زیر بار این تصمیم نرفت. برخی دیگر نیز انتظار داشتند که خاتمی یا حتی نهاد اجماع‌ساز حضور در انتخابات را تحریم کنند، اما اینطور نشد و خاتمی در انتخابات شرکت کرد و برخی از اصلاح طلبان اعلام کردند که خاتمی در این انتخابات به همتی رای داده است. این رای دادن و مشارکت در انتخابات را نمی‌توان موضع حزبی و جریانی اصلاح طلبان دانست.

با موضع نگرفتن نهاد اجماع ساز در انتخابات، بسیاری از مردم نیز به تبعیت از این جریان و در انتقاد به مهندسی شدن انتخابات و نابسامانی وضع موجود، با هشتگ رای بی رای، در این انتخابات حضور پیدا نکردند. اما برخی سعی کردند تا این را نشانه‌ای از پایان و مرگ جریان اصلاحات بدانند. اصلاحاتی که هر زمان مردم پای صندوق آمدند، آن‌ها پیروز میدان بودند.

یکدست‌سازی ارکان قدرت آرزوی بخشی از حاکمیت بود

محمدجواد حق شناس عضو حزب اعتماد ملی به رویداد ۲۴ می‌گوید: قطعا کشور وارد شرایط جدیدی شده و ما طبق قاعده شاهد یک انسجام و یکدستی در اجزای حاکمیت شده‌ایم. این وضعیت یک آرزوی بلندمدت برای دیدگاهی بود که خود را صاحب حق می‌دانست که با تکیه بر خوانش خاصی که از آرمان‌های انقلابی برگرفته بود، بتواند با یکدست کردن حوزه حاکمیتی، تمام امکانات و منابع را برای تحقق اهداف و خواسته‌های خود بسیج کند. در گام اول با توجه به اینکه نهاد‌های انتصابی هماهنگی داشتند، این تلاش را داشتند که بتوانند نهاد‌های انتخابی را هم با خود هماهنگ کنند. اما در بسیاری از برهه‌ها با توجه به تکثری که در کشور وجود داشته و دارد و عدم همراهی و پذیرش اکثریت جامعه، برای به کرسی نشاندن این تفکر، سعی کردند به نحوی عمل کنند که این نگاه را بر جامعه مستولی کنند.

نخستین تلاش برای یکدست‌سازی قدرت

وی ادامه داد: این عملیات در چند دوره زمانی سعی می‌شد که به نتیحه برسد. اولین تلاش سیستماتیک را در دهه ۷۰ و با حذف بخش زیادی از نمایندگان مجلس سوم، دیدیم. عملا می‌توان گفت نقشی که شورای نگهبان در تمام این سوال‌ها گرفت، یک رویکرد سازمان‌یافته بود که به عنوان یک نهاد پیشینی و در جبهه اول این رویکرد، مسئولیت این همسان‌سازی را به عهده گرفت و ما شاهد همراه‌سازی ساختاری و نهادی بودیم که چه در نهاد انتخابی مجلس، ریاست جمهوری و مجلس خبرگان رهبری بودیم و همچنین نهاد شورا‌ها را نیز به طور غیرمستقیم تحت تاثیر این رویکرد قرار دادند.

حق شناس با بیان اینکه مردم در سال ۷۶ با این خوانش همراهی نکردند، تصریح کرد: ما شاهد رویکرد اصلاح طلبی در نیمه دوم سال ۷۶ و نیمه اول دهه ۸۰ بودیم. این تلاش در آغاز شکل‌گیری مجلس هفتم، دوباره استارت خورد؛ بعد از آن گام بعدی را برای انتخابات سال ۸۴ برداشتند و ما عملا شاهد روی کار آمدن دولت احمدی نژاد بودیم.

در این مقطع اتفاقی که رخ داد این بود که از سال ۸۴ تا ۸۷ یک یکدستی در حال ایجاد شدن بود، اما یک سال مانده به انتخابات سال ۸۸، احمدی نژاد و یارانش از هسته سخت قدرت جدا می‌شوند و این پروژه متوقف می‌شود.

این ماجرا به سال ۸۸ می‌رسد و چالش‌های جدی در سیاست کشور بروز و ظهور پیدا می‌کند.

در سال ۹۲ با انسجام جریان اصلاح طلب و معتدل خردگرا، حسن روحانی روی کار می‌آید و بار دیگر پروژه یکدست شدن حاکمیت به تعویق می‌افتد.

این جریان بالاخره توانست در انتخابات ۱۴۰۰ به خواسته و هدف ۲۵ ساله خود مبنی بریکدست شدن حاکمیت و هماهنگی نهاد‌های انتخابی با نهاد‌های انتصابی دست پیدا کند.

حق شناس ادامه داد: امروز این آروزی دیرینه با روی کار آمدن ابراهیم رئیسی و مجلسی با ریاست قالیباف در حال محقق شدن است، البته با هزینه بسیار بالا! برای اولین بار شاهد هستیم بیش از ۵۰ درصد از واجدین شرایط، در انتخابات شرکت نکردند یا رتبه دوم به آرا باطله رسید. این موارد نشان‌دهنده هزینه بالای این انتخابات است و به هرحال به نظر می‌رسد که حاکمیت تصمیم خود را اینگونه گرفته است.

فرصت بازخوانی سیاست‌های اصلاح‌طلبی است

این فعال سیاسی با بیان اینکه جریان اصلاحات باید به یک بازخوانی در قالب سیاست‌های خود دست بزند، گفت: من فکر می‌کنم مهمترین اتفاقی که باید رخ دهد، این است که کار مطالعاتی و آسیب‌شناسی از وضعیت موجود صورت بگیرد. طبق قاعده باید بتوانند به درک واقعی‌تر و دقیق‌تری از جامعه و واقعیت‌های قدرت برسند؛ این نیازمند زمان و فاصله گرفتن از هسته سخت قدرت است.

آن‌ها نیازمند یک بازسازی در درون نیرو‌های خود که امکان مطالعه و کار‌های پژوهشی دارند هستند تا بتوانند با رویکرد پژوهش محور، راهی برای برون رفت از وضعیت موجود را پیدا کنند.

عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه دوره پیش‌رو به ریاست رئیسی با دوره ۸ ساله احمدی‌نژاد برای جریان اصلاحات متفاوت است، گفت: این دوره با دوره احمدی‌نژاد ممکن است متفاوت باشد. فکر می‌کنم هم وضعیت بین‌المللی و هم وضعیت اقتصادی و هم مباحث مربوط به قدرتی که فضای مجازی گرفته و تغییر بافت نیرو‌های فعال اجتماعی، باعث ایجاد تفاوت‌های جدی با دهه ۸۰ شده است. ما در قرن جدید و با حوادث جدیدی همچون کرونا روبه‌رو هستیم و در همه حوزه‌ها نیازمند یک بازتعریف جدیدتری از کنش ایرانیان در آغاز سده جدید و دهه جدید هستیم.

سرمایه اجتماعی خاتمی مثل کوه یخ در حال ذوب شدن است

محمدجواد حق شناس با اشاره به جایگاه سیدمحمدخاتمی بعد از انتخابات ۱۴۰۰ گفت: قطعا آقای خاتمی یک سرمایه‌ بوده و همچون یک کوه یخی که در تمام این سال‌ها با فاصله‌ای که از سال ۷۶ گرفته شد، مدام در حال ذوب شدن است.

معتقدم جریان اصلاح‌طلبی در سطح رهبران و هم در سطح نظریه پردازان و کنش‌گران نیازمند زایش و تولد است. اصلاح‌طلبان باید بتوانند در نگاهشان نسبت به سیاست ایران تجدیدنظر کنند؛ سیاست ورزی در فضا و نگاه جدید تا حدودی نیازمند تغییر است. البته این بحث به آقای کروبی هم تعمیم داده می‌شود.

حق شناس می‌گوید: شاید حرف درستی نباشد که اصلاح طلبان اطلاع داشتند که همتی رای ندارد، ولی باز از او حمایت کردند و برخلاف آگاهی‌هایشان تصمیم گرفتند! گزینه درست‌تر این است که تحلیل و اطلاعاتشان درست نبوده یا حداقل دسترسی آن‌ها به اطلاعات با مشکل روبرو بوده است.

حاکمیت هیچ صدای متفاوتی را برنمی‌تابد

این فعال سیاسی معتقد است که حاکمیت هیچ صدای متفاوتی را برنمی‌تابد، او می‌گوید: حاکمیت سعی می‌کند صدا‌ها را خودش مدیریت کند؛ با احمدی نژاد به یک شکل، با موسوی و کروبی به یک شکل و با خاتمی و هاشمی رفسنجانی نیز به یک نوع دیگر.

به هرحال همه اقدامات در نتیجه یک نگاه است و آنهم علاقمند بودن به رسیدن به یک یکدستی در قدرت و حاکمیت که امروز هم به آن رسیده‌اند و تکلیف نیرو‌های سیاسی را مشخص کردند.

اما اتفاقی که ممکن است رخ دهد این است که از امروز احتمال دارد در درون خود هسته سخت قدرت، یک شکاف از درون ایجاد شود، شکافی مهیب و پرهزینه هم برای کشور و هم برای حاکمیت.

جامعه دیدگاه خود را از مسیر جریان اصلاح طلبی جدا کرده است

عضو حزب اعتماد ملی می‌گوید: جامعه به هر حال بعد از این انتخابات نشان داده که دیگر مانند گذشته فکر نمی‌کند. ما یک نیروی بزرگی در تمام این سال‌ها داشتیم که به جریان اصلاح‌طلبی تمایل داشتند. اما سعی می‌کردند به خاطر نزدیکی دیدگاه و منافع با آنها همراه باشند، اما همانطور که انتظار می‌رفت این دیدگاه خود را از مسیر جریان اصلاح طلبی جدا کرد که به خودی خود یک دیدگاه اعتراضی بود که از گذشته نیز از موضع اعتراضی در کنار اصلاح طلبان قرار گرفته بودند. اما در حوزه ایجابی و همراهی، طبیعتا بسیار همراه نبوده است.

در انتخابات ۱۴۰۰ این دیدگاه سعی کرد نیروی خود را آزاد کند و برای حاکمیت و اصلاح طلبان تعیین تکلیف کند.

اصلاح طلبی فایده نداشته باشد، مردم طرفدار شورش و انقلاب می‌شوند

عضو شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه بعد از انتخابات ۱۴۰۰ بحث اصلی این است که کسانی که طرفدار وضع موجود نیستند و خواهان تغییر هستند، همواره به دو جریان بزرگ تقسیم می‌شوند، تصریح کرد: دسته‌ای که خواهان تغییر وضع موجود با نگرش‌های اصلاح‌طلبانه هستند و دسته دیگر که خواهان تغییر وضع موجود هستند، اما معتقدند این تغییر از مسیر آرام و اصلاح‌طلبانه عبور نمی‌کند بلکه از طریق رویکرد‌های خلاف قاعده و شاید مبتنی بر خشونت سعی دارند به خواسته‌های خود برسند. آنهم در قالب شورش‎ها، انقلاب یا با پیام‌های ملی و منطقه‌ای سعی دارند به خواسته‌هایشان برسند.

طبیعی است که این دو گروه همواره در کنار هم کار کرده‌اند و مردم هم به خاطر هزینه‌های که به خاطر این خشونت‌ها پرداخت کرده‌اند، از این خوانش استقبالی نمی‌کنند. اگر فضا به سمت تغییر از طریق رویکرد اصلاح‌طلبانه به نتیجه نرسد، قدرت این گروه شورشی و طرفدار انقلاب بیشتر می‌شود و در این شرایط جریان اصلاحات مجبور به انزوا می‌شود.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: جریان اصلاح طلبی نهاد اجماع ساز اعلام کردند جریان اصلاحات انتخابات ۱۴۰۰ اصلاح طلبان احمدی نژاد وضع موجود حق شناس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۱۱۶۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقوی حسینی: طیف پایداری، شریان و مصاف برای ریاست مجلس، روی ذوالنور به جمع‌بندی می‌رسند

به گفته عضو سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس برای ریاست ۳ جریان فعال بوده و نامزد خواهند داشت. یکی جریان قالیباف است که برای مجلس دوازدهم پای کار است. یک جریان هم جریان معتدله است که آقای متکی که برای ریاست نامزد می‌شود و فعالیت‌هایشان را هم شروع کرده است. آن‌ها مقداری معتدل‌تر هستند، زیرا بالاخره شورای وحدت در یک چارچوبی حرکت کرده است.

به گزارش سازندگی، در کنار این دو جریان طیفی هم وجود دارند که پایداری، شریان و مصاف هستند. این‌ها هم قطعا نامزد خواهند داشت و آن‌طور که معلوم است روی آقای ذوالنور به جمع‌بندی می‌رسند.

هرچند گمانه‌زنی‌های بیشتر را باید برای بعد از انتخابات مجلس دور دوم بگذاریم، اما این گزارش-گفتگو را می‌توان این طور شروع کرد. ۱۶روز تا برگزاری دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم باقی مانده و قرار است پس از انتخابات ۴۵ کرسی دیگر برای پارلمان آینده مشخص شود. مجلس آینده، اما متفاوت‌تر از مجلس‌های دیگر خواهد بود. قوه‌ای که نمی‌توان حداکثر طیف غالب بر آن را اعلام کرد. شاید بشود در یک جمع‌بندی گفت که اصولگرایان تعداد بسیار بیشتری هستند، ولی همین اصولگرایان از طیف و احزاب متعددی تشکیل شده‌اند که از قضا ثابت کردند، رابطه خوبی هم با یکدیگر ندارند. این را از هجمه‌های نمایندگان پایداری در چهار سال ریاست قالیباف تا رقابتی که از الان برای صندلی رییس قوه مقننه به راه انداخته‌اند به راحتی می‌توان متوجه شد. البته آن طور که از لیست منتشر شده دور اول انتخابات مشخص است، شانس شورای ائتلاف همزمان با لیست‌های اصولگرا‌ها برای به دست آوردن کرسی پارلمان بیشتر خواهد بود.

این حضور آنقدر پررنگ به نظر می‌رسد که سیدحسین نقوی‌حسینی، نماینده اصولگرای ادوار به خبرآنلاین گفته بود که «مقدرات مجلس آینده در اختیار «پشم» است یعنی پایداری، شریان و مصاف که این اصطلاح، توضیح مختصر و مفید این سه کلمه است.» در همین راستا گفت‌وگویی با این نماینده داشتیم. نقوی‌حسینی ابتدا با بیان اینکه هرگز عضو جبهه پایداری نبوده از اشتباه بعضی خبرگزاری‌ها در این خصوص که او را عضو پایداری نامیده بودند، انتقاد کرد و به سازندگی گفت: «واقعیت این است که در دورانی مواضع نزدیکی به جبهه پایداری داشتم. به‌خصوص در اواخر مجلس نهم و دهم، اما هیچ موقع عضو پایداری نبودم و حتی در جلسه‌های آن‌ها نیز شرکت نداشتم بنابراین وقتی در گفتگو با خبرآنلاین از من به عنوان نماینده پایداری نام برده شد با آن‌ها تماس گرفتم و خواستم تا این موضوع را اصلاح کنند، زیرا این مساله روزنامه‌ها را هم به اشتباه انداخت.»

حسینی درحال حاضر عضو شورای مرکزی و معاونت سیاسی تشکیلات عدالت‌طلبان ایران اسلامی است.

او درخصوص اصطلاحی که (پشم) به کار برده بود از مکدر شدن پایداری‌ها و باقی جریان‌های مربوط به آن سخن گفت و تاکید کرد: «اصطلاحی که من استفاده کردم بدون هیچ غرضی بود. بالاخره به کار بردن مخفف اسم‌ها امروزه مرسوم است، مانند رزما یا امنا یا از این قبیل که از مخفف استفاده می‌کنند، اما نکته آنجاست که بعد از این مصاحبه دوستان ما خیلی ناراحت شدند، تماس گرفتند و گفتند چه اصطلاحی بود که برای ما به کار بردید. گفتم که اگر از این اصطلاح ناراحت شدید، عذرخواهی می‌کنم، چون واقعا قصدی در آن نبود. در گروه‌های خارج از کشور و حتی گروه‌هایی که ما قبول نداریم نیز این موضوع مرسوم هست. مثلا سیا، داعش یا کا. گ. ب. به هرحال نمی‌شد این پیام را بدون عنوان این موضوع مطرح کرد.»

شانس بالای قالیباف

در ادامه این مصاحبه، نقوی‌حسینی درخصوص احتمال ریاست برخی افراد بر صندلی مجلس دوازدهم این طور به جمع‌بندی رسید که از بین نامزد‌هایی که فعلا برای مجلس مطرح هستند، شانس قالیباف از بقیه به دلیل کرسی‌هایی که ایشان در اختیار دارد و با توجه به نمایندگانی که رای آوردند بیشتر است. البته بستگی به انتخابات مرحله دوم هم دارد، زیرا ۴۹ کرسی در دور دوم مشخص می‌شود و این ۴۹ کرسی عدد اثرگذاری است. وی افزود: باید ببینیم آیا در تهران ۱۶ نفر شورای ائتلاف رای خواهند آورد یا آن ۱۶ نفری رای می‌آورند که در وحدت بین شریان و مصاف و از این قبیل هستند. نمی‌دانیم چه اتفاقی می‌افتد و بستگی به انتخابات بعدی دارد.

به گفته عضو سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس برای ریاست ۳ جریان فعال بوده و نامزد خواهند داشت. یکی جریان قالیباف است که برای مجلس دوازدهم پای کار است. یک جریان هم جریان معتدله است که آقای متکی که برای ریاست نامزد می‌شود و فعالیت‌هایشان را هم شروع کرده است. آن‌ها مقداری معتدل‌تر هستند، زیرا بالاخره شورای وحدت در یک چارچوبی حرکت کرده است. در کنار این دو جریان طیفی هم وجود دارند که پایداری، شریان و مصاف هستند. این‌ها هم قطعا نامزد خواهند داشت و آن‌طور که معلوم است روی آقای ذوالنور به جمع‌بندی می‌رسند. زیرا گزینه‌های مطرح آقایان آقاتهرانی، نبویان، رسایی و ذوالنور بودند، اما آقاتهرانی به این میدان پا نمی‌گذارد. بر سر آقای رسایی هم اختلاف‌نظر زیاد است و آقای نبویان هم که گفته نمی‌خواهد حضور داشته باشد، اما به آقای ذوالنور پیشنهاد شده؛ بنابراین اگر ریاست رقابت را بین این جریانات درست ببینیم به نظر من سه ضلعی است.

مجلس دوازدهم به شدت متکثر است

نماینده اصولگرای سابق پارلمان درباره دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم گفت: شورای ائتلاف گفته بودند ما ۱۳ نفر از اعضای لیست‌مان را از دوره‌های قبل تعیین کرده‌ایم و تنها ۳ نفر مانده است که آن‌ها را گزینش می‌کنیم و در لیست می‌گذاریم.

او همچنین درخصوص آرایش سیاسی مجلس دوازدهم معتقد است: «انتخابات این دوره مجلس دوازدهم، تفاوت زیادی با دوره‌های گذشته دارد یعنی گروه‌ها و جریاناتی که وارد انتخابات شدند، لیست دادند و کاندیداهایشان را در شهر‌های بزرگ و کوچک معرفی کردند، خیلی متکثر و متعدد هستند یعنی در انتخابات مجلس دوازدهم شاهد یک لیست واحد از جریان سیاسی خاصی در کشور نبودیم.»

نقوی‌حسینی همچنین از حضور کمرنگ‌تر اصلاح‌طلبان به نسبت دوره‌های قبل سخن گفت و تاکید کرد که اصلاح‌طلبان لیست و کاندیدا‌های مطرحی نداشتند بنابراین در صحنه نیز پررنگ نبودند. اگرچه نزدیک به ۳۰ تا ۴۰ نفر از افرادی که گرایش اصلاح‌طلبی دارند از کرسی‌های مختلف انتخاب شده‌اند، اما اصلاحات به معنای لیست احزاب اصلاح‌طلبان، لیستی در کشور نداشت.

وی افزود: اصولگرایان هم متفرق بودند. شاهد بودیم که رزما، امنا، شریان، پایداری، مصاف، شورای ائتلاف و شورای وحدت هر کدام لیست‌های متفاوتی داشتند و در شهرستان‌ها هم بالطبع لیست‌های تهران، افرادی منتسب به این جریانات حضور داشتند. شاید حمایت این جریانات از افراد در شهرستان‌ها چندان تاثیرگذار نبوده، اما افرادی که انتخاب شدند هر کدامشان به یکی از این جریان‌ها مربوط می‌شدند بنابراین به دلیل تکثر در این لیست‌ها و تفاوت‌های بسیار بین افراد و وابستگی آن‌ها به جریانات سیاسی، ما شاهد یک مجلس بسیار متکثری خواهیم شد.

نماینده اصولگرای سابق مجلس ادامه داد: مثلا در مجلس یازدهم یک اکثریت قاطع حدود ۲۵۰ نفر اصولگرایان داشتیم که یک اقلیت اصلاح‌طلب نیز در مقابل آن‌ها بودند. مجلس دهم که خیلی انسجام فراکسیونی نداشت، نهایتا سه فراکسیون تشکیل شد (امید، مستقلین و اصولگرایان) که باز در یک مجلس سه فراکسیون هم قابل پذیرش است و می‌توان چنین مجلسی را خوب مدیریت کرد، اما مجلس دوازدهم، مجلسی به شدت متکثر است و ما نه شاهد یک فراکسیون اکثریت قاطع هستیم که بتواند مجلس را مدیریت کند و نه این جریانات، جریاناتی هستند که بتوانند کنار هم قرار بگیرند، ائتلاف کنند و وحدت داشته باشند، زیرا اغلب آن‌ها با یکدیگر تقابل دارند بنابراین مجلس بسیار سختی خواهد بود.

به عملکرد پایداری‌ها نقد دارم

در ادامه این گفتگو، عضو فراکسیون رهروان ولایت دوره هشتم، نهم و دهم مجلس به سازندگی از انتقاد‌هایی که به جبهه پایداری وارد می‌داند گفت.

او بیان کرد: در برهه‌ای مواضعم به پایداری‌ها نزدیک بوده، اما واقعا نسبت به عملکرد آن‌ها نقد دارم. این دوستان ۴ سال در مجلس نسبت به عملکرد آقای قالیباف در مواقع و به مناسبت‌های مختلف نقد داشتند و خیلی‌هایشان علیه او نطق می‌کردند. معتقد بودند که آقای قالیباف مدیریت مجلس را به سمت دیگری می‌برد و در جهتی که به مردم قول داده است، حرکت نمی‌کند. حتی در انتخابات هیات رییسه در مقابل آقای قالیباف، کاندیدا معرفی می‌کردند. تا چند ماه قبل از انتخابات هم در همه مصاحبه‌ها تاکید می‌کردند که ما این بار با شورای ائتلاف، وحدت نخواهیم کرد و در لیستی که آقای قالیباف هست، نخواهیم آمد و لیست مستقل خواهیم داد.

وی افزود: این موضوع بدی نیست کمااینکه مصاف، صبح ایران و شریان این کار را کردند، اما نقد این است که پایداری تا یک هفته قبل از انتخابات روی آن ارزش‌ها و اینکه حتما می‌خواهد لیست مستقل دهد حتی اگر لیستشان رای نیاورد پافشاری کردند، زیرا اعتقاد داشتند که ارزش‌ها مهم‌تر از رای‌آوری است، ولی هفته منتهی به انتخابات به همه عملکرد ۴ ساله پشت پا زدند و ائتلاف کردند.

به عقیده حسینی، بالاخره اعضای پایداری باید به این موضوع فکر می‌کردند که طرفدارانش در کل کشور این را نمی‌گویند که وقتی به پایداری تحت عنوان یک تشکیلات ارزش‌مدار افتخار کردیم به یکباره خیلی راحت معامله می‌کند و کنار آقای قالیباف می‌ایستد؛ بنابراین فکر می‌کنند از کجا معلوم که حال با ورود بیشتر پایداری‌ها به مجلس یازدهم با ریاست آقای قالیباف کنار نیایند و ائتلاف نکنند.

در پایان این گفتگو، نقوی‌حسینی با بیان اینکه ۴۰ کرسی جریان اصلاح‌طلب و البته مستقلین داریم، گفت: هرچند فکر می‌کنم که ائتلاف در این مجلس کمی سخت‌تر از مجلس‌های دیگر است. متاسفانه اصلاح‌طلبان در عرصه انتخابات نبودند و اگر کسی هم مانند آقای پزشکیان در تبریز، شهریاری در بجنورد و نصیرپور در سراب به طور مستقل رای آورده و براساس محبوبیت خودشان در حوزه انتخابیه خودشان به مجلس ورود پیدا کرده به دلیل اعتبار خودشان است و این یعنی آن‌ها با وجه جریان سیاسی کشوری رای نیاوردند.

این نماینده اصولگرا به جلسه اخیر حمید رسایی با برخی از نمایندگان مجلس دوازدهم اشاره و اظهار کرد: اکنون دوره رایزنی است بنابراین هر کدام از افرادی که مدعی هستند یا کاندیدایی دارند برای ریاست رایزنی می‌کنند. جلسه اخیر آقای رسایی هم در همین راستاست. مانند آقای متکی که جلسه ضرورت تحول گذاشتند، عده‌ای را دعوت کردند و اتفاقا جلسه بسیار خوبی هم بود و افراد شاخصی نیز در آن شرکت کردند یا نشست‌هایی که قالیباف با مجامع استانی نمایندگان می‌گذارد و با آن‌ها دیدار می‌کند.

دیگر خبرها

  • سکوت جامعه آرامش قبل از طوفان است /حکومت پس از جنبش مهسا به رویه سابق برگشت / زندگی گراها فاقد توانمندی برای ایجاد سامانه های جدید قدرت هستند
  • شهید مطهری روشن‌فکر، زمان‌شناس و مخاطب‌شناس بود
  • هروی: حاکمیت باید در انتخابات ۱۴۰۴ اندکی نرمش نشان دهد /برای حل مشکلات اقتصادی، درهای کشور برای تعامل با بیرون باز شود
  • اولین گفت و گو با پاکبانی که بابت حمله ایران به اسرائیل معروف شد | آرزوی چند ساله ام بود که ... + فیلم
  • تشکیل کانون‌ نقد و کانون‌های شورش!
  • سیل آرزوی ۱۲ ساله دانش‌آموزان زیرکوهی را با خود برد/ ارتش به داد کنکوری‌ها رسید +فیلم
  • نقوی حسینی: طیف پایداری، شریان و مصاف برای ریاست مجلس، روی ذوالنور به جمع‌بندی می‌رسند
  • شعار سال جاری با انسجام جامعه کارگری محقق خواهد شد
  • شعار امسال با انسجام جامعه کارگری محقق خواهد شد
  • شارلاتان‌بازی نشریات توقیف‌شده به روایت اصلاح‌طلبان